ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I utrolig mange situationer kan det være en god idé at have gode svømmeveste med ombord. Det kan både være ved en sejltur i kano, kajak eller i båd, eller når du skal ud og stå på vandski.

En redningsvest kan hjælpe dig med at få en bedre oplevelse i vandet, og den kan naturligvis også give dig en behagelig og tryg sikkerhed. Lige her i denne guide får du hjælp til at vælge den helt rigtige svømmevest, som passer til dit behov og evt. din sports sgren.

Vi bruger vores erfaring og viden til at guide dig gennem de mange valgmuligheder, som du har, når du skal vælge, hvilken svømmevest du skal købe.

Her finder du en række forskellige svømmeveste, som du kan vælge, når du skal ud og handle:

 

Helly Hansen Rider Vest 50N

helly hansen rider svømmevest

 

Denne vest er populær, og der er rigtig mange, som bruger den.

Den er både praktisk og smart, hvor den kommer i et moderne design. Vesten her passer derfor glimrende til action på vandet.

På svømmevesten finder du noget hårdt skum i ryggen, som giver større og sikkerhed. Foran finder du noget blødt skum, som gør, at vesten er behagelig at have på.

I midten på fronten finder du en lynlån, som er nem at lyne op og ned, når du skal have vesten af, eller når du skal have vesten på.

Denne vest kommer også i et rimelig prisleje, hvorfor den er til at betale. Og du finder den i en række forskellige størrelser, så du er sikker på, at der er en, som passer til dig, dine familie eller dine gæster.

 

 

Helly Hansen Sport-II svømmevest

Helly hansen sport-II svømmevest

Dette er en af de mest populære og mest solgte svømmeveste. Det er der flere grunde til.

For det første, så er den ISO-godkendt. For det andet har du en behagelig og rummelig bevægelsesfrihed, som gør vesten behagelig at have på, når du skal på vandet.

Og for det tredje er svømmevesten billig, hvorfor den for mange er det korrekte valg at træffe, hvis man kigger med de økonomiske briller.

Dog har denne svømmevest ikke en krave til at holde hovedet, hvorfor den ikke bør benyttes som primær redningsvest, men den kan være glimrende til øvede svømmere eller som ekstra-udstyr til gæster.

 

Sunnylife Croc – god svømmevest til børn

Sunnylife Croc

 • Giver solbeskyttelse
 • Sikrer opdrift
 • Smart design

Hvis du leder efter en god svømmevest til dit lille barn, så er denne fra Sunnylife lige det, du leder efter. Her får du en smart og sikker svømmevest til de mindste. Den kan anvendes af børn mellem et og to år, så længe barnet ikke vejer mere end 15 kilo. 

Vesten har tre effektive flydeelementer, som sikrer opdrift, så barnet trygt kan lære at svømme. Herudover beskytter det smarte design mod solen kraftige stråler om sommeren. Vesten kan lukkes nemt foran, hvor der er både lynlås og velcro.

 

Konfidence svømmevest – God fleksibilitet og udtagelige flydeemner

Konfidence svømmevest

 • Mængden af flydeemner kan justeres
 • Høj fleksibilitet og komfort
 • Kvalitetsmaterialer

Denne svømmevest fra Konfidence er perfekt til den voksne, som gerne vil lære at svømme på en sikker måde. En af de smarteste funktioner ved netop denne svømmevest er, at den har udtagelige flydeemner. Det vil sige, at du selv kan justere, hvor meget opdrift du vil have. Derved kan du let øge sværhedsgraden i takt med, at du bliver en stærkere svømmer. 

Svømmevesten fra Konfidence er skabt i bløde materialer og giver dig en god fleksibilitet samt en høj komfort.

 

Helly Hansen Comfort Compact – perfekt til vandsport

Helly Hansen Comfort Compact Redningsvest 50N

 • Fås i tre størrelser
 • Stor bevægelsesfrihed
 • Designet til vandsport

Her får du en smart redningsvest fra Helly Hansen, hvor der i designet særligt er lagt fokus på ergonomi og bevægelsesfrihed. Det smarte og revolutionerende design gør vesten helt perfekt til dig, der dyrker vandsport eller af anden grund vil bevare mest mulig bevægelsesfrihed, samtidig med du er beskyttet mod havets kræfter. 

Vesten har mere 50 Newton og er dermed 60% mere kompakt end den gennemsnitlige redningsvest. Herudover vejer den blot 430 gram, så den er let at transportere og bære. 

Vesten findes i tre forskellige størrelser.

Jobe Neo Vest Progess til vandski

Jobe neo vest progress herreDenne svømmevest til vandski er af en utrolig høj kvalitet.

Du er derfor sikret en god tryghed og en høj kvalitet, når du vælger at erhverve denne vest. Vesten her er godkendt efter de meget skrappe ISO 12402.5-krav.

Derudover er den udstyret med to spænder og en front af neopren.

 

Den er udstyret med en avanceret teknologi, som gør, at den tørrer hurtigt, fordi den er i stand til at lede vandet væk på en effektiv måde.

Jobe neo vest progress dameDette kaldes et såkaldt Water Drain-system.

Du vil både opleve en høj sikkerhed og en høj bevægelsesfrihed i vandet, når du er iført denne vest.

Og uanset hvilket køn, du har, kan du finde få denne vest – den kommer nemlig både til damer og til herre.

 

 

Helly Hansen Rider Stealth svømmevest

HH Rider Stealth svømme vest

 

Dette er en solid vest, som kommer i en høj kvalitet.

Den er velegnet til en aktiv sejler, som altid er på vandet med et stort smil. Vesten her indeholder et blødt PVC-skum, hvilket gør den utrolig behagelig at have på.

Ydermere giver det bløde skum også, at du oplever, at vesten har en behagelig pasform til din krop, og at din frihed til at bevæge dig er helt fantastisk.

Derudover besidder vesten her en EN ISO 12402-5-certificering.

På vesten finder du et bælte, som du kan justere. Derfor kan du sætte bæltet fast, så den passer til dig, og så vesten sidder optimalt på din krop.

 

Fit & Float svømmevest

Fit & Float

 

Dette er en af de billigste svømmeveste, hvorfor den passer til dig, der leder efter det billigste alternativ på markedet.

Der er ikke meget specielt over denne svømmevest – det er en klassisk og ganske udemærket vest, som giver dig en behagelig bevægelighed, når du har den på.

Den er fx utrolig velegnet til både en kanotur og en tur med kajak. I vesten har du mulighed for både at lukke den med lynlås og lukke den ved at bruge det bælte, som er monteret på den.

Derved kan du også tilpasse vesten en smule, så den sidder super komfortabelt på netop din krop.

Sidst, men ikke mindst, så kommer vesten i en række forskellige størrelser, så du kan finde et udvalg, der passer til alle ombord på båden, kajakken eller kanoen. Vesten her er godkendt efter ISO 12402-5-standarderne.

 

Jobe Vandskivest Universal

Jobe vandskivest universal

Dette er en vest, som er en såkaldt ‘onesize’. Det betyder, at den kan tilpasses til langt de fleste mennesker. Derfor er det en meget alsidig vest at have til rådighed, fordi den kan passes af mange forskellige.

Vesten er lavet i nylon og PE-skum.

På vesten sidder der tre forskellige spænder. Og det er disse spænder, som du kan bruge til at justere størrelsen. Derved er du sikret en optimal pasform, uanset hvordan din kropsstørrelse er.

Du kan nemlig blot justere og tilpasse disse tre spænder. Denne vest er derfor både et alsidit og billigt valg. Og du skal ydermere huske på, at vesten er 50N ISO-certificeret.

 

Svømmeveste til børn

svømmevest til børn

 

Produktet er en Beco-Sealife svømmevest perfekt til børn i alderen:

 • 1-3 år (15 til 18 kg.)
 • 3-6 år (18 til 30 kg.)

Svømmevesten er særlig smart fordi de flydende elementer kan tages løbende ud. Det betyder at flydeevnen gradvist kan sænkes mens barnet lærer at svømme.

Derudover får man med denne svømmevest følgende:

 • Justerbare spænder
 • Letvægtsprodukt
 •  TÜV EN13138-1:2014 godkendt
 • Hudvenlig neopren materiale

Neopren flydejakke

Neopren flydejakke

 

Dette er i højere grad en flyde-vest fremfor en decideret svømmevest. Rigtig god til brug som også redningsvest.

Der findes et hav af forskellige. Du bør vælge den første til dit barn, hvis det er meningen, at der gerne skulle svømmes lidt. Denne vest er lidt mere “klumpet” lavet, men utrolig god på en række andre parametre. Dette er dog en bedre vest på mange andre områder.

Specifikationer og egenskaber:

 • 8 forskellige udtagelige flydeblokke.
 • Punkterfri.
 • Sikre korrekt svømmeposition.
 • Solbeskyttelse op til 98%
 • Varmende effekt.
 • Nemt at pakke ned og tage med på tur.
 • Godkendt til: CE European Standard EN 13138-1 2014.
 • Rigtig god til at lære barnet at svømme.

 

Svømmevest 3-6 År – 50 X 45 Cm

Svømmevest 3-6 År - 50 X 45 Cm

Dette er modsat de to foregående ikke en punkterfri vest. Den har dog flere seperate luftlommer som kan pustes op.

Derudover betyder det oppustelige i svømmevesten, at den er rigtig nem at have med på lange ture, hvor der ikke er meget plads til bagage.

Det er dog vigtigt at notere, at dette ikke er en redningsvest. Den må derfor heller ikke benyttes som en sådan. Du skal i stedet betragte det som et remedie, til at lære dit barn at svømme. Enten på ferie, i poolen eller svømmehallen.

Anmeldelse:

anmeldelse af svømmevest

 

 

Forskellen på svømmevest og redningsvest

Der er mange, som fejlagtigt kommer til at blande en svømmevest og en redningsvest. Det er vigtigt, at du kan kende forskel mellem de to – fordi der er nemlig afgørende forskel på dem, og de bruges i forskellige situationer.

En svømmevest er ikke en redningsvest. Det er mere en vest, som hjælper dig med at flyde. I en svømmevest vil det være muligt og behageligt at bevæge sig, når man er i vand. Dette kan være svært i en redningsvest. Derfor anbefales en svømmevest til dem, der dyrker sport i vandet – og det er naturligvis også derfor, at den har fået navnet en svømmevest. Den kan også bruges, hvis du færdes på lavt og sikkert vand – hvor der ikke er de store risici forbundet med at skulle ende i vandet.

På den anden side skal du vælge at bruge en redningsvest i stedet for, hvis du har i sinde at være i meget, meget koldt vand, eller du gerne vil rigtig langt væk fra kysten, hvor der er længere til sikkerhed.

Den rigtige forskel

Dette skyldes, at en redningsvest er mere sikker at bruge. Og den øget sikkerhed skyldes bl.a., at du ved en redningsvest har en krave, som hjælper dig med at holde dit hoved over vand. Du bør derfor vælge en redningsvest, hvis du skal sejle længere og i vand, hvor der er større fare forbundet. Og du kan vælge en svømmevest, hvis du dyrker sport eller virkelig ved, hvad der er det rigtige valg at træffe.

En klassisk svømmevest har en opdrift på 50 Newtown. Og det betyder, at den ikke kan holde dig over vand, hvis du besvimer – du er nødt til at være i en tilstand, hvor du også kan bidrage til, at du bliver over vand. Du kan ikke stole på, at en svømmevest holder dig over vand, uanset hvad du gør – eller ikke gør, om man må sige.

 

Sådan vælger du den rigtige svømmevest

 

Det er naturligvis vigtigt, at du får valgt den rigtige svømmevest. En, der passer til det, du skal bruge den til. Og en, som passer til dig, din krop og dit behov.

For det første er det vigtigt, at du vælger en svømmevest i den rigtige størrelse. Gør du ikke det, vil du opleve irritation, når du har den på, fordi den ikke passer til din kropsstørrelse. Men du skal ikke være bekymret. Langt de fleste svømmeveste kommer i en række forskellige størrelser, som du kan vælge mellem. Og vælger du at handle den online, finder du ofte en guide til at vælge den rigtige størrelse – en guide, som blot kræver, at du har et målebånd eller allerede kender nogle af de afgørende kropsmål, som du har.

Det rigtige valg af en svømmevest

Du bør også tage din vægt med ind i overvejelserne om, hvilken vest du skal købe. Eksperter anbefaler, at dem, der vejer mere end 130 kilogram, køber en speciel svømmevest, som kan håndtere en større vægt. Disse specielle veste kan du købe i mere specialiserede butikker, der sælger udstyr til vandet og vandsport.

Også din alder bør du tage med i overvejelserne – eller rettere sagt: Dit barns alder. Der laves som udgangspunkt ikke svømmeveste til børn under 8 år. Og det skyldes, som vi tidligere har været inde på, at en svømmevest kræver, at man selv kan bidrage til at holde sig flydende i vandet. Som du nok er bekendt med, er det ikke alle børn under 8 år, som kan svømme. Derfor laves der ikke svømmeveste til børn i denne aldersgruppe. De skal i stedet have redningsveste børn, som kan holde dem over vandet, uanset om de kan svømme eller ej.

Forfatter

3 kommentarer

 1. Rasmus Holst Svar

  Super fint indlæg. Jeg var ude efter er gost indlæg omkring svømmeveste til vandscooteren og speedbåden.
  Jeg fandt lige hvad jegbiom efter og jets kuldet jer en stor tak. En super fin gennemgang som fik afklaret mine mest presserende spørgsmål angående diverse veste.

 2. Kajakkvinden Svar

  Jeg er så glad for at jeg fik købt mig en god svømmevest. Jeg havde en gammeldags rednings vest som jeg sejlede i. Men hold da op, hvor er det meget rarere med en sikker vest der er designet til formålet. Egentligt mærkeligt at det hedder en svømme vest, men det angiver nok bare, at vesten er god til bevægelse herunder svømning. Det inkluderer så virkelig også kajak, skal jeg hilse og sige!

  • Benjamin Jørgensen (Indehaver) Svar

   Hej Kajakkvinden

   Tak for din aktivitet i kommentarfeltet – den sætter vi pris på.

   Du har nemlig helt korrekt i vigtigheden i at anskaffe sig en sikker vest, og som du også nævner, så er de nemlig fremstillet således at de bare sidder super godt på kroppen.

   Det lyder som om du har godt styr på det hele.

   Du skal hvertfald være mere end velkommen til at henvende dig yderligere eller deltage aktivt i debatten.

   God aften herfra.

   Med venlig hilsen
   Rygcrawl.dk

Skriv en kommentar