Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Som en, der træner sin svømning hårdt, er det vigtigt med det helt rigtige finger paddles eller svømmehandsker. Udstyr, som kan hjælpe dig med at give de få procent ekstra, der tager en træning fra fremragende til helt perfekt.

En træning, som du får en hel masse ud af, og som bidrager til din hastighed fra den ene ende af bassinet til den anden.

Her er nogle af de absolut mest anbefalelsesværdige træningsværktøjer de såkaldte finger paddles og deres pendant: svømmehandskerne / svømme paddles.

De 3 bedste finger paddles / svømme paddles / svømmehandsker

Der findes utrolig mange forskellige muligheder når du skal ud og vælge et par finger paddles så du kan træne armene hårdere under svømmetræningen.

Det første par, er en klasikker. Svømme paddles som du måske allerede kender den fra andre svømmere eller online.

Speedo Biofuse finger paddles

Speedo biofuse finger paddles

Disse finger paddles fra Speedo er klart de mest populære lig i øjeblikket. Det skyldes først og fremmest deres super gode ergonomiske form, som gør dem gode at sætte hænderne i. Når man bruger disse svømme paddles vil styrken i overkroppen samt teknikken med armene bliver forbedret drastisk.

Det er et par af de finger paddles som er lavet efter at give mest muligt tryk i vandet. Det betyder også at du får mest muligt fremdrift per svømmetag du laver med armene. Selvom størstedelen af disse finger paddles er lavet i hård plast er dele af produktet lavet i Themoplastic gummi. Det er et materiale som giver vitale dele af plastik-handsken ekstra komfort og gør den behagelig under hele svømmetræningen.


TYR Neopren svømmehandsker

TYR neopren svømmehandskler

Dette er en lidt uortodoks svømmehandsker. Typisk er de lavet i plastik og ikke som denne netop en neopren handske til svømning. Jeg har selv prøvet produktet et par gange.

Selvom fornemmelse er mærkelig i starten så vender man sig lynhurtigt til det. Og så ender det faktisk med at være en hel positiv oplevelse og nogle super lækre svømmehandsker at svømme med. Med dem på skal man lige tænke mere over at have fingrene spred.

Min bekymring er lidt, at det, at man tvinges til at sprede fingrene og det under træningen er en afgørende faktor i, hvor hurtigt man svømmer starter en dårlig vane.

Her er hårdt plastik måske bedre, da det ikke som sådan starter en dårlig vane. Omvendt synes jeg disse er tætte på virkeligheden. Ens svømmetag minder mere om et realistisk tag. Man kommer heller ikke lige så hurtigt afsted i vandet med disse. Selvom det ikke lyder just positivt, så kan det faktisk godt være det.


Speedo Fastskin svømme paddels

Speedo Fastskin finger paddles

Disse nye svømme paddles fra Speedo er det nyeste skud på stammen. De er allerede af en lang række eksperter blevet dømt som de klart bedste finger paddles overhoved lavet.

Det er ikke så lidt en pris og ros disse nye smarte “fastskin” finger paddler har fået af ros og skulderklap på vejen. Derfor tænkte jeg også meget hurtigt. Det bliver jeg nød til at teste. Som sagt, som gjort.

Et par dage efter stod jeg med et par sindssygt lækre nye og (at dømme fra udseende) knaldhamrende hurtige svømme paddles til svømmehallen. Jeg kan nærmest ikke vente… En dag efter fandt jeg mit snit til at komme afsted til svømmehallen.

Jeg tog først et par opvarmningsrunder uden, bare lige for at sikre mig at jeg ikke rykkede noget i stykker, hvis nu de greb godt til i vandet.

Da jeg prøvede dem første bane stoppede jeg for enden og måtte lige træde vande mens jeg tabte kæben. Hold da op et par finger paddles. Sjældent har jeg prøvet nogle som sad så godt på min hånd og havde så meget fart i sig. Imponerede stykke arbejde af Speedo og design generelt.

Disse Fastskin finger paddles er desuden udviklet i samarbejde med nogle af verdens bedste svømmere – hvilket naturligt giver dem en klar fordel over konkurrenterne.


Hvad er svømme/finger paddles og svømmehandsker?

Kort sagt er det en slags handske, som du tager på begge dine hænder, når du skal svømme. Handskerne er ikke delt op i fingre, så der kommer ikke mellemrum mellem dine finger; det er nemlig dækket af denne svømmehandske. Og det er derfor på en måde som at have svømmehud mellem dine fingre. Du finder en række forskellige slags af disse finger paddles.

Nogle er stort set som handsker, dog uden dette mellemrum. Andre er mere et plasticstykke, som sidder perfekt fast mellem dine fingre, og som du derfor kan tage på dine hænder på akkurat samme måde.

svømmehandsker og finger paddles

Hvorfor bruge svømme paddles?

Du ved allerede alt om, hvad der gør, at dine fingre hjælper til, at du kommer fremad i vandet. Det skyldes naturligvis, at du “trækker” vandet tilbage og derved giver dig selv fremdrift. Og det er jo din hånd – og dine fingre – som er dit yderste punkt.

Derfor kan du ved at øge arealet af din håndflade, som du gør med disse svømmehandsker eller et par finger paddles, bedre komme frem i vandet. På en måde som du gør med svømmefødder. Ved at øge overfladen øger du også belastningen på de muskler, som du træner; fx dine rygmuskler.

Du kender det fra årrer til robåde. Her er overfladen også større helt nede i bunden; altså den bund, som man ror med nede i vandet. Og det er jo netop for at øge fremdriften, fordi jo større overflade, jo mere kan du trække båden fremad, hver gang du ror.

svømmehandsker og handpaddles

Fem fordele ved finger paddles

  1. Du opbygger de muskler, du skal bruge. Hvis du i forevejen har en udemærket svømmeteknik og derved bruger dine svømme paddles, som du naturligt svømmer, øger du belastningen på de muskler, du normalt bruger, når du svømmer. Og det betyder naturligvis, at disse muskler opbygges og bliver stærkere.
  2. Det giver dig også mere krydderi på din træning, så du kan prøve noget nyt og derved holde din træning interessant, spændende og motiverende. Derfor har de også en værdi for din mentale tilstand, og du kan måske få lyst til at træne lidt ekstra. Her kan de i særdeleshed være en god idé, hvis du er ved at køre død i den træning og af at svømme på normal vis i bassinet.
  3. Du lærer også at bemærke, hvis ikke du trækker på korrekt vis, når du svømmer. Derfor kan du lære at blive bedre til enkelte elementer i dit træk, fordi finger paddles trækker mere og derfor gør de små fejl mere bemærkelsesværdige.
  4. Du bliver vant til at svømme i et højere tempo, eftersom du kan svømme så hurtigt, som når du giver dig 100% til en konkurrence, blot ved en almindelig træning. Det træner dig til at placere dig rigtigt i vandet, når du svømmer med højere hastighed. Dertil kan det også være motiverende at svømme hurtigere i sin træning.
  5. Hvis du ikke trækker korrekt og udnytter din underarm korrekt, så ryger din svømme paddles af, når du træner med den på. Derfor lærer du også det.

Ulemper ved svømme paddles

Det skal naturligvis ikke være en dans på røde roser altid, når det kommer til brug af svømme paddles. Der er også en række ulemper, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger at benytte dem.

Det kan give dig dårlige træningsvaner på samme måde, som de kan give dig gode træningsvaner. Det kan være, at du kommer til at sprede fingrene for meget og vænne dig til det, hvis du bruger finger paddles. At træne med dem påkræver jo ikke, at du samlet dine fingre.

Når du træner uden paddles på, kan det føles som om, at dine hænder er helt små, fordi du har vænnet dig til at have en større overflade.

Gode tips til din træning med svømmepaddles

Skal du for første gang ud og træne med et par svømmehandsker, så får du her et par gode råd:

  1. Start med nogle, som kun akkurat er større end din hånd. Så kan du begynde at bevæge dig opad derfra, men det er en god idé, at du vænner dig til det med paddles i en mindre størrelse.
  2. Hav en naturlig position for dine finger. Og det skal du også gøre, når du træner med dine svømme paddles på. På den måde kan du undgå, at du vænner dig til at svømme med ikke-samlede fingre, fordi dine finger paddles jo udfylder dette mellemrum; men det er ikke positivt, når du træner og svømmer kun med dine hænder.

Du kan nemt handle det omkring på nettet. Der er en række webshops, som har mange forskellige svømme paddles på lager.


Jeg ved selv, hvor svært det kan være at vælge nogle gange. Når man står der og skal vælge mellem eksempeltvis 2 produkter som ligner fuldstændig hinanden, om man egentligt ikke ved, hvad man har brug for.

Derfor er dette afsnit dedikeret til, at vi har fundet de 4 bedste fingerpaddes frem. Denne del kommer til at indeholde lidt forskellige type finger paddes så der er lidt til enhver smag. Nogle vil blot være et par neopren handsker.

Måske du ikke allerede kender denne form for svømmefødder. Men deres popularitet er faktisk stigende. Derudover vil vi også præsentere de klassiske plastik hænder fra kendte mærker såsom Speedo.

Forfatter

Skriv en kommentar