Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Vi tager et kig på de bedste dykker kompas på markedet og analyserer, hvad de forskellige dykker kompas kan og ikke kan.

Vurdering og udvælgelse af produkterne

Vores fornemmeste opgave er at præsentere dig for de bedste produkter, som man kan finde på markedet. Vores research team har analyseret og screenet adskillige produkter samt forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner.

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Suunto SK8 dykker kompas med bungeemount

Suunto SK8 dykker kompas med bungeemount
Suunto SK8 dykker kompas med bungeemount


Opgraderingen af Suunto SK7-kompasset er utrolig populært hos kunderne.

Finske Suunto er indbegrebet af kvalitet, når det kommer til gode dykkerkompas. De er uden tvivl blandt de førende på markedet, hvis ikke de er de absolut bedste. I brugerkredse betragtes Suunto-kompassene som værende blandt de bedste på markedet.

SK-8-kompasset er overlegent af flere grunde. Suunto-kompasset er væskefyldt og kan bruges på alle dybder. Kompasset kan også tåle at blive holdt skævt under vand, hvilket ikke er en almindelig ting blandt alle dykker kompas, der produceres i dag. Det er muligt at lave en hældning på 30 grader med kompasset, uden at det får konsekvenser for funktionaliteten på kompasset – det viser stadig korrekt. Kransen kan modsat andre kompas godt modstå sand og smuds, og det gør, at kompasset får et helt naturligt og behageligt smooth-kontrol i alle miljøer under vand. Takket være smooth-kontrollen har Suunto-kompasset et lækkert og behageligt feel, som gør, at man som anvender har en mere præcis kontrol over kompasset. Kompasset er fastgjort i en bungee-mount, som er førstevalget hos de fleste tekniske dykkere eller af dykkere, som skifter mellem våd- og tørdragt eller måske endda rashguard og våddragt.

Det er sådan, at hvis en af stropperne går i stykker, betyder det ikke, at du mister kompasset modsat en traditionel gummirem. Kompasset sidder altid behageligt stramt på håndleddet – uafhængigt af dybden og kompressionen af din dragt.

De vigtigste egenskaber i Suunto-kompasset er følgende:

 • Først og fremmest er det verdens mest populære dykker kompas – som produkt bliver man ikke populær, hvis ikke man har noget at have det i.
 • Suunto-kompasset har en selvlysende kompasrose, som gør, at kompasset er godt til dyb dykning samt natdykning.
 • Det er muligt at hælde kompasset op til 30 grader, hvilket er uset mange andre steder på dykkerkompas-markedet.
 • Det er muligt at se koordinaterne fra et lille sidevindue, som gør det nemmere for dig at orientere dig, hvis du kan lige kan kigge på kompasset ud af øjenkrogen.

Oceanic Sidescan 2 kompas

Oceanic Sidescan 2 kompas
Oceanic Sidescan 2 kompas

Det er svært at slå det her kompas, som har cementeret sin position på markedet. Det har en vis stabilitet og er godt at have med sig under vandet. Kompasset har en stor frontside, som er letlæseligt – også langt under havets overflade. Oceanic Sidescan 2 kompas er nemt og håndgribeligt at håndtere, hvilket gør, at du slipper for at skulle op på overfladen for at finde tilbage til din båd.

Det gode ved Oceanic Sidescan 2 kompas er, at du kan bruge det i mørket og der, hvor solen ikke skinner under havets dyb. Der er nemlig lys i kompasset, som gør navigationen væsentligt nemmere for dig som dykker.
Designet i Oceanic Sidescan 2 kompasset er blevet lavet med fokus på at være letlæseligt og nemt at bruge selv i koldt vand, når man har iført tykke neoprenhandsker.

Oceanic Sidescan 2 kompas kan modstå modstand og er med indbygget kardinalpunkter. Kompasset kan lyse syv gange mere kraftfuldt end andre kompas, selvom sigtbarheden er dårlig – dette gælder også, når mørket er fremme.

De vigtigste egenskaber i Oceanic Sidescan 2-kompasset:

 • Robust design. Oceanic Sidescan 2 kompas kan modstå mange udfordringer og alle de hårde sten, hvilket gør, at den altid er god at have med sig under vandet.
 • Fluorescerende markeringer ved 10 ‘, 20’, 30 ‘og 130’. Det gør, at kompasset er mere hjælpsomt end andre på markedet.
 • Kan bruges helt ned til 45 meters dybde. Det er ikke alle kompas, der kan det, men Oceanic Sidescan 2 kompas har en masse fordele som dykker, og det er en af dem.
 • Stort, oplyst display, som gør det letlæseligt. Og det er vigtigt, når man er langt under havets overflade, og mørket melder sin ankomst.


Kompas og retractor

Kompas og retractor
Kompas og retractor

Den praktiske måde at dykke på. Det er her, du sætter kompasset fast, så den på en måde bliver som en forsikrende dykkersnor. Fordelen er, at du sørger for, at kompasset står vandret, selvom det er i vandet. Det gør det væsentligt nemmere for dig som dykker at orientere dig uden at skulle tænke over, hvordan du kan få kompasset til at sidde, som det skal. Der kommer ikke længere til at være det sædvanlige palaver, hvor du konstant skal rykke på kompasset, således at det sidder, som det skal. Det er vigtigt, at kompasset er så strømlinet som muligt, da det gør, at dykkeroplevelsen bliver mere simpel, enkel, ligetil og dét nemmere.

Dykkersnoren gør, at det bliver nemmere for dig at håndtere dykkersituationen. Du kan nemmere se dit kompas, når du har dykkersnoren i brug.

Egenskaber:

 • Gør det nemmere at dykke. Det er mere overskueligt og lettere at håndtere med dykkersnoren.
 • Strømlinet. Kompasset bliver strømlinet og står mere oprejst. Det gør det nemmere at dykke, fordi du ikke hele tiden skal holde øje med, hvordan kompasset står.


Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas

Scubapro MAKO Consol - Manometer og kompas
Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas

Hvis du skal ud at rejse, er Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas det helt rigtige valg. Det er et let kompas, som kan klare de største udfordringer. Der er et loop på toppen, som tilføjer sikkerhedsnøglesnor, som gør det nemmere og mere håndgribeligt at bruge Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas.

Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas er fyldt med olie. Det er et polykarbonatkassekompas.

Det er muligt at bruge Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas-kompasset under de sværeste vilkår – det værende i mørke eller dybt under havets havbund.
Med Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas kan man bruge et sidevindue, som gør det nemmere at orientere sig, hvis ikke man eksempelvis har dykkersnoren. Med sidevinduet er man sikret en nemmere orientering, end hvis man kun kan kigge på pladeskiven, som ofte har det med at vende nedad, når man dykker.

Egenskaber:

 • Godt at bruge under havets overflade. Scubapro MAKO Consol – Manometer og kompas er ikke et kompas, som er svært at tage i brug.
 • Godt at bruge under havets overflade. Det er et af de kompas, som står stærkest i dybt vand, og hvor lyset ikke finder nogen vej frem.
 • Sikkerhedsnøglesnoren bidrager til større og bedre kontrol.
 • Kan bruges ikke kun i dansk farvand. Men er også velegnet i tropiske farvande, hvilket ikke altid er tilfældet med de dykker kompas, man måtte finde på markedet.

Derfor skal du have et dykker kompas

Dykker kompas er vigtige, når man dykker i de danske farvande. Det er de, fordi det er den eneste måde, man kan navigere rundt på under havet. Vil man have en tur i farvandene, der er god, og hvor der er en vis tryghed med dykkeriet, er man nødt til at have dykker kompas på sig. Det skyldes, at dykker kompasset sikrer, at man kan finde tilbage til ens startsted.

Det sker ofte, at mange dykkere har svært ved at finde tilbage til det sted, hvor de sprang ud fra. Forklaringen er, at de befinder sig under vandet og ikke aner, hvor eksempelvis broen, som de sprang ud fra, er. Når danskere dykker, kommer de ofte langt væk fra deres startsted.
Alternativt har dykkerne ikke lyst til at sejle på havets overflade for at finde tilbage til deres båd. Med et dykkerkompas kan man forblive under vandet og finde tilbage til sin båd på en sjovere og mere udfordrende måde end ved at svømme på havets overflade.
Militær-dykkere, der dykker fra eksempelvis ubåde, er nødsagede til at have et dykker kompas på sig. For hvor det eksempelvis med badebroer eller både kan være muligt at se båden fra vandets overflade, er det ikke lige så nemt at finde en ubåd med det blotte øje.
Dykker kompasset er dermed et afgørende middel til at kunne svømme rundt under vandet med en vis ro i sindet. Har man dykkerkompasset på sig, vil det ikke være svært at finde rundt under havets overflade. Det sikrer, at man frit kan svømme rundt uden at frygte, man ikke kan finde tilbage til sin startposition.

Vi tager et kig på de bedste dykker kompas, analyserer og anmelder dem.

Forfatter

Skriv en kommentar