Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I dette indlæg skal vi kigge på svømmedragter, svømmevåddragter, havsvømmedragter i både neopren alm. stof til hhv. kvinder og mænd samt nogle på tilbud eller under udsalg. Vi kommer omkring alle former for svømmedragter lige fra dragter fra det populære mærke TYR til svømmedragter i store størrelser. Selv til små svømmedragter til piger.

Er du på udkig efter det bedste sted at købe en svømmedragt uanset om den skal være i neopren eller et andet stof, så er du kommet til det rette sted.

Hvis du ikke kan vente med at komme i gang med at shoppe så kan du vælge en af 2 følgende kategorier hos vores troværdige og professionelle forhandler Watery:

Svømmedragter til kvinder/piger

svømmedragt til kvinde pige

Svømmedragt til havsvømning

svømmevåddragter svømmedragt

Nu er vi klar til at komme i gang med de forskellige kategorier og typer af svømme dragter. Der findes, som du måske allerede er blevet bekendt med 2 forskellige typer svømmedragter. Dem du primært også vil betegne som monokinier til kvinder og piger og så også våddragt-lignende svømmedragter til åbent vand.

Herunder har vi optilstet top produkterne til svømmedragter til triathlon og open water svømning. Hvis du vil finde svømmedragter til kvinder, så klik på det pågældende link herover.

Svømmedragt til svømning i åbent vand

Den næste par produkter er forskellige svømmedragter. De giver alle en god boyance i vandet. Det betyder, at du får god opdrift og super fart når du svømmer. Derudover sørger de også for at holde dig varmt i relativt koldere vand.

 

TYR svømmedragt – Hurricane C1

Hurricane C1 Herre våddragt fra TYR
Hurricane C1 Herre svømmedragt fra TYR

Tjek prisen til herrer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hurricane C1 Dame fra TYR til kvinder
Hurricane C1 Dame fra TYR til kvinder

Tjek prisen til damer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Svømmedragten er til jer der vil til at starte til triathlon, men den er også til dig der er let øvet. Hvor den første var en “ren” begynder våddragt vil du sagtens med mere eller mindre erfaring have fin glæde af denne våddragt til traithlon.

Produktet er lavet af det anerkendte svømmedragtmærke TYR. De laver nogle virkelig gode produkter. Denne svømmedragt heller ingen undtagelse. Den er udstyret med nogle af de bedste teknologier til at give maksimal fart.

Specifikationer:

 • Lavet af tyndt neopren gummi.
 • Har lang holdbarhed.
 • Triangel design form, som giver forøget elasticitet.
 • Tyndere og lettere ben områder.
 • ROM zoner som giver forøget bevægelsesfrihed.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Aqua Sphere Racer svømmedragt

Aqua Sphere Racer til mænd
Aqua Sphere Racer svømmedragt til mænd

 

Aqua Sphere Racer til kvinder
Aqua Sphere Racer svømmedragt til kvinder

 

Super fart, effektiv opdrift, fleksibilitet og virkelig god varme-effektivitet. Det er nogle af de beskrivelser der kan kobles på den fantastiske svømmedragt. Den er særligt god til åbent vand svømning.

Især den avancerede Bio-stretch teknologi sørger for at svømmedragten er et farligt våben i din jagt på hurtige svømmetider.

Svømmedragten er udviklet over en lang årrække. Den har automatisk tilpassende albuer. De giver dig super god bevægelsesfrihed. Derfor er er det en top-svømmedragt. Særligt over for alle de andre i denne kategori.

Specifikationer:

 • Særlige områder med ekstra tyndt materiale.
 • Kerne af 5 mm neopren.
 • Aflukninger ved anklerne, håndleddene og halsen.
 • Hurtig tørrende svømmedragt.
 • Høj UV-faktor beskyttelse.
 • Super hurtig og holdbar lynlås.

Aqua Sphere Pursuit triathlon svømmedragt

Aqua Sphere Pursuit triathlon våddragt til mænd

 

Aqua Sphere Pursuit triathlon våddragt til kvinder

 

Dette er en af de absolut bedste svømmedragte til dig der gerne vil starte på triathlon. Dermed har jeg ikke sagt, at den er “dårlig” til, hvis du er mere øvet. Svømmedragten ligger bare i en prisklasse for sig selv. Det er ikke et uoverskueligt hul i budgettet den skaber. Det gør det lidt nemmere at overskue at starte på triatlon.

Dragetn er lavet med forskellige teknologier herunder: Bio-stretch – hvilket gør den yderst fleksibel. Det gælder særligt omkring skuldrene og ryggen. Her vil du opleve at svømmedragten giver en fantastisk god bevægelighed. Derudover er den både varm, komfortabel og virkelig holdbar.

Dragten har særlige ærmer og ben som sørger for at lukningerne er effektivt lukkede. Det holder det kolde vand ude. Samtidig er det dog nemt at komme ud af dragten. Især de nyligt patenterede “Quick Relaese” ankler og fodled hjælper med den lette udgang og at holde vand ude.

Afslutningsvist giver denne begynder svømmedragt dig super god fart og opdrift i vandet.

Specifikationer:

 • Super strech Yamamoto 38
 • Svømmedragten er belagt med SCS neopren
 • Kvalitets forseglinger ved: 1) Fødder/ankler, 2) Håndled, 3) Hals
 • God opdrift og effektiv flydeevne
 • Tørrer super hurtigt
 • God og hurtig lynlås

Svømmevåddragt

svømmevåddragtEn svømmevåddragt er en mere eller mindre tyk våddragt, som benyttes til svømning. De ses ofte i triatlon løb eller under ironmans. Men de kan altså også sagtens bruges, hvis du syntes det er sjovt at svømme på åbent vand.

En svømmevåddragt giver dig kvaliteterne af en normal våddragt. Nemlig at holde din krop varm, ved at give plads til at et meget tyndt lag vand ligger sig tæt ind til kroppen. Det tynde lag vand, bliver på baggrund af svømmevåddragtens stof og udformning ikke skiftet ud.

Når vandet ligger så tæt til kroppen i en længere periode betyder det, at kroppen varmer vandet op. Specielt under hård fysisk svømning, vil ud hurtigt varme vandet op og det betyder altså at dragten holder dig varm under løbet eller din svømmetur.

En svømmevåddragt kan som sagt bruges i mange henseender. Tilfælde, hvor den ikke kan bruges, er dog eksempeltvis, hvis du ønsker at dyrke sportsgrene ovenvande. Det kan lyde mærkeligt, men en svømmevåddragt vil oftest være meget tynd, fordi den først og fremmest skal sørge for at du glider hurtigt gennem vandet. Derfor er dragtens stof ofte meget tyndt, hvilket er hæmmende for den overordnede isolerende effekt.

Du skal derfor ikke købe en svømmevåddragt, hvis det primære formål er at holde dig selv varm. Er det omvendt vigtigt for dig, at din svømmevåddragt sidder godt og hjælper dig i forhold til perfomance og hastighed i vandet – så er det denne type du bør købe.

Havsvømmedragt

Er du omvendt en rigtig åbent vand svømmer (open water svømning), så er en havsvømmedragt noget for dig. Det er til syvende og sidst det samme som en svømmedragt og en våddragt blandet sammen.

Det betyder at du får den gode isolerende effekt fra en våddragt som kan modtså havets kulde samtidig med at svømmedragtens glatte overflade og gode evne til at give dig fart i vandet er bibeholdt.

En havsvømmedragt er specielt god til dig, der ønsker en hurtig åbent vand svømmedragt, uden at gå på særligt kompromis med at skulle fryse i den. Den er derfor varmere end svømmedragten men samtidig ikke helt lige så varm som våddragten til eks. dykning. Du får altså ikke 9mm neopren havsvømmedragt, men du kommer heller ikke til at fryse i vandet. Selvfølgelig alt efter, hvor hurtigt du svømmer. Det er klart.

Hvis du allerede nu har mod på at købe en havsvømmedragt, så er der et par faktorer du bør tænke på inden. Overvej det formål du har med dragten. Skal du svømme meget hurtigt og små ture, så skal den nok være tyndere end hvis du ønsker at svømme meget lange distancer på åbent vand eksempeltvis langs kyststrækning

Det er derudover vigtigt, at de første gange du prøver din havsvømmedragt, og ikke kender til dens isolerende effekt eller evne til at holde på din kropsvarme – at du svømmer tæt på stranden. Det er faktisk en fordel at svømme et sted, hvor du hurtigt kan bunde igen, skulle du ske at blive for nedkølet. Hyportermi rammer hurtigt og pludseligt, specielt når du er koncentreret omkring din svømning.

Svømmer du meget lange ture skla du derfor, som oftest, have en lidt tykkere havsvømmedragt end hvis du tiere svømmer korte og intensive ture. Derudover er det vigtigt at du, efter pauser eller skift i sæson og vejr er forsigtig når du igen svømmer på åbent hav. Farerne er bare større der end i et bassin eller en svømmehal.

Mænd / Drenge / Herre

svømmedragt til mændHvordan vælger man bedst en svømmedragt til mænd, drenge og andre fornemme herre. Når du skal vælge en svømmedragt, så er der en række ting som kan være gode at holde øje med.

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor god kvalitet neopren-materialet er. Oftest vil det være bedst, hvis materialet er tyndere omkring skuldrene og tykkere omkring din abdominon (maven og brystet). Materialet skal gerne være meget flexibelt så det ikke forhindrer manden i at bevæge sig bedst muligt.

Nogle svømmedragter til mænd benytter sig af en smule tykkere materiale. Det gør at du ligger højere i vandet og derfor faktisk kan svømme hurtigere, fordi der er mindre modstand. Tyndere materiale er derfor ikke altid lig med fart når det kommer til svømmedragter til mænd og drenge.

På en svømmedragt til herre er halslinjen oftest “nøglen” til succes eller fiasko. Det er enormt vigtigt, at den matcher køberens hals mere eller mindre perfekt. Det er et af de steder, som hvis sidder forkert, kan smadre hele oplevelesen af svømmevåddragten. Først og fremmest fordi du vil opleve et forøget vandindtag og derved mindre varmende og isolerende effekt af dragten. Dernæst også fordi en for stor åbning omkring halsen dramatisk vil sænke din fart i vandet.

Dernæst er de togså vigtigt som mand (eller kvinde for den sags skyld) at kigge på lynlåsen. De fleste svømmedragter til mænd bliver lynet fra bundet med en lille snor, som med fordel efterfølgende kan smides ned i dragten, så den ikke ligger og trækkes i vandet. Det er dog vigtigt den er nemt tilgængelig og hurtig at hive fat i, såfremt du deltager i et løb, oftest triatlon, hvor det er nødvendigt for dig hurtigt at få svømmedragten af kroppen.

Kvinder / Piger / Hende

svømmedragt til kvinder kort konkurrenceSom kvinde er det mange af de samme parametre du bør kigger efter i din våddragt som ham. Det drejer sig, som i ovenstående afsnit om alt fra lynlås i svømmedragten til materialets tykkelse.

Dernæst også halsens fit, altså hvor godt den sidder til. Den skal her hellere sidde en smule for stramt end for løst. Det kan føles lidt ubehageligt oven vande, men du glemmer det hurtigt under.

Det skal selvfølgelig ikke være sådan at du er ved at blive kvalt. Men det gør ikke noget at den sidde rlidt træls tæt på halsen. Vi mennesker (og kvinder) er ikke vant til at have noget strammet om halsen og den naturlige reaktion er utryghed og ubehag. Det skla man lige vænne sig til.

Som kvinde vil du ofte støde på svømmedragter, som de korte konkurrencedragter du ser til OL. Disse findes også, og vi anbefaler forhandleren herunder:

svømmedragt til kvinderHvis du dog i stedet leder efter en svømmedragt i neopren til kvinder.

Altså en svømmeheldragt, som du kan bruge både på åbent vand, ved stranden, til triatlon og potentielt til en iron man, så skal du i stedet kigge på næste link.

Her fremviser vores forhandler en lang række af de bedste heldragts svømmedragter til kvinder.

Neopren

De fleste havsvømmedragter, våddragter og svømmevåddragter er lavet af neopren. Det er et fantastisk stof, med en utrolig god flydeevne. Derudover er det let og har stor flexibilitet.

neopren svømmedragtNeopren kaldes oftest også for polychloropren. Eller det er ikke desto mindre det stof, som rent faktisk er neopren. Det er et gummi-materiale som er fyldt med bobler. Det er netop disse bobler som gør det virkeligt godt som isolerende materiale i blandt andet neopren dragter til svømning herunder neopren svømmedragter og svømmevåddragter.

Faktisk er materialet tidligere været patenteret og varemærke beskyttet af det firma kaldet DuPont. Nu er det dog et materiale, som bruges af næsten alle producenter og i næsten alle svømmeprodukter, hvor isolering, hastighed og flexibilitet er afgørende.

Nogle svømmevåddragter, vil dog faktisk ikke være udelukkende betående af neopren, men i stedet være sammensat af andre materialer og blot have hals og eller armlukninger bestående af neopren.

Det er meget variende fra dragt til dragt.

Hvis du er ude efter at købe en neopren våddragt, svømmedragt eller en havsvømmedragt bestående af neopren, så vil jeg anbefale dig at kigge hos vores foretrukne forhandler, Watery.dk

Udsalg og tilbud

Hvem vil ikke gerne finde en svømmedragt på tilbud eller havne i et skarpt udsalg af svømmevåddragter eller havsvømmedragter.

Jeg vil i hvertfald gerne. Det tror jeg ogås du gerne vil. Derfor holder jeg løbende dette kategori o sektion opdateret med de bedste tilbud på svømmedragter.

Både, de korte og konkurrence orienterede svømmedragter til kvinder på udsalg eller med gode tilbud som i linket herunder.

Men jeg vil også finde blandt andet neopren baserede svømmedragter, havsvømmedragter og andre våddragt lignende svømmedragter på tilbud så du kan købe dem billigst muligt.

I denne uge har jeg fundet et fantastisk godt tilbud frem til dig.

Det drejer sig blandt andet om denne kategori af svømmedragter i neopren (også kaldet havsvømmedragter), hvor priserne er skruet fuldstændig i bund og du kan købe en virkelig billig svømmedragt til triatlon stævnet i weekenden.

Læs også: Beskyt fusserne: 9 seje og funktionelle badesko

FAQ

Hvilke svømmedragter er lavet i den bedste kvalitet?
Der findes mange gode svømmedragter på markedet, som er lavet af en god kvalitet, men et eksempel på en rigtig god svømmedragt er TYR svømmedragt Hurricane C1. Svømmedragten fås både til mænd og kvinder, og den er lavet af tyndt neopren gummi, som har en super god holdbarhed.
Hvor meget koster en god svømmedragt?
Hvis du søger en god svømmedragt, som helst skal være lavet i en god kvalitet, så skal du regne med at betale mellem ca. 1.500 – 3.000 kr. for dragten. Det er i den prisklasse, at mange af de bedste svømmedragter, som er på markedet lige nu, findes.
Hvilken svømmedragt gemmer bedst en mave?
Svømmedragter, som dækker hele kroppen, er generelt gode, når det kommer til at stramme maven ind, da de giver dig en fin facon. Hvis du dog søger en almindelig badedragt, så kan et farverigt mønster eller mørke farver være en god måde, hvorpå du kan gemme maven lidt.
Hvorfor er svømmedragter så dyre?
Grunden til, at svømmedragter er så meget dyrere end almindeligt badetøj, er, at producenterne skal bruge specialmaskiner til at fremstille dragterne på grund af de materialer, som de bliver lavet af. Dertil skal svømmedragter også være mere holdbare, hvormed de bliver lavet af dyrere kvalitets materialer.

Forfatter

2 kommentarer

 1. Kom til at tænke på, hvordan det egentligt er sjovt at ordet svæmmedragt både er er ord der benyttes omkring de korte mere sportsorienterede badedragter til kvinder, men samtidig også er er de helt normale våddragter.

 2. Klasse! Jeg valgte en virkelig lækker neopren havsvømmedragt fra TYR. De laver virkeligt nogle lækre dragter til svømning i åbent vand. Havde en billigere version tidligere, men er også enormt glad for den lidt dyrere model fra dem.
  Man ender sku af en eller anden mærkelig årsag bare gang på gang med st købe dem mindre og mindre billigt…

Skriv en kommentar