ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

En flydedragt eller overlevelsesdragt kan vise sig, at være den ultimative redning for dig når du er ude og sejle. Det er klart, at skulle din båd gå i stykker som du mindst havde ventet det, er det livsnødvendigt at du har en flydedragt med ombord.

En overlevelsesdragt er umiddelbart nem og hurtigt at hoppe i, og man kan tilnærmelsesvist gå frit rundt på land. Det er selvfølgelig ikke ligeså nemt, som var du foruden men man kan sagtens bevæge sig uden besvær.

Vi har nederst i indlægget valgt at inddrage en video, som illustrere hvorledes en flydedragt fungere i praksis. Så hvis du ikke har 5 minutter til at læse indlægget igennem anbefaler vi klart, at du ser videoen.

Kinetic Waterspeed Flydedragt – med mange reflekser

Kinetic Waterspeed Flydedragt

Denne todelte flydedragt er fremstillet i 210D Oxford nylon, som er både åndbart og vandtæt. Farven er en neutral grå med orange på arme, skuldre og hoved samt rigeligt med reflekser på skuldre, front, ærmer og ben. På skuldrene findes i øvrigt kraftige stropper for nemmere bjergning, skulle uheldet være ude. Dragten er EN393 certificeret.

Egenskaber:

 • Fremstillet i 210D Oxford Nylon med PVC-coating og tapede syninger
 • Godkendt som flydedragt og EN393 certificeret
 • Dragten har 9 praktiske lommer inkl. knivlomme
 • Kraftig reflekstape på skuldre, front, ærmer og ben
 • Skulderstropper for nemmere løft i nødstilfælde
 • Leveres i praktisk taske

Kinetic Guardian Flydedragt Red/Stormy – godkendt flydedragt

Kinetic Guardian Flydedragt Red Stormy

Denne flydedragt er fremstillet i PU-coated 210D Oxford nylon. Den blå og røde farve er nem at spotte i vandet og dertil findes der store, tydelige reflekser på både front og skuldre. 100% vandtæt og foret med 4mm EVA skum med høj opdrift. Udstyret med kraftig lynlås, velcrojustering ved anklerne, fleeceforet krave og justerbar, aftagelig hætte. Dragten er DS/EN ISO 12402-6 certificeret og godkendt som flydedragt. 

Egenskaber:

 • Fremstillet i PU-coated 210D Oxford Nylon med tapede syninger
 • DS/EN ISO 12402-6 certificeret
 • Tydelige reflekser på front og skuldre
 • Dragten har 9 praktiske lommer
 • Fleeceforet krave og justerbar, aftagelig hætte

Sundridge – En-Tec flydedragt

Sundridge - En-Tec flydedragt

 

Denne fantastiske model er omkring 30% lettere end alle andre modeller.

Den giver en fænomenal varme og produceret af vandtætte materialer. Hele flydedragten er udstyret med utallige reflekser og iøjnefaldende farver. Materialerne er 210D Nylon på yderstoffet. Inderstoffet er foret med polyester. Den er udstyret med En-Tec flydeskum, som er åndbart.

Du kan købe dragten som både heldragt eller som en todelt dragt. Den fås i størrelser fra Small til og med XXXL. Selvfølgelig også alle størrelserne derimellem.

Fladen Flydedragt 848

Fladen Flydedragt 848

 

Dette er en af de absolut mest populære heldragter der fungerer perfekt til som flyedragt. Det er en teknisk produceret dragt. Den har integrerede elastiske seler og manchetter i neopren materiale.

Derudover er der lavet forstærket materiale på knæene. Derudover findes der lynlåse i buksedelen. Du har samtidig mulighed for at ventilere på varme dage. Det kan gøres gennem åbninger under armene.

Egenskaber:

 • Lavet i Polyester 300D
 • Den er godkendt: EN 393 og ISO15027-1
 • Lavet med 6 praktiske og funktionelle lommer
 • Lavet med reflekstape og lysende materialer
 • Fra mærket Fladen.

Imax Atlantic Race 2-delt Overlevelsesdragt

Imax Atlantic Race 2-delt Overlevelsesdragt

 

Dette er den eneste Imax overlevelsesdragt på denne liste, som er to delt. Hvilket faktisk er lidt mærkeligt da Imax er et utrolig godt brand. De laver nogle super fede og rigtig gode dragter.

Derudover er de typisk tit på tilbud. Det skyldes at det er de forskellige mærker der afgør, hvor meget produkterne må være på tilbud.

Den har en helt masse lækre detaljer og kommer med de klassiske ekstra stor skrå lommer på både bukser og jakke.

Imax Wave Flydedragt

Imax Wave Flydedragt

 

Dette er så igen den eneste heldragt flydedragt fra Imax. Den minder på mange områder om den todelte lige før.

Den er super god og er 100% vandtæt. Det er en virkelig let og behagelig flydedragt i et komfortabelt design. Derudover overholder den alle standarder og krav. Herunder CE og ISO standarder.

For det ikke skal være løgn, så vejer hele dragten med alt tilbehør under 2 kg. Meget imponerende. Den leveret med et holdbart bælte og ekstra sikkerhedsfløjte.

Dragten er lavet i kraftigt og holdbart polyester med indvendigt skum med høj flydeevne. Derudover er kraven foret med blødt fleece.

Fladen 2-delt overlevelsesdragt

Fladen 2-delt overlevelsesdragt

Dette er en forbedret version af den tidligere overlevelsesdragt: 846.

Den har en forbedret materiale, som er både blødere og lettere. På fronten ses de to brystlommer, som er skråt påsatte. Lynlåsen sørger for, at vand holdes ude.

Den har derudover også to lommer nederst på overlevelsesdragten. Disse er bygget med velcrolukninger. Derudover finder du også velcrolukninger på både ærmer og omkring hætten. Hætten kan derudover også spændes ind med den indbyggede elastik.

Til overlevelsesdragten kan du købe underdelen. Den er relativt meget højere end normale andre. Den er bygget med både elastikker og volcrolukninger. Derudover har den en lomme på hver side, samt en ekstra på det ene ben.

Hvad er meningen med en flydedragt?

En flydedragt har den helt basale funktion, at skulle kunne holde dig i live såfremt du er nødsaget til at kaste dig af bord. Derudover er har den en helt væsentligt betydning for din kropsvarme, det er nemlig sådan at den ligeledes holde dig varm selvom vi er i vinter månederne. Vi skal nemlig ikke langt tilbage før, vi kan finde utroligt grimme ulykker hvor en flyde dragt kunne have reddet besætningen.
Flydedragt billede 1

Derfor kan det ikke nævnes nok gange, hvor vigtigt det er at være på forkant med sådanne situationer. Forestil dig, at din motor går i brand eller at din båd pludselig begynder at synke.

I såfald ville det være livsnødvendigt uanfægtet sæson at have en flydedragt, som kan holde dig oppe i vandets overflade men samtidig holder din kropsvarme intakt.

Der er meget forskel på diverse flydedragter, og derfor har vi valgt at fremhæve den ultimative flydedragt.

Der findes nemlig en del, som ikke isolere kroppen for vand, og i dette tilfælde vil din krop blive nedkølet på ingen tid. Dette er sidestående billede et godt eksempel på. Derfor har vi valgt at fremhæve nedenstående røde overlevelsesdragt, som er SOLAS godkendt.

 

Den er simpelthen en publikumsfavorit, og som der i nedenstående video bliver sagt, så er den kanon god til at holde på varmen og den lukker ikke meget vand ind, således din krop forbliver varm. Du vil derfor med denne overlevelsesdragt øge dine overlevelseschancer markant.

Overlevelsesdragt billede

Din nye flydedragt har implementere en fløjte og lys således du kan fløjte så højt, at både i nærheden kan høre dig. Derudover er overlevelsesdragten lavet sådan, at ligeså snart du rammer vandet vil du ligge på rygge indenfor 5 minutter, og der vil være en pude som støtter dit hoved, hvis du nu skulle besvime i vandet så forbliver dit hoved over vandet. Desuden er en god tommelfingerregel ved denne dragt, at ved 0 til 2 grader falder kropstemperaturen kun med 2 grader efter 6 timer og du kan derfor bevæge dig i vandet i relativt lang tid.

Hvordan skal en overlevelsesdragt vedligeholdes?

En overlevelsesdragt / flydedragt skal ikke vedligeholdes da de er produceret således, at de er klart til brug uanset hvor lang tid de har ligget stille. Det er selvfølgelig en forudsætning, at der ikke er hul på dragten eller at den på anden vis er gået i stykker – i et sådant tilfælde vil vandet naturligvis løbe ind i dragten, og den vil ikke have en særlig stor effekt.

 

Vi anbefaler derfor, at man en gang hvert halve år lige tjekker din overlevelsesdragt i gennem for fejl og mangler. Det kan være fatalt såfremt du kommer afsted, og der for eksempel er et hul ved fødderne.

Årsagen til dragten er rød er naturligvis for, at folk der sejler kan se dig i natten såvel som dag. Den er udstyret med reflekser, som ligeledes gør dig synlig og med din fløjte og lys kan du gøre meget for at blive set. Det er selvfølgelig muligt at svømme på ryggen, så hvis du er 1 km. fra land, så kan du sagtens svømme ind til kanten og få dig selv i land. Det tager selvfølgelig lidt længere tid end normalt, men det her snakker vi umiddelbart 25% mere.

Flyde dragt billede 2

Du er velkommen til at skrive en kommentar eller på anden vis at berette om din erfaring med disse dragter, vi vil herefter bestræbe os på at besvare din kommentar indenfor 24 timer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar