ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Hvis du er på udkig efter en våddragt, men ikke helt ved hvad du skal have for øje, hvad angår størrelse og det tekniske i at trække en våddragt korrekt på. Så er du landet det helt rigtige sted.

Det er ikke mange, som ved hvordan en våddragt skal sidde, så derfor er det helt naturligt, hvis du efter at have trukket den på føler, at den er for lille eller bare har er i tvivl om hvorvidt det er den korrekte størrelse. Når man køber tøj fremstillet i neopren, er det nemlig ikke de samme parametre man skal kigge efter, som var det andet sportsudstyr.

Derfor kan det være svært at slippe sin intuitive tilgang til hvorledes tøj skal føles på kroppen, men dette skal du slet ikke være nervøs for. Vi har med dette indlæg forsøgt at belyse hvad du skal være opmærksom på, således din beslutningstagning i forbindelse med køb af en våddragt styrkes.

 

Størrelsesguide til våddragter

Inden du skal købe en våddragt til triathlon, skal du kende dine personlige mål såsom højde og vægt. Det er derfor vigtigt, at du ikke tager din vægt og højde ud fra dit pas, men derimod laver en kontrolmåling således du er 100% sikker. Højden skal måles med bare fødder og vægten er undertøj (som du ville være klædt i din nye begynder våddragt).

trække korrekt i våddragt

Herefter finder du din ønskede model og tjekker hvordan dine mål matcher den givne models størrelsesguide. Vi har tidligere udarbejdet et indlæg, hvor du kan læse størrelsesguide til våddragter fra de største mærker.

En dragt må gerne være en smule for kort, det har ikke den største betydning. Her er det vigtigst at din vægt matcher størrelsesguiden.

Det har ikke den store betydning størrelsesmæssigt hvorvidt det er en sommer eller vinter model, her er den eneste forskel tykkelsen på din våddragt det vil sige om den for eksempel er 7 millimeter eller 5 millimeter har ingen effekt på dit størrelsesvalg.

 

Sådan trækker du korrekt i din våddragt

En våddragts allerfineste formål er at holde et tyndt lag af vand mod din krop. Det har den effekt, at den vil føles meget stram, og derfor for nogen kan grænse op til ubehagelig. Her er det vigtigt at minde sig selv om, at din våddragt vil udvide sig i vandet således du ikke hele tiden vil have denne trykkende fornemmelse.

Nedenstående fremgår en relativ detaljeret guide / vejledning til hvorledes du på nemmeste og dermed mest efficiente måde får din billige våddragt på. Der vil desuden blive be- og afkræftet hvilke tips og tricks der kan bruge i selvsamme anledning:

tage våddragt korrekt på

Trin 1 – Forudsætning for at trække din våddragt korrekt på:

Det er vigtigt, at din våddragt IKKE er vendt på vrangen, at din krop eller våddragt er tør – det kan nemlig give udfordringer såfremt det modsatte er tilfældet. Vi plejer som udgangspunkt at sige, at begge ting skal have samme tilstand hermed ment, at hvis du er våd skal våddragten også være det og omvendt.

 

våddragt størrelsesguideTrin 2 – Lyn lynlåsen helt op:

Nu har du fundet din våddragt frem, står med den i hænderne, og skal til at tage den på. Til at starte med, skal du åbne lynlåsen så meget som muligt. Det anbefales at du kun har undertøj på når du har din våddragt på, på den måde undgås yderligere udfordringer som eksempelvis komplikationer med lynlås og T-shirt eller slidsår på inderlårene grundet shorts

 

Trin 3 – Start med dine ben:

Du starter med at trække i våddragten ved skiftevis, at tage benene i. Et lille trick her vil være at sætte en plastikpose over begge ben og på den måde glider de lige igennem – man kan dog sagtens klarer det uden.

Så snart du har fået våddragten på op til knæene skal du sikre dig, at knæ indlæggene sidder som de skal – nemlig rundt om knæene. Der skal ikke være nogle folder når nu har trukket våddragten op til knæene på begge ben.

 

Trin 4 – Træk den over hofterne og derefter torsoen: 

Lige så snart våddragten sidder som de skal på begge ben, trækkes den over hofterne og op over torso. For at det føles rigtigt kan man have i tankerne, at den skal fungere som et ekstra lag hud, og derfor skal sidde rigtig tæt på din krop.

 

Trin 5 – Tag en arm ad gangen:

Du gør egentligt det samme som med benene. Du tager en arm ad gangen, og når du har hænderne igennem løfte du begge dine arme over hovedet for at fjerne eventuelle folder og stramme våddragten til kroppen.

 

Trin 6 – Lyn dig selv op:

Til sidst finder du lynlåsen i nakken som trækkes op og herefter placeres rundt om hovedet således den ikke flyder frit i vandet. Herefter skal du gå lidt rundt, løft knæene, sving dine arme og rotér dine skuldre og eventuelt lave nogle hop på stedet.

Populære våddragter til mænd, kvinder og børn:

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Opsummering

Hvis du ikke har nogle store lommer eller løse områder eller føler dig voldsomt begrænset i dine bevægelser – sidder din nye våddragt rigtigt, og du og er hermed klar til dine aktiviteter i vandet.

Vi håber ovenstående kan være behjælpelig til, at du i fremtiden er mere skarp på, hvad det er du skal være opmærksom på når du skal købe en våddragt.

Såfremt du har nogle spørgsmål der ikke måtte være besvaret vedrørende våddragter eller spørgsmål af anden karakter er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os via vores kontakt os side.

Forfatter

Skriv en kommentar