Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Er du seriøs konkurrencesvømmer og vil ikke gå på kompromis med dit udstyr? Eller måske står du overfor dit første svømmestævne og har brug for vejledning til at kunne finde en god konkurrencebadedragt.
Her får du en guide, hvor der er samlet de bedste test af de nyeste konkurrence badedragter til kvinder. Du vil blive guidet gennem forskellige typer af konkurrencebadedragter, som er testet gode i blandt andet funktion, pasform og pris.

Ydermere vil du til sidst i denne guide få viden om, hvilke overvejelser der er gode at gøre sig, når du skal købe en badedragt til konkurrencebrug, og hvordan du bedst passer på den under og efter dine svømmestævner. Efter at have læst denne store test vil du være godt rustet til at skulle købe din næste konkurrencebadedragt.

Arena Carbon Air 2 Open Back 2020 – Testvinder

Badedragt med ben til damerDenne dragt er til kvinder, som tager svømningen højst seriøst. Arena Carbon Air 2 er anbefalet som bedst i test af Watery, som er Danmarks største og mest kompetente netbutik til svømmeudstyr.

Om Carbon Air 2 Open Back 2020

Arena-dragten er lavet i et materiale, som glider rigtig godt gennem vandet og samtidig giver en god bevægelsesfrihed. Det vil derfor give en fri følelse uden gener, når du bevæger dig gennem vandet. Navnet Carbon kommer af materialet Carbon Flex, som netop betyder, at den er meget fleksibel.
Det særlige ved denne dragt er, at den indeholder en speciel løfteteknik. Materialet i ben og ryg er elastisk i sådan en grad, at det hjælper dig med at holde den rigtige position i vandet. Det vil gøre dig hurtigere og samtidig mindske udtrætning af benene, når du svømmer.
Dragten har en meget åben ryg og tynde stropper, som blot øger bevægelsesfriheden. Syningerne er placeret på en måde, som ikke skaber gener.
Alle disse funktioner gør dragten til én af de absolut bedste på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Carbon Flex materiale, som giver stor grad af fleksibilitet
 • Løfteeffekt af ryg og ben
 • Åben ryg og tynde stropper
 • Kan vaskes ved 30 grader

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Speedo LZR Element Open Back – Bedst til prisen

Speedo LZR Element Open Back - Bedst til prisenDenne dragt har opnået gode anmeldelser fra forbrugerne. Både prisen fremhæves, men også konkurrencebadedragtens pasform, som giver en god støtte og bevægelighed i vandet. Denne dragt er et budgetvenligt bud på en konkurrencebadedragt, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Om Speedo LZR Element Open Back

Denne dragt er bygget til at konkurrere i – det vil du hurtigt opleve. LZR Enduroflex er et strikket materiale, som kombinerer god kompression med stor grad af bevægelighed. Dragten er produceret, så den yder kroppen den bedste støtte og du herved nemmere kan holde en streamline-position i vandet. Kompressionen skaber tryk og støtte omkring dine muskler, så de kan yde den bedste kraftudviklingen, når du skal præstere.

Der er et minimum af sømme, som skaber unødig modstand i vandet og dragtens overflade er beklædt med et vandafvisende lag. De sømme, der er på dragten, sidder indvendigt og er konstrueret, så de ikke generer dig. Ryggen er åben, så der er færrest mulige stropper, der kan hindre din frie bevægelighed.

Udvalgte specifikationer

 • 100% FINA godkendt
 • LZR Enduroflex materiale
 • God støtte til streamline-position
 • Åben ryg med ergonomiske stropper
 • 68% nylon og 32% lycra

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Speedo LZR Pure Intent Open Back Kneeskin – Premium valg

LZR Pure Intent Open Back Kneeskin - Sort/guld

I tests nævnes denne konkurrencedragt, som en af de bedste dragter, du kan få. Den egner sig perfekt til den ambitiøse konkurrencesvømmer på højt niveau, som gerne vil betale mange penge for at få det optimale udstyr.
Denne dragt vil både blive båret til VM og OL i 2020, hvilket er et kvalitetsstempel i sig selv.

Om Speedo LZR Pure Intent Open Back Kneeskin

Dragten er designet med ergonomiske søm og komprimerede dual-lag, der har en forbindende effekt af dine muskelgrupper. Dette resulterer i mere kraftfulde bevægelser i vandet og grundet de ergonomiske syninger, vil du slet ikke kunne mærke, at du har dragten på.
Det nye design fra Speedo gør det nemmere at få dragten af en tidligere konkurrence badedragter til kvinder, da der er indført fleksible zoner.
Der er inkorporeret reduktionszoner, som består af tekstureret stof, der nedsætter vandets reducerende kraft. Dit glid bliver bedre og du kommer hurtigere frem i vandet.
Stropperne er placeret på en præcis måde, så de ikke vil stramme eller hindre din bevægelser. Stropperne giver dig stor komfort og samtidig stor bevægelsesfrihed.

Udvalgte specifikationer

 • Speedos topmodel i 2020
 • 100% FINA godkendt
 • Ergonomiske søm og komprimerede dual-lag
 • Reduktions-zoner
 • Presicion stropper
 • Triple-konstruktion i sømmene
 • Fleksible zoner

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Arena St Dame 2.0 – til nybegynderen

Arena St Dame 2.0 - til nybegynderen

Med denne dragt får du en særdeles god dragt til prisen. Dette er en særlig god dragt, hvis det er din første konkurrencebadedragt. Det kan være mange penge at skulle investere flere 1000 kroner i en dragt. Måske er det første gang du skal svømme et svømmestævne og har brug for at prøve det hele af, inden du køber en dyrere konkurrencedragt. Med denne dragt får du stadig alle de gode funktioner, dog til billige penge. Beskrivelsen er baseret på tests fra Watery.

Om Arena St. Dame 2.0

Dragten er meget solgt til nye konkurrencesvømmere, da den er 100% FINA godkendt. Det vil sige at den er godkendt til at svømme i til alle danske og internationale svømmestævner.

Dragten har en god pasform, men sidder ikke lige så stramt, som de dyrere dragter. Mange nybegyndere foretrækker en dragt, der er mere behagelig at have på. Du vil dog også gå lidt på kompromis med farten i dragten.

Dragten er produceret i et materiale, som er vandafvisende. Du vil kunne mærke stor forskel fra en træningsbadedragt og når du kommer i Arena St., da du glider bedre gennem vandet.

Udvalgte specifikationer

 • God support for hele kroppen
 • Er 100% FINA godkendt
 • Lavet i 71% polyamid og 29% elastane 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Speedo LZR X Åben Ryg 

Konkurrence badedragtDette er en dragt, som forbrugerne er vilde med. Mange piger og kvinder mener, at denne konkurrencedragt er én af de bedste på markedet. På amazon.co.uk har Speedo LZR X opnået nogle af de bedste anmeldelser af svømmerne selv.
Hvis det betyder noget for dig med gode anmeldelser fra forbrugere, kan du læse mere om dragten her.

Om Speedo LZR X Åben Ryg

Denne dragt fra Speedo har en meget høj grad af kompression, hvilket gør, at det er meget nemmere for dig at holde den gode positionen i vandet. En kombination af to patenterede materialer har Speedo formået at skabe en optimal kompression, som også giver god støtte til dine muskler, så de kan yde bedst muligt.
Dragten hjælper dig også med at stabilisere din kernemuskulatur. Stærke og stabile ryg/mavemuskler er essentielle for at kunne udvikle mest muligt kraft gennem vandet.

Udvalgte specifikationer

 • 100 % FINA godkendt
 • Komprimerede dual-lag
 • Core-aktivering
 • Unikke laserskårede stropper
 • 65% polyamide og 35% elastane

 


Testkilder der er brugt til denne guide

For at give dig den bedste og mest overskuelige oversigt er der indsamlet og gennemgået adskillige tests af konkurrence badedragter til kvinder i både ind- og udland. Kilderne er af høj kvalitet og med fokus på at gøre markedet gennemskueligt.

Amazon.co.uk

Amazon er en amerikansk internethandelsvirksomhed, som er ifølge en undersøgelse fra FDIH, den netbutik, som er næstmest brugt i Danmark. Her kan man finde gode priser på stort set alle varekategorier og det er nemt for forbrugerne at komme med anmeldelser af de købte produkter. Denne hjemmeside er brugt som kilde til forbrugeranmeldelser af konkurrence badedragter til kvinder.

Watery.dk

Watery er Danmark største udvalg af svømmeudstyr og badetøj til den seriøse svømmer. Bag shoppen står Daniel Johannesen, som er tidligere elitesvømmer og nu chefsvømmetræner. Watery giver altså højst kompetent rådgivning om svømning og deres udstyr. Denne hjemmeside er en faglig og kompetent kilde til denne guide.

Dette bør du overveje inden køb af konkurrence badedragter til kvinder

Er det første gang du skal købe en konkurrencebadedragt, kan det være svært at vide, hvad man skal gå efter. En konkurrencebadedragt er ikke blot en almindelig badedragt, men har en lang række optimerede funktioner, som skal gøre dig hurtigst muligt i vandet. I svømning er det oftest få hundrededele af sekunder, som afgør om man vinder eller taber og i disse tilfælde kan det rette udstyr gøre en stor forskel.

En almindelig badedragt bruges til svømmetræningen og solskinsdage på stranden, mens en konkurrencebadedragt kun bruges til svømmestævner. Her vil du blive klogere på de funktioner, som er særligt specielle ved en konkurrencedragt. Du får også bud på, hvordan du vælger den rette dragt der passer til dine behov.

Pasform 

En konkurrencebadedragt er meget stram sammenlignet med en almindelig badedragt. Den stramme pasform minimerer luftrummet mellem badedragt og krop og vil gøre, at vandet ikke kan sætte sig fast på badedragten i samme grad. Hvis rummet mellem krop og badedragt mindskes, vil der heller ikke kunne ligge vand og tynge kroppen under svømningen.

En badedragt til konkurrencer skal derfor være meget besværlig og stram at påføre. Det er ikke en dragt, som man har lyst til at træne mange timer i til daglig. Man kan dog få konkurrence badedragter til kvinder af varierende stramhed. Nybegyndere vælger ofte en lidt løsere dragt til at starte med, indtil de vænner sig til det. Jo strammere, desto hurtigere er dragten.

Materiale

En hurtig konkurrencedragt bør være mest muligt vandafvisende, så der ikke kan ophobes vandmolekyler på dragtens overflade. Dragten er produceret i specielle materialer, som er vandafvisende og samtidigt gør den meget elastisk. Vandet kan ikke sætte sig fast på overfladen, men vil blot glide af, når du svømmer. Hvis der ophobes vand på dragten, vil dette trække dig tilbage i vandet og du vil kunne miste værdifuld tid.

Da det er meget vigtigt, at vandet kan glide af dragten for, at den er hurtig til konkurrencerne, bør du kun bruge dragten til dette. Jo mere du bruger dragten, desto mere vil du slide på den, og den vil med tiden miste sin funktion.

Hvilken dragt skal du vælge?

Hvilken dragt du skal vælge afhænger af, hvor ambitiøs en konkurrencesvømmer du er, og hvor mange penge du har mulighed for at give for en dragt.

Hvis du er helt ny i konkurrencesvømning og står overfor dit første stævne, kan det være mange penge at bruge 3000 kroner på en svømmedragt. Det kan være en god ide at prøve stævnerne af først i en billigere dragt, og så herefter bestemme om du har brug for en bedre dragt senere. Måske kan du være så heldig at få lov at låne en konkurrencedragt til dit første stævne.

Hvis du er en seriøs og erfaren konkurrencesvømmer, kan det være en god ide at vælge nogle af de bedste dragter på markedet. Hvis du står til at kunne kvalificere dig til vigtige mesterskaber, og du kun mangler få hundrededele af sekunder, vil dragten kunne være med til at give dig det sidste. Svømning er en relativ billig udstyrssport sammenlignet med mange andre sportsgrene. Derfor vil mange ambitiøse svømmere gerne betale, hvad det koster at skabe de bedste omstændigheder for at nå de hurtige tider.

Brug af konkurrencebadedragt

Da pasformen er utrolig stram, skal du have tålmodighed, når du ifører dig dragten. Du må ikke bare hive dragten op, men tage dig god tid. Hiv dragten op i små etaper og pas særligt på ikke at sætte negle i det porøse materiale. Det er ærgerligt at ødelægge en helt ny dragt med en flænge efter en negl. Det er ikke unormalt, at det kan tage helt op til 30 minutter at iføre dig en konkurrencedragt. Så træk vejret og brug det som en mental forberedelse inden du skal præstere dit bedste. Alle svømmere er klar over dette og er i samme båd, så det kan være en hyggelig måde at få styr på nerverne, hvis I tager konkurrencebadedragterne på sammen.

Når du er kommet godt i dragten, skal du stadig passe på. Undgå at hoppe og strække dig unødigt, da det vil belaste dragten. Dragten kan selvfølgelig sagtens klare at blive brugt, men der er ingen grund til at strække den mere end højst nødvendigt. Hvis du har lange negle, skal du især passe på. Hvis du vil undgå revner, kan det være en god ide at klippe dine negle korte.

Når du har svømmet din konkurrence, skal du tage dragten af så snart, du ikke har brug for den mere. De fleste ”svømmer af” efter stævnet og her anbefales det, at du nøjes med at svømme i din træningsbadedragt. Dette gør, at din stævnedragt vil kunne holde længere.

Guide til hvordan du ifører dig din konkurrencedragt

Det kan være en stor opgave at iføre sig en konkurrencebadedragt, da den er meget stram og besværlig at komme i. Du skal også passe på ikke at hive for meget, da dragten nemt kan gå i stykker. Her får du tips til, hvordan du lettest kan få dragten på uden at ødelægge den.

I bunden af benene sidder der velcro for at undgå, at disse glider op ad lårene. Du skal starte med at bukke velcroen op, så du ikke møder modstand når du stikker benene i dragten. Stik begge ben ned i dragten med det opsmøgede velcro og hiv den op i små steps. Forestil dig, at du tager strømpebukser på, som heller ikke må gå i stykker. Træk bukserne så langt op i skridtet, som muligt og før herefter bukserne op over hofterne – også i små steps. Dragten skal sidde helt korrekt mellem benene og over hofterne inden du går videre til den øverste del af dragten.

Du trækker dragten op til bh’en og fører begge arme ind i dragten. Det er vigtigt, at du placerer stropperne, så de ikke kommer til at genere dig under svømningen.

Sådan passer du bedst på din konkurrencebadedragt

Som beskrevet ovenfor vil en konkurrencebadedragt blive slidt med tiden og den skal skiftes ud relativt ofte – afhængigt af hvor mange konkurrencer, du deltager i. Det siges, at efter 15 stævner vil du ikke opleve en effekt af dragten mere. Det kan være en god ide at skifte den ud tidligere end det. Det er ærgerligt, hvis resultatet af de sidste stævner i en gammel dragt, er fordi dragten ikke er blevet skiftet ud med en ny.

Mens du har dragten, kan det være en god ide at passe ordentligt på det, da det faktisk kan give dig de få hundrededele sekunder, som du mangler for at komme på podiet.

Når du har svømmet i din konkurrencedragt, er det vigtigt, at der ikke kommer sæbe på, da dette vil ødelægge overfladen og dermed gøre den mindre vandafvisende. Det eneste du skal gøre, er at skylle dragten i koldt vand, da det er mest skånsomt for det porøse materiale. Dragten kommer ofte med en pose, som den kan opbevares i, indtil du kommer hjem. Det er særdeles vigtigt, at du ikke lader dragten ligge i posen indtil næste stævne. Hvis du gør det, vil der måske komme fugt i materialet, som ødelægger dragten over tid. Du skal i stedet hænge den op et mørkt og tørt sted, så den kan tørre. 

Denne side er anmeldt af: Michael E. Pedersen 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar