ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Hvis du ikke ved, hvad du skal vide om bådforsikringer, giver vi dig her et indblik i alle de nødvendige informationer.

Du kan finde de 3 forsikringstilbud lige her

En bådforsikring er ligesom en normal forsikring til eksempelvis dit hjem, din bil eller din motorcykel. Der er ikke den store forskel. Men ligesom det er vigtigt at være forsikret på bil- og motorcykel-fronten, er det også vigtigt at have en forsikring på båden.

For nogle år siden var det ikke forbundet med lov at have en bådforsikring, men det er det blevet i dag pr. lovgivning 11. maj 2018. Af den grund kunne det blive dyrt for de personer, der forvoldt skader for deres både, og som ikke havde tegnet en fornuftig forsikring. Reglerne er imidlertid lavet om, således at det nu er lovpligtigt at have en bådforsikring. Og det kan du læse meget mere om her.

Det siger loven

Båd forsikring

Båd forsikring

Loven siger, at hvis man har en båd, skal den være bundet af en forsikring. Det er også et ufravigeligt krav, at man som bådejer har fået den rette uddannelse på samme måde, som man skal have kørekort, der dækker over den rigtige form for uddannelse.

Forsikringen dækker kravet om mulig erstatning for skader forvoldt af fartøjet i forbindelse med en sø-ulykke eller lignende.

Fra forsikringsselskabet skal der udstedes et certifikat til bådejeren med en bekræftelse om, at der er tegnet forsikring. Derudover kommer certifikatet også ind på, at der er tegnet en forsikring, som lever op til kravene i søloven og dens bekendtgørelse. Certifikatet kan fås i digital form.

Du kan finde de 3 forsikringstilbud lige her

Ansvarsforsikring og kaosforsikring

3 tilbud på båd forsikring
3 tilbud på båd forsikring

Der er to ting, som en bådforsikring dækker: En ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Det er to forskellige ting, som ikke dækker det samme. Og det skal også pointeres, at de på ingen måde har den samme pris. Tværtimod.

Ansvarsforsikringen

Ansvarsforsikring til både er en forsikring, der fungerer på samme måde som til for eksempel en bil. Den dækker den skade, du skaber. Det vil eksempelvis sige, at hvis du sejler ind i en anden båd, og den lider skade, kan ansvarsforsikringen dække de skader, du har forårsaget hos den anden båd.

Der er nogle havne i Danmark, hvor det er et krav, at du skal have en ansvarsforsikring, hvis du vil ligge i havnen og gøre brug af deres ramper og kraner. Det skal dog siges, at det er sjældent, der rent faktisk bliver foretaget undersøgelser om, hvorvidt man rent faktisk har ansvarsforsikringen, selvom man bruger ramperne og kranerne. Ikke desto mindre er det altid en god ide at tegne en ansvarsforsikring, så du ikke skal betale et stort beløb for den skade, du har lavet, og at du samtidig kan bruge havnens udstyr lovligt.

Prisen på en ansvarsforsikring er lav. Det koster ikke mere end et par hundrede kroner om året. Dog er det en smart ide at få flere tilbud på forsikringen, så du får det bedste tilbud til prisen.

Du kan sammenligne tre forskellige bådforsikringer og få anbefalinger og guides her på siden. På den måde sikrer vi, at du hjælpes på rette vej og tager det mest rigtige valg.

Du kan finde de 3 forsikringstilbud lige her

Kaskoforsikring

Kaskoforsikring er lidt noget andet. Til afveksling fra ansvarsforsikringen betaler kaskoforsikringen pengene tilbage for skader på din båd. Forskellen mellem ansvarsforsikringen og kaskoforsikringen er, at kaskoforsikringen dækker dig, hvis din båd lider skade. Men også hvis der går ild i båden, den kolliderer med andre, der bliver begået indbrud i båden, båden kæntrer med mere. Så hvis du er bange for, at der sker din båd noget, er det en kaskoforsikring, du skal tegne.

Din båds værdi afgør, hvor meget kaskoforsikringen koster. En kaskoforsikring koster mellem 5-10 % af bådens værdi. Derfor kan det hurtigt blive en dyr udgift at betale en kaskoforsikring, hvis din båd er dertilhørende dyr og/eller stor.
Det er ikke en dum ide at få et godt tilbud på en eventuel kaskoforsikring. Et godt tilbud rummer, at du får så meget som muligt dækket, og at det er en god pris for dig som kunde.

Du kan finde de 3 forsikringstilbud lige her

Hvordan finder jeg en billig bådforsikring?

Bådforsikring
Bådforsikring

Hvis du har en båd og en bådforsikring, men du føler, at forsikringen er for dyr, er der løsninger derude. Med findforsikring.dk får du skræddersyet tre forsikringstilbud, som gør livet nemmere for dig som kunde og potentiel forsikringskøber. Dit tilbud fra findforsikring.dk vil selvfølgelig være helt gratis, og uden at det på nogen måde er forpligtende.

Du vil dermed kunne gennemtjekke, hvilket tilbud der er bedst til dig. Og ud fra det vælger du så, hvad du skal have ud fra de kriterier, du måtte søge efter.
Findforsikring.dk hjælper med at finde en god forsikring. Søger du efter at spare penge på forsikring, er findforsikring.dk et fantastisk sted at tage i brug. Gør som 50.000 andre danskere og brug findforsikring.dk.

Findforsikring.dk er blevet nævnt flere steder: DR Penge, TV2 Finans og Søndagsavisen. En fin indikator for, hvilken kvalitet findforsikring.dk står for.

Du kan finde de 3 forsikringstilbud lige her

Hvad kigger findforsikring.dk efter, når de prøver at finde en ny forsikring til dig?

Der er tre spørgsmål, som er nøgleordene for findforsikring.dk. Det er følgende spørgsmål:

Hvad får du som kunde dækket af forsikringen? Hvad koster den? Hvad har du som kunde behov for?

Ud fra de spørgsmål går findforsikring.dk på jagt efter en forsikring, der passer godt til dig. En billig forsikring kan godt være en meget dårligere løsning end en, der kun er lidt dyrere, fordi du med den lidt dyrere får dækket rigtig meget. Er du på udkig efter en bådforsikring, hvor du får alt det med, som du eftersøger, er findforsikring.dk dét, du har brug for.

Det er altid en god ide at søge forsikringsmuligheder og holde dem op mod hinanden og på den måde sammenligne valgmulighederne. Det giver dig som kunde en styrket position, hvor du kan vælge mellem flere muligheder, som alle har fordele og ulemper. Det er dernæst op til dig at komme frem til et svar om, hvad der passer dig bedst.

Forsikring af båd
Forsikring af båd

Er det overhovedet nødvendigt med en bådforsikring?

Det korte svar er ja. Det lidt længere og mere kontante svar er, det er dumt ikke at tegne en forsikring som bådejer. Det er der en del grunde til.

Først og fremmest er din båd dyr. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget den enkelte båd koster. Fællesnævneren for alle både er, at de er dyre investeringer. Af den grund vil det ikke være godt, hvis din båd blev udsat for eksempelvis et tyveri, at der går ild i båden, at du kolliderer med en anden båd, eller at I kæntrer med mere.

Det er muligt, at det er dyrt at købe en båd. Men det er endnu dyrere, hvis du står uden bådforsikring, og der pludselig er gået ild i den. Så medmindre du rent faktisk er villig til at miste din båd i en brand, uden du vil savne den, behøver du nok ikke en bådforsikring.
En kaskoforsikring hjælper dig i tilfælde af, at der sker din båd noget. Det er en forsikring, du skal have råd til, hvis du vil have en båd. Man kan sige, at det er noget, du skal betragte som en del af prisen, når du vil være bådejer.

Vær ikke bange for at lave dumme fejl med den rette forsikring

forsikre båd
Forsikre båd

Når du kører bil, kan det ske, at du ved en fejl kommer til at bakke ind i en anden bil. Den slags sker også med både. For at sikre, at du ikke skal punge ud og bøde for dine fejl, gør du klogt i at investere i den rette bådforsikring.

Med en ansvarsforsikring er du sikret at skulle betale dyre omkostninger for de skader, du måtte forårsage andre både. Og det er ikke bare en billig fornøjelse at betale for andres bådskader/-ødelæggelser. De kan nemlig være enormt dyre. Det er i de situationer, at det er smart at have en ansvarsforsikring, for den sikrer, at du for få hundrede kroner om året er garderet, hvis du ved en fejl ødelægger dele af en anden båd.

På den måde gør du det også lettere og mere roligt for dig selv at sejle rundt i din båd. Når du ikke er bange for konsekvenserne for måden, du sejler på og på den måde trækker i håndbremsen, bliver livet sjovere som bådejer. Hermed ikke sagt, at du skal sejle som en gal, men det giver en vis frihed at vide, at man er sikret, hvis skaden sker.

Forsikring i udlandet

Det hænder, at man af og til kommer til skade, når man sejler sin båd. I de situationer er det vigtigt, man har en vis forsikring med sig. Er man for eksempel i udlandet og får sig en slem skade, er det ikke billigt at tage til lægen.

70 % af verden er dækket af vand. Det betyder, der er rig mulighed for at se verden fra havet. Også med sin egen båd. Hvis du overvejer at rejse til udlandet med din båd, er der bådforsikringer, som kan hjælpe dig på vej. Du skal dog være opmærksom på, at der er visse lande og områder, hvor forsikringen ikke dækker.

Forfatter

Skriv en kommentar