Find din flydedragt og overlevelsesdragt

Find din flydedragt og overlevelsesdragt
Bedøm dette indlæg/produkt

Overlevelsesdragt billede

En flydedragt eller overlevelsesdragt kan vise sig, at være den ultimative redning for dig når du er ude og sejle. Det er klart, at skulle din båd gå i stykker som du mindst havde ventet det, er det livsnødvendigt at du har en flydedragt med ombord.

 

En overlevelsesdragt er umiddelbart nem og hurtigt at hoppe i, og man kan tilnærmelsesvist gå frit rundt på land. Det er selvfølgelig ikke ligeså nemt, som var du foruden men man kan sagtens bevæge sig uden besvær. Vi har nederst i indlægget valgt at inddrage en video, som illustrere hvorledes en flydedragt fungere i praksis. Så hvis du ikke har 5 minutter til at læse indlægget igennem anbefaler vi klart, at du ser videoen.

Hvad er meningen med en flydedragt?

En flydedragt har den helt basale funktion, at skulle kunne holde dig i live såfremt du er nødsaget til at kaste dig af bord. Derudover er har den en helt væsentligt betydning for din kropsvarme, det er nemlig sådan at den ligeledes holde dig varm selvom vi er i vinter månederne. Vi skal nemlig ikke langt tilbage før, vi kan finde utroligt grimme ulykker hvor en flyde dragt kunne have reddet besætningen.
Flydedragt billede 1

Derfor kan det ikke nævnes nok gange, hvor vigtigt det er at være på forkant med sådanne situationer. Forestil dig, at din motor går i brand eller at din båd pludselig begynder at synke.

I såfald ville det være livsnødvendigt uanfægtet sæson at have en flydedragt, som kan holde dig oppe i vandets overflade men samtidig holder din kropsvarme intakt.

Der er meget forskel på diverse flydedragter, og derfor har vi valgt at fremhæve den ultimative flydedragt.

Der findes nemlig en del, som ikke isolere kroppen for vand, og i dette tilfælde vil din krop blive nedkølet på ingen tid. Dette er sidestående billede et godt eksempel på. Derfor har vi valgt at fremhæve nedenstående røde overlevelsesdragt, som er SOLAS godkendt.

 

Den er simpelthen en publikumsfavorit, og som der i nedenstående video bliver sagt, så er den kanon god til at holde på varmen og den lukker ikke meget vand ind, således din krop forbliver varm. Du vil derfor med denne overlevelsesdragt øge dine overlevelseschancer markant.

Din nye flydedragt har implementere en fløjte og lys således du kan fløjte så højt, at både i nærheden kan høre dig. Derudover er overlevelsesdragten lavet sådan, at ligeså snart du rammer vandet vil du ligge på rygge indenfor 5 minutter, og der vil være en pude som støtter dit hoved, hvis du nu skulle besvime i vandet så forbliver dit hoved over vandet. Desuden er en god tommelfingerregel ved denne dragt, at ved 0 til 2 grader falder kropstemperaturen kun med 2 grader efter 6 timer og du kan derfor bevæge dig i vandet i relativt lang tid.

Hvordan skal en overlevelsesdragt vedligeholdes?

En overlevelsesdragt / flydedragt skal ikke vedligeholdes da de er produceret således, at de er klart til brug uanset hvor lang tid de har ligget stille. Det er selvfølgelig en forudsætning, at der ikke er hul på dragten eller at den på anden vis er gået i stykker – i et sådant tilfælde vil vandet naturligvis løbe ind i dragten, og den vil ikke have en særlig stor effekt.

 

Vi anbefaler derfor, at man en gang hvert halve år lige tjekker din overlevelsesdragt i gennem for fejl og mangler. Det kan være fatalt såfremt du kommer afsted, og der for eksempel er et hul ved fødderne.

Årsagen til dragten er rød er naturligvis for, at folk der sejler kan se dig i natten såvel som dag. Den er udstyret med reflekser, som ligeledes gør dig synlig og med din fløjte og lys kan du gøre meget for at blive set. Det er selvfølgelig muligt at svømme på ryggen, så hvis du er 1 km. fra land, så kan du sagtens svømme ind til kanten og få dig selv i land. Det tager selvfølgelig lidt længere tid end normalt, men det her snakker vi umiddelbart 25% mere.

Flyde dragt billede 2

Du er velkommen til at skrive en kommentar eller på anden vis at berette om din erfaring med disse dragter, vi vil herefter bestræbe os på at besvare din kommentar indenfor 24 timer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.