Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Sidst opdateret den

Der findes flere måder hvorpå, du kan optimere din træning og din svømning i det hele taget. Når det kommer til svømmefødder, så bør du helt klart vælge nogle af de korte modeller frem for de mere almindelige længere svømmefødder, som du kan låne i diverse svømmehaller.

De korte svømmefødder, eller sprintfinner eller zoomers, som de også kaldes, bruges primært i forbindelse med banesvømning og overfladesvømning. De kan give dig en øget hastighed i vandet – næsten dobbelt op – som følge af en forlængelse af dine naturlige ben-svømmetag. Derfor er de særligt gode at træne med, for de træner præcis de samme muskler, som du bruger, når du svømmer uden dem.

I denne oversigt vil du blive introduceret for 7 forskellige modeller af korte svømmefødder, som alle sammen har ligget i top i diverse tests og anmeldelser. Oversigten kan forhåbentlig give dig god inspiration i forhold til at vælge de helt rigtige korte svømmefødder.


Powerfin Pro – Testvinder

Powerfin Pro - SortBlandt Waterys mange tilfredse kunder er disse par finner blevet kåret som de bedste på en intern top-5-liste. De kan bruges af alle typer af svømmere, både elitesvømmere og motionister.

Når Powerfin Pro kommer ind på en suveræn førsteplads, så skyldes det blandt andet, at du får virkelig meget ekstra fart på, når du svømmer med dem på. De er Arenas top-svømmefødder og hitter blandt alle slags svømmere.

Fakta om Powerfin Pro fra Arena:

Vælg et par Powerfin Pro fra Arena, hvis du vil opleve at få mere fart på, når du svømmetræner. Disse korte svømmefødder giver dig en forlængelse af dine naturlige bentag, og dermed øges dine chancer for at undgå kramper og andre skader markant.

Har du smalle fødder, træner du banesvømning og vil du gerne optimere din fremdrift og minimere risikoen for kramper, så kan du med fordel vælge disse testvindende korte svømmefødder. 

Powerfin Pro har følgende egenskaber:

 • Lavet af 100 % silikone, hvilket gør dem super bløde at have på
 • Giver et ekstra godt og stærkt spark, som er så naturligt som muligt
 • Er fri for PVC
 • Giver dig maksimal fremdrift i vandet på grund af deres udformning
 • Har en hælrem, hvilket giver en naturlig svømning
 • Passer til skostørrelserne 36 til 48
 • De er smalle i pasformen, hvilket du skal være opmærksom på
 • Fås også i andre farver
 • 5 ud af 5 stjerner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


DMC elite svømmefødder – bedst til prisen

Elite svømmefødder Disse svømmefødder fra DMC hører til i den absolutte verdensklasse, og de bliver da også brugt af nogle af de dygtigste elitesvømmere verden over. Også motionisten kan have stor gavn af at svømme med disse finner på fødderne, for det giver en markant bedre fremdrift. Finnen ligesom forlænger fodens egen naturlige bevægelsesmønster, og derfor overbelaster den ikke foden.

Fakta om DMC elite 

De korte svømmefødder er lavet af silikone, hvilket giver en god komfort. De har en patenteret V-kanal langs begge sider af svømmefoden, hvilket giver et helt sublimt greb i vandet. Det er med til at give dine naturlige bentag noget ekstra power og til at give dig bevidsthed om, hvordan du kan forbedre dine tag, når du ikke har dem på. Det giver dig virkelig god træning. 

DMC svømmefødder har følgende egenskaber:

 • Giver en større fremdrift i vandet
 • Fås i størrelserne fra 35 til 48
 • Fås i andre farver

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Nike træningsfinne – premium valget 

NikeFinsSort/OrangeDisse korte svømmefødder har et lidt diskret udseende. De er helt sorte bortset far nogle orange markeringer på siden. De orange felter er rillede, hvilket er med til at give en god og passende modstand i vandet. De er lavet af silikone, og de har en perfekt pasform, hvilket medvirker til den optimale udnyttelse af dine egne bevægelser i vandet.

Den relativ store åbning fortil med riller giver dig et godt og solidt greb, sådan at du nærmest ikke mærker, at du har finnerne på. Svømmefødderne fra Nike forbedrer din hastighed og styrker kraften i dine bentag.

Fakta om træningsfinnen fra Nike:

Nikes korte svømmefødder, der er lavet af komfortabel silikone, gør din træning endnu mere effektiv. Det korte finneblad forbedrer hastigheden og gør dine naturlige bentag kraftigere. De fås i flere størrelser, sådan at du altid vil kunne finde et par, der sidder perfekt.

Nikes træningsfinne har følgende egenskaber:

 • Lavet af 100 % silikone
 • Med meget står åbning foran
 • Styrker fremdrift og styrke
 • Fås i størrelse XS til XL (38 til 48)
 • Farver: sort og orange

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Silikone korte svømmefødder med hæl fra Beco – smarte og tofarvede

Silikone korte svømmefødder med hæl - MørkeblåDette sæt af korte svømmefødder adskiller sig designmæssigt ved at være tofarvede. De er blå som grundfarve, men i spidsen af svømmefoden er de helt hvide. Det giver et særligt farvespil, når de glider hurtigt igennem vandet. 

Fakta om Beco korte svømmefødder med hæl

De smarte zoomers er lavet af blød silikone, som gør dem komfortable at have på, uden at det går ud over deres evne til at skubbe fra i vandet. Den solide og velsiddende hæl medvirker også til komforten og pasformen.

De kan bruges både i klor- sø- og havvand. Desuden fylder de ikke så meget at have med i svømmetasken.

Beco korte svømmefødders egenskaber:

 • Smart tofarvet design
 • Giver dig intensiveret træning
 • Med integreret hæl
 • Stor komfort og god pasform

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Biofuse svømmefødder fra Speedo – særligt gode til begyndere og motionssvømmere

Biofuse svømmefødder - GråSpeedo har udviklet disse helt specielle korte svømmefødder med det iøjnefaldende design. De er velegnet til svømmere på alle niveauer, og de giver særligt nyere svømmer en ekstra fremdrift og fornemmelse af, hvilke muskler der skal bruges og trænes for at forbedre bentagene.

De er forholdsvis hårde i materialet, hvilket giver større kraft og øget hastighed. Den faste hæl er medvirkende til at give de korte svømmefødder den gode pasform.

Fakta om Speedo Biofuse svømmefødder

Deres særlige design betyder også, at de sidder rigtigt godt på foden. Du glemmer næsten, at du har dem på, og derfor føles svømningen helt naturlig. Dermed øges styrken i de muskler, som du bruger, når du svømmer, og du bliver stærkere til at tage bentag.

Speedo Biofuse korte svømmefødder har følgende egenskaber:

 • Materiale: 100 % silikone
 • Med hæl
 • Farver: grå og neongrøn
 • Fås i størrelser fra 35 til48
 • God komfort
 • 4½ stjerner ud af 5 hos kunderne

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Stryker silikone fin med hæl – de farvestrålende korte svømmefødder

Stryker Silicone fin med hælMå der godt være masser af farve på dine finner, så kunne du fint vælge denne serie fra TYR. Her er der ikke sparet på farveladen, og de fremstår alle sammen med flere klare farver på. De fås i forskellige størrelser fra 33 til 46, og hver størrelse har sin egen farvesammensætning.

Disse korte svømmefødder er lavet af silikone, og de kommer med en fast hæl. De er skabt til at give svømmeren stærkere og hurtigere fremdrift i vandet. Det kan de gøre, fordi de forstærker dine egne naturlige bevægelser. De føles derfor ret naturlige at have på, og silikone-materialet giver også god komfort.

Fakta om Stryker silikone fin fra TYR:

Zoomers som er lavet af 100 % silikone, og som kommer i et væld af glade farver. Materialet og den gode pasform giver god komfort og sikker svømning, da det mindsker risikoen for at få krampe.

De korte svømmefødder fra TYR gør din svømmetræning mere effektiv, og træningen hjælper dig til at styrke netop de muskler, som du bruger, når du svømmer.

Stryker silikone fin fra TYR har følgende egenskaber:

 • Lavet af 100 % silikone
 • Med fast hæl
 • Fås i størrelse 33 til 45
 • Kommer i et væld af glade farver
 • Får 5 stjerner ud af 5 i kundeanmeldelserne

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Speedo Fury Training Kickfin – yder 30 % mere 

Fury Training Kickfin - GråDu får virkelig meget ekstra power, når du svømmer med disse korte svømmefødder på. Den vil tilpasse sig din fod fuldstændigt, sådan at den bliver som en naturlig forlængelse af din fod. Dermed får du trænet ved brug af dine naturlige bevægelser i vandet uden at risikere at få krampe.

Det betyder, at du kommer til at kunne præstere optimalt, når du bruger dem. Der er da også mange elitesvømmere og triatleter, der anvender dem.

Fakta om Speedo Fury Training Kickfin

Ud over den helt perfekte pasform, så giver finnen dig et ekstra godt spark i vandet, uanset hvilken svømmeart du bruger. Det kan betyde, at du kan yde op til 30 % bedre, end du kan med andre produkter. De er lavet af 100 % silikone, som slutter tæt til foden. 

Finnerne giver dig øget modstand i vandet, og dermed får du trænet både styrke og udholdenhed, når du har dem på. De dobbelte skinner, som sidder langs med siderne, giver en øget fremdrift, når de bliver ført op og ned i vandet.

Hælremmen giver dig god bevægelighed, hvilket er med til at gøre dine bentag mere naturlige.

Speedo Fury Trainin Kickfin fra 2020 har følgende egenskaber:

 • Lavet af 100 % bøjelig silikone
 • Med hælrem
 • Fås i størrelse 36-47
 • Giver dig op 30 % mere
 • Fås også i andre farver
 • Får 5 ud af 5 stjerner i kundeanmeldelser

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Optimer din svømmeteknik med et par korte svømmefødder

Efter denne oversigt over ni forskellige gode korte svømmefødder, står det klart, at de alle sammen kan forbedre din svømmeteknik. Når du træner med et par gode træningsfinner, så vil du styrke lige præcis de muskler, som du bruger, når du tager bentag. Desuden vil du få oparbejdet en forbedret teknik til at få de bedste og mest hensigtsmæssige spark, der giver dig den optimale fremdrift.

Det er en stor fordel, at svømmefødderne er korte. Det giver dig nogle naturlige bevægelser i vandet. Sammen med svømmeføddernes komfortable materiale giver det en formindsket risiko for at få krampe i fødderne og benene, når du giver den gas i vandet.

De fleste af de her nævnte korte svømmefødder er velegnede til alle svømmere. Nogle er primært tiltænkt elitesvømmere, andre egner sig bedst til begyndere – men de fleste kan bruges af alle uanset deres svømmeniveau.

Find et par korte svømmefødder, som passer til dit niveau, og som stilmæssigt passer til dine fødder og til din smag.

Testkilde:

I denne oversigt har vi primært anvendt to kilder til information. Den ene er en top 5 over de bedste svømmefødder. Denne test er foretaget af Watery.dk, som er en troværdig autoritet inden for svømmeudstyr.
Herudover har vi ved hvert produkt vurderet kundeanmeldelserne. Derved har vi udelukkende fremhævet produkter, som er populære hos slutbrugeren. Dette vil sikre, at vi kun viser dig de bedste af de bedste produkter. 

Denne side er anmeldt af: Mette Markussen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar