ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Mikrofiber håndklæder har mange gode egenskaber, som kan gøre livet på farten nemmere for dig. Almindelige håndklæder er udfordrende, hvis ikke de kan hænges til tørre med det samme efter brug. De tørrer meget langsomt og fylder meget. Mikrofiber håndklæder er smarte, fordi de tørrer hurtigt, fylder næsten ingenting og har en fantastisk sugeevne.

Er du en person, som træner dagligt og er på farten hele dagen eller skal på en længere backpackrejse, hvor pladsen i rygsækken er minimal, så læs med her. Her får du en guide til, hvilke håndklæder der er testet bedst i forskellige kategorier.  


Arena Halo Mikrofiber håndklæde – Topscorer

Halo mikrofiber håndklæde lyserødDette mikrofiber håndklæde fra Arena er testet bedst blandt forbrugere og samtidig anbefalet af Watery grundet de gode egenskaber. Særligt fremhæves håndklædets hurtigtørrende funktion, som er helt i top. Hvis du skal bruge dette til træning og efterfølgende videre på job eller studie hele dagen, vil dette håndklæde være et rigtig godt valg. Håndklædet vil ikke komme til at ligge vådt i tasken hele dagen.

Om Arena Halo Mikrofiber Håndklæde

Dette Arena Halo Mikrofiber håndklæde er et rigtig godt alternativ til almindelige håndklæder. Mikrofiber håndklædet har de samme dimensioner, som almindelig store håndklæder, men fylder næsten ingenting sammenlignet med. Det er derfor nemt at have med på farten.

Nogle mikrofiber håndklæder kan være ubehagelig at røre ved pga. det syntetiske materiale, men blandingen af polyester og polyamide giver Arenas håndklæde en dejlig blød følelse.

For at gøre det endnu nemmere at have med i tasken, er det lavet, så det smart kan rulles sammen og pakkes ned. Det fylder derfor minimalt. Alle kender irritationen over at skulle bære rundt på et stort, vådt og tungt håndklæde i tasken.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 145x90cm
 • Fås i flere farver
 • 80% polyester og 20% polyamide
 • Særdeles hurtigtørrende
 • Nemt at have med – fylder ingenting

Speedo mikrofiber håndklæde – Bedst til prisen

mikrofiber håndklæde - LyseblåDette mikrofiber håndklæde har alle de gode egenskaber, som et hurtigtørrende håndklæde skal have og samtidig til en særligt god pris. Hvis udseende og materiale ikke betyder det store for dig, men derimod gode funktioner og en budgetvenlig pris, så er dette håndklæde helt sikkert noget for dig.

Om Speedo mikrofiber håndklæde

Speedos mikrofiber håndklæde er særligt god til at klare mange timer i en taske, da det har en antibakteriel funktion. Et vådt og varmt håndklæde er mekka for udvikling af bakterier, hvis ikke dette bliver luftet og tørret. Derfor er denne antibakterielle funktion særlig smart.

Nogle mikrofiber håndklæder er meget små, men her får du et håndklæde, som har samme dimensioner, som de almindelige tykke håndklæder. Det fylder dog stadig meget mindre og kan pakkes sammen til næsten ingen størrelse. Hvis du i forvejen skal have meget svømmeudstyr med i tasken, vil du ikke blive begrænset af dette håndklæde.

Mikrofiber håndklædet er meget absorberende og hurtigtørrende, præcis som disse skal være.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 40 x 30 cm
 • Fås i blå og lyserød
 • Er antibakterielt
 • Særdeles hurtigtørrende
 • Nemt at have med – fylder ingenting

Life venture microfibre Trek håndklæde – stort og komfortabelt

Lifeventure - MicroFibre Trek HåndklædeHer får du et premium mikrofiber håndklæde, som har fået ganske god omtale. Du får et håndklæde, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken funktion, materialets kvalitet eller udseende.

Dette er til dig, som har brug for det ultimative mikrofiber håndklæde til mange træningspas, lange dage på farten eller rejser rundt i verden.

Om Life venture microfibre Trek håndklæde

Dette mikrofiber håndklæder er særligt brugt i friluftskredse, såsom til vandring, camping, backpacking osv. Det har dog alle de funktioner, som et godt træningshåndklæde også bør indeholde og egner sig perfekt til lange svømmetræninger og –stævner.

Håndklædet fås i forskellige størrelser, og denne er en 2-XL. 

Ulig mange af de billigere versioner er dette håndklæde virkelig blødt og fremhæves, som én af de bedste kvaliteter.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 130 x 75 cm
 • Fås i flere farver
 • Er ultrablødt
 • Ekstra absorberende og hurtigtørrende
 • Nemt at have med – fylder ingenting
 • Indeholder rem, så det kan hænges op
 • Smart etui inkluderet

Scubapro microfiber håndklæde – Mest populære

Microfiber HåndklædeDette mikrofiber håndklæde fra er testet populært blandt forbrugere. Håndklædet har masser af gode funktioner og er praktisk at have med i træningstasken.

Om Scubapro microfiber håndklæde

Scubapro har produceret et håndklæde, som er kompakt og ekstremt let. Det er særligt nemt at folde sammen, så det fylder mindst muligt, og du kan derved spare plads i tasken.

Dette mikrofiber håndklæde absorberer fugt særligt godt og gør det ideelt til sport. Kvaliteten er ultrablød og derfor skånsom mod huden. Herudover er materialet antibakterielt, så du sikkert kan lade håndklædet ligge længe i tasken uden at bekymre dig over udvikling af bakterier.

Håndklædet kan købes i mange forskellige dimensioner og farver, hvilket gør det nemt for dig at vælge det, der passer bedst ned i din taske og til dine behov.

Udvalgte specifikationer

 • Fås i flere forskellige dimensioner
 • Kommer i flere farver
 • Er antibakterielt og hudvenligt
 • Er ultrablødt
 • Ekstra absorberende og hurtigtørrende
 • Nemt at have med – fylder ingenting

Summersand Håndklæde – Mest alsidige

Hvis du søger et håndklæde, som kan bruges til mere end bare træning, er Summersand håndklædet noget for dig. Summersand har udviklet et mikrofiber håndklæde i et flot skandinavisk design, som også kan bruges ved stranden eller poolen. Hvis et flot udtryk og mulighed for alsidig brug af håndklædet betyder noget for dig, skal du helt sikkert tage et nærmere kig på dette.

Om Summersand Håndklæde

Summersand Håndklæde - Deep Blue (Mørkeblå)Udover at være obligatorisk hurtigtørrende, kompakt og absorberende er Summersand håndklædet lavet af primært genbrugsmaterialer i form af plastikflasker. Så går du op i bæredygtighed, er dette håndklæde et godt valg.

Mikrofiber håndklædet er lavet til også at kunne bruges på stranden, da det er sandafvisende, blødt at ligge på og ikke efterlader mærker på din krop, når du solbader.

Det opfanger og opbevarer ikke sved og vil derfor ikke begynde at lugte. Ydermere er det antibakterielt, så det ikke bliver uhygiejnisk. De fleste har prøvet at glemme et vådt håndklæde i tasken og det er ikke sjovt! 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 160x80cm
 • Fås i flere farver
 • Flot design af tidligere design manager fra Kähler Design
 • Er sandafvisende og blødt at ligge på
 • Lugtfrit og antibakterielt
 • 80% polyester og 20% polyamide
 • Bæredygtig bomuldstaske inkluderet

Testkilder der er brugt til denne guide

For at give dig den bedste og mest overskuelige oversigt er der indsamlet og gennemgået adskillige tests af konkurrencebadedragter i både ind- og udland. Kilderne er af høj kvalitet og med fokus på at gøre markedet gennemskueligt.

Watery.dk

Watery er Danmark største udvalg af svømmeudstyr og badetøj til den seriøse svømmer. Bag shoppen står Daniel Johannesen, som er tidligere elitesvømmer og nu chefsvømmetræner. Watery giver altså højst kompetent rådgivning om svømning og deres udstyr. Denne hjemmeside er en faglig og kompetent kilde til denne guide.

Politiken.dk

Politiken er en dansk avis, der udgives af JP/Politikens hus. Avisen udkommer dagligt og driver også en netavis. Avisen har meget forskelligt indhold, både fagligt gennemarbejdet stof og mere humoristiske klummer og indlæg.

Politiken oplyser og guider danskerne om nyheder, kultur, sport og filosofiske emner på en relevant og faglig måde.

Hvad er et mikrofiber håndklæde?

Et mikrofiber håndklæde er lavet af et syntetisk materiale, som normalt er en blanding af polyester og polyamide. Fibrenes struktur gør håndklædet meget fugtabsorberende og hurtigtørrende sammenlignet med almindelig håndklæder, som typisk er lavet af bomuld.

Disse håndklæder er gode til aktiviteter, hvor du ikke sådan lige kan komme til at hænge det til tørre eller skal bruge det gentagende gange over kortere tid. Herudover kan håndklæderne fås i sammen størrelse som et almindeligt håndklæde, men fylder kun en brøkdel. 

Fordelene ved mikrofiber håndklæder

Fordelene er mange ved mikrofiber håndklæder og særligt til træning og konkurrence, kan det være godt at benytte sig af disse.

Under træning kan det være smart at bruge de hurtigtørrende håndklæder til de gange, hvor du eksempelvis skal op på kanten og have instrukser eller lave landtræning. Så undgår du at blive kold og samtidigt tørrer håndklædet hurtigt, til næste gang du skal bruge det.

Til svømmekonkurrencer vil du også have stor gavn af disse håndklæder. Det kan være lige efter opvarmningen, når du skal vente på at skulle i gang eller efter stævnet, så du hurtig kan blive tør. Når du er helt færdig med svømmestævnet, kan det være en fordel også at have et almindelig håndklæde, da det bare tørrer kroppen en smule bedre end mikrofiber håndklædet.

En anden fordel ved disse håndklæder er, at det er meget kompakt og kan pakkes sammen, så det ikke fylder ret meget. Som svømmer kender du sikkert til, at svømmetasken indeholder en masse svømmeudstyr og tøj, så pladsen er ikke stor. Det kan derfor være rart ikke at skulle bekymre sig om pladsen til et stort almindeligt håndklæde.

Mange ambitiøse svømmere har morgentræning og tager herefter direkte videre i skole, på studie eller job. Der er ikke noget værre end at gå en hel dag med et stort og vådt håndklæde, som først pakkes ud om aftenen.

Hvad skal du kigge efter, når du køber et mikrofiber håndklæde?

Et mikrofiber håndklæde har mange forskellige funktioner og det kan være svært at finde ud af hvilke funktioner, der er de vigtigste for dig. Herunder får du en gennemgang af de vigtigste ift. brug til svømmetræning og –konkurrencer.

For det første er det vigtigt, at håndklædet er så absorberende og hurtigtørrende, som overhovedet muligt. Håndklædet skal kunne klare mange aftørringer under svømningen og tørre hurtigt igen. Der er nogle mikrofiber håndklæder, som ikke har en særligt god absorberingsevne, så husk at kigge efter det, når du skal på jagt.

Vægten på håndklædet er måske mindre vigtigt i en svømmetaske, selvom du kan få mange typer letvægtshåndklæder. Det er mere vigtigt, at håndklædet ikke fylder ret meget i svømmetasken, så der er plads til udstyr og eventuelt en dag på farten. Mikrofiber håndklæderne kan fås i alle størrelser og det kan være en god ide at overveje størrelsen, så du ikke køber et større håndklæde, end du behøver. Hvis håndklædet kun er til små aftørringer under træning, behøver det ikke at være så stort.

Kompromiset med mikrofiber håndklæder

Du vil aldrig kunne opnå den samme bløde fornemmelse med et mikrofiber håndklæde som med et almindeligt bomuldshåndklæde. Selvom mikrofiber håndklæder fint kan tørre kroppen, vil det heller ikke være den samme tørre fornemmelse som ved almindelige håndklæder. Man kan altså ikke direkte sammenligne disse to typer af håndklæder, da de har forskellige funktioner og kvaliteter.

Grundet de syntetiske materialer vil mikrofiber håndklædet blive stift efter brug, når det får lov at tørre. Når du bruger det igen, det bliver vådt og du vrider det, vil det blive blødt igen. Så kan du bruge det flere gange til aftørring af kroppen.

Det kan være en god ide at have både et mikrofiber håndklæde og et almindeligt håndklæde af bomuld med til svømmetræning. Så har du både ét til undervejs i træningen og ét til, at du skal være helt tør efter træningen.

Hvad kan du ellers bruge et mikrofiber håndklæde til?

Det er ikke kun til træning og sport, at et mikrofiber håndklæde er smart. Som nævnt tidligere i gennemgangen af de 5 bedste mikrofiber håndklæder, er der også typer, som har gode funktioner til eksempelvis brug på stranden og ved poolen. Her kan du tage en dukkert i bølgen blå, hvorefter håndklædet hurtigt er tørt igen, så du kan solbade uden at skulle ligge på et vådt underlag.

For mange rejselystne backpackere er et hurtigtørrende håndklæde et must-have. Dette er både pga. de gode funktioner til et liv på farten, men også fordi håndklædet er kompakt og ikke fylder ret meget i rygsækken. Der er ikke noget værre end at skulle pakke et helt vådt håndklæde ned i en proppet rygsæk og have en lang rejsedag forude. Med et mikrofiber håndklæde kan du gå i bad om morgenen, hvorefter det hurtigt tørrer og du kan pakke det ned i din rygsæk.

Disse håndklæder kan også sagtens bruges i hjemmet. Der er mange typer, der nu også kommer i et stilrent design, så de er flotte at have hængende. Hvis du eksempelvis skal have mange gæster, kan det være en god ide at have et mikrofiber håndklæde hængende på gæstetoilettet, så det tørrer hurtigt og er klar til næste håndtørring.

Med denne guide har du nu fået god viden omkring mikrofiber håndklæder og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rette til dine behov.

FAQ

Hvilke microfiber håndklæder er de bedste på markedet?
Der er flere gode microfiber håndklæder på markedet, men en af de absolut bedste af slagsen er Arena Halo Mikrofiber håndklæderet. Håndklædet er blevet kåret som bedst i test i forskellige forbrugstests, og det roses især for dens store, men kompakte størrelse, og at håndklædet føles blødt imod huden.
Hvordan vælger jeg en godt microfiber håndklæde?
Når du gerne vil være sikker på at vælge et godt microfiber håndklæde, så bør du især lægge mærke til, hvordan håndklædet føles imod huden, da nogle microfiber håndklæder kan føles meget syntetiske. Dertil er størrelsen på håndklædet også vigtigt at tænke over, så håndklædet passer til dine præferencer.
Hvor ofte skal jeg vaske et microfiber håndklæde?
Du bør sørge for at vaske dit microfiber håndklæde, når du har brugt det tre gange. Dertil er det vigtigt, at håndklædet bliver holdt tørt. Hvis det f.eks. bliver fugtigt af at hænge det ude på dit badeværelse, så kan det være nødvendigt at vaske det efter hver brug.
Kan jeg tørre et microfiber håndklæde i tørretumbleren?
Ja, du kan godt tørre et microfiber håndklæde i tørretumbleren, men du bør gøre det ved en lav temperatur sammen med et dryer sheet. Det er vigtigt, at du ikke tørrer håndklædet med andre materialer såsom f.eks. bomuld, da de små partikler fra bomuld kan klæbe sig til microfiber.

Forfatter

Skriv en kommentar