Det er et godt svømmestævne!

Det er et godt svømmestævne!
Bedøm dette indlæg/produkt

Jeg er til ca. 6 cup-svømmestævner om året. Efterhånden nærmer jeg mig nok snart 100 i alt. Og efter så mange stævner, som svømmende deltager, kan jeg nemt “konkludere” at mad, finaler og tidlig færdigt er de vigtigste parametre for et succesfuldt og minderigt stævne for mig som svømmer. Og det syntes jeg at stævnelederne skal prøve at tænke lidt over…

Jeg må nok starte med at introducere mig selv..
Hejsa! Jeg hedder Daniel Johannesen, er 16 år gammel og er til dagligt elitesvømmer i Horsens Svømmeklub på 1. holdet. Ved siden af driver jeg svømmesitet www.swimlife.dk, hvor jeg giver råd, anbefalinger og nyheder indenfor svømningens verden (følg endelig med, hvis det lyder interessant). Jeg har svømmet siden jeg var en 4-5, så jeg har efterhånden en del stævner på samvittigheden, men desværre (eller selvfølgelig) har ikke alle været lige succesfulde. Dette kan selvfølgelig være min egen manglende form, men min overbevisning, er altså at det skyldes stævnets 3 mangler: God mad, finaler og en ordentlig tidsplan. Så er det sagt.

Maden kan bare ikke undervurderes.
Jeg ved ikke om i kender til Horsens og Forum Horsens Cup, men her er vi “verdensberømte” for den gode, indholdsrige og omfattende mad, som serveres (siger alle evalueringerne i hvert fald). Og jeg vil nok mene, at det er grunden til at der sættes flere pr’er til Forum Cup end til alle andre cup-stævner 😉
Ej, spøj til side som min træner plejer at sige, men som svømmer er maden bare vigtigere end vigtig. Når vi inden stævnerne skal glæde os til noget, så er det altid til at se maden. Er maden god, så kan stævnet ikke blive andet end fantastisk, men er maden til gengæld noget værre “crap”, så ødelægger det bare hele oplevelsen. For som vi alle ved, så betyder maden alt for os svømmere. Vi spiser SÅ meget, også skal det satme også smage godt!
God mad for os svømmere er et varieret udvalg, hvor der er noget for alle.
Og maden må for guds skyld ikke være sådan noget, som lige er tøet op fra fryseren. Det kan man tydeligt smage og se. Så er det altså langt bedre, at lave det selv… Uden tvivl
Også må der bare IKKE være begrænsninger. Uhh hvor det pisser os svømmere af. Det kan næsten ødelægge alt, at man ikke må tage to pølsehorn eller to burgere, hvis man nu kan spise det. Selvfølgelig skal der være til alle, men hvorfor ikke bare lave noget mere så? Det forstår vi altså bare ikke. Vi skal kunne spise lige hvad vi vil, uden nogen former for begrænsninger.
Og der er nok ikke nogen af jer, som er uenige i mig, at man svømmer dårligere/langsommere, hvis man ikke får nok energi ind? Isåfald ved i ingenting overhovedet . Ernæringen er altafgørende for præstationen, og det er bevist (se selv på Horsens ;-)). Og appetitten er altså bare langt større, når man får serveret et lunt, stort og dejligt måltid af glade frivillige.

Det fedeste er nok finaler..
Jeg må nok indrømme, at jeg igennem årene ikke har deltaget i særligt mange finaler sammenlignet med mange andre. Men til gengæld styrker det så også bare oplevelsen at svømme i en finale, når det så endelig sker. Og sådan ved jeg, at mange andre “mindre gode” svømmere også tænker.
Jeg syntes nemlig, at det er en stor ære og noget ekstraordinært at svømme finaler, fordi det er udover det sædvanlige. Det er ikke noget man bare sådan kvalificere sig til for den middelmådige svømmer. Så når det endelig sker, så er det noget, som for altid vil ligge i ens hukommelse. For jeg har svømmet finaler op til flere gange, og det er VIRKELIG bare det fedeste. Det ekstra sus det giver i maven – det er ubeskriveligt. Det er sådan nogle finaler, som gør det hele det værd. Og det er rimelig vigtigt
Som det ser ud lige nu, er vi i Horsens Svømmeklub til 2 årlige cup-stævner, hvor de har finaler (Forum Cup og  Hjørring CUP) ud af de 6 stævner i alt. Så det er altså ikke mange som den dag i dag, har finaler på programmet, og det er virkelig ærgerlig set fra en svømmers perspektiv.
Et stævne som jeg helt uden tøven vil fremhæve når det gælder finaler, er Hernings Tyr grand Prix. Nu har jeg deltaget i det de sidste 3 år (desværre ikke i år), og hvilken atmosfære de kan skabe omkring deres finaler! Det er helt imponerende. De kører kun med finaler i 50 m. løbene, men er til gengæld for alle aldersgrupper. Jeg har ikke selv deltaget i deres finaler, men selv på mig som tilskuer og hepper, giver det mig kuldegysninger når lysshowet, musikken og stemningen laver atmosfæren lige så god som til EM i Jyske Bank Boxen i 2013 (hvor jeg også var med som tilskuer). Med to lysprojektører, en indlevende speaker og en fyldt hal, så dannes der altså helt magiske rammer for både store sportslige resultater i vandet, men også i forhold til oplevelsen. Sådan et stævne kan huskes! Det lover jeg dig for…Og gør at vi kommer igen året efter.

Man dør stille og roligt inde i svømmehallen
Jeg er sikker på at alle svømmere har det sådan. Hvis man skal sidde fra klokken 7 til klokken 20 tre dage i træk inde i svømmehallen, så får man det bare ekstremt dårligt, hovedpine og helt sikkert sygdom efterfølgende. Det er altså ikke skide smart, men ikke desto mindre, er det sådan de fleste svømmestævner desværre afvikles.
Det er efterhånden en naturlighed, at luften inde i svømmehallerne, også er rigtig varm. Nok også så varmt, at det nok ikke er helt uskadeligt at bruge så mange timer i en svømmehal. Derfor er det heller ikke særligt positiv at stævnedagene er så lange, så vi svømmere næsten bliver tvunget ind i den kvælende varme.
Jeg følger selv på mig, hvordan man i løbet af i weekenden bliver tappet for energi. Og dette på trods af, at jeg er en af de bedre til at få frisk luft engang i mellem. Denne mindre energi er helt sikkert medvirkende til dårligere tider, og en mindre “lyst” sidst på stævnet. Det er altså ikke helt fair.
Jeg er sikker på at denne her lange svømmedag kunne undgås ved én enkelt ting. At skrue ned for tilmeldingerne. Jeg har på fornemmelsen, at de fleste stævner rundt om i det danske land, forsøger at få så mange deltagere som overhovedet muligt, så de kan tjene flere penge. Men i den forbindelse, glemmer de at tænke på svømmerne, og hvilke behov vi har. En stævnedag fra bare 8 til 17 (som vi f.eks. lige havde til Vestkyst cup i Esbjerg) fungere LANGT  bedre. Og meget bedre for kroppen. Jeg havde for engangs skyld overskud på sidstedagen, og efterfølgende slet ikke mærket noget til sygdom!

 

Med det sagt vil jeg slutte af med at lave min egen top-5 over de bedste cup-stævner – ifølge mig.
1. pladen: Hjørring Park Vendia Swim Cup
2. pladsen: Tyr Herning Grand Prix
3. pladsen: Forum Horsens cup
4. pladsen: Vestkyst cup
5. pladsen: SB cup

Jeg håber i fik gavn af mit “lille” gæsteindlæg og kunne lide det.

Skriv endelig i kommentaren jeres bedste stævner!

Venlig hilsen
Daniel Johannesen
Swimlife.dk

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.