ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Dykkermasker findes i mange forskellige udgaver og designs, og de er skabt til forskellige anvendelsesformål. Nogle egner sig til fridykning eller snorkling og andre er henvendt til dig, som holder af undervandjagt eller vil i gang med undervandsfotografering.

Når det kommer til at vælge den bedste dykkermaske, er der flere forhold, du skal være opmærksom på end blot, hvad du ønsker at bruge masken til. Materiale, justerbarhed omkring elastikstrop samt holdbar og udsyn er vigtige parametre, som du skal tage med i din overvejelse.

Herunder finder du tests af de bedste dykkermasker på markedet.

Vurdering og udvælgelse af produkterne

Vores fornemmeste opgave er at præsentere dig for de bedste produkter, som man kan finde på markedet. Vores research team har analyseret og screenet adskillige produkter samt forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner.

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Scuba Pro Synergy Twin Mirrored Mask – Bedste Premium valg

Synergy Twin Mirrored

Vil du have en dykkermaske i absolut bedste kvalitet og design, skal du vælge Scuba. Dette brand anerkendes for at fremstille og udvikle de bedste masker til forskellige former for dykning. 

GearByPoseidon.com er en digital platform, der alene anmelder og tester udstyr til dykning. Scuba fremhæves som brand for deres evne til at designe dykkermasker med unikke detaljer og funktioner – herunder den anerkendte ”TruFit teknologi”.

Går du efter at få de mest storslåede og autentiske undervandsoplevelser, er produkter fra Scuba det rette valg. Denne maske er designet i samarbejde med og testet af professionelle dykker. Dermed kan du være sikker på at få et produkt, som lever op ethvert behov, når det kommer til kvalitet, funktion og egenskaber.

Det særlige ved Scuba Pro Synergy er, at glassene er skabt med spejlreflekser. Dette har den store fordel, at fisk ikke kan se din øjne og dermed blive skræmt eller opfange dig som en trussel. Du kan bevæge dig frit under vandet og opleve det univers, som fridykning byder på.

Som det gælder med alle kvalitetsprodukter fra Scuba, er masken udviklet i en unik kombination mellem blødhed fra silikone og et fast design. Dette giver dig høj komfort samt lang levetid på dine dykkerbriller, der holder til at blive brugt år efter år.

Scuba er kendt for at designe deres egne løsninger på masker til dykning. De har blandt andet udviklet ”TruFit” teknologien, der gør det nemt og effektivt for dig at opnå den perfekte pasform og det nøjagtige fit med din maske. 

For dig der er erfaren med dykning, er der brug for udstyr, som du kan få glæde af i mange år. Med Scuba kan du tage dine dykkereventyr til et nyt niveau.

Udvalgte specifikationer

 • Egner sig til undervandjagt, snorkling samt fridykning
 • Komfortabelt design i silikone (matcher stort set enhver ansigtsprofil)
 • Pasformen er sikret ved TruFit teknologi 
 • Perfekt valg for dig der vil have storslåede undervandsoplevelser 
 • Glassene er belagt med smart spejlrefleks

SEAC Unica – Nr. 20 i sin kategori

SEAC UnicaSEAC Unica er en unik og komplet snorkelmaske, der kommer med alle de nødvendige og rette funktioner og egenskaber, hvilket har fået denne snorkelmaske til at rangere sig som nummer 20 i sin kategori hos Pricerunner.dk.

 • Nummer 20 i sin kategori hos Pricerunner.dk
 • Naturlig ind- og udånding
 • Yder den største sikkerhed med uafhængige vejrtrækningsledninger

Snorkelmasken er designet med en fuld ansigtsmaske, der er fremstillet i flydende silikone og giver dig en panoramisk 180 graders udsigt under vandets overflade. Masken er med indbygget anti-tåge, hvorfor den ikke dugger til, når du trækker vejret, hvorfor du hele tiden har mulighed for at udforske verden under vandoverfladen, uden at udsigten komprimeres. Anti-tågen kommer fra et adskilt kanaliseringssystem til både inhaleret og udåndet luft. Derudover er den også bygget med anti-læk samt en tør top, der forhindrer vandet i at trænge ind i røret.

Den udåndede luft ventileres igennem et eksklusivt og patenteret system, der er placeret foran på masken. Denne sikrer både en ubesværet, men også lydsvag udånding, da den ikke støjer på samme måde, som renseventiler normalt kan gøre.

SEAC Unica vs. Markedet

SEAC Unica adskiller sig fra markedet gennem sit unikke og patenterede ventileringssystem, der sikrer en ubesværet ind- og udånding, men også en lydsvag oplevelse modsat mange andre renseventiler.

Derfor bør du vælge SEAC Unica 

 • Patenteret ventileringssystem 
 • 180 graders panorama udsigt
 • Anti tåge og anti læk

Udvalgte specifikationer:

 • Ramme fremstillet i polycaarbonat
 • Ansigt fremstillet i flydende silikone
 • Komfortable fastgørelsesrem integreret i hovedet af elastisk stof
 • Anbefalet alder: 12 år og derover
 • Kanaliseringssystem for ind- og udåndende luft forhindrer, at skærmen dugger.
 • Tør top forhindrer at vand kommer ind i røret.
 • Pan-keramisk skærm
 • 180 graders synsfelt
 • Effektivt vandrensningssystem via udstødningsventilen
 

Annonce i samarbejde med PriceRunner


Atomic Frameless 2 – Panoramaudsigt uden rammer 

Atomic Frameless 2 DykkermaskeVil du have mest værdi for pengene, skal du vælge en maske til dykning, som er skabt i de mest slidstærke materialer. Denne model forener høj slidstyrke med maksimal komfort. Masken er skabt i blød silikone, der slutter sig tæt og komfortabelt til om dit hoved og ansigt. 

Selv de bedste dykkermasker kan med tiden få slitage som følge af mange dykkertimer og ikke mindst transport. Det er i høj grad glassene, som er udsat for at få ridser og blive medtaget af mange års dykning. 

Når du vælger Atomic Frameless 2, får du markedets mest modstandsdygtige dykkermaske. Det er ikke kun i forbindelse med transport og rejser, at det hærdede glas kan få betydning for dig. 

Under vandet skånes du og dine øjne mod uheld, da glasset er stærkt nok til at modstå stød fra uheld.

Hører du til blandt de dykkere, som anvender handsker under vandet, er denne model skabt til dig. Med det moderne justeringssystem kan du nemt selv justere og tilpasse masken med handsker på, så den passer dig perfekt.

En af de bedste features er dog, at dykkermasken er designet uden rammer, hvilket giver dig den perfekte mulige for at opleve den smukke verden under vandet. 

Udvalgte specifikationer

 • Blød silikone 
 • Moderne justeringssystem på remmen
 • Skåner dig mod risiko for øjenskader 
 • Panoramaudsigt

 


Oceanic Shadow – Bedste dykkermaske til nybegynderen 

Oceanic Shadow dykkermaskeEr det første gang, du skal købe maske til dine kommende dykkereventyr, kan det både praktisk og økonomisk være en god idé at vælge en solid og pålidelig model, der er skabt i den bedste kvalitet. 

Denne dykkermaske scorer hele 4,6 ud af 5 stjerner hos forbrugerne. Det er særligt det bløde og hudvenlige silikonemateriale samt den lave volumen, som masken roses for af erfarne dykkere.

Dette er den enkle men pålidelige dykkermaske, der er perfekt for dig, som ikke har mange års erfaringer med livet under vandet. 

Den lave volumen fortæller om, at du får et bredt og godt udsyn med masken. Den komfortable maske henvender sig både til mænd og kvinder som følge af sit elegante og tidløse unisexdesign. 

Foruden den simple anvendelse og det gode udsyn under vandet, kan du også glæde dig over, at masken sælges til en konkurrencedygtig pris. 

Det kan være en god idé at vælge en begyndermaske, når du ikke har dykket før. Med den kan du blive erfaren med, hvilke elementer og funktioner der betyder mest for dig under vandet.

Udvalgte specifikationer

 • Pålidelig og god begyndermaske til dykning
 • Stilrent, sort design 
 • Lav pris 
 • Godt udsyn 
 • Nem at anvende og indstille

Ocean Reef Aria – Bedste dykkermaske til snorkling

Ocean Reef Aria snorkelmaskeSnorkling er en undervandsaktivitet, som alle kan deltage i. Det skaber enestående oplevelser at udforsket livet under vandet, og til det formål har du brug for udstyr, som tillader dig størst mulig frihed. 

Denne Ocean Reef Aria hører til i gruppen for de bedste full face dykkermasker, der er specialdesignet til snorkling. Med den praktiske og moderne helsnorkel-maske slipper du for duggede linser og vand i din snorkel.

Ocean Reef Aria er iblandt de nyeste og mest moderne snorkel helmasker, som er skabt til både nybegyndere og erfarne dykkere. Ocean Reef er én af de ældste og mest erfarne producenter af udstyr og tilbehør til undervandsaktivitet. Ocean Reef er i særdeles kendt for sin produktion af full-face dykkermasker, som de konstant udvikler med nye funktioner og detaljer. 

Denne snorkel maske er designet, så du er fri for, at dine linser dukker, når du befinder dig under vandet. Dette har både fysisk og mental stor betydning, da du undgår risiko for at gå i panik, som ellers kan opstå, når ens vejrtrækning er med til at sløre udsynet. 

Du kan trække vejret helt normalt, og som du plejer med Ocean Reef Aria. 

Der er garanti for, at du kan få en snorkel maske, som du kan få masser af imponerende undervandsoplevelser med i fremtiden. Masken designes i 4 forskellige størrelser, og de er alle udstyret med justerbare stropper, så du kan skabe det perfekte fit om dit hoved.

Som følge af det buede design på fronten af masken får du det mest uspolerede udsyn, så du kan svømme på opdagelse blandt fisk og akvareller. 

Udvalgte specifikationer

 • Specialdesignet helmaske til snorkling
 • Designes i 4 forskellige størrelser
 • ”Dry top” funktion der hindrer vand i at komme ind gennem snorklen 
 • Egnede for både nybegyndere med snorkling og erfarne dykkere 

Primotec (med styrke) – Bedste valg til børn med nær- eller langsyn

M200 Tahiti Nærsynede (-1.0 til -8.0) - BlåDet er til din fordel som forbruger, at du finder et stort og varieret udvalg af dykkermasker i høj kvalitet på markedet. Dette gør det muligt at vælge den model, som matcher dine ønsker behov og personlige krav. 

Når du vil have de bedste oplevelser under havets overflade, skal du vælge en maske, som matcher dine behov. 

Er du nær- eller langsynet, anbefales det, at du vælger en maske med indbygget styrke. Kontaktlinser er ikke egnet til dykning. 

Primotec er det perfekte valg i denne forbindelse. Den funktionelle maske er designmæssigt skabt til at give dig det bredeste udsyn og med mulighed for at købe styrke i linserne, kan du få uspolerede undervandseventyr enten herhjemme eller i udlandet.

Du kan vælge mellem en række forskellige styrker, der starter fra -8,0. 

Det blødesilikone materiale er skabt i højeste kvalitet, så du kan få glæde af din personlige maske til dykning i mange år frem.

Vil du have de mest frie undervandsoplevelser, kan du vælge anti-dug, når du bestiller dit produkt. Anti-dug sørger for, at din maske ikke dugger til, så du i stedet kan nyde din snorkling.

Udvalgte specifikationer:

 • Mulighed for at vælge linser med styrke på begge øjne
 • Fremstillet i silikone af bedste kvalitet
 • Nem at indstille i stropperne 
 • Godt udsyn
 • Mulighed for både nær- og langsyn
 

Annonce i samarbejde med PriceRunner


Hollis M1 dykkermaske – Bedste udsyn under havoverfladen

Hollis M1 dykkermaskeDykning er en undervandaktivitet, som i høj grad afhænger af synet. Er du erfaren med dykning, eller står du overfor at skulle på en rejse, hvor du får mulighed for at svømme på opdagelse under havoverfladen, kan det være vigtigt for dig at finde en maske, som giver dig det absolut bedste udsyn. 

I denne situation skal du vælge Hollis M1, som har fået meget gode anmeldelser. Det er glasset på masken, som giver det brede synsfelt. Nogle tilfredse kunder skriver for eksempel: ”Den bedste maske, jeg nogensinde har brugt…” og ”Perfekt pasform, meget høj kvalitet…”. Hos Scubastore har produktet fået 25 anmeldelser – hvoraf 24 er femstjernede.

Hollis M1 er designet på sin helt egen unikke facon. Den buede front giver dig et udvidet synsfelt, og med det funktionelle monoglas får du det klarest syn under vandet.

Det ultraklare, hærdede glas skaber høj modstandsdygtighed om masken, så du kan bruge den sæson efter sæson. Masken er bygget op omkring en stabil ramme i polycarbonat og er derudover skabt med silikone, der giver høj komfort under vandet.

Hollis M1 kan bruges til både undervandsjagt og fridykning. Den er nem at indstille i omkredsen selv med handsker på. 

Masken hører til iblandt de nyeste produkter på markedet. Det sorte look gør masken egnet for både kvinder og mænd. 

Udvalgte specifikationer

 • Fast ramme i polycarbonat
 • Blød og hudvenlig silikone 
 • Nem at indstille og regulere 

SeaPro Tactical

Seapro tactical dykkermaskeNår du skal på dit næste dykkereventyr er valgmulighederne af dykkermaske uendelige.

Den fantastiske rammeløse dykkermaske fra SeaPro kaldet Tactical er en både prisbevidst og højkvalitetsmaske.

Masken er lavet af silikone. Glasset er en-lags og den er bygget direkte ind i silikonen, altså uden en decideret ramme.

Fordi masken ikke har en ekstra ramme betyder det at glasset sidder tættere på øjnene. Dette giver denne maske et fantastisk godt udsyn usammenligneligt med andre lignende masker. Til masken får du samtidig en box, den sikkert kan opbevares i når den ikke bruges. Masken har en silikone rem som deles i to, hvilket gør at den sidder perfekt på hovedet.


SeaPro UV1

dykkermaske bedst i test

Dette er en af de lidt dyrere dykkermasker i denne guide. Vi har så vidt muligt forsøgt at holde prisen nede på et niveau hvor alle kan være med. Men det var altså bare umuligt ikke at hive fat i denne fatastiske maske fra SeaPro kaldet UV1. Dykkermasken kommer med ramme, og selvom vi generelt ikke er så glade for rammer i dykkermaske her hos Rygcrawl.dk, så gør UV1 det bare så godt, at vi ser igennem fingre med det.

Ser man bort fra den lidt højere pris sammenlignet med andre masker og kigger på kvaliteten af dykkermasken så er der ikke en eneste finger at sætte. Alle detaljer er kælet omkring.

Særligt hovedbåndet er vi dybt imponerede over. Er du særligt træt af silikone remme som hiver i håret, er svære at spænde og irriterende samt gør ondt? Løsningen er uden tvivl UV1 dykkermasken fra SeaPro.

Dens hovedstrop er unægteligt den bedste på markedet. Nem at spænde og justere og så sidder den så behageligt at du næsten ikke mærker du har den på. Den kan endda spændes uden problemer med en hånd.

Du kan få dykkermasken i en sort og en klar model.


IST Martinique

IST Martinique dykkermaske

IST Martinique er nok en af de mest solgte og karakteristiske dykkerbriller overhoved. Hvis du ikke har set dem før – så har du ikke dykket nok. I vores optik så kan man sku nok heller ikke rigtigt nå et tidspunkt, hvor man har dykket for meget.P

Masken er både enormt prisbevidst og af uhyre god kvalitet. Du kan godt være sikker på at disse dykkerbriller ikke går i stykker for dig. Skal man købe et par dykkerbriller, som holder en resten af livet så er IST’s Martinique model et rigtig godt bud.

Modellen kan fås i fuldstændig sort eller gennemsigtig med blå ramme, som på billedet eller gul ramme.


Oceanic Shadow

Shadow dykkermaske

Med samme pris som en af vores absolutte favoritter (UV1) har denne dykkermaske virkelig noget at leve op til. Den gør den tilgengæld også i en sådan grad! Så den fortjener også en plads.

Igen får du her en dykkermaske med en blød rem, som er perfekt til dig der ikke er glad for de nivende og hårde silikoneremme på en dykkermaske.

Dykkermasken fra Oceanic er rammeløs og giver et helt igennem fantastisk udsyn. Masken leveres desuden med en dertilhørende opbevaringsboks.

Masken har et enkeltlags anti-dug behandlet glas, som sikrer dig mod irriterende dug på indersiden af glasset. Samtidig har denne maske et såkaldt ‘second-skirt’ lag som betyder at silikonen mod ansigtet er ekstra blødt og lukker 100% tæt selv på lidt underligt formede ansigter.

Denne maske er særligt oplagt valg til den seriøse dykker der gerne vil have en dykkermaske i virkelig god kvalitet uden at skulle grave dybt i lommerne.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

MikaMax Full Face– Populær i sin kategori

MikaMax Full FaceMikaMax Full Face er det perfekt valg til dig, der elsker at snorkle, hvilket dens rangering som nummer 15 i sin kategori hos Pricerunner.dk kun kan skrive under på. Masken er af høj kvalitet, hvorfor den særligt egner sig til dig, der sætter stor pris på den helt gode snorkel oplevelse.

 • Nummer 15 i sin kategori hos Pricerunner.dk
 • Beslag til montering af kamera
 • Indbyggede ørepropper

MikaMax Full Face er en revolutionerende full face snorkelmaske, der sikrer dig den helt gode snorkeloplevelse, når du udforsker verden under vandoverfladen enten i de tropiske områder eller hjemme i Danmark. 

Masken har en anti-tåge funktion, hvilket betyder, at beskyttelsesglasset er dugfrit, så du på intet tidspunkt må komprimere din 180 graders panoramiske udsigt over havet. 

Mens du udforsker vandlivet, vil du heller ikke give din vejrtrækning en ekstra tanke, da du frit kan trække vejret gennem både næse og mund, når du bruger MikaMax Full Face. Dermed kan du koncentrere dig 100% om din dykning og din sikkerhed, hvilket altid øger oplevelsen. 

Derudover – hvis ikke du føler, du får set det hele, når du befinder du under vandoverfladen – så kan du altid montere et actionkamera, da der medfølger et beslag til netop dette formål.

MikaMax Full Face vs. markedet

MikaMax Full Face adskiller sig fra markedet igennem dens gennemførte udførelse. Med både ørepropper, beslag til kamera, fri vejrtrækning gennem både næse og mund samt en 180 graders udsigt mangler denne snorkel maske ingenting.

Derfor bør du vælge MikaMax Full Face 

 • 180 graders udsigt under vand
 • Fri vejrtrækning
 • Komfortabelt design

Udvalgte specifikationer:

 • Fremstillet i ABS-plast
 • Vægt: 500 gram
 • Mål: 18 cm x 8 cm x 23 cm
 • Størrelse: One size
 • Farve: Sort
 • Dugfrit beskyttelsesglas
 • Beslag til actionkamera
 • Ørepropper
 • Brugsanvisning på engelsk medfølger
 • Spændes let fast om ansigtet

Aqua Sphere – Bedst til prisen 

Smart Full face snorkelsæt - Mørkeblå

Aqua Sphere er dykkermasken for dig, som både vil have kvalitet, mange anvendelsesmuligheder under vandoverfladen, og som samtidig ønsker en lav pris på dit produkt.

Er du erfaren med dykning, eller står du overfor at skabe dig de første erfaringer med livet under vandet, kan prisen for din dykkermaske være af betydning for dig. 

Med denne får du en god og pålidelig maske, du kan bruge til både ambitiøs dykning og til ferier. 

Masken er skabt til at kunne passe til forskellige ansigtsprofiler, så du kan være sikker på at få en behagelig oplevelse under vandet. 

Den helt store fordel ved Aqua Sphere er, at den kombinerer funktionelt design med lav pris. Den komfortable dykkermaske sælges til den laveste pris på markedet for masker til dykning og snorkling.

Den er egnet til både nybegyndere og erfarne dykkere. 

Udvalgte specifikationer

 • Høj komfort 
 • God pasform
 • Lav pris
 • Panoramaudsigt
 • Nem justering

Atom Sports

Atom SportsAtom Sports er en kombineret sort full face dykkermaske med indbygget snorkel, der særligt er velegnet til brug ved både svømmetræning eller snorkling, hvorfor du får et produkt, du både kan bruge til at holde formen ved lige og undersøge livet under vandoverfladen.

 • Kan bruges til både svømmetræning og snorkling
 • Indbygget UV-beskyttelse
 • Attraktiv prisklasse

Atom Sports henvender sig primært til børn, og den fås i farverne blå, hvis og sort. Den er særligt velegnet til målgruppen junior og børn, der endnu ikke har den store erfaring med snorkling, men gerne skal have den gode oplevelse med det.

Måske har du som forældre en forkærlighed for snorkling, og du går med en drøm i maven om, at du skal ud og snorkle med dit barn. Her vil det være en prioritet, at barnet får en god oplevelse, hvilket Atom Sports medvirker til, da det gør dykning nemmere.

I netop dette tilfælde er en Atom Sports også oplagt, da den ligger i en attraktiv prisklasse til barnet, der måske ikke får masken brugt mere end nogle få gange, hvis interessen ikke skulle være der.

Derudover har Atom Sports også indbygget UV-beskyttelse, hvorfor huden ikke udsættes for store mængder Uv-stråling, når du befinder dig under vand. 

Atom Sports vs. markedet

Atom Sports adskiller sig fra markedet igennem sin attraktive prisklasse. Mange full face dykkermasker ligger i en prisklasse, der ikke egner sig til barnet, der måske – måske ikke har interessen for dykning, men det gør denne full face dykkermaske, hvorfor den er det perfekte valg i netop denne situation.

Derfor bør du vælge Atom Sports 

 • Passer perfekt til barnet, der måske – måske ikke har interessen
 • God begynder muligheder
 • Fås i flere farver

Udvalgte specifikationer:

 • Fås i farverne blå, hvid og sort
 • Indbygget UV-beskyttelse
 • Målgruppe: Junior

Aqua Lung Smart Full Face maske til børn – til når de mindste skal lære at være i vandet

Aqua Lung Smart Full Face maske til børnMed Aqua Lungs maske er det muligt for de mindste at være med, når familien gerne vil undersøge, hvad der er at se under vandet. Modsat en almindelig snorkel kan man med full face-masken trække vejret med både næse og mund, så der er ingen fare for at få vand indenbords.

Masken anvender et dobbeltkammersystem, der filtrerer CO2 væk fra luften, du indånder. Masken har en silikonekant, der gør den behagelig at have på. Masken gør det muligt stadig at se 180 grader.

 


 

Testkilder 

Denne testanmeldelse er udarbejdet i forhold til de anbefalinger som DiveTraining – The Magazine For New Divers & Their Instructors giver til nye og erfarne dykkere. 

I deres vejledning beskriver de, hvilke elementer der er de mest betydningsfulde, når det kommer til at vælge den bedste og mest funktionelle dykkermaske.

Dette drejer sig blandt andet om brugervenlighed omkring fastgørelse af masken om hovedet. Mange dykkere foretrækker at bruge handsker under vandet, der gør undervandsjagt mere komfortabel og smidig. Det skal være muligt for dig at kunne justere remmen på masken selv med handsker på, hvis du vil have maksimal brugervenlighed og fleksibilitet.

Når det kommer til teknik og design, skal du forholde dig til følgende:

 • Udsyn
 • Formning på masken
 • Materiale 
 • Type af maske

Når du undersøger de forskellige masker til dykning, vil du støde på formuleringen ”volumen”. Du skal gå efter modeller med lav volumen, der vil være dem, som giver dig det bedste udsyn. De bedste masker er skabt til at kunne passe til forskellige ansigtsprofiler. 

Vil du have størst komfort med din maske, skal du vælge et phalatfri silikonemateriale, der ikke generer huden.

De bedste dykkermasker er skabt til forskellige formål. Det kan være undervandsjagt, scubadykning eller snorkling, som er de mest primære formål. 

Hvordan vælger jeg den rette dykkermaske?

Der er flere forhold, du skal tage i betragtning, når den rette maske til dykning og undervandsaktiviteter skal vælges. Hvilken maske der er den bedste, vil afhænge af individuelle forhold, behov og ønsker. 

Du kan bruge disse overvejelsespunkter, når du skal beslutte dig for, hvilke produkter der vil være egnede for dig:

 • Hvilken dykkeraktivitet skal masken bruges til?
 • Hvordan passer masken til min ansigtsform?
 • Hvor let er det for mig at regulere remmen og få det rette fit om hovedet?
 • Hvor godt et udsyn får jeg med masken?
 • Hvad er kvaliteten på glassene?

Disse overvejelser er de mest essentielle, når du skal vurdere dykkermasker. Først og fremmest skal du vælge en maske, som er designet til dit anvendelsesformål. Det kan være fridykning, hvis det er på en ferie eller herhjemme, du vil dykke. Eller det kan være undervandsfotografering- eller jagt, hvis du ønsker at få en hobby, som kan give dig enestående naturoplevelser. 

Når du skal vurdere en maske, skal du sikre dig, at den i design og udformning passer til dit ansigt. De bedste dykkermasker som er nævnt i denne testanmeldelse, er skabt til at kunne regulere for forskellige ansigtsprofiler. Det er silikonen, som sørger for at skabe det rette fit mellem masken og dit ansigt. 

Der er ikke meget ved at have en god maske, hvis du har svært ved at bruge den. Dette gælder både under og over vandet. Særligt under vand er det afgørende, at du kan trykudligne og ind imellem regulere på remmen. Din maske skal være nem at anvende og justere.

”Lav volumen” er den betegnelse, du skal gå efter, når du vil have det bedste udsyn under havoverfladen. 

Holdbarhed og modstandsdygtighed er vigtige elementer at forholde sig til, når du vil have glæde af din maske til dykning i mange år frem. 

Det er i særdeleshed typen af og kvaliteten på glassene, der er afgørende i denne forbindelse. Hærdet glas er den mest slidstærke udgave, du kan vælge. Hærdet glas kan modstå slid og slag, og dykker du dybt, skal du være ekstra opmærksom på at vælge en model med ”Tempered glass” (eller frostet glas som det betegnes på dansk). Store variationer i trykket kan skabe risiko for, at glassene på din maske smadres. Des dybere du dykker, des større trykforskelle vil din maske blive udsat for. For din egen sikkerheds skyld, skal du vælge dykkermasker med hærdet glas i bedste kvalitet, når du vil dykke frit og dybt. 

Hvorfor er de bedste dykkermasker designet i sort silikone?

Det er langt fra kun for det stilrene designs skyld, at dykkermaskerne i denne testanmelde er sorte. Det har stor værdi for dit udsyn under vandet, at du vælger en maske i gennemført, sort look. 

De fleste masker bliver skabt i enten gennemsigtige eller sorte udgaver. De gennemsigtige produktudgaver vil blive misfarvet over tid som følge af solens lys. Den store ulempe ved gennemsigtige designs er, at de tillader mere sollys at komme ind i din maske. Dette hæmmer og begrænser dit udsyn under vandet.

En sort maske reducerer blænding fra solen. Særligt for dig der er på udkig efter en maske til undervandsjagt, er det vigtigt at vælge en maske i sort silikone. 

Gode råd til køb og brug af dykkermasker

 • Lær at trykudligne (ved at holde dig for næsen og sende luft op til ørerne)
 • Brug anti-dug spray på din maske så du er fri for duggede linser under vandet
 • Gå ikke på kompromis med kvaliteten når du vil have de bedste dykkermasker 
 • Start med at bevæge dig i havoverfladen når du er nybegynder med snorkling eller dykning 
 • Vær altid 2 sammen når du dykker 

Hvordan sørger jeg for den passer til mig?

Der findes en langt række forskellige metoder til at teste, hvorvidt størrelsen på den dykkerbrille du kigger på er rigtig. Den mest effektive og mest pålidelige metode er dog at forsøge sig med sug-uden-strop metoden.

Her er de trin du skal tage, for at kontrollere maskens størrelse med den metode:

 1. Fjern hår og fedt fra ansigtet.
 2. Flyt stroppen frem foran brillen.
 3. tag brillen på som du ville gøre det normalt.
 4. Sug ind med næsen i 3 sekunder.
 5. Pust ikke ud gennem næsen igen.
 6. Masken skal gerne forblive på på efter du har suget ind i 3 sekunder (min. 5 sekunder efter).
 7. Des bedre masken sidder fast des bedre “fit” har du.

Sådan vedligeholder du din dykkermaske

Når du nu endelig har købt en dykkermaske (som måske endda har været en smule dyr), så er det vigtigt, at du vedligeholder den bedst muligt.

Men, hvordan gør man så det? Det siger jo nok sig selv for de fleste, at man ikke skal behandle sin nye dyre investering dårligt. Hvad betyder det så at vedligeholde sin dykkermaske korrekt.

Først og fremmest skal du sørge for, at din dykkermaske ikke ligger fugtigt i tasken eller i dets etui.

Det forhindrer mug og svamp i at danne sig. Når man lader den ligge fugtigt så skaber og danner der sig oftest dårligdomme på glasset. Selvom du senere får det renset væk, så kan det godt gå ind og skade overfladen på glasset så du i højere grad vil opleve dug på indersiden af masken.

Derudover betyder en fugtig dykkermaske også, at materialerne eroderer hurtigere og i værste tilfælde mørner over tid, til en sådan grad, at du skal ud og investere i et nyt par.

Sørg samtidig for, at du har din dykkermaske i et etui eller opbevaret et sted, hvor det ikke får ridser. Det er så forbandet træls at hive sine dyre dykkerbriller op af sin dykkertaske blot for at opdage, at de er spækfyldt med ridser og dårligdomme.

dykkermaske test

Dykkermaske / Dykkerbrille Konklusion

Øverst i dette indlæg finder du vores udvalgte forhandleres oversigter over dykkermasker og dykkerbriller. Så hvis du ønsker at se flere end dem vi har fremhævet, så kan du nemt gøre det der.

Der vil du finde et langt større udvalg end i dette indlæg. Vi har i dette indlæg valgt dem ud fra disse udvalg, som vi mener har været de bedste.

Vi håber vi har kunnet støtte dig i valget af dykkermaske. Hvis du skulle have nogle ubesvaret spørgsmål, så du mere end velkommen til at henvende dig via nedenstående kommentar felt.

Andre lignende indlæg

Vi har her fundet andre indlæg, som relaterer sig til dette udvalg af de bedste dykkermasker. Så hvis du ønsker yderligere inspiration, så tjek nedenstående indlæg:

 

FAQ

Hvilken dykkermaske er den bedste til dykning?
Det er en smagssag, hvilken slags dykkermaske du foretrækker at dykke i. Nogle bud på nogle goder og praktiske dykkermasker er dog blandt andet modellerne MikaMax Full Face, Aqua Sphere og Scuba Pro Synergy Twin Mirrored Mask, som alle har fået nogle gode anmeldelser i en række forbrugertests.
Hvordan vælger jeg en dykkermaske?
Når du skal vælge en dykkermaske, så bør du selvfølgelig vælge en model, som egner sig til den form for dykning, som du skal bruge den til. Dernæst er det vigtigt, at du vælger en dykkermaske, som sidder behageligt på dit ansigt, og som passer dig i størrelsen.
Hvor meget koster en god dykkermaske?
Prisen på dykkermasker varierer, men hvis du søger en god og praktisk model, så koster en sådan maske faktisk ikke så meget, som du kunne tro. En god dykkermaske koster generelt mellem 200 – 1000 kr., hvilket er en relativ overkommelig prisklasse i forhold til meget andet dykkergrej.
Er det forskel på en dykkermaske og en snorkelmaske?
Ja, selvom dykkermasker og snorkelmasker måske kan ligne hinanden, så er der en stor forskel i måden, hvorpå de er bygget. En dykkermaske er langt mere solid, da den skal kunne holde til en langt større tryk end en snorkelmaske, da du dykker dybere med en dykkermaske.

 

Forfatter

2 kommentarer

 1. Helle Kirk Christensen Svar

  Jeg har en udfordring med en bestilling.

  Jeg vil gerne købe en SeaPro Tactical dykkermaske til kr 349,-
  Når jeg så laver bestillingen ændres prisen til kr 499,- og det forstår jeg ikke.

  Hvordan laver jeg en bestilling til kr 349,-?

  Hilsen Helle

  • Benjamin Jørgensen Svar

   Hej Helle.

   Vi er en uahfængig side som udelukkende anbefaler forskellige forhandlere af de produkter vi anmelder. Vi har derfor desværre ikke noget at gøre med prisændringer. Vi forsøger at holde indlæg opdaterede, men nogle gange så ændrer de forskellige wesbhops deres priser. Det hænder også, at vi skriver et indlæg/anmeldelse mens et produkt er på tilbud.

   Håber du finder et par der alligevel matcher dit budget.

   Mvh
   Benjamin

Skriv en kommentar