Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I dette indlæg skal vi snakke om det udstyr, der er nødvendigt for at du succesfuldt kan begå dig med havsvømning på åbent vand. Du finder i dette indlæg en komplet guide til det nødvendige open water svømme udstyr du har behov for enten at tage med, tage på eller være sikker på fungerer.

Det er selvsagt ikke helt risikofrit at svømme på åbent vand. Det indebærer hvertfald større risici end en tur i den lokale svømmehal. Det bedste ved svømning ved åbent vand – her må du gerne løbe. Lidt en underlig kombi at førstnævnte er mindre farlig uden man må løbe modsat sidstnævnte. Men lad nu det ligge, i dette indlæg skal vi finde ud af, hvad for noget havsvømme udstyr du skal have købt, for at kunne begå dig.

Hvis sandheden skal frem, så kan du godt svømme i bar dolk og nøgler. Men faktum er også, at du nok ikke kommer så langt og du i samme ombæring udsætter dig selv for større risiko, end hvis du er forberedt med det korrekte åbent vand udstyr.

 

Tjekliste over havsvømnings udstyr

For at gøre det helt simpel har vi valgt at gøre det til en tjekliste, som du løbende kan krydse af, i takt med du finder eller får købt det udstyr du skal bruge.

Lad os bare komme i gang.

Den først sektion her har vi valgt at kalde: Det nødvendige udstyr

 

Helkrops våddragt til åbent vand svømning

open water udstyrHvis du skal til at dyrke åbentvandsvømning så er det første og mest nødvendige udstyr du skal købe en våddragt til åbent vand. Der er et utal at vælge i mellem. Det er dog en rigtig god idé at vælge en med lange ærmer og ben, så holder den også længere tid, og du begynder ikke at fryse sidst på sæsonen. Ellers først for den sags skyld.

Du skal nok forvente at bruge omkring 2000 kr. min på dette open water udstyrs køb.

Du kan blandt andet finde dem billigt her

 

 

badehætteBadehætte

Du tænker måske ikke det er så forfærdeligt nødvendigt et stykke åbent vand svømnings udstyr at købe. Men der er altså en grund til, at det bliver inkluderet på nærmest alle guides.

Først og fremmest er det ikke et særlig dyrt køb. Grunden til, at det er så god en idé er først og fremmest at du vil opleve at få meget mere fart på i det åbne vand. Det hjælpe med din teknik. Dernæst skåner det også dit hård, som kan lide noget under at blive udsat for saltvandet når du svømmer open water. Få derfor kigget efter en god badehætte til billigere penge.

Du kan forvente en udgift på omkring 100 kr. (plus, minus).

Du kan finde dem billigt her

 

Svømmebriller til åbent vand

open water svømmebrille
Det er måske nok det mest behagelige åbent vand udstyrs køb du kommer til at foretage dig. Du kommer hurtigt til at fortryde en åbent vand svømmetur uden et par gode dykkerbriller, eller helt uden. Jeg kan pænt fortælle dig, hvis du ikke allerede ved det, at saltvand altså svier noget så grusomt i øjnene. Du kan blandt andet tage et kig på vores guide til åbent vand svømmebriller.

Du kan forvente at dine udgifter til open water svømmebriller bliver på omkring 3-400 kr.

Hvis du ikke vil læse vores guide kan du i stedet finde billige åbent vand svømmebriller her.

 

safeswimmer havtaske til svømning i åbent vandHavtaske til svømning på åbent vand (din sikkerhed)

Vi har beskrevet vigtigheden af en havtaske til svømning i denne guide. Men for lige at lave en kort opsummering så er den både din sikkerhed, men også din komfort når du skal begynde med eller blive ved med at svømme på åbent vand. Der er flere gode grunde til, hvorfor det burde være et must at købe. Først og fremmest til komfort aspektet.

Når du skal svømme på åbent vand, vil du tit være tvunget til at efterlade værdigenstande tilbage på stranden. Det udsætter dig selv for faren for at nogle kommer og stjæler dem. Derudover betyder det også at du skal lade din mobil ligge. Hvilket leder mig til næste pointe.

Din sikkerhed. Den afhænger i mine øjne af, at du har en havtaske med som en vital del af dit havsvømnings udstyr. Den er din sikkerhed af flere årsager. Først og fremmest har du mulighed for ved akutte kramper eller behov for pauser at hvile dig med og oven på tasken (som er pustet op med luft) og luftæt sikret inden turen. Du kan ligeledes have din mobil med og ringe efter hjælp eller et lift, hvis du er blevet nødsaget til at gå i land et sted der ikke var tiltænkt.

Svømmer du uden en partner skal du købe en havtaske! Du kan forvente en udgift hertil på små 289 kr.

Havtasken kan købes i orange her

 

Den anden sektion her har vi valgt at kalde: Det åbent vand udstyr du nok synes er rart at have

Indrømmet. Det er en lidt lang titel. Ikke desto mindre er det, hvad det næste udstyr er. Det er ikke need to have, men det er bestemt nice to have havsvømme udstyr.

 

neopren sokker som havsømmeudstyrNeopren sokker

Hvis du skal have en havsvømnings sæson der vare mere end 2 korte måneder, så er du nok desværre nødsaget til at købe et par neopren sikker. Er du derudover ikke særligt glad for kulde eller ønsker bare at starte sæsonen tidligt eller slutte den sent, så skal du nok have fat i et par neopren sokker. Du kan også købe handsker, men for mig og se, så fjerne det meget af følingen og oplevelsen. Oftest hjælper neopren handsker også minimalt alligevel. Så spørgsmålet er om de er pengene værd.

Det kan jeg tilgengæld love dig for, at jeg syntes mine neopren sokker har været! Det er heldigvis heller ikke en af de poster der vælter budgettet fuldstændig.

Du kan få et par rigtig fine neopren sokker til din kollektion af open water udstyr for under 200 kr.

Vi anbefaler disse 3 mm neopren sokker fra Watery, super billigere og gør arbejdet

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

kropscreme til at undgå glidesår når du svømmer med åbent vand udstyrKropscreme

Denne er nok min nice-to-have numero uno! Hvis du får problemer med gnidsår, som mange ofte gør specielt i nye våddragter, så er en kropscreme helt oplagt.

Nogle anbefaler vaseline, men det er en kæmpe fejl. Det er både ødelæggende for din våddragt, og det ville sku være ærgeligt, hvis du lige har købt den. Samtidig så falder vaselinen også meget hurtigere af i vand. Den holder hvertfald ikke til en lang svømme tur med dig og dit udstyr på åbent vand.

Igen er det en af de poster, som det lige er muligt er se hen over på budgette, omvendt er det en af de produkter du med garanti vil takke mig for at have anbfalet til dig.

Du skal regne med at bruge maksimalt 150 kr. på en god kropscreme som så tilgengæld holder dig i lang tid!

 

FAQ

Hvad skal jeg bruge til at svømme på åbent vand?
Når du gerne vil svømme på åbent vand, så er det vigtigt, at du har udstyret i orden, da den form for svømning er væsentligt anderledes fra at svømme i svømmehallen. Du skal blandt andet bruge en helkrops våddragt, svømmebriller til åbent hav, Neopren sokker, kropscreme og meget mere.
Er det sværere at svømme i åbent hav end i en pool?
Ja, det er langt sværere at svømme i havet, end det er at svømme i en pool. Når du svømmer i havet, så er det vigtigt, at du er opmærksom på bølger og især strømmen i vandet, da du hurtigt kan blive ført til havs, hvis du ikke er opmærksom.
Hvad skal jeg have under min helvåddragt til åbent hav?
Det er lidt forskelligt, hvad folk foretrækker at have inden under deres helvåddragter. Dragten er i sig selv varm nok, hvormed du i teorien ikke behøver at have noget indenunder. Dog foretrækker mange at have enten svømmetights, badedragt eller en bikini indenunder, hvilket sagtens kan lade sig at gøre.
Er det nemt at svømme i en våddragt?
Ja, da våddragter bliver lavet med fokus på, at de skal bruges til alverdens forskellige vandaktiviteter, så er de ganske nemme at svømme i. En våddragt tynger dig for eksempel ikke ned, ligesom almindeligt tøj vil gøre, men det føles derimod mere som et ekstra isolerende lag hud.

Forfatter

Skriv en kommentar