Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Sidst opdateret den

Skibsure til båden er et must. Uanset om det drejer sig om et Delite skibsbarometer, et VION skibshygrometer eller termometer – så guider vi dig frem til det bedste køb som uafhængige rådgivere.

skibsure

Med os er du sikret det bedste og billigste køb på baggrund af vores uafhængige og ekspertrådgivning.

Vi har været i branchen i mange år, og peger dig i retningen af de mest troværdige og billigste forhandlere af diverse skibsure uanset om du ønsker et i messing eller blot er på udkig efter et Fischer ur.


Skibsur af messing

skibsur af messingDe fleste skibsure bliver produceret i messing. Det er også vores klare overbevisning, at det er det messing-look som de fleste går efter når de skal købe et skibsur til båden. Det giver både et elegant udseende og vækker historie til live på båden.

Hvis du også er på udkig efter et skibsur af messing, så anbefaler vi, at du ikke køber brugte skibsure. Oftest vil urene være defekte eller hurtigt blive det. De har oftest ikke godt, af først at være blevet installeret i én båd, for herefter at flyttes. Det er ikke fordi, det ikke kan være hyggeligt i mandekælderen at have et skibsur. Og her kan man også ubarmhjertigt gå på både dba.dk eller den gule avis (guloggratis.dk) for at købe sit brugte skibsur. Men omvendt må man så også forvente at uret ikke er til andet end pynt.

Ønsker man sig i stedet et skibsur i ægte messing, så bør man kigge sig om efter dette hos en autoriseret og troværdig forhandler (eks. marineudstyr.dk). Det er vores foretrukne forhandler. De har først og fremmest klar de bedste priser på det danske marked og er derudover forhandler af en langt række utroligt flotte ure til skibe og både i såvel messing som andre prominente materialer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Skibsbarometer og barograf

skibs barometerEt hvert skib eller båd (alt efter størelsen selvfølgelig) bør have et fungerende skibsbarometer. Et normalt barometer måler det tryk som er i luften. Dette kan oftest indikere noget omkring luftfugtigheden og dermed risikoen for regn eller optræk til uvejr i alt almindelighed. Det er som kaptajn din vigtigste opgave at passe på besætningen, og det at være opmærksom på vejret er oftest nøglen til netop dette.

Her kommer et barometer til hænde oftest og meget nyttigt.

Der findes en lang række forskellige barometertyper herunder et kviksølvsbarometer, aneroidbarometer og kogebarometer. Alle disse er “blot” variationer af samme kække lille opfindelse helt tilbage fra det antikke perioder. Selvfølgelig i forsimplet form, men ikke desto mindre en oldgammel opfindelse, som nok sent går af mode. Nemlig barograf ure til skibet.

Et skibsbarometer kaldes også ofte for et termometer eller et hygrometer (nogle ville måske sige hydrometer, men det er faktisk forkert). Disse skal vi dog først komme ind på i næste afsnit. Du vil dog også kunne finde barograf ure her til båden.

Hvis du ønsker at købe et skibs barometer er det endnu engang vigtigt at finde den rigtige forhandler. Som skrevet tidligere og endnu vigtigere denne gang er det derfor langt fra anbefalelsesværdigt at gå på hverken DBA eller Den Gule Avis. Langt fra. Det betyder at vi fraråder det på det kraftigste overhoved at gå med de overvejelser, at hente dine værdifulde genstande hjem til båden på disse sider.

I stedet bør du finde en autoriseret, troværdig (og ikke mindst billig) forhandler, at købe dit skibsbarometer fra. Det kan, og vil ikke betale sig at forsøge og spare et par hundrede kroner netop her. Gør det på andre områder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Skibshygrometer/skibstermometer

skibstermometer også kaldet hygrometer til bådEt skibstermometer og et hygrometer er ofte kombinerede på skibet eller båden. Et skibshygrometer måler den relative luftfugtighed, og kan derfor indikere uvejrsoptræk i næsten samme facon som skibsbarometeret. Med et skibshygrometer er det dog en anden ting du måler på og med mens du befinder dig på havet.

Her måler du efter den fugtighed der er i luften og ikke trykket som ved et barometer. Sammenholdt med, hvordan du læser skibstermometeren vil du kunne finde ud af om disse forhold indikerer et kommende uvejr eller blot en forbipasserende brise. Dette kan være afgørende for din sejlads og det er derfor og tilrådeligt at købe et skibshygrometer samt et skibstermometer til båden eller skibet.

I sidste ende kunne man sige, at disse to ting kombineret er en slags fugtmåler. Den måler den relative luftfugtighed i luften, og sammeholdt med den temperatur et pågældende sted vil det give skipper og besætningen ombord på båden eller skibet en god indikation omkring de gældende vejrforhold.

Som alle ved, og du sikkert allerede er blevet klar over, er netop vejrforhold afgørende for, om det overhoved er forslagt at sejle, eller om du måske bør vente til en anden dag med en tur ud i det blå. Det kan være en rigtig god idé ikke blot at lytte til mavefornemmelser, men have klarlagt klare grænser for, hvad målingerne på jeres forskellige termo- baro- og hygro-metre må lyde på, før i mener det er uforsvarligt at sejle ud. I kan selvfølgelig altid kombinere jeres vurdering med en kortlægning af ruten samt på dags dato gældende vejrudsigt for ruten.

Ikke desto mindre er du dog nu klar over, at det ville være en skam ikke at anskaffe sig et hygrometer til skibet eller båden. Vores absolut foretrukte forhandler har da heldigvis også et stort og kvalitetsbevidst udvalg af disse enheder.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


VION skibsure

vion skibs urVion skibsure er primært stålproducerede og meget moderne skibsure, som passer perfekt ind i den moderne båd. Der findes både serier med 80mm, 100mm samt den store 130mm ure i flot børstet og poleret stål. Som giver et fantastisk finish og udseende i en moderne båd.

Vion ure er let aflæselige og fantastisk instrumenter der behøver meget lidt vedligeholdelse, men omvendt holder langt efter båden er blevet til en rusbunke på bunden af havet. Ja de holder nok også længere end de.

De har et meget familiært design med deres fantastisk blå og røde visere som selv den helt farveblinde ikke tager fejl af når der skal aflæses.

Vion urene til skibe er blandt andet kendt for en distinkt dråbeform som er et træk alle urene bærer præg af. Vion skibsure vil udgøre en fantastisk flot vejrstation til din båd.


Delite Clausen

delite copenhagen skibsureFra den ene moderne klassikker til den næste – Delite Clausen er en helt igennem stilren og fænomenal serie indenfor skibsure. De har nok et af det mest nymoderne udtryk og gør det fantastisk på såvel speedbåden som den nyrenoverede gamle skude.

Er man ikke fan af de gamle messing udtryk vil man uden tvivl synes om designene hos Delite Clausen serien indenfor skibsure. De laver et kvalitetsbevidst produkt, som giver så stilrent et udtryk at selv kaptajnen pludseligt ser en del flottere ud for alle andre. Dem kan du uden problemer montere i de fleste klassiske og ældre både uden frygt for at de skejer ud.

Simplistiske og minimalistisk med en moderne udtryk. Det sikre valg til den moderne skipper og kaptajn.

Delite Zealand

Nu fra en nymoderne stjerne fra Delite til den ældre vinder, nytænkt og igen med et stilrent udtryk. Delite Zealand skibsure er udformet med en bred ydre ring oftest i en velpoleret messing.

Zealand serien blev designet af Seidel Jessen tilbage i 2010 og har været en favorit blandt skibs entusiaster og båd eksperter landet over. Og ikke mindst i udlandet.

De fremstår helt fri for skruer, beslag og andet gøjl. Det giver det gamle messing udtryk og fornemmelse en ny og ren fornemmelse som gør at selv moderne skibe vil kunne bære det lidt ældre udtryk af messingen og udformningen af denne lille design-genistreg.

Du vil både kunne få børstet stål, poleret stål og messing skibsure fra Delite Zealand. Det er bare kvalitet fra top til tå, fra mindste indre del til yderste monteringsbeslag.


Fischer skibsure

fischer ure til bådEr man til den helt gamle klassiker så er Fischer sagen! Sidst med absolut ikke mindst i denne lille guide til forskellige skibsure skal vi nu ind på Fischer serien.

Den er produceret i Tyskland. Som altid er tysk kvalitet bare unægtelig noget af det bedste på markedet og Fischer skibsure er endnu et eksempel på netop dette. De maritime instrumenter fra Fischer er nogle af de mest populære på landets skibe, men også som udsmykning i stuer, mandeværelser og lignende.

Serien har såvel poleret messing som forkromet stål og messing ure. De har alle de klassiske maritime instrumenter du vil få brug for på båden og du vil desuden kunne få et helt sæt af forskellige skibsure, lige til at montere på væggen.

Denne side er anmeldt af: Thomas A. Winther 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

1 kommentar

  1. Som mere eller mindre selvudnævnt indretningsekspert vil jeg lige slå fast med syvtommersøm at sådan nogle virkelig seje og flotte ure til skibe også fungerer eminent i diverse rum i hjemmet. De giver sådan er virkelig stilet gammeldags look når de hænger ud fra vægge. Alternativt kan man bore huller i en tyk træplanke. Når man har boret hullerne, så smider man bare skibsurene ned i og hænger hele molevitten op – fantastisk udsmykning og god til at holde øje med tid, temperatur, luftfugtighed og lufttryk!

Skriv en kommentar