ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Er du i tvivl om, hvilken bøje du bør købe? Vil du gerne have et overblik over udvalget så du får valgt den helt rigtige? Så skal du læse denne guide.

Prisen på bøjerne varierer meget. Derfor har vi inkluderet nogle i mange forskellige prisklasser.

 

Danfender bøje

Bøjer til søs

Tjek prisen her →

 

Dette er den klassiske bøje fra Danfender, som der pt. er tilbud på. Den er utroligt holdbar, hvorfor rigtig mange ender med at købe denne.

Hertil er det typisk den, som de fleste bådejere ender med at købe, for med sådan en bøje til søs vil du virkelig blive set.

Den er nemt at påsætte ligesom de fleste fortøjningsbøjer, og derudover er den selvfølgelig også nem at blæse op.

Når du køber sådan en bøje, vil der medfølge en manual, således du aldrig vil være i tvivl om, hvordan du skal bærer dig ad med den.

Bøjer til søs opfylder som tidligere nævnt den vigtige rolle, at beskytte din båd imod slag, og det er du med 100% sikkerhed garanter ved køb af denne bøje.

Den er fremstillet i plast, og den har været på markedet for bøjer til søs i intet mindre end 35 år. Derfor kender de fleste personer, som har søgt på bøjer til sømærker til denne model.

Hertil er det et typisk syn, hvis man går en tur ved havnen. Det er hvertfald sjældent, at jeg ikke har set sådan en fortøjningsbøje.


Danfender bøjer i sort

Bøjer og sømærker

Tjek prisen her →

 

Endnu et godt tilbud fra Danfender er denne nyfortolkning af den klassiske bøje ovenstående.

Her har man nemlig farvet den i sort, hvilket vi synes specielt til hvide og sorte både er hamrende flot.

Du vil længere nede i indlægget kunne få en idé om hvad vi mener her – der vil nemlig fremgå billeder af en sorte bøje på en båd.

Af andre nævneværdige ting at kommenterer på ved denne fortøjningsbøje er klart, at den som med de fleste bøjer kan købes i forskellige størrelser, og derfor vil du ikke være udsat for, at du ikke finder en der passer din båd.

Når en bøje har den tykkelse, som disse har – hvilket egenligt er forskellen på en fender til både og bøjer til både – vil den kunne klare større tryk.

Derudover er der den helt åbenlyse ting, at den derfor også holder bådene længere adskilt, hvilket i en del tilfælde er at foretrække.


Fortøjnings bøjer

Fortøjningsbøje

Tjek prisen her →

 

En fortøjningsbøje som du kan se af ovenstående har det med, at blive fremstillet i forskellige modeller og størrelser og det samme er egentligt tilfældet her.

Bøjer og sømærker er super nemme at sætte til din båd. Det fungerer nemlig blot sådan, at du med en form for tovværk, binder din bøje fast til rellingen, således at bøjerne til søs hænger udover siden og dermed er klar til at tage i mod slag.

Vi har skrevet et indlæg om diverse typer af tovværk, så hvis du vil sikre dig, at du får fat i det rigtige så kan du læse det indlæg jeg har linket til.

Du vil ikke opleve, at din bøje går i stykker eller ridser din båd, selvom den hænger op af din båd i helt koldt eller varmt vejr – dette er naturligvis en af årsagerne til, at de har så lang en levetid.

Der er ikke et endegyldigt svar på hvor mange bøjer du skal have til søs. Årsagen til dette er, at både findes i mange forskellige former og længder, og derfor er en god tommelfingerregel at de mest udsatte steder skal være dækket til.


Majoi bøjer

Bøjer i vandet

Tjek prisen her →

 

Mange efterspørger bøjer i vandet og derfor er denne billige bøje kommet med. For hvis du for eksempel blot skal placere en bøje i vandet, som er synlig og som du derfor nemt skal kunne spotte så er sådan en bøje i vandet perfekt.

Bøjer i vandet anvendes også til strandområder, havne og meget mere hvor man kan sætte en form for markering som betyder, at gæsterne ikke skal sejle her eller ikke må komme tættere på end til bøjen.

Derudover anvender en del fiskere faktisk også denne model af bøjer i vandet.

Den er nemlig meget synlig også om aften/natten.

Den kan faktisk også anvendes som bøje til båd eller fender til skibe – så på den måde er det en relativ alsidige og billig bøje vi har med at gøre.


 

Bøje til søs

Vi mener, at når du køber bøjer som skal anvendes til søs, så er det selvfølgelig som det første utroligt vigtigt, at du køber en bøje, som opfylder de funktionelle krav til din båd – det vil sige dækker de udsatte områder ved stød.

Herefter mener vi, at man altid skal gå efter modeller, som supplere ens båd, så det hvertfald ikke ser grimt ud. Vi har nemlig et utal af gange stødt ind i bøjer og sømærker, som simpelthen er så grimme, at det fuldstændig ødelægger designet på din båd – og sådan skal det jo helst ikke være.

Forestil at bruge rigtig mange penge på en dyr og flot båd, også vil man lige spare eller er uopmærksom ved køb af sine bøjer til søs – det ved vi fra erfaring, at man vil fortryde. Så der er ingen undskyldning for ikke at gøre det rigtig i første omgang.

Det gode ved både bøjer og fendere er selvfølgeligt, at de er aftagelige og derfor sagtens kan anvendes til flere både.

Det et som du nok kan regne ud blot at binde knuden op og installere dem andet sted. Husk desuden altid at være grundig når du skal købe din bøje eller din fender til din båd, for hellere købe en for meget end en for lidt.

Den dag en anden båd glider op i mod kanten af din vil du nemlig blive utroligt glad for denne beslutning – og på den måde sover du også godt om natten, da du ved din båd er sikret helt perfekt.

Nedenstående vil vi besvare hvad der er bedst en bøje til båd eller en fender til båd.

 

Forfatter

Skriv en kommentar