Ankerkæde i opmål til båden

Ankerkæde i opmål til båden (ankertov, ankerline, ankerrulle) | KOMPLET GUIDE

Leder du efter ankerkæde i bestemte tykkelser og generelt kæder i metermål og med mulighed for selv at bestemme længden, så skal du købe dem online. Men det er altså ikke lige meget, hvor du vælger at gøre det. I denne lille guide forbinder vi dig med den bedste forhandler af blandt andet ankerkæder, ankertov, ankerruller og ankerliner.

Skrevet d. 28. juni 2018 af

Indholdsfortegnelse [vis]

kalibreret og galvaniseret ankerkæde 10 mmDet skal ikke være besværligt for dig at købe tov, ruller eller kæder i metermål til din båd eller andre relevante projekter. Du skal ikke ned i en fysisk butik hver gang, du skal have det mindste i metermål. Oftest kræver det også hele 2 besøg, før du har det mål og det produkt du rent faktisk skal bruge.

Det er unødvendigt og besværligt. Faktisk kan du handle det hele online, og det er meget nemmere og hurtigere for dig. Det kommer oftest indenfor 2-3 hverdage og du kan bare bestille og læne dig tilbage i mens.

Ankerkæde

ankerkædeNu skal du ud og købe en ankerkæde, og gerne i de præcise opmål til din båd, sådan at du hverken får en for lang ankerkæde eller en der er for kort. Det sidste er nok i sidste ende det værste for dig. Omvendt er det også træls for dig, at betale for unødvendigt antal meter.

Find derfor ud af, hvor dybt dit anker skal gå i det område du skal bruge det i og køb din ankerkæde i metermål herefter. Gerne med et par meter i buffer. Så er du sikker på, ikke at stå i en uheldig situation, hvor båden bliver ved og ved med at drive på trods af, at du tror den har ramt bunden.

 

⛵ Se udvalgte ankerkæder hos Marineudstyr.dk

Ankerkæder kommer i mange forskellige tykkelser. Alt efter din båds størrelse skal du derfor også afgøre, hvor tyk du ønsker at købe din ankerkæde. Ankerkædens tykkelser har selvsagt også stor betydning for ankerkædens brudstyrke.

Des tykkere du vælger at købe din ankerkæde des større brudstyrke.

Det siger måske sig selv, men det har altså afgørende betydning. En større båd har nødvendigvis også behov for en ankerkæde med større brudstyrke sammenlignet med en mindre båd fordi trækket og presset på de enkelte led er større.

⛵ Se udvalgte ankerkæder hos Marineudstyr.dk

Bunden i det område du befinder dig i kan også have en betydning. Befinder du dig i klippeområder vil det være smartere med en ankerkæde med større brudstyrke. Det er måske igen åbenlyst for nogle, men for andre kræver det lige en forklaring. Det skyldes kort og godt, at du oftere i klippegrund-områder vil opleve at ankeret sidder fast og trækket bliver derfor nogle gang større når i forsøger at hejse ankeret.

De typiske ankerkæde du kan bestille hjem får fra små 6mm størrelser helt op til 13 mm størrelser på ankerkæder af galvaniseret stål. Disse er typisk gode til ankerspil.

Hvis du køber en ankerkæde hjem med en tykkelse på 6mm betyder det at kæden vejer lige under et kg. pr. meter. Køber du i stedet ankerkæden hjem med en tykkelse på 13 mm får du 4x så stor en vægt (4kg). Du har også mulighed for at vælge både 8mm og 10mm. Det handler dog meget om, hvilket type galvanisering du vælger. Du kan også få tykkelser på helt ned til omkring 4mm. Det er dog meget tynde og uholdbare kæder til mindre både og sejlskibe.

⛵ Se udvalgte ankerkæder hos Marineudstyr.dk


Ankerrulle

Når du skal have monteret et anker på din båd, så er det oftest en rigt god idé at få monteret en ankerrulle. Er den gamle i stykker eller gammel handler det i høj grad om at få den nye købt inden den anden pludselig knækker eller på anden måde går i stykker.

Det kan bliver en noget nøjsom og uhyggelig tung oplevelse at sørge for at få et anker op uden en fungerende ankerrulle. Spørg du bare en der har prøvet det. Det kan samtidig også betyde at du bliver nød til at hale ankeret op uden en ankerrulle, hvilket altså betyder den skal over rælingen. Det er selvsagt hverken sundt for din båd eller dit skib og efterlader desuden nogle knap så kønne mærker.

⛵ Se udvalgte ankerruller hos Marineudstyr.dk

ankerrulleHvis det ikke var nok, så kan du nok også være sikker på at din ankerkæde ikke har det helt lige så godt, som hvis du havde haft en fungerende ankerrulle ombord til at lette trykket og presset på kæden. Det er altså samlet set bare en rigtig god idé at sørge for at købe en ankerrulle til kæde og anker.

Når du skal ud og investere i en ny ankerrulle som erstatning til den gamle og slidte eller måske en helt nye, fordi du har taget en beslutning om at du ikke ønsker at lege russisk roulette med brudstyrke på ankerkæden eller din båd velbefindende, så har du en række forskellige muligheder.

Du kan få en helt simpel rulle som kan fastmonteres på det gelænder der sidder tættest på der, hvor du hiver ankeret op. Den skåner gennem dens hårde plast design både båd og ankerkæde. De koster næsten ingenting – under én hund. De kan findes på linket herunder.

⛵ Se udvalgte ankerruller hos Marineudstyr.dk

Er du dog ude i, at du vil ahve en lidt dyrere ankerkæde, så kan du købe dem i prisklassen helt op til 1400-2400 kr.. Det er dog ikke nødvendigvis behov for på alle både. Igen er det en subjektiv vurdering du skal lave af din båds design, størrelse og deslige.

De fleste ender dog med at købe en ankerrulle i prisklassen omkring 4-600 kr., hvilket plejer at være mere end fint til de fleste bådstørrelser.

Har du brug for yderligere vejledning er de super kompetente hos Marineudstyr.dk til at guide dig frem til det rigtige valg af den ankerrulle der passer til netop din båds størrelse dimensioner og dine personlige behov.

⛵ Se udvalgte ankerruller hos Marineudstyr.dk


Ankertov

Er du ikke til de tunge og lidt umedgørlige kæder så er et ankertov helt sikkert noget for dig.

ankertovAnkertov kan købes hos de fleste online shops, vi anbefaler dog klart at du køber dem hos Marineudstyr.dk. Ikke fordi vi får noget ud af det overfor at sammenligne andre webshops, som også sælger ankertov. Det er simpelthen fordi vores oplevelse er at de udover at levere hurtigst, have den bedste kundeservice også bare altid leverer det bedste produkt.

Det er uhyre vigtigt, når man køber et ankertov, at produktets kvalitet også bare er i top, det er du sikret når du handler hos Marineudstyr.dk. Det var måske også lige lovligt meget røv-slikkeri herfra, men det er vigtigt for os, at i får en god oplevelse med at købe ankertov online.

ankertov med kædeVi ved at det er de færreste der vælger at købe tovværk og lignende online. Egentligt kan vi ikke rigtigt forklare, hvorfor. Måske er det fordi “der har jeg jo altid købt det”. Men er det virkelig et argument. Vi har også tidligere selv været tryghedsnarkomaner og ment at det bedste ankertov blev købt når man så forhandleren i øjnene. Det er dog en udtalelse vi har måttet spise med vores tørre hat. For det er faktisk både billigere, nemmere og mere sikkert at købe ankertov online.

Hvis du ikke tror mig, på mit blotte ord her online. Så prøv at undersøg det selv. Jeg er ret sikker på at du vil finde dit ankertov i metermål både nemmere at afhente foran din hoveddør, billigere at købe og nemmere at returnere, hvis der er problemer med det.

Held og lykke med at handle ankertov online. Du kan finde forskellige typer herunder:

⛵ Se udvalgte ankertov hos Marineudstyr.dk


Ankerline

ankerhjul med ankerlineNu til sidste sektion i denne lille (store i nogles øjne) guide til ankerline og andet anker tilbehør. Hvis du ikke allerede har fastlagt dig på et produkt til dit anker kan en ankerline muligvis være valget for dig.

Igen vil du her opleve at kunne vælge mellem forskellige tykkelser og derigennem også brugstyrker.

Du vil blandt andet kunne finde ankerline med bly inkorporeret i linen for at øge brudstyrken. Det vil du alt sammen kunne læse mere om på marineudstyr.dk, hvor du også kan købe lige akkurat den ankerline i metermål du har behov for.

ankerline på rulleNår du køber online kan du bestemme længder helt ned til den enkelte meter, hvilket er en stor fordel for dig som forbruger. Du behøver derudover heller ikke bruge tiden på at tage den lange tur ned i en fysisk butik.

Du vil derudover også kunne finde produkter og tilbehør, sådan at du eksempelvis kan få din ankerline på rulle. Det er godt, fordi du nemmere kan spole den op og sænke den når du har vedhæftet ankeret.

Hvis du skal have din ankerline på rulle så kan du blandt andet købe et ankerline hjul. Det rulle pænt linen sammen når du har haft den rullet ud. På den måde sikrer du dig, at den ikke bliver filtret sammen, eller ligger og går i stykker på dækket.

Derudover har det også den ekstra fordel at du sørger for at holde linen så tør som muligt, hvilket øger den holdbarhed. Det er i øvrigt klart en fordel her også at sørge for at købe et en ankerline som er lavet af blytov, hvis du gerne vil sikre dig øget holdbarhed, som vendt tidligere.

⛵ Se udvalgte ankerliner hos Marineudstyr.dk