ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Når landevejen kalder, og jernhesten står og hopper, er det tid til intensiv tri-træning.

Erfarne cykelryttere anbefaler, at du får fat i den helt rigtige klikpedal, når du skal træne. Med en god en af slagsen vil du få den ultimative effekt af din træning.

Når du kan udnytte både op- og ned træd til at drive dig fremad, vil du økonomisere dine kræfter og få endnu mere muskelstyrke og fart. Så læs med her, og bliv klar til at købe de bedste pedaler til racercykel – det tager kun 5 minutter.

Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL


Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

En virkelig lækker udgave, som entusiaster indenfor landevej, tri og enkeltstart er helt vilde med.

Shimanos Ultegra serie er det næstbedste kvalitetsniveau i deres racer gruppe. Så her får du altså noget virkelig godt kram til din seriøse cykeltræning.

I en seriøs ”Pedaler til racercykel test” vil det være åbenlyst, at vi med Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL har at gøre med ypperlig kvalitet. Den er let, meget bevægelig og din fod sidder godt fast, samtidig med at det er nemt at klikke ud af den.

Der er som noget ekstra lækkert sat en plade ovenpå den, og da den er rustfri, vil den holde i mange år. Den vil mindske slid og gøre den ekstra stabil.

Klampe:

På Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL møder vi igen den allestedsnærværende SPD-SL klampe, som bare fungerer super godt. Den er ikke svær at klikke ind i og ud af, samtidig med at foden sidder rigtig godt fast.

Materiale:

Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL er af carbon, som er et meget let materiale sammenlignet med metal. Det er samtidig også et meget stærkt materiale, som vil holde i mange år og giver fremragende stabilitet til cykeltræningen i tri, enkeltstart og landevej.

Fordele og ulemper

Fordele:

Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL har alle fordelene fra de typiske Shimano SPD-Sl klamper parret med den helt særlige metalplade, som øger slidstyrken og stabiliteten. Man mærker straks, at den lige er lidt mere luksuriøs end modeller, der er lavere nede på kvalitetsranglisten.

Ulemper:

Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL er en klikpedal i den dyre ende, så hvis du ikke er helt vildt seriøs med din tri- træning, kan du sagtens nøjes med en lidt billigere model med samme type klampe. På den anden side – hvem gider gå ned på gear? Der er også den lille detalje, at den ikke rigtig kan bruges uden cykelsko. Klampen gør det ret ubehageligt at cykle med almindeligt fodtøj. Så hvis du lige skal til bageren søndag morgen, må du køre på en anden cykel eller måske endda – GÅ!

Egnet til:

Shimano Ultegra Carbon PD-R8000 SPD-SL er det helt rigtige valg til dig, der cykler virkelig mange kilometer på racercykel og gerne vil have noget virkelig godt kram. Cykelgear af typen Ultegra signalerer, at du er seriøs og gerne vil blive rigtig god. Det er et fedt statement ude på vejen, og du vil opleve beundrende blikke. Eller måske bare misundelige.

Garmin Vector 3 – Pedaler med Watt-måling


Garmin Vector 3 – Pedaler med Watt-måling

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Teknologien er din bedste ven, når du træner seriøs tri og landevej. Intet sted er det mere tydeligt end med de lækre produkter til kraftregistrering og præstationsoptimering, Garmin sender på markedet.

Garmin Vector 3 – Pedaler med Watt-måling er ingen undtagelse. Det er et sæt toplækre og meget teknologisk komplicerede klikpedaler, som stadig har fuld funktionalitet i forhold til kraftoverførsel, sikkerhed og komfort. Teknologien passer til Garmin Edge 520, 820, 100, 1030 samt Explore 1000. Fenix 3, 5, 5S, 5X, 3 Sapphire, 3 Sapphire HR, Chronos, Forerunner 735XT, 920XT og 935. Tactix Bravo og Varia Vision.

Wattmålerne registrerer og sladrer til dig om din højre/venstre balance, kadence, cykeldynamik og selvfølgelig din samlede effekt. Det er helt enkelt at opdatere softwaren, når det er nødvendigt.  Garmin Vector 3 monteres på præcis samme måde som alle andre typer af klikpedaler. Det er også nemt at flytte dem fra en cykel til en anden, så du kun behøver købe ét sæt af dem, selvom du anvender mange forskellige cykler.

Med Garmin Vector 3 – Pedaler med Watt-måling bliver det nemmere at se, hvad du skal forbedre for at opnå de mål med din træning, du har sat dig i sigte.

Klamper:

Garmin Vector 3 passer til Keo klamper, som også hører til hos den absolut seriøse triatlet eller landevejsrytter.

Materiale:

Garmin Vector 3 har en krop af komposit og en aksel af rustfrit stål. Begge dele sikrer lang holdbarhed og stor modstand mod slitage. Der er desuden 120 timers levetid på batterierne.

Fordele og ulemper

Fordele:

Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe fordel for din træning, at du så nøjagtigt kan få data på, hvad der fungerer og ikke fungerer. Det gør det umanerligt meget nemmere at lave om på, hvordan du cykler. Det er jo ikke sådan, at du kan se i et spejl, hvordan din krop hælder, eller hvordan din balance er, vel? Med dette stykke ypperlige teknologi kan du komme rigtig meget længere med din træning.

Ulemper:

Prisen. Den er høj. Så høj, at det sørme er godt, at det er nemt at flytte Garmin Vector 3 fra den ene cykel til den anden. Men det er også et fint stykke teknologi, der er tale om, og ikke bare en plastklods. Det koster jo noget – og denne klikpedal er noget mere kompliceret og nytter en hel del mere at anvende end de konventionelle typer.

Egnet til:

Den rigtig seriøse cykelrytter på landevej, den ambitiøse triatlet eller den seje enkeltstarter med aspirationer om at vinde konkurrencer kan ikke komme udenom denne geniale klikpedal. Blandt pedaler til racercykel modeller er den noget ganske særligt. Er du med andre ord virkelig seriøs med din træning, eller er du allerede på vinderpodiet, så er det her, du skal bruge en del af dine præmiepenge.

Look Keo Classic 3 – Pedaler – Sort


Look Keo Classic 3 – Pedaler – Sort

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Denne klikpedal er noget så herligt som en virkelig fin begynder model. Når du er ny i feltet af cyklister, der tæsker landevejene tynde hver lørdag og søndag morgen, så skal du have noget gear, der fungerer tilfredsstillende. Men det skal ikke koste kronjuvelerne hver gang, du går ind hos en cykelhandler eller klikker forbi din yndlings grej-shop på nettet. Dertil er der simpelthen for meget forskelligt udstyr, du som begynder skal have fat i fra starten.

Look Keo Classic 3 hører til i det mere fornuftige prisleje. Den er som andre Look klikpedaler i fine materialer, den fungerer godt, og din fod sidder ikke som svejset fast i klampen. Som begynder er det en fordel. Mange begyndere er nervøse for at styrte, når de er nye i det med at køre med klik. Det behøver du ikke være, hvis du bruger Look Keo Classic 3. Her er det meget nemt at klikke ud.

Klampe:

Look Keo grå, fremstillet af polyoxymethylen og termoplastisk polyerutan. Nemme at klikke, så du ikke har så stor risiko for at styrte.

Materiale:

Look Keo Classic 3 er fremstillet af komposit, som er et let og slidstærkt blandingsmateriale. Akslen er af metal.

Fordele og ulemper

Fordele:

Look Keo Classic 3 fungerer fint til landevejscykling, og den kan samtidig sættes på alle slags cykler. Der er stor bevægelighed i klamperne. Det gør dem gode til begyndere. Der kan dog nemt anvendes eller tilkøbes andre klampetyper, hvis du ønsker at sidde bedre fast i klikpedalerne.

Ulemper:

Denne model er ikke velegnet til mere seriøs træning. Der mangler finesser, og den vil blive slidt op relativt hurtigere end de mere dyre modeller.

Egnet til:

Look Keo Classic 3 er en fin klikpedal til dig, der aldrig før har tænkt over klikpedaler og nu har brug for at prøve at cykle med denne type udstyr for første gang. Den er bedst til  landevejscykling, men kan anvendes på andre typer af cykler også.

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL 4mm


Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL 4mm

Læs mere om produktet her

Vælger du denne model, får du noget af det bedste, Shimano har at byde på indenfor klikpedaler.

Akslen er hele 4 mm længere, og det betyder en forbedret fod- og benstilling. Dette skyldes, at der er bedre og bredere kontakt mellem foden og trædefladen.

Kørslen er simpelthen optimal med denne type. Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL sikrer en suveræn komfort og virkelig god kraftoverførsel, og der følger klamper med. På den måde kan du lynhurtigt komme op på cyklen, når du har købt dit nye grej. Som altid kan du være helt tryg ved at købe cykeludstyr fra det velkendte og anerkendte Shimano, der på verdensplan anvendes af både amatører og professionelle. Denne fine racerpedal er ingen undtagelse.

Klamper:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL kan anvendes sammen med SM-SH 12, som medfølger.

Materiale:

Fremstillet af det lette og slidstærke Carbon, som anvendes til de bedste og mest slidstærke klikpedaler på markedet nu.

Fordele og ulemper

Fordele:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er en skøn model til dig, der er seriøs og ambitiøs. Hvis du er glad for en meget bred trædeflade, så får du ikke noget ret meget bedre på markedet. De ekstra 4 mm kan virkelig mærkes, når du æder dig ind på kilometer efter kilometer af asfalt.

Ulemper:

Der findes helt klart mere teknologisk udviklede udgaver på markedet. Men denne pedal er bare en klasse for sig, hvis du er til brede trædeflader og bedre kraftoverførsel. Man kan ikke få det hele, vel?

Egnet til:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er perfekt til dig, der gerne vil køre mange kilometer på landevejen på en racercykel. Uden for mange dikkedarer. Bare køre afsted med noget rigtig godt udstyr, der ikke svigter dig.

Speedplay Zero CrMo Walkable – Sort


Speedplay Zero CrMo Walkable – Sort

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Vil du gerne kunne klikke fra begge sider uden at gå på kompromis med kvaliteten? Så er Speedplay pedaler lige sagen. Kig nærmere på de lækre klikpedaler med de unikke spænder, det vil du ikke fortryde.

Den tyske cykelrytter Jens Voigt vælger faktisk cykelhold efter, hvorvidt de kører med Speedplay eller ej! Det skyldes, at man ikke behøver at kigge ned, når man klikker ud af spænderne. Smart!

Du kan snildt bruge Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL til racer-, tur- eller tri cykel på landevejen. De passer både til 3- og 4 hulsmontering, og de leveres med et sæt walkable-klamper.

Kraftoverførslen er i en klasse helt for sig.

Klamper:

Som noget helt særligt følger der et sæt walkable klamper med, når du køber disse klikpedaler. Justerpladerne bruges til at lægge klampen ned, så du kan gå på flad bund.

Materiale:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er i den billigste kategori af Speedplay. Her er materialet helt afgørende for pris- og kvalitetsklasse. Disse er lavet af plast og stål. Aksel af CrMo stål.

Fordele og ulemper

Fordele:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er en skøn klikpedal i god kvalitet, hvor du får professionel funktion uden at skulle betale spidsen af en jetjager. Det er en kæmpe fordel, at du kan klikke fra begge sider. Det er også top smart, at du kan gå på klamperne og beholde cykelskoene på.

Ulemper:

Hvis du vil have en lidt lækrere og måske mere slidstærk klikpedal til din racercykel, så kan du tage et kig på de andre modeller fra samme mærke.

Shimano 105 PD-5800 SDP-SL LVG Carbon sort


Shimano 105 PD-5800 SDP-SL LVG Carbon sort

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Denne klikpedal er et godt valg til dig, der er lige midt i feltet. Den har nogle fine detaljer og er fremstillet af den gode producent Shimano, som du kan stole på. Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL har en let krop, og trædepladen på denne klikpedal er ekstra bred. Kuglelejerne er bredt placerede, så der er god styrke og stabilitet. Den passer til de velkendte, klassiske og funktionelle SPD-SL klamper.

Du kan justere, hvor let eller svært det skal være at klikke ud af Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL.

Klamper:

SPD-SL type SM-SH11.

Materiale:

LVG carbon, som sikrer en stabil og slidstærk klikpedal. Yderligere en metalplade af rustfrit stål, som øger stabilitet.

Fordele og ulemper
Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er et fremragende valg af klikpedal til dig, der gerne vil have en god og funktionel klikpedal, der vil holde længe og ikke er alt for dyr. Den er alsidig, og materialerne er i orden. Modellen har alt det, man kan forvente til prisen. Ikke nogen ulemper, men heller ikke noget helt vildt specielt.

Egnet til:

Shimano Pedal Dura Ace SPD-SL er god til både landevej, enkeltstart og tri – og denne klikpedal er udviklet særligt til dig, der gerne vil kunne finjustere ind- og udstigningsreferencen.

Shimano PD-R550 SPD-SL Sort


Shimano PD-R550 SPD-SL Sort

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Her kan du vælge en fin klikpedal fra Shimano i den helt enkle stil. Trædefladen er ekstra bred, klampen er en SPD-SL, der er en metalplade ovenpå, og det er en typisk racerpedal med bredt placerede kuglelejer. Den koster desuden ikke alverden, og så er der måske råd til at skeje ud på andet gear i stedet for. SPD-Sl kan finjusteres til dine referencer for komfort.

Klampe:

SPD-SL, som medfølger.

Materiale:

Komposit og rustfrit stål.

Fordele og ulemper
En helt enkel begynderpedal til racercykler, som kan det, den skal kunne. Pedalen er lidt tung, og den ligger i den billigste ende af Shimanos kvalitet. Men du får, hvad du betaler for.

Egnet til:

Denne Shimano PD-R550 SPD-SL er fin til begyndere på landeveje.

Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid


Look Keo 2 Max Blade 12 - Hvid

Læs mere om produktet her

En virkelig sej 2. generation af den blandt seriøse cykelentusiaster og tri-knoklere meget velkendte Look Keo 2 Max. Look Keo 2 Max Blade 12 har nemlig en ny teknologi kaldet Blade, og allerede her lyder det jo som noget fremtidssikret og utroligt cool gear. Det betyder, at materialet er formstøbt komposit-glasfiber, der på en helt ny måde giver en fantastisk fornemmelse af kontakt med klikpedalen.

Look Keo 2 Max Blade 12 i hvid kan naturligvis justeres, så man selv bestemmer, hvor svært eller nemt det skal være at komme ud af klikket.

Look Keo 2 Max Blade 12 er til landevejen. De lange stræk uden stop. De klamper, der følger med, passer til de fleste modeller af cykelsko, du typisk finder i Danmark.

Klamper:

På Look Keo 2 Max Blade 12 er skoen enkel og let at frigøre. Den klassiske Look Keo grå er af polyoxymethylen og termoplastisk polyuretan. Cykelsko med 3 huller passer til denne type klampe, og de er de mest almindelige.

Materiale:

Look Keo 2 Max Blade 12 er af det teknisk komplicerede komposit-glasfiber, som er formstøbt. Der er indlejret en plade af rustfrit stål midt på, som øger stabilitet og slidstyrke.

Fordele og ulemper
Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid er slidstærk og let på grund af det unikke materialevalg og den nye Blade-teknologi. Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid er at finde i den dyre ende af cykeludstyret, men hvis du skal bruge en seriøs lækker og funktionel klikpedal til landevejs – eller tri, så er der faktisk ikke rigtigt nogen ulemper at nævne ved Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid.

Egnet til:

Den meget lækre Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid er god til konkurrencer og meget seriøse triatleter. Det er ikke den helt rigtige type, hvis du er begynder eller også vil kunne bruge cyklen til mere mondæne formål til daglig transport og ikke-motionsrelaterede formål. Men er du seriøs med din træning og deltager eller sigter mod at deltage i konkurrencer, så er Look Keo 2 Max Blade 12 – hvid den helt rigtige klikpedal at gå efter. Den vil du ikke blive skuffet over. Tværtimod vil du helt sikkert kunne mærke stor forskel på kraftoverførsel og komfort, når du tager Look Keo 2 Max Blade 12 – Hvid i brug på din racercykel.

Shimano 105 pd-5800 SPD-SL carbon


Shimano 105 PD-5800 SDP-SL LVG Carbon sort

Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Shimano pedaler har i mange år været en af de bedst sælgende og i øvrigt bedste klikpedaler til racercykel og MTB cykel på det internationale marked for cykeludstyr.

Kigger du ud over det danske landskab på en solbeskinnet søndag morgen, vil du se hundredvis af cykelentusiaster i alle grader af ekspertise med denne type på fødderne.

Denne type har flere fordele og ikke ret mange ulemper, og det er derfor, de er så populære.

Shimano står for kvalitet indenfor sportsudstyr til cyklister og andre entusiaster for det på to hjul, så du går ikke galt i byen med denne model.

Klampe:

SPD-SL klampe, der er bredere end mange andre. Det betyder, at der er god kontakt mellem cykelsko og klampe, som sikrer, at der er en fantastisk kraftoverførsel og dermed et langt bedre tråd med større effekt.

Materiale:

105 pd-5800 er til de mere krævende opgaver for enden af meget ihærdige triatleter. Der, hvor de mere billige modeller af plast må give op og bliver slidt i stykker, tager denne model over. Denne klikpedal er fremstillet af carbon, som holder meget længe og er mere formstabilt. En lækker og meget, meget let klikpedal. Typer af carbon fremhæves i flere klikpedaler tests som et godt og fornuftigt valg.

Fordele & ulemper
Denne type pedaler til racercykel har den store fordel, at den ikke er for dyr, men samtidig er virkelig god, slidstærk og giver et godt træd. Den kan dog have problemer i mere mudret terræn, hvor mudderet ofte sætter sig fast i klampen og gør, at det er svært at klikke sig ud.

Egnet til:

SPD-SL carbon modellen er super fin til dig, der gerne vil give lidt mere for en lettere og mere slidstærk klikpedal. Carbon er stærkere end fx plast, og det er dermed velegnet til mere seriøse cyklister, der ligger mange kilometer bag sig hver uge, måske hver eneste dag. Den er også god til dig, der cykler på racercykel på landevejen og ikke har brug for at skulle klikke sig ud og ind af pedalen hele tiden.

Hvad skal du vælge?

Hvis du er begynder på racercyklen, så er Look Keo Classic 3 et superfint valg. Her får du alle de gode funktioner og fint materiale til en god pris.

Skal du bruge en pedal med lidt mere finesse, og vil du gerne kunne gå på dine cykelsko, så vælg Speedplay Zero CrMo klikpedaler. Det er en fantastisk fornemmelse ikke at skulle se ned, når du skal klikke ud, og funktionaliteten er helt i top.

Endelig kan du ønske at optimere din kørsel, så du kan vinde (flere) konkurrencer. I så fald er det

Garmin Vector 3, du skal investere i. Så kan du måle din præstation og cykelstil med stor nøjagtighed med den intelligente Bluetooth teknologi og på den måde få bedre resultater af din træning.

Forfatter

Skriv en kommentar