Sidst opdateret den

For seriøse konkurrencesvømmere er deres badebukser en vigtig del af at kunne præstere bedst muligt. Hvis man er svømmer på højt niveau, vil man gøre alt for at vinde få hundrededele af sekunder.


De rigtige badebukser kan gøre en stor fordel og hjælpe dig til at glide lettere gennem vandet. I denne guide er der samlet de bedste test af både konkurrence- og neopren badebukser, så du nemt kan danne dig et overblik over de bedste på markedet.


Herudover vil du også få viden om forskellen på neopren badebukser og konkurrencebadebukser og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge de rette. Slutteligt vil vi guide dig til, hvordan du bedst passer på din badebukser inden, under og efter et svømmestævne, så de kan holde længst muligt.


Utter Elite Pro Neopren badebukser – Testvinder

 • Front og hofter: 3,5 mm. Yamamoto SCS 39 Neopren
 • Sider af lår: 5 mm. Yamamoto SCS Nano Aerodome neopren
 • Benåbninger: 2,5 mm. Yamamoto SCS Ti-Alfa-Seal
 • Lavtaljet foran og højtaljet bagpå
 • ”Super Composite Skin Ti-Alfa-Seal” – afslutning på ben
 • Træksnor til optimal fit

 

Disse Utter Elite Pro Neopren badebukser er de ultimative på markedet ifølge Watery. Hvis du går efter et par neopren badebukser med god opdrift, er dette nogle af de bedste.

Om Utter Elite Pro Neopren Badebukser

Bukserne er lavet med 5 mm neoprenpaneler på hver sin side af lårene og resten er af 3 mm neopren. De særlige 5 mm paneler på begge sider er Yamamoto Nano Aerodome paneler og er designet til at indeholde luft. Dette øger opdriften og får dig til at ligge højt i vandet. Når du ligger højt i vandet, har du de bedste forudsætninger for at komme hurtigt fremad.

Pasformen er med en lav talje foran og en højere bagpå. Dette sikrer en god bevægelighed og giver samtidig mulighed for at trække vejret naturligt uden at bukserne trykker på maven.

Begge ben er afsluttet med en forsegling, som gør, at de sidder helt tæt og ikke lukker vand ind til kroppen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Orca Pro Neopren – Bedst til prisen

 

 • Sider af lår: 5 mm Aerodome neopren paneler
 • Resten af shorts: 4 mm neopren
 • Træksnor til optimal fit

 

 

 

Med disse neopren badebukser får du den ultimative opdrift til en rigtig god pris. Disse badebukser giver dig op til 30% mere opdrift end hvis du svømmer i almindelige badebukser, hvilket for nystartede svømmer kan gøre en stor forskel for teknikken.

Disse vil ikke bæres under en svømmekonkurrence, men være en god måde, hvor du kan træne din teknik og position i vandet. Disse vil hjælpe dig til at lægge højt, så du kan fokusere på at skabe mest muligt fremdrift. 

Om Orca Pro Neopren Shorts

Disse neopren badebukser fra Orca giver mere opdrift end deres tidligere model, grundet Aerodome panelerne på hver sin side af benene. Shortsene er lidt tykkere end modellen fra Utter, da de er af 4 mm neopren. Dette gør opdriften en smule bedre i disse. Aerodome panelerne er lavet af 5 mm neopren og indeholder luftbobler, som holder kroppen højt i vandet.

Sidepanelerne gør også, at fleksibiliteten øges, så du frit kan rotere og bevæge dig i vandet.

Herudover har disse badebukser også en justerbar snor i livet, så du kan spænde dem ind og undgå unødigt vand trænger ind.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Arena Carbon Flex Jammers – Premium valg 

 • 100% FINA godkendt
 • V-Flex System
 • God kompression og støtte
 • Særligt god fleksibilitet
 • Velegnet til bryst, ryg eller mellemlange og korte crawldistancer

 

Her får du et par premium konkurrencebadebukser, som er ideelle til at svømme bryst, ryg eller mellemlange og korte crawldistancer. Dette er Waterys favorit konkurrencebukser til den seriøse og kvalitetsbevidste svømmer, som gerne vil betale, hvad det koster at få det bedste.

Arena har formået at skabe den bedste kompression, fleksibilitet og støtte af kroppen og samlet det i én badebuks.

Om Arena Carbon Flex Jammers

Badebukser indeholder Arenas patenterede V-Flex system, som giver dig den bedste mulighed for fri bevægelse omkring hofterne. Samtidig er der ankerpunkter ved ryggen, som løfter benene og øger positionen i vandet, så du kan lave det perfekte glid.

Bukserne har ”Intelligent compression”, der yder musklerne støtte og kontrol, så stressen reduceres mest muligt. Herudover er længden på bukserne god således, at musklerne dækkes i hele deres længde.

Grunden til, at disse er særligt gode til eksempelvis brystsvømning er, fordi fleksibiliteten er særligt god. Brystsvømningen kræver mere bevægelighed end eksempelvis crawl.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Arena St. Herre 2.0 – til nybegynderen

 

 • 100% FINA godkendt
 • Optimal støtte for musklerne og mulighed for bevægelse
 • Hjælper kroppen til at holde den rigtige position i vandet
 • Lavet i 71% polyamide og 29% elastane.

 

 

Disse badebukser er de mest solgte konkurrencebadebukser til nye konkurrencesvømmere. Prisen er rigtig god, da man som nybegynder ikke altid har mulighed for at betale mange penge for et par badebukser. Mange vil gerne lige prøve stævnerne af, inden de investere i de allerbedste og dyreste konkurrencebadebukser på markedet. Her får du et par, hvor funktionerne passer rigtig godt til en ny konkurrencesvømmer. Testen er baseret på Watery og forbrugeranmeldelser.

Om Arena St. Herre 2.0

Arena St. 2.0 konkurrencebadebukserne er lavet i et vandafvisende materiale, som minimerer vandmodstanden i vandet.

Disse strammer ikke så meget, som nogle af de andre badebukser i denne guide, hvilket kan være en fordel for nybegyndere, der ønsker det løsere fit. Bevægeligheden er derfor også rigtig god, da de er mindre stramme. De er dog stadig strammere end almindelige træningsbadebukser, så musklerne støttes godt.

Disse badebukser er 100% FINA godkendte ligesom de andre i denne guide, hvilket vil sige, at de må benyttes i alle danske og internationale svømmestævner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


CARBON Air neopren jammers

Neopren svømmebukser

Dette er en prisvenlig neopren jammer som giver en god fornemmelse i vandet. Igen et par neopren jammers fra mærket TYR, som er et super mærke.

Disse neopren jammers fra TYR erlavet med 3 mm neopren materiale ned langs siderne. Ligesom med ElitePro modellen så har Galaxy modellen også en smule tykkere sider. Her har Galaxy dog kun 4 mm mens ElitePro har 5 mm. Det samme gælder disse badebuker sim ElitePro modellen. Et par jeg selv investerede i først, indtil jeg “opgraderede” til den lidt dyrere ElitePro.

Taljen på neopren jammerne fra TYR er igen klassisk lav for maksimal fart og minimal drag. Samtidig hjælper den lave profil dig fra at blive trykket på maven så du nemmere kan trække vejret. TYR’s neopren jammers kommer ligeledes med en tyndere tætlukning i bunden omkring lårene.

De er perfekte til begynderen der gerne vil købe sine første neopren jammers.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


SPEEDO neopren svømme shorts

Neopren badebukser

Igen et par super prisvenlige neopren svømme short, som gør det godt til de fleste sportsgrene. Lige fra triathlon til indendørs svømning i svømmehaller. De består af 3 mm neopren på talje og forside og 2 mm neopren på bagdel, skridt og inderside.

SPEEDO er lavet af Yamato (38) neopren materiale, som giver det maksimal fart og varmende effekt. Materialet sørger ligeledes for at holde benene højt under svømningen. Hvilket er vigtigt for farten også. Du får altså nogenlunde samme effekt, som når du træner med en pul bouy. Dog uden at dine ben hæmmes af at skulle trække den.

Disse neopren svømme shorts er perfekte til personen der gerne vil træne i svømme shorts hvis materiale minder om en våddragt, uden den heldækkende effekt. De er ligeledes gode til øvede atleter der gerne vil have et par tætsiddende badebukser til restitutionstræning og svømning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Neopren Svømmebukser – SPEEDO

Billig neopren badebukser

Zone3 neopren svømmebukser var et af de allerførste mærke som brugte materialet neopren i deres svømmebukser. Siden da har de udviklet teknikken og perfektioneret “kunsten” at lave virkelig kvalitets neopren svømmebukser til virkelig gode priser.

Deres populære model “Bouoyancy Short 5/3” er en af de mest solgte neopren svømmebukser landet over. Den klassiske model består af 5 mm neopren og 3 mm neopren på bagdelen. Det øger bevægelighed mens kompression og varme holdes.

Med disse neopren svømmebukser vil du forbedre din hofterotation med hvert armtag og derved få forbedret teknik.

Svømmebukserne i neopren fra Zone3 er perfekt til dig der gerne vil træne teknisk svømning og forbedre din evne til at svømme hurtigere uden nødvendigvis at skulle blive stærkere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


ANIK BLADE neopren badebukser – Jammer

Neopren jammer

Disse neopren badebukser er en af de mest avancerede badebukser til konkurrence svømmere. Den introducerer en helt ny dimension af neopren badebuksers evne til at hjælpe på opdrift, teknik og rotationskræft og mulighed i vandet.  Teknologien indbygget i disse neopren badebukser hjælper på en helt ny og revolutionerende måde svømmere til at præstere det maksimale og udnytte deres fysiologi til det fulde. Badebukserne af neopren sørger for at sammenkæde vigtige muskelgrupper så du sørger for at benytte alle musklerne i benene under svømningen.

Med Arena Powerskins Carbon designede neopren badebukser opnår du ligeledes minimalt drag i vandet, med dets behandlede og glatte overflade og komprimerende design bliver du strømlinet til vandet.

Disse neopren badebukser er perfekt til svømmeren der vil øge performance i vandet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


 

Testkilder der er brugt til denne guide

For at give dig den bedste og mest overskuelige oversigt er der indsamlet og gennemgået adskillige tests af konkurrencebadedragter i både ind- og udland. Kilderne er af høj kvalitet og med fokus på at gøre markedet gennemskueligt.

Amazon.co.uk

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, som er ifølge en undersøgelse fra FDIH, den netbutik, som er næstmest brugt i Danmark. Her kan man finde gode priser på stort set alle varekategorier og det er nemt for forbrugerne at komme med anmeldelser af de købte produkter. Denne hjemmeside er brugt som kilde til forbrugeranmeldelser af konkurrencebadedragter.

Watery.dk

Watery er Danmark største udvalg af svømmeudstyr og badetøj til den seriøse svømmer. Bag shoppen står Daniel Johannesen, som er tidligere elitesvømmer og nu chefsvømmetræner. Watery giver altså højst kompetent rådgivning om svømning og deres udstyr. Denne hjemmeside er en faglig og kompetent kilde til denne guide.

Forskellen på neopren badebukser og konkurrencebadebukser

Der er ikke den store forskel mellem neopren badebukser og konkurrencebadebukser, men der er dog lidt. Begge typer er badebukser, som hjælper dig til at glide nemmere gennem vandet og dermed både svømme hurtigere og spare kræfter.

Neopren badebukser er lavet af materialet neopren, som også bruges i våddragter. Neopren indeholder en masse små luftbobler, som øger opdriften, isolerer kroppen og er meget tætsiddende. Opdriften gør, at du ikke behøver at bruge energi på at holde kroppen oppe i vandet og det skaber den samme effekt, som når du svømmer med pullboy. Der er forskellige typer af neopren badebukser og hvilke du skal vælge, afhænger af hvad du skal bruge dem til. Tykke neopren badebukser er gode, hvis du er nybegynder og har brug for hjælp til at ligge højt i vandet. Tynde neopren badebukser er gode til at skabe en strømlinet effekt på kroppen og opnå et bedre glid gennem vandet. Neopren badebukserne i denne guide vil du typisk bruge til træning, da de ikke er godkendte til at bruge i svømmekonkurrencer.

Almindelige konkurrencebadebukser har mindre fokus på opdriften i vandet, da de er designet til svømmere, hvor opdrift af benene ikke er et problem. Her er fokus stadig at opretholde en god position i vandet, hvilket gøres med kompression og støtte oftest med en blanding af materialerne polyamide og elastane. Musklerne komprimeres også for at kunne lave en maksimal kraftudvikling. Ydermere er badebukserne meget vandafvisende, så du med minimal modstand glider hurtigere gennem vandet.

Dette bør du overveje inden køb af konkurrencebadedragt

Er det første gang du skal købe neopren konkurrencebadebukser, kan det være svært at vide, hvad man skal gå efter. Det er ikke blot et par badebukser, som skal være smarte, men de skal indeholde de funktioner, som passer til dine behov.

Hvis du vælger de rette til dit svømmeniveau, vil de kunne hjælpe dig til både at spare kræfter og svømme hurtigere. I dette afsnit vil vi gennemgå de vigtige funktioner, som et par gode konkurrence- og neopren badebukser har. På den måde ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe et par.

Pasform 

Neopren- og konkurrencebadebukser skal sidde meget stramt og er ubehagelige at tage på. Det kan tage op mod 20 minutter, men sådan skal det være, hvis de skal sidde helt perfekt. Alle svømmere kender til det og ved at de skal gå i gang i god tid inden konkurrencen.

Grunden til, at de skal sidde så stramt er, at de både skal støtte og komprimere musklerne, så de kan yde deres bedste. De skal også minimere luftrummet mellem materialet og huden, så mængden af vand, der ligger her, bliver så lille som muligt. 

Materiale

Overfladen på badebukser skal være vandafvisende og uden fremskudte syninger, der kan skabe modstand. Når vandet glider hen over materialet, skal det glide af. Hvis vandmolekylerne ophober sig på overfladen, vil du føle modstand i dit glid og du vil svømme langsommere.

Ikke alle neopren badebukser er vandafvisende, så hvis det er vigtigt for dig med et godt glide gennem vandet, er dette en vigtig faktor. Alle konkurrencebadebukser vil være med en vandafvisende overflade.

Hvilke badebukser skal du vælge?

Hvilke badebukser du skal vælge til dine svømmestævner, afhænger i første omgang af hvor erfaren og dygtig du er. Hvis du først lige er startet med at svømme og er på udkig efter dine første badebukser, er det ikke nødvendigt med et par til 2-3000 kr. Hvis teknikken ikke helt er på plads endnu, kan det være en fordel at vælge et par tykkere neopren badebukser til at træne i. Disse vil hjælpe dig til at opnå den gode position i vandet. Hvis du skal bruge badebukser til dit første svømmestævne, kan det anbefales af købe en billigere version og bruge den indtil du er blevet mere erfaren. En billigere version behøver ikke at være dårligere, men kan passe fint til det niveau, hvor du er. Dyre konkurrencebadebukser kan være meget stramme og svære at få på, og det er noget som kræver tilvænning. 

Hvis du er en seriøs og erfaren konkurrencesvømmer, vil vi anbefale dig at vælge de allerbedste på markedet. Bruger du mange timer om ugen på at træne, skal du ikke gå på kompromis med kvaliteten på badebukserne. Her er det vigtigt med god kompression og støtte til kroppen og musklerne, samt en super vandafvisende overflade. Disse badebukser er ofte nogle af de dyreste på markedet, men det kan godt betale sig at investere i et par gode konkurrencebadebukser. De kan hjælpe dig med at nå den tid, du altid har drømt om. Dine konkurrenter har højst sandsynligt et par af de allerbedste, og det vil være ærgerligt at blive slået på grund af et par badebukser.

Brug af konkurrence- og neopren badebukser

Denne type af badebukser er både utrolig stramme, men også meget skrøbelige i overfladen. Hvis du hiver for hårdt i badebukser, når du skal have dem på, vil de gå i stykker. Det er ærgerligt at have købt et par helt nye og dyre badebukser, hvis de går i stykker første gang, du skal have dem på.

Sådan tager du konkurrencebadebukser på

Som nævnt tidligere kan det tage lang tid at tage konkurrence- og neopren badebukser på. Det kan dog godt betale sig at være tålmodig, så de kommer til at sidde perfekte. Her kan du læse, hvordan du bedst kommer i bukserne inden en konkurrence.

I bunden af benene sidder der velcro for at undgå, at disse glider op ad lårene. Du skal starte med at bukke velcroen op, så du ikke møder modstand når du stikker benene i badebukserne. Når du har gjort det, stikker du begge ben i badebukserne og trækker dem forsigtigt op i små steps. Bukserne skal så langt op i skridtet som muligt, inden du fører dem det sidste stykke op over hofterne. Dette skal også gøres i små steps uden at trække alt for hårdt.

Når du har fået badebukserne på og de sidder godt, kan du bevæge dig frit i dem. Du skal dog alligevel tænke over, at der ikke er grund til at strække bukserne mere end højst nødvendigt. Jo bedre du passer på, desto længere holder de dyre badebukser.

Efter konkurrencen er det en god ide at tage bukserne af med det samme, så du ikke slider på dem under afsvømningen.

Sådan passer du bedst på dine konkurrence- og neopren badebukser

Svømmere er ikke afhængigt af andet udstyr til konkurrencer end deres badebukser eller –dragter. Derfor er det en rigtig god ide at passe godt på det. Både inden og under brug, som beskrevet ovenfor, men også efter konkurrencen er overstået. Badebukserne er dyre og det er synd, hvis de ødelægges, fordi du ikke har tålmodigheden eller viden omkring, hvordan de skal behandles.

Det fine materiale kan ikke tåle sæbe eller shampoo og skal blot skylles i koldt vand for at rense klorvandet af. Herefter kan du lægge det i den pose, der ofte følger med, når du køber konkurrencebadetøjet. Når du kommer hjem, skal du huske at få det op af posen igen, så det ikke ligger og mugner. Hæng det til tørre i et mørkt og tørt rum. Hvis du hænger det direkte i solen i længere tid, kan det blive mørt.

Denne side er anmeldt af: Jasmin T. Vestergaard 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS. Han forsikrer en høj kvalitetstandard i artiklerne, og ajourfører indholdet, så læserne får maksimal udbytte af artiklernes bærende informationer.

4 kommentarer

  • Benjamin Jørgensen Svar

   Det var så lidt Kjeld.

   Håber det hjalp

   Mvh
   Benjamin

 1. Jørgen Rasmussen Svar

  Hej Benjamin.
  Tak for behagelig telefonsamtale.
  Jeg leder efter neopren svømmebukser/jammers i str. xxl, jeg håber du kan hjælpe mig med et link til hvor man kan købe dem.
  På forhånd tak.

  • Benjamin Jørgensen Svar

   Hej Jørgen.

   Beklager simpelthen sådan der skulle gå 2-3 dage inden jeg fik svaret. Fandt det desværre ikke, som ellers lovet i telefonen, og så kom jeg simpelthen fra det. Indtil jeg huskede på det igen i dag. OG hurra hurra! Jeg fandt et par her i XXL til dig.

   Håber ikke du har fundet en dårligere nød-løsning i mellemtiden.

   Mvh
   Benjamin

Skriv en kommentar