skibsur skibsbarometer skibs ur

Guide til skibsure - køb de bedste og billigste her

Det kan være svært at gennemskue, hvilke skibsure der er de bedste på markedet. Derfor har vi her lavet dennne guide, og udvalgt de absolut bedste skibsure på markedet lige nu. Se dem i testen herunder. God fornøjelse!

Skrevet d. 12. maj 2018 af

Skibsure til båden er et must. Uanset om det drejer sig om et Delite skibsbarometer, et VION skibshygrometer eller termometer – så guider vi dig frem til det bedste køb som uafhængige rådgivere. Med os er du sikret det bedste og billigste køb på baggrund af vores uafhængige og ekspertrådgivning. Vi har været i branchen i mange år, og peger dig i retningen af de mest troværdige og billigste forhandlere af diverse skibsure uanset om du ønsker et i messing eller blot er på udkig efter et Fischer ur.


Fischer 84mm – Flot og klassisk design

Fischer 84mm

Dette skibsur er lavet i det helt klassiske design. Dens design er det, som langt de fleste leder efter, når de er på udkig efter et nyt skibsur. Noget af det som mange bådelskere forbinder med indvielsen af en ny båd, involverer at købe et nyt og flot skibsur til at dekorere den. Her er det tit dem som er lavet i messing, som de fleste går efter. Dette skibsur er lavet med et quartz-værk som giver den en flot detalje, uden uret viger væk fra det klassiske design. For at gøre uret ekstra praktisk, er uret udstyret med 2 tidsangivelser på urskiven. Udover at gøre det nemmere at aflæse tiden, så giver det også en ekstra fin detalje. Den yderste cirkel på uret viser timeangivelsen, og den indre skive viser minutangivelsen. Den ekstra skive gør det nemt at aflæse klokken hurtigt og præcist, hvilket er vigtigt for mange. Uret er bestseller med en 1-2 rank i dens kategori hos marineudstyr.dk.

Uret måler 110 mm eller 125mm alt efter modellen. Uret bruger LR1 batterier som skal købes separat. 

Derfor anbefaler vi dette ur 

 • Flot og klassisk design i poleret messing 
 • Nem at aflæse klokken 
 • Bruger batteri

Fischer skibsur i poleret messing vs. Markedet 

Der er mange gange en tendens til at gøre ting mere moderne. Dette ur kombinerer moderne teknologi med det klassiske design, som mange kender og elsker. Du behøver altså ikke at gå efter et antikt ur for at få et skibsur i det flotte klassiske design. Dette ur er batteridrevet, som gør det nemt at holde strøm i uret. Det gør det også nemt at skifte batteriet ud, når uret er løbet tør. Derudover er dette ur designet, så det er nemt at aflæse, hvilket er vigtigt for mange, når de leder efter et nyt ur. Der er heller ikke en masse ekstra informationer på skiven udover klokken, så designet er simpelt og overskueligt.


Fischer 165 mm – i flot poleret messing

Fischer 165 mm

Et flot skibsur er vigtigt for enhver bådejer. Dette klassiske skibsur er den perfekte tilføjelse i indretning på enhver båd. Det flotte design er både dekorativt men også praktisk. Dette ur har blandt andet givet uret en rank på 3-4 i dens kategori på marineudstyr.dk. Uret kommer i en flot urkasse som er lavet i poleret messing. Dette giver skibsuret et klassisk men luksuriøst udtryk, som mange bådejere går efter, når de leder efter et nyt skibsur. Urskiven er lavet i et quartz-værk som giver den et flot og klassisk udtryk. På urskiven er der to tidsangivelser som gør det nemt at aflæse tiden præcist. Den yderste ring på urskiven viser timen, og den inderste ring viser minutangivelsen. Udover at være praktisk, så giver den ekstra tidsangivelse også en flot detalje.

Derfor anbefaler vi dette ur

 • Flot og simpelt design
 • Lavet i poleret messing
 • Bruger batterier
 • Nem at aflæse

Fischer skibsur 165 mm i poleret messing vs. Markedet

Dette ur er lavet i et flot og klassisk design som passer ind i stort set alle både. Uret er perfekt til dig som gerne vil have det helt klassiske skibsur. Dog er uret lavet med moderne detaljer som gør den nem at vedligeholde. Uret bruger LR6/AA batterier som er nemme at skifte ud, når uret stopper med at gå. Det betyder, at du slipper for at skulle tage uret med til urmageren, hvis det skulle gå i stå. Du kan altså nemt selv skrue uret af væggen og skifte batteriet på ingen tid. Derudover kommer uret lavet i kvalitetsmaterialer, så det holder sig flot længe. Derudover er uret designet med en stor urskive, som gør det nemt at aflæse klokken, hvilket er vigtigt for mange. Uret kombinerer altså funktionalitet med design, hvilket gør den til en populær model.


Schatz Midi – Simpelt og elegant design

Schatz Midi

Dette flotte skibsur kommer i et klassisk og maritimt design som passer ind på næsten alle både. Det polerede messing giver uret et flot og luksuriøst design. Uret kommer i 5 forskellige modeller, hvor du har mulighed for at vælge mellem forskellige urværker og urskiver. Dette er med til at give den en rank mellem 9-10 i dens kategori på marineudstyr.dk. Du kan få en ordinær urskive med et batteridrevet urværk. Du kan også få en model, hvor der er radiotavshedszoner på skiven og et batteridrevet urværk. Derudover kan du også få en batteridrevet model med tidevandsviser og arabertal, som giver en flot detalje. Du kan også få et batteridrevet ur med maritime vagter i form af glasslag. Den sidste mulighed er et mekanisk ur med optræk og maritime vagter i form af glasslag. 

Derfor anbefaler vi dette ur

 • Flere forskellige modeller
 • Lavet i støbt messing
 • Designet i maritimt udtryk
 • Simpelt design som er nemt at aflæse

Schatz Midi skibsur i messing vs. Markedet 

Dette ur kommer i flere forskellige modeller som hver har deres fordele og ulemper. Uret kommer i et helt klassisk og maritimt design som gør den perfekt til bådelskeren. Alle modeller er lavet i støbt messing som giver uret den flotteste overfalde. For at holde uret flot så længe som muligt, er overfladen lakeret, så metallet ikke oxideres. Du kan selv vælge om du vil have et mekanisk eller batteridrevet ur. Det batteridrevne ur er nem at fikse, hvis det er stoppet, fordi du blot skal skifte batteriet ud. Dog holder det mekaniske meget længere uden at skulle vedligeholdes, hvilket er en fordel for nogle. Udover at være nemme at vedligeholde, så er urene også flotte med deres klassiske urskiver. Du kan selv vælge hvilken urskive, du helst vil have på dit skibsur. Alle de forskellige muligheder er nemme at aflæse, hvilket er vigtigt for mange. 


Skibsur af messing

skibsur af messingDe fleste skibsure bliver produceret i messing. Det er også vores klare overbevisning, at det er det messing-look som de fleste går efter når de skal købe et skibsur til båden. Det giver både et elegant udseende og vækker historie til live på båden.

Hvis du også er på udkig efter et skibsur af messing, så anbefaler vi, at du ikke køber brugte skibsure. Oftest vil urene være defekte eller hurtigt blive det. De har oftest ikke godt, af først at være blevet installeret i én båd, for herefter at flyttes. Det er ikke fordi, det ikke kan være hyggeligt i mandekælderen at have et skibsur. Og her kan man også ubarmhjertigt gå på både dba.dk eller den gule avis (guloggratis.dk) for at købe sit brugte skibsur. Men omvendt må man så også forvente at uret ikke er til andet end pynt.

Ønsker man sig i stedet et skibsur i ægte messing, så bør man kigge sig om efter dette hos en autoriseret og troværdig forhandler (eks. marineudstyr.dk). Det er vores foretrukne forhandler. De har først og fremmest klar de bedste priser på det danske marked og er derudover forhandler af en langt række utroligt flotte ure til skibe og både i såvel messing som andre prominente materialer.

Skibsbarometer og barograf

skibs barometerEt hvert skib eller båd (alt efter størelsen selvfølgelig) bør have et fungerende skibsbarometer. Et normalt barometer måler det tryk som er i luften. Dette kan oftest indikere noget omkring luftfugtigheden og dermed risikoen for regn eller optræk til uvejr i alt almindelighed. Det er som kaptajn din vigtigste opgave at passe på besætningen, og det at være opmærksom på vejret er oftest nøglen til netop dette.

Her kommer et barometer til hænde oftest og meget nyttigt.

Der findes en lang række forskellige barometertyper herunder et kviksølvsbarometer, aneroidbarometer og kogebarometer. Alle disse er “blot” variationer af samme kække lille opfindelse helt tilbage fra det antikke perioder. Selvfølgelig i forsimplet form, men ikke desto mindre en oldgammel opfindelse, som nok sent går af mode. Nemlig barograf ure til skibet.

Et skibsbarometer kaldes også ofte for et termometer eller et hygrometer (nogle ville måske sige hydrometer, men det er faktisk forkert). Disse skal vi dog først komme ind på i næste afsnit. Du vil dog også kunne finde barograf ure her til båden.

Hvis du ønsker at købe et skibs barometer er det endnu engang vigtigt at finde den rigtige forhandler. Som skrevet tidligere og endnu vigtigere denne gang er det derfor langt fra anbefalelsesværdigt at gå på hverken DBA eller Den Gule Avis. Langt fra. Det betyder at vi fraråder det på det kraftigste overhoved at gå med de overvejelser, at hente dine værdifulde genstande hjem til båden på disse sider.

I stedet bør du finde en autoriseret, troværdig (og ikke mindst billig) forhandler, at købe dit skibsbarometer fra. Det kan, og vil ikke betale sig at forsøge og spare et par hundrede kroner netop her. Gør det på andre områder.

Skibshygrometer/skibstermometer

skibstermometer også kaldet hygrometer til bådEt skibstermometer og et hygrometer er ofte kombinerede på skibet eller båden. Et skibshygrometer måler den relative luftfugtighed, og kan derfor indikere uvejrsoptræk i næsten samme facon som skibsbarometeret. Med et skibshygrometer er det dog en anden ting du måler på og med mens du befinder dig på havet.

Her måler du efter den fugtighed der er i luften og ikke trykket som ved et barometer. Sammenholdt med, hvordan du læser skibstermometeren vil du kunne finde ud af om disse forhold indikerer et kommende uvejr eller blot en forbipasserende brise. Dette kan være afgørende for din sejlads og det er derfor og tilrådeligt at købe et skibshygrometer samt et skibstermometer til båden eller skibet.

I sidste ende kunne man sige, at disse to ting kombineret er en slags fugtmåler. Den måler den relative luftfugtighed i luften, og sammeholdt med den temperatur et pågældende sted vil det give skipper og besætningen ombord på båden eller skibet en god indikation omkring de gældende vejrforhold.

Som alle ved, og du sikkert allerede er blevet klar over, er netop vejrforhold afgørende for, om det overhoved er forslagt at sejle, eller om du måske bør vente til en anden dag med en tur ud i det blå. Det kan være en rigtig god idé ikke blot at lytte til mavefornemmelser, men have klarlagt klare grænser for, hvad målingerne på jeres forskellige termo- baro- og hygro-metre må lyde på, før i mener det er uforsvarligt at sejle ud. I kan selvfølgelig altid kombinere jeres vurdering med en kortlægning af ruten samt på dags dato gældende vejrudsigt for ruten.

Ikke desto mindre er du dog nu klar over, at det ville være en skam ikke at anskaffe sig et hygrometer til skibet eller båden. Vores absolut foretrukte forhandler har da heldigvis også et stort og kvalitetsbevidst udvalg af disse enheder.

VION skibsure

Vion skibsure er primært stålproducerede og meget moderne skibsure, som passer perfekt ind i den moderne båd. Der findes både serier med 80mm, 100mm samt den store 130mm ure i flot børstet og poleret stål. Som giver et fantastisk finish og udseende i en moderne båd.

Vion ure er let aflæselige og fantastisk instrumenter der behøver meget lidt vedligeholdelse, men omvendt holder langt efter båden er blevet til en rusbunke på bunden af havet. Ja de holder nok også længere end de.

De har et meget familiært design med deres fantastisk blå og røde visere som selv den helt farveblinde ikke tager fejl af når der skal aflæses.

Vion urene til skibe er blandt andet kendt for en distinkt dråbeform som er et træk alle urene bærer præg af. Vion skibsure vil udgøre en fantastisk flot vejrstation til din båd.


Delite Clausen

Fra den ene moderne klassikker til den næste – Delite Clausen er en helt igennem stilren og fænomenal serie indenfor skibsure. De har nok et af det mest nymoderne udtryk og gør det fantastisk på såvel speedbåden som den nyrenoverede gamle skude.

Er man ikke fan af de gamle messing udtryk vil man uden tvivl synes om designene hos Delite Clausen serien indenfor skibsure. De laver et kvalitetsbevidst produkt, som giver så stilrent et udtryk at selv kaptajnen pludseligt ser en del flottere ud for alle andre. Dem kan du uden problemer montere i de fleste klassiske og ældre både uden frygt for at de skejer ud.

Simplistiske og minimalistisk med en moderne udtryk. Det sikre valg til den moderne skipper og kaptajn.

Delite Zealand

Nu fra en nymoderne stjerne fra Delite til den ældre vinder, nytænkt og igen med et stilrent udtryk. Delite Zealand skibsure er udformet med en bred ydre ring oftest i en velpoleret messing.

Zealand serien blev designet af Seidel Jessen tilbage i 2010 og har været en favorit blandt skibs entusiaster og båd eksperter landet over. Og ikke mindst i udlandet.

De fremstår helt fri for skruer, beslag og andet gøjl. Det giver det gamle messing udtryk og fornemmelse en ny og ren fornemmelse som gør at selv moderne skibe vil kunne bære det lidt ældre udtryk af messingen og udformningen af denne lille design-genistreg.

Du vil både kunne få børstet stål, poleret stål og messing skibsure fra Delite Zealand. Det er bare kvalitet fra top til tå, fra mindste indre del til yderste monteringsbeslag.


Fischer skibsure

Er man til den helt gamle klassiker så er Fischer sagen! Sidst med absolut ikke mindst i denne lille guide til forskellige skibsure skal vi nu ind på Fischer serien.

Den er produceret i Tyskland. Som altid er tysk kvalitet bare unægtelig noget af det bedste på markedet og Fischer skibsure er endnu et eksempel på netop dette. De maritime instrumenter fra Fischer er nogle af de mest populære på landets skibe, men også som udsmykning i stuer, mandeværelser og lignende.

Serien har såvel poleret messing som forkromet stål og messing ure. De har alle de klassiske maritime instrumenter du vil få brug for på båden og du vil desuden kunne få et helt sæt af forskellige skibsure, lige til at montere på væggen.