ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Dykning med kontaktlinser er et spørgsmål, vi nu har fået en del henvendelser på, og netop af den årsag har vi valgt at bringe dette indlæg for at kunne besvare spørgsmålet: Kan man dykke med kontaktlinser?

Når man dykker er det selve oplevelse ved at undersøge hvad der er på havenes dybder, og derfor kræver det selvfølgelig, at du kan se hvor du svømmer hen, samt at du får en oplevelse du aldrig vil glemme. Så får dig der er svagtseende enten lang- eller nærsynet, så har vi en løsning til dig.

 

Der er nemlig ikke nået mere træls, end at skulle dykke hvis det hele er lidt sløret. Derfor vil man ikke kunne få den oplevelse alle andre har, og eftersom ens syn med alderen bliver forringet, og at det af den grund er en folkesygdom, så er der en bred andel som har denne udfordring. Vi har derfor valgt at sætte fokus på de elementer dykning med kontaktlinser indeholder, samt om det overhovedet er muligt at dykke med kontaktlinser.

Sådan fungere øjet

Øjet modtager lys og inde bag ved øjet sidder der en bagvæg, som centralisere dette lys og gør det til Dyk med kontaktlinserbilleder således du kan se skarpt. Hvis man derfor har en fejl i denne process bliver man enten lang- eller nærsynet og derfor kan man gøre nogle forskellige ting for at optimere ens syn således det bliver som var det normalt.

Lige så snart man sætter en kontaktlinse på øjet vil du derfor have et godt syn, og dermed vil du opleve at du ser skarpere. Det helt store spørgsmål er så, om man under dykning vil opstå komplikationer ved brugen af kontaktlinser, og det har vi med hjælp fra øjenlæger fået svar på tiltale.

Det skal du være opmærksom på ved dykning med kontaktlinser

Dykning med kontaktlinserDet hurtige svar er nemlig, at det er muligt at bruge kontaktlinser til dykning der er dog en del risici forbundet ved dette, som du bør være klar over – vi har opremset dem af nedenstående:

1. Skader på hornhinden kva det tryk der er ved dykning.

Når du dykker udsættes din krop for et tryk, derfor man blandt andet skal trykudligne, og det samme gør dine tårehinder. Hvis der derfor er kommet lidt skidt, kontaktlinsen ikke sidder korrekt, eller andet kan der dannes luftbobler i mellem hornhinden og din kontaktlinse, som derfor kan give trykskader på din hornhinde.

Typisk vil du efter dykningen med dine kontaktlinser opleve, er ømt og irriteret øje, samt et uskarpt syn ud over det normale – det er alle symptomer, som du relativt hurtigt vil bemærke,

2. Hornhindeinfektion som følge af vand i øjnene

Når du dykker er du i kontakt med vand, som jo kan hænde at ryge ind under din maske. Hvis der er urenheder i dette vand, som du får i øjenene kan det samle sig bag kontaktlinsen, og dermed give dig en hornhindeinfektion, som du typisk vil opdage ved et rødt øje – faktisk kan det i værste tilfælde medføre blindhed.

3. Risikoen for din kontaktlinse ryger af imens du dykkerKontaktlinse dykning

Hvis du åbner øjnene under vand vil dette hyppigst ske, og det siger naturligvis sig selv, at hvis dine kontaktlinser falder af, så er din dykning ikke meget værd.

 

Jeg har selv kontaktlinser til dykning, så for at besvare spørgsmålet: Kan man dykke med kontaktlinser?, så er svaret ja, men vi mener at der er forbundet for mange udfordringer og chancer ved det, derfor synes vi du skal tage den løsning – som der ikke er nogen risiko ved, og som i øvrigt giver dig et ikke mindre end perfekt klarsyn under vand.

Vi har faktisk skrevet et indlæg om et produkt, som løser denne kontaktlinse under dykning udfordring – det finder du ved at klikke på nedenstående:

 

dykning kontaktlinser

Forfatter

Skriv en kommentar