Fiskehjul – guide til valg og køb

Læsetid: 3 minutter

Vi vil sørge for at udvalget af fiskehjul altid rammer dine behov. Udvalget bliver opdateret løbende og du vil derfor finde billige fiskehjul til priser som ligger under markedsprisen, da politikken hos Fiskegrej Online er at du altid skal spare minimum 10% på dit fiskegrej og her gælder det naturligvis også fiskehjul. Naviger dig i de 3 kategorier af fiskehjul, nedenfor eller ude i venstre side.

hjul til fiskestang

Multihjul

Multihjul også kaldet multiplikationshjul, ja kært barn har mange navne. Multihjulet kan fås i mange forskellige størrelser og derfor også prisklasser, vi stræber os på at have billige multihjul. Skulle du ikke finde det fiskehjul som du ledte efter kan du altid ringe og vi vil skaffe det hjem.

havfiske hjul

Spinnehjul

Spinnehjul eller fastspolehjul, ja kært barn har mange navne men, det er præcis det samme. Her vil du kunne navigerer igennem vores spinnehjul, skulle du ikke finde det du ledte efter kan du ringe eller skrive. Naviger efter mærke og pris, så vil du hurtigt kunne finde et billigt spinnehjul. Har du selv oplevelser med et specielt spinnehjul så lav en anmeldelse og hjælp andre lystfiskere, dette gør du inde på produktets side.

fiskehjul

Baitrunner hjul

Vores baitrunnerhjul er alle af den højeste kvalitet og til ethvert budget.Alle baitrunnerhjul er gennemtestede inden de er sat på markedet, dette sikrer at du får en god oplevelse med dit baitrunner hjul. Sig din mening om vores karpehjul ved at give en bedømmelse når du har prøvet et karpehjul af.

 

Valg af fiskehjul

Når det kommer til fiskehjul er det mest brugte nok fastspolehjulet også kaldes spinnehjul. Når du har en tynd line eller ikke har brug for meget line på fiskehjulet, er fastspolehjulet det suverænt bedste valg pga ydeevne og brugervenlighed. Men som teknikken udvikler sig og et almindeligt fiskehjul hele tiden bliver forbedret med små justeringer, vil det også blive sværre at vælge hvilket fiskehjul man skal have. Læs denne guide og dan dig et indtryk om hvad man skal kigge efter og ikke kigge efter, og glæd dig til en sæson med mange fisk.

 

Et fiskehjul med flest detaljer?

Baitrunnerhjul indeholder flere dele og derfor også en større chance for en line kludrer eller noget skal repareres kig derfor efter simple fiskehjul, hvor der ikke er for mange dele, dette minimere risikoen for komplikationer

 

Spolen på fiskehjulet

Spolen kan bestå af flere ting, de mest almindelige er alluminium, grafit og plastik. Aluminium er stærkere end grafit men også tungere og stærkere. Det er en personlig beslutning hvad man er til, men hvis det er tungt fiskeri du generelt laver, bør du vælge aluminium. Hvis du fisker i saltvand bør du vælge grafit, pga det er mere modstandsdygtigt over for saltvand.

 

Hvilken størrelse fiskehjul?

At vælge den rigtige størrelse fiskehjul kan godt blive et dilemma. Generelt skal du vælge fiskehjul ud fra hvad du fisker altså hvor tyk linen er, for jo tykkere line, jo større fiskehjul. Mange gange står der på fikehjulet hvad den anbefalede linetykkelse er, det er godt at holde sig mellem disse tal.

 

Gear ratio, hvad er det?

er hvor mange gange spolen drejer når du har drejet håndtaget 1 gang, står der 3:1 vil spolen altså dreje 3 gange rundt når du har drejet en gang rundt med håndtaget. Dette ses som et langsomt fiskehjul, da der ikke bliver spundet så meget line ind af gangen. Et fiskehjul der har 6:1 ses som et hurtigt fiskehjul. Se det lidt som gearene på en cykel, det er lettere at hive en stor fisk ind når gear ratioen er langsom, det vil så også gå langsommere med at få fisken ind selvfølgelig.

For at gøre valget lettere så tag noget der ligger mellem disse tal, så fiskehjulet hverken er for langsomt eller hurtigt, men har du råd til det så hav et liggende så du kan skifte.

 

”Spoleløsneren”

Spoleløsneren er nok det vigtigste på et fiskehjul, da det er den der hele tiden holder linen stram og sørger for fisken kan trække line og bliver på krogen. Sørg altid for at spolen er justeret til den fisk du fisker efter, der er ikke noget mere ægeligt end en knækket line når man har fisk på. Der er 2 forskellige spoleløsnere der er den der sidder foran og den der sidder bag på hjulet, der er ikke den store forskel på de 2 løsninger, dog er det lettere at kontrollere spoleløsneren mens du fanger fisk, når den sidder bag på fiskehjulet.

 

Kuglelejer

Kuglelejerne befinder sig inde i fiskehjulet og er til for at fiskehjulet spinder mere glat og for at stabilisere hjulet. Jo flere kuglelejer hjulet har jo bedre er det, jeg vil anbefale et hjul med mindst 4 kuglelejer. Dette sikrer en mere jævn indspinning og hvis der spinnes vil grejet køre mere jævnt i vandet.

Fiskehjul – guide til valg og køb
5 (100%) 4 votes

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.