dykkercertifikat

Dykkercertifikat: Find dykkerkursus og prøvedyk i hele Danmark HER (København, Jylland og Fyn!)

Skrevet d. 18. september 2018 af

Vil du gerne finde et godt dykkerkursus tæt på dig, så du endelig kan få dit dykkercertifikat? I denne guide viser vi dig de bedste steder i såvel København på Fyn eller i hele Jylland.

På de to links herunder finder du dykkerkurser på forskellige lokationer i Danmark. Et dykkercertifikat kan anskaffes året rundt, både som begynder og til avancerede.

Hvad er prisen på et dykkercertifikat?

Et dykkercertifikat kan koste meget forskelligt.

I nedenstående tabel har jeg forsøgt at liste op, hvad de forskellige certifikat-typer og niveauer:

NB: Det er vigtigt, at du besøger hver forhandler og gør dig bekendt med, hvad der er inkluderet i prisen.

Typisk vil ting såsom: Teoribøger og ekstraudstyr ikke være inkluderet i prisen mens lege af udstyr til dine prøvedyk er inkluderet i prisen.

RABAT RÅD: Du vil i nogle tilfælde kunne få rabat, hvis du køber dykkerudstyr i samme ombæring som dykkerkurset.

  • Et dykkerkursus i København og på Fyn koster cirka 4.000 kr.
  • Et dykkerkursus i Jylland koster på nu her 4.000 kr.
Se mere om priser og tider

 

Hvor gammel (hvilken alder) skal man være på et dykkerkursus

Faktisk er der ikke en “officiel” aldersgrænse.

Nu skal man huske på, at der findes 3 forskellige typer af dykker certifikater man kan tage. Det mest normale og bedst kendte er PADI, herefter kommer SSI og slutteligt det lidt “ældre” CMAS dykkercertifikat.

  • PADI’s aldersgrænse er dog 12 år, du kan dog tage et PADI Junior Open Water dykkercertifikat.
    • Når du har taget et Junior-kursus, så bliver det automatisk opgraderet til voksen PADI dykkercertifikatet når personen bliver 15 år gammel.

Ingen af dem har en bestemt aldersgrænse. I Danmark er det dog sådan at de fleste steder ikke tillader børn under 12 år at tage dykkercertifikat.

Nogle steder har desuden et ekstra tillæg til børn under 15 år.

Derfor er udgangspunktet i Danmark at:

  • Dykkerkurser ikke kan tages af børn under 12 år.
  • Dykkerkurser er dyrere for børn fra 12-15 år (nogle steder).

Hvornår kan du tage et dykkercertifikat?

Du kan tage et dykkercertifikat året rundt. Der bliver holdt dykkerkurser i både Jylland, på Sjælland og Fyn året rundt. I nogle tilfælde, vil du dog skulle betale mere for at dykke med tørdragter (gælder især om vinteren).

Du kan derfor både tage et dykkercertifikat om vinteren såvel som om sommeren.

Se ledige tider for dykkerkurser

 

Det består et dykkerkursus af

Hvis du tager et PADI kursus med Kingfish, så kommer du igennem følgende:

  • 5 dykkerture og træninger i svømmehal
  • 5 moduler med teori og gennemgang af denne
  • 4 dyk i havet
  • Det hele foregår typisk over 2 weekender.
  • Alt udstyr du får behov for er inkluderet i prisen

PADI vs. SSI dykkercertifikat

Dette er nok det mest anerkendte dykkercertifikat. På mange områder er det næsten det samme som SSI. Men skal du forsøge at dykke rundt omkring i verdenen, så kan do modsat SSI være sikker på, at du kan komme til at dykke alle steder med et PADI certifikat.

Herhjemme i Danmark har vi både dykkersteder og instruktører der underviser i PADI og SSI kurser, som giver adgang til dykning de fleste steder.

Det vigtigste du skal vide omkring forskellen/ligheden mellem de to forskellige certificerings typer er: At der ikke er nogen signifikant forskel på PADI og SSI som et dykkercertifikat. Kursernes udformninger er derfor også de samme. Du kan dog ikke tage begynder PADI og springe til advanced SSI eller omvendt.

→ Men hvad er så forskellene reelt?

Jo. Listen er ikke lang eller særlig vigtig for dit valg, men den kommer her.

  • Der er en smule større fleksibilitet for SSI instruktører når det kommer til at afholde kurser. Om det er godt eller skidt er svært at vurdere.
  • Nød-scenariet, at du ikke har mere ilt, og de dertilhørende producedurer er underligt nok en smule anderledes fra PADI til SSI. Det er dog en mindre detalje. På SSI lærer man, at tage sin egen regulator ud af munden først, hvor man på PADI lærer at bede om din buddy’s regulator først.
  • PADI udsender selv dykkercertifikatet som et kort. SSI lader dykkerstederne og udstederne give kortene selv. Du får dog et midlertidigt hos PADI – ergo, ligegyldig forskel.

CMAS dykkercertifikat

CMAS er faktisk den ældste certificeringstype ift. dykning du kan få. Manden der opfandt hele ilt-tank-dyknings systemet første gang, var også ham der stiftede CMAS.

Man skal huske at tænke på disse organisationer som selskaber og ikke meget “officielle” certifikater. I princippet er der intet der forbyder dig i, at dykke uden et certifikat. Du løber bare selv risikoen – og det vil jeg aldrig råde dig til.