De bedste svømmehandsker og finger paddles & guide til brug!

De bedste svømmehandsker og finger paddles & guide til brug!
5 (100%) 5 votes

Som en, der træner sin svømning hårdt, er det vigtigt med det helt rigtige finger paddles eller svømmehandsker. Udstyr, som kan hjælpe dig med at give de få procent ekstra, der tager en træning fra fremragende til helt perfekt.

En træning, som du får en hel masse ud af, og som bidrager til din hastighed fra den ene ende af bassinet til den anden.

Her er nogle af de absolut mest anbefalelsesværdige træningsværktøjer de såkalte finger paddles og deres pendant: svømmehandskerne.

 

De 3 bedste fingerpaddles / svømmehænder / svømmehandsker

Der findes utrolig mange forskellige muligheder når du skal ud og vælge et par finger paddles så du kan træne armene hårdere under svømmetræningen.

Det første par, er en klasikker. En fingerpaddle som du måske allerede kender den fra andre svømmere eller online.

 

Speedo Biofuse

Speedo biofuse finger paddlesSpeedo Biofuse koster KUN 129,95 kr. hos Watery.dk

Disse finger paddles fra Speedo er klart de mest populære lig i øjeblikket. Det skyldes først og fremmest deres super gode ergonomiske form, som gør dem gode at sætte hænderne i. Når man bruger disse paddles vil styrken i overkroppen samt teknikken med armene bliver forbedret drastisk.

Det er et par af de finger paddles som er lavet efter at give mest muligt tryk i vandet. Det betyder også at du får mest muligt fremdrift per svømmetag du laver med armene. Selvom størstedelen af disse paddles er lavet i hård plast er dele af produktet lavet i Themoplastic gummi. Det er et materiale som giver vitale dele af plastik-handsken ekstra komfort og gør den behagelig under hele svømmetræningen.

 

 

TYR Neopren svømmehandsker

TYR neopren svømmehandskler

TYR Neopren svømmehandske koster 219,95 kr. hos Watery.dk

Dette er en lidt uortodoks svømmehandsker. Typisk er de lavet i plastik og ikke som denne netop en neopren handske til svømning. Jeg har selv prøvet produktet et par gange.

Selvom fornemmelse er mærkelig i starten så vender man sig lynhurtigt til det. Og så ender det faktisk med at være en hel positiv oplevelse og nogle super lækre svømmehandsker at svømme med. Med dem på skal man lige tænke mere over at have fingrene spred.

Min bekymring er lidt, at det, at man tvinges til at sprede fingrene og det under træningen er en afgørende faktor i, hvor hurtigt man svømmer starter en dårlig vane.

Her er hårdt plastik måske bedre, da det ikke som sådan starter en dårlig vane. Omvendt synes jeg disse er tætte på virkeligheden. Ens svømmetag minder mere om et realistisk tag. Man kommer heller ikke lige så hurtigt afsted i vandet med disse. Selvom det ikke lyder just positivt, så kan det faktisk godt være det.

 

Speedo Fastskin håndpaddel

Speedo Fastskin hånd paddle

Speedo Fastskin koster KUN 249,95 kr. hos Watery.dk

Disse nye håndpaddler fra Speedo er det nyeste skud på stammen. De er allerede af en lang række eksperter blevet dømt som de klart bedste hånd paddler overhoved lavet.

Det er ikke så lidt en pris og ros disse nye smarte “fastskin” håndpaddler har fået af ros og skulderklap på vejen. Derfor tænkte jeg også meget hurtigt. Det bliver jeg nød til at teste. Som sagt, som gjort.

Et par dage efter stod jeg med et par sindssygt lækre nye og (at dømme fra udseende) knaldhamrende hurtige hånd paddler til svømmehallen. Jeg kan nærmest ikke vente… En dag efter fandt jeg mit snit til at komme afsted til svømmehallen.

Jeg tog først et par opvarmningsrunder uden, bare lige for at sikre mig at jeg ikke rykkede noget i stykker, hvis nu de greb godt til i vandet.

Da jeg prøvede dem første bane stoppede jeg for enden og måtte lige træde vande mens jeg tabte kæben. Hold da op et par håndpaddler. Sjældent har jeg prøvet nogle som sad så godt på min hånd og havde så meget fart i sig. Imponerede stykke arbejde af Speedo og design generelt.

Disse Fastskin håndpadler er desuden udviklet i samarbejde med nogle af verdens bedste svømmere – hvilket naturligt giver dem en klar fordel over konkurrenterne.

 

 

Hvad er paddles og svømmehandsker?

Kort sagt er det en slags handske, som du tager på begge dine hænder, når du skal svømme. Handskerne er ikke delt op i fingre, så der kommer ikke mellemrum mellem dine finger; det er nemlig dækket af denne svømmehandske. Og det er derfor på en måde som at have svømmehud mellem dine fingre. Du finder en række forskellige slags af disse paddles.

Nogle er stort set som handsker, dog uden dette mellemrum. Andre er mere et plasticstykke, som sidder perfekt fast mellem dine fingre, og som du derfor kan tage på dine hænder på akkurat samme måde.

svømmehandsker og finger paddles

Hvorfor bruge paddles?

Du ved allerede alt om, hvad der gør, at dine fingre hjælper til, at du kommer fremad i vandet. Det skyldes naturligvis, at du “trækker” vandet tilbage og derved giver dig selv fremdrift. Og det er jo din hånd – og dine fingre – som er dit yderste punkt.

Derfor kan du ved at øge arealet af din håndflade, som du gør med disse svømmehandsker, bedre komme frem i vandet. På en måde som du gør med svømmefødder. Ved at øge overfladen øger du også belastningen på de muskler, som du træner; fx dine rygmuskler.

Du kender det fra årrer til robåde. Her er overfladen også større helt nede i bunden; altså den bund, som man ror med nede i vandet. Og det er jo netop for at øge fremdriften, fordi jo større overflade, jo mere kan du trække båden fremad, hver gang du ror.

svømmehandsker og handpaddles

Fem fordele ved paddles

  1. Du opbygger de muskler, du skal bruge. Hvis du i forevejen har en udemærket svømmeteknik og derved bruger dine paddles, som du naturligt svømmer, øger du belastningen på de muskler, du normalt bruger, når du svømmer. Og det betyder naturligvis, at disse muskler opbygges og bliver stærkere.
  2. Det giver dig også mere krydderi på din træning, så du kan prøve noget nyt og derved holde din træning interessant, spændende og motiverende. Derfor har de også en værdi for din mentale tilstand, og du kan måske få lyst til at træne lidt ekstra. Her kan de i særdeleshed være en god idé, hvis du er ved at køre død i den træning og af at svømme på normal vis i bassinet.
  3. Du lærer også at bemærke, hvis ikke du trækker på korrekt vis, når du svømmer. Derfor kan du lære at blive bedre til enkelte elementer i dit træk, fordi paddles trækker mere og derfor gør de små fejl mere bemærkelsesværdige.
  4. Du bliver vant til at svømme i et højere tempo, eftersom du kan svømme så hurtigt, som når du giver dig 100% til en konkurrence, blot ved en almindelig træning. Det træner dig til at placere dig rigtigt i vandet, når du svømmer med højere hastighed. Dertil kan det også være motiverende at svømme hurtigere i sin træning.
  5. Hvis du ikke trækker korrekt og udnytter din underarm korrekt, så ryger din paddle af, når du træner med den på. Derfor lærer du også det.

 

Ulemper ved paddles

Det skal naturligvis ikke være en dans på røde roser altid, når det kommer til brug af paddles. Der er også en række ulemper, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at benytte dem.

Det kan give dig dårlige træningsvaner på samme måde, som de kan give dig gode træningsvaner. Det kan være, at du kommer til at sprede fingrene for meget og vænne dig til det, hvis du bruger paddles. At træne med dem påkræver jo ikke, at du samlet dine fingre.

Når du træner uden paddles på, kan det føles som om, at dine hænder er helt små, fordi du har vænnet dig til at have en større overflade.

 

Gode tips til din træning

Skal du for første gang ud og træne med et par svømmehandsker, så får du her et par gode råd:

  1. Start med nogle, som kun akkurat er større end din hånd. Så kan du begynde at bevæge dig opad derfra, men det er en god idé, at du vænner dig til det med paddles i en mindre størrelse.
  2. Hav en naturlig position for dine finger. Og det skal du også gøre, når du træner med dine paddles på. På den måde kan du undgå, at du vænner dig til at svømme med ikke-samlede fingre, fordi dine paddles jo udfylder dette mellemrum; men det er ikke positivt, når du træner og svømmer kun med dine hænder.

Du kan nemt handle det omkring på nettet. Der er en række webshops, som har mange forskellige paddles på lager.


Jeg ved selv, hvor svært det kan være at vælge nogle gange. Når man står der og skal vælge mellem eksempeltvis 2 produkter som ligner fuldstændig hinanden, om man egentligt ikke ved, hvad man har brug for.

Derfor er dette afsnit dedikeret til, at vi har fundet de 4 bedste fingerpaddes frem. Denne del kommer til at indeholde lidt forskellige type finger paddes så der er lidt til enhver smag. Nogle vil blot være et par neopren handsker. Måske du ikke allerede kender denne form for svømmefødder. Men deres popularitet er faktisk stigende. Derudover vil vi også præsentere de klassiske plastik hænder fra kendte mærker såsom Speedo.

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.