Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

 

Du vil gerne købe et skibsrat.

Måske et i flot træ (mahogni eller teak) enten til båden eller blot som udsmykning.

Dette er den perfekte oversigt for DIG:

 

Skibsrat test og guide

Ikke desto mindre er dette guiden for dig. I dette indlæg vil vi vise dig alle de flotteste skibsrat i træ eller andre materialer. Vi henviser dig til de steder, hvor du har mulighed for at købe dem billigst muligt.

De forskellige skibsrat finder du her. De er inddelt efter de materialer de er lavet i som overskrifter. Samt forskellige versioner af skibsrattene. Blandt andet den første som er et skibsrat i træ kaldet et knagerat.

Slutteligt er der bare, at ønske dig held og lykke med at finde det perfekte rat til skibet. Hvis du allerede nu blot ønsker at se udvalget hos en af Danmarks største forhandlere, så er der ikke så meget andet end at besøge denne.

 

Skibsrat i træ:

De næste to i denne guide er skibsrat i træ.

Først klassisk knagerat skibsrat dernæst virkelig flotte mahogni rat:

Knagerat

knagerat

 

Et knagerat er et specielt rat, som ligner noget fra gamle sørøverfilm, hvor stolte kaptajner står på deres skib og styrer med netop dette. Det ligner mest af alt noget fra en gammel film og ser både fantastisk ud på båden, men også som udsmykning på værelset.

Skulle du være interesseret i at købe et knagerat, så henviser vi til det i bunden af dette afsnit, og du vil da kunne købe knagerattet på billeder her.

Dette knagerat består af lakeret teak træ og kan fås både i 16 tommer og 22 tommer. Hvis du ikke er så vant med tomme-mål så måler 16 tommer det samme som 41 cm mens 22 tommer måler det samme som 51 cm.

Det betyder altså, at du kan få et relativt stort rat som knage indenfor rimelighedens grænser hvad angår pris.

Knagerattet med 16 tommer (41 cm) koster hos marineudstyr.dk KUN 1263 kr. mens det på 22 tommer (51 cm) koster 1496 kr.

I forhold til målene på rattet, så skal det dog siges at armene på rattet tæller med i målet af den samlede diameter.

 

Mahogni

skibsrat mahogni

 

Dette enormt klassiske og stilrene mahogni skibsrat har 3 brede egre.

Skibsrattet i mahogni kan dog også fås med 5 tyndere og flotte stål egre, som giver et endnu ældre udseende til det flotte træ skibsrat.

Rattet måler 35 cm i diameter. I længde/dybde måler rattet små 8 centimeter. Det betyder at rattet sider relativt tæt på styringsmekanismen.

Dette skibsrat er ikke et typisk udsmyknings rat med derimod ofte et du ville benytte som rigtigt styre ror på din båd eller dit skib. Ja, sågar endda på din yacht.

Skibsrattet ligger ikke i den billige ende, men er omvendt heller ikke særligt dyrt når man overvejer at det er lavet i en gyldenbrun og utrolig lækker mahogni træ.

Det koster faktisk kun 908 kr. for rattet med 5 egre (billedet af det design kan ses på linket herunder)

Hvis du ønsker at købe det mahogni skibsrat med 3 brede egre, så koster det 1472 kr.

 

Rustfrit stål

skibsrat i rustfrit stål

 

Dette rustfri skibsrat i stål har 5 tynde men holdbare stål eger og kommer med en center af smuk mahogni. Skibsrattet er 37 cm bredt og passer perfekt på såvel den moderne båd som den traditionelle og gammeldags.

Det er et super skibsrat, som sent kommer til at fejle dig og din båd.

Som med det tidligere produkt, er dette ej heller en udsmykningsgenstand men i højere grad, et skibsrat som rent faktisk skal bruges på en båd. MEd det sagt, kan du selvfølgelig godt benytte det som udsmykning, men her vil jeg tro du vil finde andre og mere relevante kandidater.

Et skibsrat af rustfrit stål passer perfekt med en udendørs position, som passer godt til en båd med et åben område som oftest bliver udsat med vand.

Med det rustfri stål, vil du opleve lang holdbarhedstid på dit nye skibsrat.

 

Polyuretan

skibsrat polyuretan sort

 

Polyuretan er et super materiale til skibsrat. Dette flotte sorte skibsrat ligner næsten et rat til en bil. Med 3 eger i børstet stål som popper frem fra det ellers mørke udseende giver det et råt udseende overall.

Du kan vælge mellem størrelserne 32 cm eller 35 cm i diameter. Det er standardstørrelser og dne ene kun lidt større end den anden.

Egerne er, som sagt, af børstet stål og er 3/4 tommer brede, hvorfor skibsrattet er enormt holdbart og en af de bedste.

Hvis du ønsker det skibsrat i polyuretan på 32 cm så skal du give 775 kr., hvorimod du kun skal give små 40 kr. mere for at få det med 35 cm. Prisen er, hvis det er for stort et regnestykke, dog stadig kun 815 kr..

Find dem begge på linket herunder.

 

Findes også i hvid:

 

skibsrat i hvis polyuretan med 6 egre

 

Hvis du ikke er til sort. Så findes der også dette smukke og elegante hvide skibsrat med 6 eger.

Det er ikke alle som synes sort er verdens flotteste farve, selvom de fleste skibsrat af en eller anden bisar årsag alligevel har den farve.

Dette hvide design er dog en genial anderledes variation af det sorte polyuretan rat som henvist til før.

Designet er samtidig sjældent set før, det er typisk med 5 eger på et skibsrat, men meget sjældent man ser hele 6. Du får derfor et meget unikt skibsrat i dette polyuretan design.

Samtidig er det et af de skibsrat i denne guide med flest mulige variationer og størrelser. Du kan både få rattet i 36cm til 834 kr. eller 40 cm til 941 kr..

Ønsker du derimod rattet i sort, så kan det fås til en mindre pris på 790 kr. for 36 cm eller 889 kr. for 40 cm skibsrat.

 

Kunststof

skibsrat i sort kunststof

 

Dette er en af de absolut billigste skibsrat netop fordi de er lavet i kunststof.

Når du skal vælge dette rat skal du vælge mellem om du vil have 3 eger (som på billeder) eller 4 eger.

Ønsker du kun 3 eger, så er skibsrattet i kunststof en smule dyrere, nemlig 275 kr.. Ønsker du modsat 1 ege mere og nemlig 4 eger, så skal du faktisk betale mindre: 184 kr.. Det kan lyde lidt mærkeligt, men det handler om at konstruktionen af færre eger kræver mere stabilitet pr. ege og derved en højere kostpris for producenten, hvilket som du måske allerede er klar ove rresulterer i et dyrere produkt for dig som forbruger.

Med det i mente, og snak om “dyre” priser, så skal vi lige huske på at det her er uden tvivl en af de billigste skibsrat netop fordi det er lavet af kunststof.

Skibsrattet er en af de små i denne guide og kun 32 centimenter i diameter, hvilket ikke er så stort igen.

 

Skibsrat i kunstlæder

skibsrat i kunstlæder

 

Hvis du er til et lidt mere luksuriøst design, så er dette skibsrat af kunstlæder lige, hvad du søger. Det, at det er produceret i kunstlæder, og ikke rigtigt læder gør at du stadig holder prisen godt nede.

Kunstlæderet giver næsten en følelse af, at rattet lige så vel kunne sidde i en sportsvogn, som på din smarte båd eller dit skib.

Skibsrattet med kunstlæder passer klart bedst på speedbåde og hurtigere gummibåde samt både med lidt sporty udseende. Med dette skibsrat får du samtidig et fremragende greb, som gør styringen nem selv i høj fart.

Skibsrattet kommer med et meget elegant design og er enormt robust. Størrelsen på rattet er 35 cm i diameter og koster 827 kr.. Skal du dog, som firma eller privat købe mere end 2 personer får du faktisk 7% rabat og hvert rat til 769,11 kr. pr. skibsrat i kunstlæder.skibsrat i kunstlæder

 

Billigt skibsrat i træ på tilbud

Hvis du virkelig vil finde dit skibsrat billigt, så skal du gå efter de gode tilbud. Vi har heldigvis allerede støvsuget nettet for diverse skibsrat på tilbud så du kan få dem billigst muligt når du skal købe et.

Der er selvsagt nogle regler, som gør sig gældende når du skal købe et billigt skibsrat. Først og fremmest er det vigtigt du ikke går på kompromis med kvaliteten af det du køber. Det gælder selvfølgelig altid.

Samtidig vil et generelt billigt skibsrat selvfølgelig være af dårlige kvalitet end de helt dyre skibsrat. Samtidig med, at det er universelt sandt for en lang række produkter, så gælder det i endnu højere grad for køb af skibsrat at der er en dimension yderligere.

Den dimension handler om at skibsrat omkring prisniveau’et pp 800-1200 kr. når et prisniveau, hvor du i højere grad betaler for design og ikke funktionalitet, materialer og produktionsomkostninger.

Mit råd er derfor at købe dit skibsrat på tilbud til en billig pris, fremfor at bruge til på at finde det billigste så kig i stedet efter de gode tilbud, og find dig et kvalitet-rat til omkring de 800-1200 kr. som er sat et godt stykke ned pba. et godt tilbud.

Disse tilbud kan findes hos Danmarks største forhandler af skibsrat på linket herunder:

 

Ratknop til skibsrat

Hvis du bruger dit skibsrat meget så er et ratknop næsten uundværlig. Det letter virkelig brugen af rattet og gør det både nemt og behageligt at dreje. Disse ratknop kan bruges i såvel biler som både, men forhandleren vi her henviser til fokuserer på ratknop til skibe, både og joller.

Du vil blive meget klogere angående selve monteringen af et ratknop under det enkelte produkt på siden vi henviser til. Her vil du samtidig kunne læse i manualen præcist, hvordan en korrekt opsætning bør foregår. Der vil også fremgå, hvilke rat dit knop hører til eller er kompatibel med. Slutteligt vil du også blive guidet til, hvordan du bedst passer på dit nye ratknop.

4 forskellige ratknop til skibsrat

Er du en rigtig sejler, og kommer til at sejle meget, eller sejler i forvejen meget – så tror jeg du vil finde købet af et ratknop helt fantastisk. Hvis du allerede har et, så ved du det måske allerede. Men når man først har købt et, så forstår man næsten ikke ma har kunne leve uden.

Ovenstående kan faktisk sammenlignes lidt med, at gå fra kortlæsning for at finde frem i bil til GPS eller dengang fiskere fandt fisk på mavefornemmelse frem for ekkolod. I de “gamle dage” troede man ikke det kunne blive nemmere end med et stort kort over Europa eller en erfaren fisker ombord samt en god mavefornemmelse. Men sekundet ma går over til det modsatte finder man hurtigt ud af, hvad det er der har manglet. Eller rettere sagt. Hvad det er, det burde have virket som om der havde manglet.

Du kan få ratknop i prislejet 250-300 kr. helt op til 600 kr.. Her er prisen dog ikke altid så afgørende. Mit råd er, at lave kort vurdering af, hvor meget du kommer til at sejle fremadrettet. Er det “meget” så vil jeg faktisk gå så langt, som at anbefale at du køber den dyre til 569 kr. fremfor nogle af de billige til små 300 kr.. Det skyldes at kvaliteten bevæger sig meget langt, for meget få kroner, når det kommer til ratknop.

Held og lykke med at finde et godt ratknop, du finder alle produkterne (både fra billeder og tekst på linket herunder)

 

Brugt skibsrat

Vores forhandlere sælger desværre ikke brugte skibsrat. Men jeg vil samtidig også langt fra anbefale dig netop at købe et. Først og fremmest fordi du køber som beset. Det betyder at din returret og reklamations berettigelse forsvinder, sekundet handlen er indgået. Du risikerer således at de flotte skibsrat du har købt i mahogni eller teak træ pludselig er råddent eller gået i fordærv på anden vis. Uden at du kan reklamere med det.

Jeg vil i stedet anbefale, at du køber et “nyt” hos en autoriseret forhandler. Så sikrer du dig selv i tilfælde af uheld eller lignende.

 

Denne side er anmeldt af: Mille F. Petersen 10/10

Forfatter

1 kommentar

  1. Frederikke Svar

    Jeg tror mpske jeg landede her med lidt andre intentioner end indlægget var skrevet med.
    Jeg var personligt ikke ude efter et ret til speedbåden eller skibet med i stedet bare som flot udsmykning.
    Det endte dog med at være super relevant læsning alligevel for mig! Specielt forsoning gennemgår hvordan of hvorfor man bør købe på dba eller omvendt ikke bør. Det var meget rart med oplisting af fordele og ulemper. Tak for det

Skriv en kommentar