Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Sidst opdateret den

Flere og flere dyrker en form for ekstremsport. Det er også tilfældet inden for triatlon. Et stigende antal mennesker er faldet for denne sport, som er både udfordrende og afvekslende. Når du skal præstere maksimalt både inden for svømning, cykling og løb, så stiller det ekstremt store krav både til dig og til dit sportsudstyr.

Hvad end du bruger cykelbukser til triatlon eller til hyggeture på landevejene, ved du sikkert, hvor vigtigt det er at have de rette. 

Markedet for cykelbukser er stort, og der findes alverdens producenter, forhandlere og modeller. Så hvordan kan du være sikker på, at du finder det par, der passer bedst til dig?
Vi er til for at hjælpe med netop den problemstilling. Herunder finder du en testoversigt, som vores redaktion har lavet.

Vi har ikke selv testet de mange cykelbukser, men vi har lavet en grundig research af andre tests og anmeldelser. Derfor kan vi nu præsentere dig for de bedste cykelbukser inden for forskellige kategorier og til begge køn – og vi starter med den samlede vinder.


Craft – Glow Bib Shorts: Testvinder

CraftGlow Bib ShortsSortI Sportamores test af cykelbukser er disse cykelshorts fra Craft den samlede vinder. Denne cykelbuks har fået en helhedsvurdering på hele 9,5 ud af 10. Udover de flotte resultater i denne test har produktet også fået meget flotte brugeranmeldelser hos forskellige forhandlere.
Aktivtraening.dk beskriver dette produkt som en budgetbuks, der performer som en topmodel.

Om Craft – Glow Bib Shorts 

Disse smarte cykelshorts til kvinder er hos Sportamore blevet testet ud fra 5 forskellige parametre. De scorer 10 ud af 10 på ”fugttransport” og ”ventilation”.
Så hvis du gerne vil undgå at sveden drypper, og at dine cykelbukser bliver gennemblødte, er disse cykelshorts fra Craft det rette valg for dig. 

Produktet er designet ergonomisk, hvilket giver en perfekt pasform. I kombination med dette er der elastiske bukseben, som holder dem på plads. Sidst men ikke mindst får du som kvinde den optimale komfort på cyklen på grund af det, Craft kalder ”infinity pad”, som skaber en høj siddekomfort. 

Disse cykelbukser er ikke blot med som vores testvinder, fordi de har vundet andre tests eller fået gode kundeanmeldelser. Nej, disse shorts er med som testvinder, da de kombinerer komfort og funktionalitet på en helt unik måde.

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Kvinder
 • Materiale: Kompressionsmaterialer
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Craft – Rise Bib Shorts: Bedst til prisen

CraftRise Bib ShortsSortDisse cykelbukser har også klaret sig meget godt i test. De er for eksempel blevet vurderet til 8,5 ud af 10 hos Sportamore. Og udover denne flotte vurdering bliver de solgt til en vejledende pris på blot 539 kroner. Og netop derfor har vi valgt at fremhæve dette produkt under kategorien ”bedst til prisen”. 

Om Craft – Rise Bib Shorts 

Disse cykelshorts fra Craft er designet i et elastisk og slidstærk polyamid. Dette sikrer dig ikke kun et komfortabelt og slidstærk produkt, det sikrer dig også, at kroppen kan holde sig tør og energisk på hele cykelturen.
Selerne og puden er med til at sikre en høj komfort, så det ikke bliver ubehageligt at sidde på cyklen i mange timer ad gangen. Hos Sportamore bliver komfortniveauet vurderet til 7 ud af 10. Kommentaren til komfortniveau i testen er: ”bruger du dem til kortere ture, er der intet at klage over”.
Hvad angår designet, bliver dette beskrevet som stilrent, og disse cykelshorts bliver da også vurderet til hele 9 ud af 10, hvad angår design. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Kvinder
 • Materiale: Polyamid
 • Pris: 539 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


POC – Essential Road WO Bib shorts:  Premium valget

POCEssential Road WO Bib ShortsSortNu er vi nået frem til vores premium valg. De beskrevne her er til kvinder, men den samme model findes også til herre.
Hos Sportamore bliver disse cykelbukser vurderet til 8,7 ud af 10 mulige. Og med brugeranmeldelser hos Google Shopping på hele 4,7 ud af 5, har vi taget disse cykelbukser med som vores premium valg.

Om POC – Essential Road WO Bib shorts

Der skal noget til for at blive kåret som ”premium valget”, så hvad er det, der gør disse cykelshorts til noget specielt?
Ved disse cykelshorts fra POC er det faktisk kombinationen af mange forskellige faktorer, der gør dem til noget unikt. Materialet skaber en utrolig komfortabel oplevelse, hvor det er tydeligt, at huden får lov til at ånde. Udover dette er materialet både elastisk og slidstærk – alt i alt er dette nogle af de bedste cykelbukser, du kunne ønske dig.
Hos Sportamore scorer de mere end 8 ud af 10 på disse fire parametre: Stræk, fugttransport, ventilation og design.
Så hvis du vil have nogle smarte cykelbukser, som er både behagelige, robuste og funktionelle, bør du vælge disse fra POC.

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Kvinder
 • Pris: 1205
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Craft – Monument Bib Shorts: Den højeste komfort

CraftMonument Bib ShortsSortNu er vi nået frem til de første cykelbukser til mænd. Disse er taget med i kategorien ”den højeste komfort”, da de performer bedst på dette parameter i testen foretaget af Sportamore. Her scorer cykelbukserne fra Craft hele 9 ud af 10, hvilket er højere end alle de 7 andre bukser, der var med i testen. 

Om Craft – Monument Bib Shorts

Den største fordel ved disse cykelshorts fra Craft er uden tvivl komforten. Men hvordan opnår de så høj en komfort?
Det gør de især gennem materiale valget. Cykelbukserne er designet i lycra sport, hvilket ikke blot er funktionelt, det er også meget komfortabelt. Lycra-materialet øger især muskelstyrken, hvilket giver kontrol og derved også komfort.
En C2 pad, som er designet uden sømme, sætter prikken over I’et og gør disse cykelshorts til noget helt unikt.

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Materiale: Lycra Sport Energy
 • Pris: 849 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos cykelbukser T.milleshorts: Testet af eksperter hos Daniabikes

Assos Cykelbukser T.milleShorts_S7 Shorts u.selerEksperter hos Daniabikes vurderer, at Assos er den producent, der fremstiller de bedste cykelbukser. Eksperter hos Daniabikes siger: ”Toppen af poppen inden for cykelbukser… Assos repræsenteres aktivt af førende cykelryttere”.
Det specifikke produkt, T.milleshorts, bliver især rost for sin: performance, kompression og åndbarhed.

Om Assos cykelbukser T.milleshorts

Disse cykelbukser er designet til den aktive fritidscykelrytter, som gerne vil have et par cykelbukser i høj kvalitet, men som ikke vil betale flere tusinde kroner for disse.
Hvis du vælger disse cykelshorts fra Assos, kan du være sikker på, at du får et par shorts i høj kvalitet til en god pris. Derved kan du køre med noget af det samme udstyr som de professionelle. 

Grunden til, at disse cykelshorts er gode til fritidsrytteren, er, at de er designet med et bredt snit. Dette gør dem attraktive for en brede målgruppe.
Disse short er til mænd og anvendes primært om sommeren og foråret. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Pris: 799-999 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos cykelbukser FF1 GT: Kvalitet til en fornuftig pris

Assos Cykelbukser FF1 GT Bibshorts - SortHvis du vælger at investere i FF1 GT modellen fra Assos, får du et produkt i høj kvalitet til en fornuftig pris. FF1 serien er inspireret og udformet gennem Assos’ samarbejde med formel1 holdet Mercedes. Dette samarbejde udtrykkes tydeligt i det smarte design.
Disse cykelshorts er både velegnede til fritidsryttere og mere seriøse cykelryttere. Produktet har den mest anvendte pude (8 mm S7), hvilket sikrer dig en høj komfort.
Materialet er Assos Type 429 titanio, hvilket er både slidstærkt, let og har en høj kompression. Selerne holder bukserne på plads, når du cykler lange ture på landevejene.
Sidst men ikke mindst er disse cykelshorts designet således, at de er lidt bredere i livet, hvilket gør dem ekstra komfortable og funktionelle. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Materiale: Assos Type 429 titanio
 • Pris: 1099 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos Cykelbukser T.campionissimo: De bedste triatlon cykelbukser

Assos Cykelbukser T.campionissimo_s7 BibshortsDisse cykelbukser til triatlon bliver beskrevet som ”innovative”, ”overlegne” og ”topklasse” hos flere forhanddlere. De er til dig, der gerne vil opnå de bedst mulige resultater til konkurrencer.

Om Assos Cykelbukser T.campionissimo 

Disse triatlon cykelbukser fra Assos er innovative i en sådan grad, at der ikke findes mange cykelbukser som dem på markedet.
Materialet gør, at bukserne er lette, og at der bliver lavere risiko for irritation. Den høje komfort er blandt andet et resultat af, at syningerne er skåret ned til absolut minimum, så disse heller ikke skaber irritation.
Designet er enkelt og smart og passer til langt de fleste.
Puden er af modellen ”golden cate”, hvilket vil sige, at den kun er fæstnet foran og bagved, hvilket er ret innovativ for cykelbukser.
Forgængeren til disse bukser hed FL13, og denne videreudvikling har blot gjort bukserne endnu bedre. Så hvis du ikke vil nøjes med de næstbedste cykelbukser, bør du tage et kig på disse fremragende bukser fra Assos. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Materiale: 10 % Polyester, 59 % Polyamid, 31 % Elastane
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos Cykelbukser Mille GT winter: Hold varmen på cyklen om vinteren

Assos Cykelbukser Mille GT Winter BibtightsHvis du ikke vil være nødsaget til at parkere cyklen og alt dit cykeludstyr i garagen vinteren over, bør du tage et kig på disse cykelbukser fra Assos.

Disse er designet, så du kan holde varmen på landevejene om vinteren. Disse cykelbukser er isolerede, hvilket gør dem både varme og bløde. De isolerede bukser går dog ikke på kompromis med kompressionen. Disse yder nemlig stadig en let kompressionseffekt.
En smart feature ved disse vinter cykelbukser er, at de har en V3 stabilisator. Denne giver dig en bedre statur og stabilitet.

Selerne er Y-formet, hvilket får dem til at sidde flot og behageligt.
Du bliver også øm i mindre grad, når du anvender denne model. Grunden til det er, at de er designet med en pude i tre lag. Puden er fremstillet af memory foam, der både skaber en høj komfort, men som også har en god åndbarhed.

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Pris: 1499
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos Dame Cykelbukser UMA GT: Cykelshorts til kvinder

Assos Dame Cykelbukser UMA GT Half Shorts - sortI en anmeldelse fra Daniabikes bliver disse cykelbukser beskrevet som komfortable og smarte.

Om Assos Dame Cykelbukser UMA GT

Assos fremstiller naturligvis også cykelbukser til kvinder – og sådan et par skal vi kigge på her. En af de helt specielle ting ved Assos er, at de har taget patent på deres puder, hvilket sikrer, at de altid har de mest komfortable puder på markedet. Og disse findes også i denne cykelbuks.
Disse cykelbukser kan bruges til hyggelige cykelture i hverdagen, men kan også sagtens bruges til den mere intensive træning eller til konkurrencer.
I udviklingen af disse cykelbukser har kvalitet og komfort været i højsædet. En smart og innovativ aerofit teknologi sikrer, at cykelshortsene sidder behageligt om livet. I kombination med dette matcher pasformen langt de fleste kvinder, da det er en Women regular fit model. Denne specifikke pasform resulterer i en gylden mellemvej mellem ydeevne og komfort.
Buksernes pude er ligesom det ovenstående produkt fra Assos fremstillet med memory foam, som skaber komfort og åndbarhed

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Kvinder
 • Pris: 699-899 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Diadora – Vision tour: De mest populære hos Cykelpartner

Diadora - Cykelbuks Vision Tour med prof pude - uden selerDisse cykelbukser fra Diadora er vurderet som de mest populære i sin kategori hos Cykelpartner. På trods af den meget lave pris, scorer dette produkt 4,4 ud af 5 mulige stjerner, hvilket må siges at være meget imponerende.
Nogle af kundeanmeldelserne lyder således: ”Super pasform”, ”rigtig god cykelbuks” og ”sublim buks”. Til en pris på under 400 kroner, er de helt sikkert pengene værd. 

Om Diadora – Vision tour

Vision tour cykelbukserne fra Diadora er fremstillet med en kvalitetsfyldt pude og professionelle seler, som skaber et rigtig godt udgangspunkt for det samlede produkt. De fleksible seler er sammen med pasformen med til at øge både komfort og ventilation.
Disse cykelbukser er gode at bruge på de varme dage, da er utroligt svedtransporterende. Så selvom sveden hagler af dig på den hårde cykeltur, vil du holde dig tør og kølig på hele turen. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Mænd
 • Materiale: 80% polyamid, 20% elastan
 • Pris: 399 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Sweet Protection Crossfire Pro W: Den helt rigtige kompression

Sweet Protection Crossfire Bib Pro W - Dame cykelbukser - SortDisse Crossfire Pro cykelbukser fra Sweet Protection har opnået fine resultater i en test, der er foretaget af Road.cc. Her bliver cykelbuksen blandt andet rost for sin fremragende konstruktion og sine holdbare materialer. 

Om Sweet Protection Crossfire Pro W

Disse cykelbukser til kvinder er fremstillet efter grundige anatomiske studier. Disse studier har skabt et produkt, der ikke blot er komfortabelt, men som også er både effektivt og svedtransporterende.
Cykelshortsene til kvinder er perfekte til dig, der gerne vil køre stærkt, og som gerne vil forblive nedkølet og tør under hele turen. Køleeffekten går i gang med det samme, og ligegyldigt om turen varer 30 minutter eller 3 timer vil du bibeholde din normale kropstemperatur.
Cykelshortsene til damer er fremstillet i en lycra materiale blanding, som skaber en buks, der sidder fast til dine ben, som var de limet på. De er dog stadig både fleksible og holdbart – og det må være opskriften på den perfekte cykelbuks til kvinder. 

Udvalgte specifikationer

 • Køn: Kvinder
 • Materiale: Lycra-blanding
 • Pris: 989-1099 kroner
 • Farve: Sort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


XTreme X-Mile: Bib shorts med pude

Bedste herre cykelbukserDenne model er særligt velegnet til kørsel om sommeren eller til indendørs brug. Materialerne mindsker risikoen for ubehag i forbindelse med sved, da fugt transporteres igennem puden og væk fra kroppen.

Designet med seler foran, som bliver til en næsten hel ryg på rygsiden for øget komfort.

 

Fakta om XTeme X-Mile: Bib shorts med pude:

 • Materiale: Lycra
 • Farver: Sort med hvide seler
 • Pude: HD Ergonomic TRS
 • Svedtransporterende
 • Åndbar
 • God anatomisk pasform
 • Elastik med silikone ved lårene
 • Fås i størrelser fra S til XXXXL.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Odlo Breeze Suspenders: Bib Cykelshorts med pude herre sort

Cykelbukser med pudeSorte cykelbukser med integrerede seler og sædepude, der sikrer dig den bedste komfort, når du sidder på sadlen. Bukserne har et flot lavprofil-design, der gør dem velegnet til både MTB, trail, XC og race.

Flotte bib cykelshorts med stor komfort. Pudens design gør det muligt at cykle i mindst tre timer uden at blive øm. En meget fleksibel model.

 

Fakta om Odlo – Breeze suspenders – bib cykelshorts:

 • Materiale: 80 % polyamid og 20 % elastan
 • Farve: Sort
 • Lavprofil-design
 • Med pude
 • Reflekterende effekter
 • Kan vaskes i maskine ved 40 grader
 • Rigtig gode til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Assos Cykelbukser: T.mille shorts_S7 bibshorts

cykelbukser bedst i testCykelshorts med pude og seler, der er velegnede til både motionisten og cykelrytteren på et vist niveau. Det lidt bredere design i livet gør komforten endnu bedre, da der ikke er noget, der strammer i taljen.

Denne model er især velegnet til mange hyppige cykelture, men kan bruges af alle, der sætter komfort højt.

Disse shorts er meget komfortable og egnet til alle med en passion for cykling. Brug dem til ture på både raceren og mountainbiken.

 

Fakta om Assos T.milleshorts_S7:

 • Farve: Sort
 • Korte cykelbukser med pude
 • Pude med memory foam
 • Antibakterielt behandlet S7-pude
 • Brede seler
 • Bred talje
 • Åndbar
 • Flot design
 • Perfekt til motionisten
 • God til lange distancer
 • Til mountainbike eller racer
 • Indbygget kompression
 • God pasform
 • Elastisk kant ved låret, der ikke strammer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Sensor Cykelbukser: Med pude Team bib sort/rød

Herre cykelbukserHer får du et par korte bib-tights, som har et meget smukt design i to farver og med god pasform. De er velegnede til både kørsel på landevej og til spinning.

Bukserne er meget behagelige og fugtafvisende, hvilket gør dem velegnet til brug i varmt vejr samt ved indendørs træning.

 

Fakta om Sensor herrecykelbukser med pude Team bib:

 • Farver: Sort og rød
 • Materiale: 80 % polyamid og 20 % elastan
 • Fugtafledende
 • Behagelig gel-pude
 • God beskyttelse af sædet
 • Reflekterende detaljer
 • Elastisk silikonekant forneden på benene
 • Tynde flade syninger
 • Seler af Open Mesh
 • 8-panels konstruktion
 • Fås i størrelserne S – XXXL
 • Kan vaskes ved 40 grader.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Alé Shorts Ultra Sort

Alé shortsTætsiddende cykelshorts med pude, der sikrer dig en god komfort. De er designet til at være særligt egnet til kørsel om sommeren eller til spinning.

Fakta om Alé shorts ultra:

 • Farve: Sort
 • 4H-pude
 • Silikonekanter ved benene
 • Fås i størrelserne M – XXXL.

Et par lækre klassiske shorts uden de store dikkedarer til dig, som foretrækker shorts uden seler. De er glimrende til brug både udenfor og til spinning.

De er solide til brug for begynderen.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Agu Pro Winter Wind DWR  – Cykelbukser bibtights med pude – herre sort

AGU cykelbukser

Foretrækker du at blive ved med at cykle på landevejen så længe på året som overhovedet muligt, så får du brug for nogle tights, der kan yde dig den fornødne komfort og varme, selv om temperaturen falder, og vejret bliver mere udfordrende. Denne model fra AGU kan være et godt bud til det brug.

Dette er et af de bedste bud på et par cykeltights, der kan bringe dig varm og tør igennem de mere udfordrende cykelture. Du kan dermed komme til at dyrke din cykelsport det meste af året.

 

 

Fakta om AGU Pro Winter Wind DWR – cykelbukser bibtights med pude:

 • Materialer: Inverno 250 gram/m2 og Windproof Softshell
 • Farve: Sort
 • Komfortabel sæde-pude
 • Vindtæt
 • Vandafvisende
 • PU vandtætte bukseben
 • Reflekstryk
 • Flade sømme og elastikker
 • YKK lynlåse, der er meget stabile
 • Fås i størrelser fra S til XXXXL.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Shimano Bib – Cykelbuks med seler og indlæg – sort

hvide cykelbukserDisse tofarvede cykelbukser med pude til mænd har et moderne design og stor komfort. De brede integrerede seler giver øget komfort og perfekt pasform. De er syet i seks paneler, hvilket giver dem en særligt god pasform. De egner sig både til kørsel på landevejen og til spinning.

Et smukt design og en stor komfort kendetegner denne model. Bukserne holder dig veltempereret igennem hele din cykeltur. Du kan også med fordel bruge bukserne til spinning, hvor du kan give den ekstra gas.

 

 

Fakta om Shimano bib – cykelbuks med seler og indlæg:

 • Farver: Sort og hvid
 • Materiale i buksen: 77 % polyamid og 23 % elastan
 • Materiale i selerne: 82 % polyester og 18 % elastan
 • Seler med net giver god ventilation
 • Elastisk silikonekant forneden på benene
 • 6-panelet design
 • Polstring: Performance
 • Fås i størrelserne: S – XXL
 • Kan vaskes ved 40 grader.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Testkilder: Sådan har vi udvalgt de bedste cykelbukser

Vi har desværre ikke selv kunne finde motivation til at sadle op på jernhesten nok gange til at kunne prøve alle disse fantastiske cykelbukser.
Vi er dog stadig motiverede for at hjælpe dig med at finde de bedste produkter. Derfor ligger der grundig research bag ved de produkter, som vi har valgt at fremhæve.
Vi har fundet frem til disse produkter gennem forskellige metoder. Her er de vigtigste: 

 • Både danske og udenlandske tests
 • Anmeldelser fra autoriteter/eksperter
 • Kundeanmeldelser i form af stjerner
 • Kundeanmeldelser i form af kommentarer

Gennem disse metoder har vi kunne finde frem til de bedste produkter. Her på redaktionen sætter vi en stor ære i at lave kvalitets research, inden vi fremlægger noget for vores læsere. Og det vil vi altid gerne indvie vores læsere i. Derfor forsøger vi altid at have et transparent afsnit i slutningen af vores artikler, hvor vi fremhæver vores testkilder.
I denne oversigt har vi, udover kundeanmeldelser, anvendt disse kilder til at finde gode produkter: 

 • Tests foretaget af Sportamore
 • Professionelle udtalelser fra Daniabikes
 • Professionelle udtalelser fra Cykelpartner
 • Tests foretaget af Road.cc, som er et internationalt cykelmagasin
 • Tests foretaget af Aktivtraening.dk

Disse testresultater har vi sammenholdt med kundernes meninger for at finde frem til de helt rigtige cykelbukser, som vi derefter har kunne fremhæve for dig.
Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvilke cykelbukser, der er de rette for dig, kan du læse med herunder. Her har vi nemlig samlet nogle informative afsnit, der kan hjælpe dig den sidste del af vejen.

Få succes med dit køb ved at overveje buksernes enkeltdele

Hvis du vil være sikker på at finde frem til de helt rigtige cykelbukser, bør du ikke nødvendigvis starte med at kigge på produktet som helhed, men nærmere nedbryde det i mindre dele. 

Her er nogle af de ting, som du kan overveje.

Seler

Når du skal købe den helt perfekte cykelbuks, kan du starte med at kigge på selernes design. Komforten vil være højst mulig, hvis selerne er brede. Brede seler vil nemlig fordele presset på en større del af din ryg og dine skuldre. Dette vil mindske irritationen på din hud – især på de længere cykelture.
Hvis du ofte cykler længere ture med en rygsæk, er det især vigtigt, at du finder en cykelbuks med brede seler, da huden ellers kan blive meget irriteret.

Pude

Fastheden og materialevalget er essentielt, når du skal vælge den rette pude. De bedste puder er ofte de, der er ret faste. Derfor bør du vægte fasthed over størrelse.
De bedste puder til cykelbukser er de, der er designet med kroppen anatomi og ventilation in mente. Derved undgår du sved, og du får en pude, der former sig ergonomisk efter din krop.

Benafslutning

Dette er ikke et aspekt, som mange tænker over, når de skal købe nye cykelbukser. Med benafslutningen er faktisk en af de vigtigste faktorer.
Når du træder i pedalerne, er dine lån i konstant bevægelse, hvilket trækker i bukserne. Hvis benafslutningen ikke er god nok (eller passer til dine ben), vil bukserne konstant bliver trukket op af dine ben, hvilket kan skabe ubehag.
Udover benafslutningen er materialevalget også essentielt. Hvis du finder en cykelbuks, som er lavet af et elastisk materiale, vil dette også mindske irritationen på dine ben.
Du opnår den højeste komfort ved at vælge et par cykelbukser, der har et bredt silikonebånd på indersiden. Dette brede bånd vil nemlig sikre, at bukserne bliver holdt på plads.

Udskæring

Hvis du ønsker en lettere vandladning, når du cykler, eller gerne vil undgå pres på maven og blæren, bør du vælge en cykelbuks, der har en lav udskæring og derved går dybt ned ved maven.
Hvis du derimod ønsker en minimal vindpåvirkning, bør du vælge en højere udskæring. En højere udskæring er ofte god til mountainbike, mens en lavere udskæring sagtens kan bruges til racercykler. Grunden til dette er, at du ofte sidder mere oprejst på en mountainbike, og derfor vil du blive påvirket af vinden i en højere grad. 

Rygstykke

Hvis du ønsker at bruge cyklen i store dele af året uden at fryse, bør du vælge et par cykelbukser, som har en høj udskæring ved ryggen. Cykelbukser, der går langt op på lænden, vil nemlig beskytte dig mod træk og kulde.
Hvis du vil opnå den bedste parform og en god åndbarhed, bør du kigge efter et par bukser, som har en åben meshkonstruktion på ryggen. Denne konstruktion sikrer, at stoffet ikke sidder alt for tæt, hvilket vil få dig til at svede for meget.

Find de bukser, der passer til dit niveau

Hvis du vil undgå fejlkøb og have den størst mulige chance for at købe et par cykelbukser, som du bliver glad for, bør du finde de bukser, der passer til dit niveau. I oversigten herover har vi fremhævet cykelbukser, der passer til både nybegynderen og den professionelle. Derved har du altid mulighed for at vende tilbage til guiden, hvis du senere vil have et par cykelbukser, der passer bedre til dit stadie inden for cykelsporten.

Hvis du er begynder

Hvis du er nybegynder og først lige er ved at prøve kræfter med cykelsporten, bør du tage et kig på de lidt billigere produkter, som vi fremhæver i guiden.
Vi har flere forskellige cykelbukser, som du kan købe til en lav pris, men som stadig er af ganske høj kvalitet. Disse vil være et perfekt valg for dig, der endnu ikke ved, om cykelsporten bliver din næste store hobby.

Hvis du er lettere øvet

Hvis du har cyklet i et år eller to og gerne vil opgradere dit udstyr, bør du tage et kig på de fremhævede produkter, som passer til netop det niveau.
Du kan i særlig høj grad lægge mærke til de cykelbukser, som kan bruge både til hobby og konkurrenceplan. Disse vil formentlig matche dit niveau meget fint. 

Hvis du har flere års erfaring

Hvis du har flere års erfaring og gerne vil have det bedste af det bedste, bør du kigge på vores lidt dyrere fremhævninger. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, og selvom du kan få nogle fornuftige cykelbukser til en lav pris, så kan det stadigvæk godt betale sig at købe nogle lidt dyrere modeller.
Hvis du gerne vil have det bedste af det bedste, kommer det til at koste flere penge, men disse er helt sikkert godt givet ud.
Dette gælder især, hvis du vil købe triatlon cykelbukser eller bukser til længere løb. Hvis ud sidder på cyklen i rigtig mange timer hver uge, bør du uden tvivl investere i nogle bedre cykelbukser, da dette ligeledes vil være en investering i din egen sundhed, motivation og komfort.

Find resten af dit cykeludstyr, efter du har fundet dine cykelbukser

Når du bliver optaget af en ny hobby, kan det være fristende at købe alt udstyr på én gang. Dette kan dog være en dyr fornøjelse, og hvis du ikke ender med at blive bidt af hobbyen, står du pludseligt med en masse udstyr, som du ikke kan bruge.
Så når du starter med at cykle, bør du (efter du har købt din cykel) begynde med at købe et par simple cykelbukser og en god cykelhjelm. Når du har disse tre ting, kan du nemlig komme i gang.
Hvis du har brugt din cykel og dine cykelbukser i en periode og stadig er vild med cykling, kan du begynde at investere i mere cykeludstyr. Dette vil nemlig blot gøre det endnu sjovere at cykel. Herunder kan du få inspiration til noget af det cykeludstyr, som du med fordel kan investere i:

 • Cykeljersey
 • Vindjakke
 • Cykelcomputer
 • Cykelsko og klikpedaler
 • Cykelhandsker
 • Solbriller

De ovenstående ting kan alle samles under kategorien ”nice to have”. De indgår dog ikke i listen ”need to have”, som er det cykeludstyr, du skal have styr på, inden du går i gang. Denne liste indebærer: 

 • Cykel
 • Cykelhjelm
 • Cykelbukser
 • Drikkedunk

Når du har disse fire ting, kan du begynde at købe de andre ting, hvis du finder det nødvendigt. Når du har købt alt det udstyr, du gerne vil have, kan du senere opgradere dette udstyr, hvis du finder det nødvendigt. 

Vedligehold dit cykelgrej, så holder det længere

Ligegyldigt om vi taler om selve cyklen, dine cykelbukser eller dine cykelsko, bør du huske at sætte tid af til at vedligeholde dette udstyr.
Cykeludstyr holder meget længere, hvis du passer på det og vedligeholder det. Derved kan du spare en masse penge, da dit udstyr ikke vil blive lige så medtaget.
Forhåbentligt har du nu fået inspiration til, hvilke cykelbukser du skal købe, og hvilket cykeludstyr du skal købe senere hen.

Den rette påklædning

Der er intet i vejen for, at du tager en cykeltur i dit daglige tøj eller i dit jogging-sæt. Det kan sagtens give dig god motion og en dejlig oplevelse på din cykel.

Vil du dog gerne optimere din ydeevne og din komfort, mens du cykler, så anbefales det at trække i noget tøj, som er specialfremstillet til formålet.

Det gælder både tøj, sko og hjelm, der alt sammen bør være af god kvalitet og være designet til at give dig den optimale total-oplevelse, når du cykler.

Det er vigtigt med sikkerheden, og det er vigtigt med komforten. Især når du skal ud at cykle langt, er det vigtigt, at du ikke bliver øm nogen steder. Det kan give gnavesår og decideret ubehag, hvilket kan risikere at gøre det surt for dig at cykle langt. Så kan der være ret langt hjem.

Det er jo ret ærgerligt at blive bremset af den slags, hvis du har større ambitioner i forhold til, hvor langt du gerne vil cykle ad gangen.

Hvorfor skal cykelshorts sidde så stramt?

Når du smyger dig ned i et par cykelbukser de første gange, kan du måske få tanken om, at de er alt for små. De er simpelthen så stramme, at det virker som en fejl. Men det er det ikke. De er designet til at være så stramme, så de føles som et ekstra lag hud.

Det kan godt umiddelbart virke snærende og til den ubehagelige side, men så snart de sidder, som de skal, og du er af sted på cyklen, så kommer du til at sætte pris på det.

For selv om det er virkelig tætsiddende, så er det samtidig ret smidigt. Derfor føles det ikke for småt, når du bevæger dig på cyklen. Der er ingen skavende sømme eller knapper eller andet, der kan genere dig. Det er heller ikke muligt, at der kan komme en fold i tøjet, der kunne klemme eller genere dig. Alt sidder glat, og alt sidder nøjagtigt, som det skal. Derfor glemmer du tøjet, når du er godt på vej.

På grund af sædepuden er det heller ikke muligt, at der er noget, der kryber op i nogen revner. Hverken på kvinder eller på mænd.

Derfor vil du opleve, at cykeltøjet nærmest går i et med din krop. Efter nogen tilvænning kommer du til at synes, at det er den eneste rigtige påklædning at bruge, når du skal cykeltræne.

Cykelsport er sundt

Når du cykler, aktiverer du de fleste muskelgrupper. Cykling er en god allround motionsform, netop fordi du aktiverer det meste af kroppen uden at belaste den.

Både fødder, ben, lår, sæde, ryg, arme og hals bliver arbejdet godt igennem, når du cykler. Desuden styrker du hjerte, lunge og kredsløb, når du er i gang.

Der er derfor kun noget godt at sige om cykling som motionsform. Hvis du cykler udenfor, får du også vind og vejr og dejlige synsoplevelser med som en ekstra bonus.

Cykling kan trænes året rundt. Nogle dage eller nogle perioder kan du være nødt til at trække indendørs, men så findes der heldigvis motionscyklen, som kan være en glimrende stand in for din cykel.

Nogen bruger cykling som deres primære motionsform, andre har den som et godt supplement til deres øvrige træning.

Gå ikke ned på udstyr

Uanset om du cykler for sjov eller for alvor, så er der mange gevinster ved at gøre det. Du holder dig i form ved fysisk aktivitet, du får gode naturoplevelser, og du får stor tilfredshed ved at kunne leve op til dine egne forventninger om din fysiske formåen.

For at øge tilfredsheden og selve oplevelsen så er det vigtigt for de fleste, at udstyret er i orden. Så får du simpelthen mere ud af det. Sørg gerne for, at du har det rette udstyr til rådighed, når du dyrker din motion. Så kan du yde bedre, og du får færre skader. Der er mange gode argumenter for at se nærmere på Rygcrawl.dk’s store guides inden for diverse udstyr til sportsgrene. Der kan jo sagtens være noget, som du dårligt kan leve uden.

Du bør i hvert fald som et minimum have noget sportstøj, som sidder perfekt, og som derfor kan gøre det lettere for dig at præstere. Når det kommer til for eksempel aktiviteter i vand, så er der også alt det, der handler om sikkerhed.

Når du dyrker idræt, så er der jo en øget risiko for at komme til skade. Den faktor bør du selvfølgelig tage meget seriøst.

Og så findes der altså også meget udstyr, som måske ikke er nødvendigt, men som bare er for fedt at have, hvis man går op i motion og outdoor-livet.

Inspiration

Vi håber du finder ovenstående indlæg interessant. Hvis det er tilfældet kan du finde mange flere spændende indlæg via vores forside rygcrawl.dk. Siden besidder generelt mange forskellige indlæg, så derfor burde der være noget som er indenfor dit interesse område.

Læs eventuelt vores hometrainer test, med sådan et produkt har du mulighed for at træne hjemmefra. På den måde kan du vedligeholde din cykel form i de kolde måneder.

Alternativt kunne et indlæg omkring kreatin til svømmere også være interessant. For når du dyrker triathlon er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke kun er god til cykling.

Sidst men ikke mindst, er det udover at have de bedste cykel bukser også vigtigt, at du har en god watt måler.

Denne side er anmeldt af: Selam P. Steffensen 10/10

Dette indlæg har fået 4.55 stjerner baseret på 20 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar