ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I denne guide kommer vi til at bringe anmeldelserne af utallige test og feedback af begynder våddragter til triathlon. Med flere års erfaring håber vi denne lille guide kan hjælpe jer til at vælge den helt rigtige våddragt. Det kan være svært at vælge den helt rigtige triathlon våddragt når man er nybegynder.

Vi har alle selv stået der – mulighederne er uendelige og priserne er skyhøje. Så hvordan køber man én våddragt som begynder der rent faktisk også fungerer til at gennemføre triathlon og svømning på åbent vand?

Svaret kommer vi forhåbentligt med i dette indlæg. For at gøre det så nemt og overskueligt for dig som overhoved muligt har vi samlet de 3 bedste våddragter til begynderen. Hvis du blot ønsker at se et stort udvalg at begynder våddragt til triathlon. Så se denne certificeret forhandler:


Det betyder at vi har lagt særlig vægt på at våddragterne er:

  1. Prisbevidste
  2. Egnet til begynder-niveau
  3. Brugervenlige (nemme at komme i og ud af)
  4. Fra gode mærker af høj kvalitet
  5. Passende for et bredt udsnit af kropstyper og størrelser

Vi håber meget du nyder anmeldelserne, vi har hvertfald gjort vores for, at de er så informative og objektive som overhoved muligt.

NB: Vi har ingen interesse i at du vælger én frem for én anden, hvorfor du trygt kan stole på at anmeldelserne af begynder våddragterne er så objektive som det er muligt når mennesker nu engang er subjektive væsener.

Aqua Sphere Pursuit begynder våddragt til triathlon

Et af de ældste brands når det kommer til generelt svømmeudstyr. En produktion som altid har formået at ramme et gyldent punkt mellem pris og kvalitet

Deres Pursuit model til både mænd og kvinder er bestemt ingen undtagelse. Denne våddragt er til begynderen som føler for ekstra meget fart.

Aqua Sphere Pursuit Herre begynder våddragt til triathlon Aqua Sphere Pursuit Herre begynder våddragt til triathlon bagside

Begyndervåddragten giver triatleten en utrolig fart. Det betyder dog, at den ikke har helt samme isolering og opdrift som de to næste anmeldte.

Det skal du dog ikke nødvendigvis lade dig skræmme af. Det kan faktisk være en kæmpe fordel. I sidste ende også sparer dig for, efter en periode med begynder-dragten at være nødsaget til at skifte, fordi du føler dig “for langsom” i vandet.

Er du allerede dedikeret atlet i den ene eller anden form, eller hvertfald mere sikker på, at du har tænkt dig at holde ved træningen ud over begynder-stadiet. Så er Pursuit det oplagte valg til dig.

Aqua Sphere Pursuit fås til Herrer for ca. 2500 kr. hos Watery.dk – tjek prisen her

Aqua Sphere Pursuit har indbygget bio-stretch mekanismer, som betyder den giver dine arme og ben stor bevægelsesfrihed og gør at du kan arbejde optimalt i vandet.

Aqua Sphere Pursuit Kvinde begynder våddragt til triathlon Aqua Sphere Pursuit dame begynder våddragt til triathlon bagside

Pursuit har strategisk placerede paneler, med indbyggede glideoverflader, som både giver dig god isolering men samtidig gør at vandet glider nemt forbi og sænker dig minimalt.

Modsat nogle af de dyrere modeller tilbydder Pursuit også en behagelig hals, der ikke strammer for meget, men samtidig altid holder vandet ude.

Det er uden tvivl en af de bedste våddragter til triathleter med et stramt budget. En klar fordel for nybegynderen, som oftest gerne vil undgå at bruge mange penge – uden at være sikker på at sporten også på lang sigt forbliver en hobby.

Aqua Sphere Pursuit fås til Damer for ca. 2500 kr. hos Watery.dk – tjek prisen her

TYR Hurricane C1 våddragt til nybegynder

TYR har altid været det foretrukne mærke blandt langdistance åbent vand svømmere og triatleter på længere distancer.

Nu har de så været så nådige også at lave en kæmpe favorit blandt nybegyndere. En våddragt med alle kvaliteterne fra deres professionelle modeller, bare til en uhørt lav pris!

TYR Hurricane C1 dame Våddragt til begynder triathlon TYR Hurricane C1 dame Våddragt til begynder triathlon bagside

Denne begynder våddragt er perfekt til kvinden eller manden (pigen eller drengen) der ønsker at hoppe i vandet med en varm og behagelig våddragt.

En våddragt som samtidig på ingen måde går på kompromis med hastigheden. Forstået sådan at den designmæssigt stadig lander blandt de topperformende våddragter.

I starten kan denne model fra TYR godt føles en smule stram over brystet. Af den ene eller anden grund løsner den fornemmelse sig dog hurtigt når man rammer vandet med den.

Begynder våddragten fra TYR giver helt optimal opdrift i vandet. Perfekt til nybegyndere til Triathlon som ofte vil opleve at ligge værre end vandret.

Neoprendragten fra TYR er derfor perfekt til den nye eller let øvede svømmer der plejer at have lidt tunge ben.

TYR Hurricane C1 fås til KUN 1799,95 kr. til Damer hos Watery.dk

TYR Hurricane C1 herre Våddragt til nybegynder triathlon forside TYR Hurricane C1 herre Våddragt til nybegynder triathlon bagside

TYR Hurricane er en “billigere” version af tidligere +5000 modeller, som bærer samme karaktærtræk som de dyre.

Den kommer med tætlukkende ankler og håndled som effektivt holder vandet ude og isolerer din krop fra det kolde vand.

Det er en perfekt All-round våddragt til svømning og triatleter. Den er nok den hurtigste af de 3 anmeldte at få af og det kan være en hjælp for den uøvede begynder triatlet.

Samtidig er det den billigste af de 3 bedste våddragter til traithlon-begyndere hvilket også gør den til et oplagt valg.

TYR Hurricane C1 fås til KUN 1799,95 kr. til Herrer hos Watery.dk

Gode råd til når du skal vælge en våddragt på budget

Når du skal vælge en våddragt er der en række parametre du skal holde øje med. Oftest vil det være sådan at nogle er bedre på den ene parametre og dårligere på den anden.

Parametrene er (i min optik):

  • Isoleringsevne
  • Opdrift
  • Hastighed
  • Komfort
  • Energi-effektivitet

Oftest vil isoleringsevne og opdrift følges ad – “so too speak”. Altså, finder du en begynder våddragt med god isoleringsevne, så vil den også ofte være god til at give dig opdrift i vandet. Omvendt står disse to tit og ofte i modsætning til hastighed og komfort.

Det gør de fordi en bedre isoleringsevne og større opdrift oftest er et resultat af tykkere materialer, tungere materialer og et design der har prioriteret netop dette. Det betyder altså, at du her skal ud i en afvejning af, hvad du syntes er vigtigt.

Dermed ikke sagt at du ikke godt kan finde en god balance i en våddragt. Det er også de vi har benyttet os af i udvælgelsen og anmeldelserne af de 3 ovenstående kandidater.

Her har vi selvfølgelig også fundet eks. Aqua Sphere modellen hvis “balance” måske i højere grad tipper over mod hastighed, komfort og Enrgi-effektivitet.

Omvendt giver TYR modellen i højere grad bedre isoleringsevne og opdrift i vandet og under løbet. I sidste ende kan det også være de parametre der gør din krop præsterer på det bedst mulige niveau og du derfor faktisk svømmer hurtigere end i en hurtig begynder våddragt.

Afslutningsvist fandt vi også en publikums favorit frem til jer i netop Speedo’s triathlon model. Den giver lidt en god balance af begge verdener og er derfor oplagt til dig, der måske ikke helt ved hvad du skal vælge ud fra.

Speedo Triathlon begynder våddragt

Speedo har lige fra tidernes morgen lavet nogle verdensklasse våddragter, også til begynderen og den let øvede! Kvaliteten fejler aldrig noget og de ligger altid super hurtigt i vandet. Denne specifikke våddragt er velegnet (og designet) mod/til triathlon og skuffer bestemt ikke.

Af den ene eller anden årsag holder Speedo, trods den høje kvalitet alligevel prisen på et niveau, hvor alle kan følge med – det er en fornøjelse af så stort et mærke. De kunne uden problemer tage mere for deres våddragter, men gør det ikke.

Speedo begynder våddragt Triathlon Full Suit 2017 Dame Speedo begynder våddragt Triathlon Full Suit 2017 Dame bagsideDenne våddragt fra Speedo har en række kvaliteter, som gør den fortjener denne flotte delte podie plads sammen med de to andre modeller.

Den ses i øvrigt på billidet til både kvinder og mænd og på forside og bagside.

Formen er selvsagt anderledes, men modellen og de overordnede specifikationer er ens på tværs af kønnene.

Priserne er ligeledes de samme og modellen til kvinder kan således købes til samme pris som herre-modellen.

Speedo Triathlon til begynder kvinder kan købes for 2.099,95 kr. hos Watery.dk

Speedo begynder våddragt Triathlon Full Suit 2017 herre bagside Speedo begynder våddragt Triathlon Full Suit 2017 herre bagside2Men betyder det at du skal vælge Speedos våddragt på baggrund af prisen, nej.

Hvis du vil have en våddragt som begynder stadig tilbyder dig fart i vandet, maksimal komfort og kvalitet så er denne model et klart valg.

Modellen har en nem lynlås. Den er derfor nem at komme ud og i.

Derudover har den tykkere paneler til opdrift og tyndere omrking skuldre og knæ til forøget bevægelsesfrihed.

Modellen er produceret af Y38 Yamamoto celle neopren og det giver materialet en perfekt isolerende effekt samtidig med komfort og fleksibilitet.

Afslutningsvist er det en model du sent kommer til at fryse i, hvilket kan være rart for begyndere til let øvede.

Speedo Triathlon til begynder herre kan købes for 2.099,95 kr. hos Watery.dk

FAQ

Hvilken slags våddragt skal jeg bruge til et triatlon?
Der findes en bestemt type våddragt, som egner sig godt til at blive brugt til triatlon. Dragterne bliver kaldt for ”Tri våddragter”, og de findes i flere forskellige designs, hvormed du vælge dem med eller uden ærmer. Dog kan du også sagtens bruge andre typer våddragter til et triatlon.
Hvad bør en begynder have på til et triatlon?
Hvis du er nybegynder til en triatlon, så bør du som udgangspunkt have et sæt tøj til hver af de tre discipliner. Til svømmedelen kan det for eksempel være oplagt at have en våddragt, såsom en Aqua Sphere Pursuit, på, sådan at du ikke bliver underafkølet i vandet.
Er det nødvendigt at have en våddragt på til en triatlon?
Hvorvidt det er nødvendigt at have en våddragt til en triatlon, det kommer an på, hvor og hvornår du skal svømme. Hvis vandets temperatur er til den kolde side, så kan det være en god ide at svømme i en våddragt, da du ellers risikerer at blive underafkølet.
Skal jeg have noget på under en våddragt?
Det er en smagssag, hvorvidt du har noget på under din våddragt eller ej. Nogle svømmere foretrækker ikke at have badetøj under dragten, men våddragter kan i nogle tilfælde gnide ubehageligt imod huden, hvormed den kan være en fordel med lidt ekstra beskyttelse, så du ikke bliver øm.

Forfatter

Skriv en kommentar