Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Sidst opdateret den

Vil du gerne vide, hvordan du bedst muligt og mest sikkert rengør, renser og imprægnerer din båd kaleche? Så er du kommet til det rette sted. I denne komplette guide giver vi dig den helt basale gennemgang, samt nogle ekstra gode tips og tricks – som du formentligt ikke kender.

Du vil blive guidet frem af de førende eksperter indenfor reparation, rengøring og rensning af båd kalecher. I denne komplette guide lærer du først, hvordan du rengøre din bådkaleche bedst muligt. Hernæst viser vi dig, de bedste og billigste produkter på markedet til at rense en kaleche.

Afslutningsvist lærer du også, hvordan du bedst muligt imprægnerer din båd kaleche. Som rosinen i pølseenden viser vi dig også eksperterne foretrukne båd kaleche imprægneringsmiddel. Det hemmelige våben i kampen mod pletter og skidt: Acapella imprægnering.

Rengøring af bådkaleche

Inden vi går i gang med at forklare dig helt præcist, hvordan du sørger for at gå metodisk frem i din rengøring er det dog vigtigt, vi lige får gennemgået om du har det du skal bruge. Det er så træls, at stå midt i en rengøring uden at kunne komme videre. For så skal du derned endnu en dag – så er det rarere, at få det hele overstået med det samme.

Derfor giver vi jer lige en lille “gul lap”/huskeseddel som i kan bruge, til at tjekke op på, om i har det hele inden i påbegynder rengøringen.

Til rengøring af din bådkaleche skal du bruge:

 • Pletfjerner
 • Børste
 • Kalacheruderens
Det var alt i denne opgang. Du kan selvfølgelig købe en masse ekstra udstyr, som sikkert lyder smart. Men dette er det basale og nødvendige. Mere behøver du ikke for at gøre en kaleche ordentligt rent.

Nu har vi altså remedierne på plads. Som sagt får du mere at vide omkring, hvilke produkter du bør købe (i vores overbevisning), til at rengøre din kaleche med.

Der er sikkert enormt mange, som vil forsøge at overbevise dig om, at du skal have 4-5-6 forskellige produkter. Vi mener sagtens man kan klare sig med maksimalt 3 forskellig – så længe de er gode.

Læs mere om de 3 produkter vi anbefaler i næste afsnit kaldet: “Kaleche rens”. Nu til det du har ventet på – guiden til og fremgangsmåderne når du skal rengøre din båd kaleche.

Du kan finde den bedste og billigste kalache rens lige her

Første trin: Skyld med vand

Start med at skyld så meget skidt som overhoved muligt væk med din vandslange. Har du kun en spand, eller ikke adgang til en vandslange – så er dette trin en lidt mere sur opgave. Men ikke desto mindre vigtig. Det kan være en god idé at finde en lille stige eller noget at stå på, sådan at du kan spule eller skylde oppe fra.

Andet trin: Knofedt

Næste trin er, at du fylder en spand med varmt vand og hælder kalecherens i. Herefter bruger du en blød børste (Vikan børste er bedst til formålet). Det er vigtigt du ikke bruger en hvilken som helst børste – hårene skal være bløde, da du ellers risikerer at ødelægge kalechen på din båd.

Tredje trin: Fjern sæberester

Når du har vasket hele båden med den bløde børste skal du skylle efter med vand. Hvis du vurdere, at der er områder du ikke har givet nok opmærksomhed kan du vaske dem igen og skylle efter.

Fjerde trin: Pletter

Når du har vasket båd kalechen vil du med stor sandsynlighed se, at der stadig forekommer en række pletter. Det kan enten være mågelort, som du i øvrigt bør forsøge at undgå med en mågeskræmmer. De kan også komme af olie eller generelt blot være opstået fordi kalecheen er blevet jordslået. For effektivt at fjerne dem skal du bruge en god pletfjerneren god pletfjerner.

Femte trin: Rens og tør

Nu er du færdig med at rense og rengøre din bådkaleche. Husk at skyld den af efter du har fjernet pletter og jordslåede områder. Det er en god idé at gøre dette på en solskinsrig dag. Du skal nemlig sørge for at den bliver tør hurtigst muligt.

Det var afslutning på de “små” 5 trin du skal gennemgå for igen at få en flot kaleche til din båd. Metoden fjerner effektivt mågelort, skidt, pletter og jordslåede områder på din kaleche.

I næste afsnit skal vi gennemgå nogle af de produkter vi allerede har henvist til løbende i guiden. Det er vores foretrukne produkter. Der findes selvsagt mange forskellige typer og muligheder. Vores oplevelse er dog at de fleste er dyrere end de er gode. Derfor har vi også udvalgt nogle prisbevidste produkter som effektivt får arbejdet klaret uden at grave unødvendigt dybt i dine lommer.

Kaleche rens

Vi kommer primært til at gennemgå henholdsvis den kalecherens vi har henvist til og den pletfjerner vi vil anbefale. Begge er faktisk nogle af de billigste produkter på markedet. Og ja, vi har forsøgt os med de dyre og fancy-pancy produkter også. Oftest er det noget opreklameret skrammel.

Disse produkter virker oftest lige så godt, som noget der er 5 gange så dyrt, ja endda bedre i min personlige optik.

Acapella kalecherens

Det eneste rigtige valg til rens af din bådkaleche. Overhoved. Punktum.

Kaleche rensDet er selvfølgelig ikke simpelt. For der findes en langt række andre produkter, som også klarer opgaven helt fint.

Der er bare ingen som slår Acapella kalecherens på både pris og effektivitet. Du kan, som nogle gør det, bruge almindelig sæbe eller noget du lige har liggende. Det farlige er dog, at en det stof en kaleche er lavet af oftest er meget følsomt overfor forkerte kemikalier.

Selvom vi er hajer for når noget er “hjemmelavet” eller gør-det-selv billigt, såsom at bruge noget sæbe man lige har liggende til at rense ens kaleche, så fraråder vi det på det kraftigste. Det er bare ikke særlig sjovt at skulle købe en ny kaleche, fordi man lige skulle spare 50-60 kr. på sæbe. Acapella kalecherens klarer både jordslåethed, mug, oliepletter og fugleklatter effektivt, det er samtidig heller ikke alle produkter der gør det. Normal sæbe gør slet ikke.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nordisk Yacht Kemi – Pletfjerner til jordslåede tekstiler

Dette er det en af de billigste pletfjernere til jordslåede og olieramte kacheer og tekstiler. Samtidig er det også klart den bedste vi har prøvet.

pletfjerner til kalecheDet skal siges, at vi her har prøvet en del forskellige typer og mærker indenfor pletfjerning. Nogle virker bedre til en speciel type pletter og andre til andre typer.

Samlet set er denne dog den bedste til alle typer. Så medmindre du skal ud i og eksperimentere med en langt række forskellige – så køb denne. Det fortryder du ikke.

Pletfjerneren virker desuden på en langt række andre områder såsom: farveægte stoffer, tekstiler, markiser, hynder, kalecher, vinyl&plast, badeværelses fuger, træ og meget andet. D

et er altså en virkelig en alsidig pletfjerner, som på en og samme tid renser og bleger området.

Beholderen indeholder 1 Liter pletfjerner, som er nok til rigtig mange rengøringer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Nu har du rengjort din bådkaleche. Nu kommer det vigtigste du kan gøre for dig selv i forhold til at vedligeholde din kaleche: Imprægnering!

Imprægnering af kaleche til båd

Det er noget mange desværre glemmer – at imprægnere en kaleche skal ikke undervurderes! Faktisk burde det være en bunden opgave for alle bådejere at få lavet en imprægnering af deres kaleche til båden. Det tager ikke alverdenstid. Samtidig får du bare en meget flottere kaleche, der holder både farven og bliver meget mindre beskidt.

Det er derudover også en god idé at købe en bådpresenning så den står ueksponeret hen i de hårde vintermåneder.

Acapella kaleche imprægnering

Først skal du have valgt den helt rigtige imprægnerings væske til din kaleche – her anbefaler vi acapella imprægnering til en bådkaleche.

Acapella imprægneringDu skal være opmærksom på at en imprægnering også farver, eller kan indeholde farve. Sørg derfor for at vælge den rigtige, hvis du er i tvivl så gå med en ufarvet. Du kan få i farverne: Rød, blå, grøn, orange, grå og sort. Hvis du er i tvivl omkring nuancen på farven matcher din kaleche, så kan du prøve at skrive ind til forhandleren. Ellers kan du, for at være på den sikre side gå med en ufarvet. Det findes acapella imprægnering også i.

En dåse kommer med ca. 1 liter væske. Én dåse vil række til ca. 4-5 kvadratmeter kaleche. Alt efter, hvor rundhåndet du er med imprægneringen. Husk at starte med at rengøre og rense din båd og lade kalechen tørre inden du påbegydner imprægneringen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Guide til imprægneringen af din bådkaleche

Som en god tommelfingerregel skal du sørge for at imprægnere din bådkaleche hver 2 til 3 sæson.

Det er relativt simpelt at imprægnere din kaleche. Vi giver dig herunder en simpel og kort guide dertil. Det vigtigste er dog, at du vælger den rigtige imprægnings væske.

Her anbefaler vi Acapella imprægnering, som du kan læse mere om her.

Herunder kan du se en video som viser dig, hvordan du korrekt udfører en imprægnering.

produkt

Denne side er anmeldt af: Lars Stephansen Rating 5/5

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

3 kommentarer

 1. Benjamin Jørgensen Svar

  Kim spørger på mail:

  Jeg har læst jeres artikel om vask /imprægnering af bådkaleche, og spørger så mig selv….

  Skal væske til imprægnering smøres på inderside eller yderside ?

  Grunden til at jeg spørger er at jeg får nogle år siden skulle foretage imprægnering af et fortelt til vores campingvogn og den gang blev jeg oplyst at der skulle imprægneres på inderside.

  Mvh
  Kim

  • Benjamin Jørgensen Svar

   Mit svar til mailen:

   Hej Kim.

   Tak for din mail først og fremmest. Det korte svar er på ydersiden. Jeg har hørt om enkelte, som med overskydende imprægnering også giver hele eller dele af indersiden. Det forhindrer trods alt mugdannelse. Så i områder du kan forestille dig, at der er meget fugt og varme kan det sagtens være en god idé.

   Håber det svarede på spørgsmålet?

   Mvh
   Benjamin

 2. Sally Poulsen Svar

  Hej
  Håber i kan hjælpe os
  Vi har fået rust på vores vinduer på vores telt til båden
  Mvh Sally

Skriv en kommentar