Neopren lim test

Bedst i test neopren lime 2024

I denne neopren lim test har vi samlet de bedste neopren lime på markedet lige nu. Listen er lavet med grundig research fra tests og anmeldelser af produkterne. Nedenfor finder du vores oversigt over de bedste neopren lime.

Skrevet d. 6. marts 2019 af

Leder du efter den bedste neopren lim til din våddragts kommende reparationer? Hvis din våddragt har fået et hul betyder det oftest, at du vil opleve ubehagelig indskyld af koldt vand.

Mange ender med at smide den gamle ud og købe en ny. Men det er altså ikke altid nødvendigt! Køb i stedet en billig neoprenlim!

Den lette og langt billigere løsning koster nemt under 100 kr. og giver dig mulighed for at lappe din våddragt tilbage til “næsten så god som ny” niveauet. Hvor den altså er ganske acceptabel at bruge igen.

Problemet er bare, at du skal sørge for, at få fingrene i en god neopremlim – ellers så nytter det lige lidt. Mange steder vil du kunne købe en lim til neoprene materiale til under 40 kr. Jeg har sågar set nogle gå til omkring 30 kr!

Det er i min optik, alt for billigt. Og som direkte konsekvens – så fungerer de heller ikke.

Men uden at skulle gå mere i dybden med prissætningen, så kommer her min top 4 bedste neoprenlim. Alle testede (og i kraft af dette indlæg) nu også anmeldte neopren lim til våddragter og andre neopren baserede materialer.

Bemærk: Ingen af de udvalgte neopren lime i denne test, er testet af holdet bag Rygcrawl. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugere. I denne neopren lim test får du derved en komplet guide over markedets bedste neopren lime samlet et sted.

Salvimar neopren lim, 30g

2. Salvimar neopren lim, 30gKøb og læs mere om neopren lim

Dette er en helt igennem klassisk neopren lim lavet specifikt til neopren på våddragter. Det siger måske også sig selv for dem af jer, der er bekendte med mærket Salvimar.

Det er et typisk dykker-mærker, som også producerer og sælger en del forskellige våddragter og en række andre dykkerprodukter. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge denne yderst formidable neoprenlim til våddragter eller andet neopren udstyr, som ikke nødvendigvis skal bruges til dykning.

Jeg har af flere omgange f.eks. også limet min Kitesurfing våddragt med ligepræcis denne super fine våddragtlim. Min neopren sko har da også fået en omgang i sin tid, og den limning holder altså stadig her på 4 år.

Jeg er generelt helt tosset med neopren limen fra SALVIMAR, sammen med MacNett’s “Black Witch” er det mine yndlings og mine klar “go too”, når jeg skal reparere noget. Det skal dog siges, at jeg har to andre, som indgår i min samlede gruppe af favoritter. De kommer herefter.


 

Denne lim fra det også anerkendte våddragts mærke IST er den klassiske billige version. Det gør reparationerne en del billigere. Samtidig, så går man heller ikke synderligt meget på kompromis med kvaliteten.

Omvendt skal man dog nok alligevel regne med lige at skulle lime hullet en gang ekstra pr. sæson. Den har bare ikke samme store holdeævne som de to foregående.

I tuben får du ca. 30 ml neopren lim som du bare kan bruge løs af til at fixe og lukke huller der er opstået i neoprenet.

Nogle mener, at den virker på samme niveau og med samme holdbarhed, som andre lignende mærker. Selvom jeg er delvist enig, og mener selvfølgelig det er korrekt, at den fungerer som den skal, så skal det samtidig siges, at det altså ikke er helt det samme. Der er en grund til, at den kan sælges til 40 kr.


Epsealon neopren lim Pro, 30g

4. Epsealon neoprenlim Pro, 30g

Køb og læs mere om neopren lim

Denne neopren lim er en smule anderledes end de andre. Den bliver nemlig sort, når den tørrer ind. Det betyder også, at den “camoufleres” en smule bedre oftest. Hvis det derfor har en betydning for dig, så kan det klart være det oplagte valg.

Det er samtidig også grunden til, at jeg har valgt at tage denne neopren lim med på listen. Det er egentligt ikke fordi jeg synes den nødvendigvis er den bedste neopren til neopren lim. Men den har ud over den sorte farve også den fordel at den virker perfekt til områder der også har gummi-dele og andre materialer.

Så den virker som en rigtig fin all around våddragt og tørdragt lim! Limen er produceret af det, endnu engang også meget kendte mærke, Epsealon. De laver en hel del forskellig eprodukter herunder ikke mindst våddragter og tørdragter, hvorfor det også er naturligt at de udbyder en neopren lim.

Oftest er mit råd samtidig også, at købe en lim fra samme mærke som din våddragt, hvis det er muligt. Ellers tag den, som passer dine behov bedst – eller start fra toppen og bevæg dig nedad indtil du rammer et prisniveau, som du syntes er rimeligt.


Sådan bruger du neopren lim til reperationer af våddragten

For at gøre det nemmest muligt, så får i her nogle gode videoer, som guide til reperationerne.

Det er klart det nemmeste. Så får i også set det.

 Video 1: Black Witch neopren lim, guide til reperation af våddragt:


Komplet guide til reperationer af neopren med lim fra ‘HEAD Swimming Nordic’:


Reperationer af små huller med neoprenlim, papir og tændstikker og intet andet: