redningskrans til båd

Bedst i test redningskranse til både 2024

I denne Redningskrans til båd test har vi samlet de bedste redningskranse til både på markedet lige nu. Listen er lavet med grundig research fra tests og anmeldelser af produkterne. Nedenfor finder du vores oversigt over de bedste redningskranse til både.

Skrevet d. 25. juni 2018 af

Her finder du de bedste og billigste redningskranse med kasteliner. Det er vigtigt for din sikkerhed, at du virkelig overvejer at opbevare en redningskrans med en holdbar kasteline ombord på din båd. Det er også vigtigt at det er tilgængeligt på kajen og strandområde, hvor der er badende personer.

En redningskrans er et enormt vigtigt tilbehør, og selvom det måske virker en smule old-school, så kan det slet ikke overvurderes nok, hvor afgørende dette simple redningsudstyr kan blive i en nødsituation.

Det er svært at forestille sig, uden at have stået i en situation tidligere, hvor der har været behov for en redningskrans og en kasteline. Men når man først har oplevet det, så er det oftest det første man sikrer sig ombord på en nye båd, som besøgende ved en ny strand eller på en rolig eftermiddag ved havnen.

I dette indlæg afdækker vi derfor de bedste og billigste redningskranse. Selvom vi har fundet nogle billige redningskranse frem blandt de 4 udvalgte, så har vi sikret os, at de efterlever alle de relevante krav: SOLAS og M.E.D., hvilket sikrer dig og din besætning et holdbart produkt.

NB: vi har været så frække også at inkludere én enkelt pynte-redningskrans i indlægger, vær lige opmærksom ikke at købe den, såfremt du ønsker at bruge redningskransen med en kasteline til nødsituation. Den er som sagt kun til pynt og dekoration.

Bemærk: Ingen af de udvalgte redningskranse til både i denne test, er testet af holdet bag Rygcrawl. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugere. I denne Redningskrans til båd test får du derved en komplet guide over markedets bedste redningskranse til både samlet et sted.

Redningskrans med line

solas redningskrans

Få et godt tilbud her

Denne redningskrans er perfekt til både erhvervsbrug og til normale hobby og lyst både.

Redningskransen med line er godkendt af de højeste standarder: SOLAS. Det er international godkendelse, som virker til at forsikre dig om, at du her har fat i en sikker og god redningskrans.

Du behøver altså ikke bekymre dig omkring sikkerheden når du køber en redningskrans som er SOLAS godkendt.

Redningskransen kan anvendes på både som skrevet tidligere, men kan også fungere godt som krans i omkring havne eller ved stranden.

Den har en diameter på 44 cm i indevndige mål. Dens udvendige mål er 73 cm. Hvis man måler redningskransen på, hvor høj den er så måler den 100 mm. Den er således i bredden, selve kransen på 29 cm.

Redningskransen inklusiv yderline til at holde fast i vejer samlet 2500 gram. Inden i kransen finder du både PE skum og PU skum. Line materialet er lavet af PE. Der er fire stykker fastsiddende og holdbart reflekstape som lyser op vd belysning og reflekterer stråler fra eksempelvis lygter i mørke.

Det er uhyre effektiv reflekstape, som også er godkendt gennem SOLAS. Rednignskransen er orange, hvilket igen er med til at øge synligheden. Det kan blive rigtig vigtigt i den stressede situation, hvor en person er faldet over bords eller er ved at drukne.

Redningskransen kan modstå både flammer og er resistent overfor såvel olie som diesel. Det er vigtigt da den ombord på en båd kan blive udsat for begge dele. En dårlig krans kan i et sådan tilfælde erodere og derved miste flydeevne, når der skulle blive brug for den.

Redningskrans med kasteline og box

box med redningskrans

Få et godt tilbud her

Denne redningskrans er primært beregnet til landbrug. Den er nem at kaste og kommer derfor også med en kasteline, så den kan redde personer ind til kysten, hvis de er kommet for langt ud.

Rednignskransen kommer med en specieltdesignet box som skærmer den fra vind og vejr, så den holder i længere tid.

Den kommer inklusiv en speciallavet stander. Når den står højere oppe i luften er den derfor også nemmere at se, for folk der skulle få brug for den i en nødsituation. Den er derfor som udgangspunkt heller ikke beregnet til både. Selvom du dog sagtens kan montere den derpå, hvis du har lyst til det.

Redningskransen er også som ovenstående SOLAS godkendt. Der medfølger derudover ét 30 meter langs flydereb med. Som sagt kommer redningskransen også med dens egen specielt udformede boks. Samlet set vejer boks og krans lige over 20 kg.

Rednignskransen har en samlet diameter på 85 cm. Det er vigitigt at du husker og tilvælge stangen i købsprocessen.

Stangen er 1,5 m høj og måler 30 centimeter gange 30 centimenter. Den kommer desuden med to bolte, så den kan monteres på såvel gangbroer som løbebroer og anløbsbroer.

Gammel redningskrans til pynt

Redningskrans til dekoration og pynt

Få et godt tilbud her

Her skal altså lige lyde en lille advarsel inden du begynder at læse videre. Denne krans er som overskriften forhåbentligt også gerne skulle indikere kun til pynt. Det er en dekorations redningskrans, som hverken har de nødvendige sikkerhedsgodkendelser eller er bygget til at hjælpe folk i nød.

Du bør derfor også sørge for at fastmontere den sådan, at den ikke kan rykkes af og benyttes. Derudover anbefaler vi at skilte med, at den kun er til pynt i tilfælde af, at den er tæt på områder, hvor der kunne blive brug for en “rigtig” redningskrans. Det er en gammeldags rednignskrans som kun har til formål at skabe en stemning.

Den stemning kan hurtigt vende, hvis du rent faktisk benytter den til nødhjælpssituationer.

Du skal derfor i stedet købe en korrekt godkendt redningskrans til nødhjælpsformål og ikke denne pyntegenstand

Den måler ogs kun små 38 cm i indvendig diamete rog 60 cm i udvendig diameter. Den kan derfor være en flot pyntegenstand i vinduer eller på vægge i forbindelse med og som en del af udstillinger eller pynt.

Redningskrans med reflekser

Redningskrans med reflekser

Få et godt tilbud her

Den sidste rednignskrans vi skal snakke om er til gengæld ikke en pyntegenstand, selvom dem er flot.

Den er sikkerhedsgodkendt af både SOLAS og har også ekstra godkendelser fra M.E.D.

Det er en uhyre effektiv og prisbevidst rednignskrans med meget synlig orange farve og stærke reflekser indbygget.

Den kan fås i to forskellige størrelser

Vi anbefaler dog altid, at du køber den største redningskrans. Det er det mest sikre. Det er det da den både flyder bedre og faktisk er nemmere at kaste ud. Det modsatte skulle man måske tro var tilfældet med en tungere redningskrans.

Det modsatte er dog gældende. Det er også nemmere at ramme præcist med en tungere redningskrans. Så på alle fronter er du mere sikret des tungere krans. Det kommer selvfølgelig med forbehold for at du kaster den lige i hovedet på den nød-stukne.

Af selv samme grund anbefales det også, at du faktisk kaster rednignskransen et sikkert stykke fra personen i nødværge. Det værste der kan ske i en situation med en mand overbord er at han eller hun mister bevidsheden.

For lige at vende tilbage til det med vægten så bliver en tungere rednignskrans nemmere at kaste på baggrund af loven om centrifugalkraft. Uden at komme for meget ind på det, så betyder det bare at måden du kaster en rednignskrans på med en svingende arm i en kurve har en indvirkning på, at des tungere genstand des højere centrifugalkraft er det muligt at skabe. Igen, des højere centrifugalkraft des længere kast.

Samtidig betyder en tungere krans også, at rednignskransen ikke bliver fanget af vinden og lander et forkert sted i forhold til kastets intentioner.

Tilbehør til redningskranse: Kasteline

Til en redningnskrans kan man købe en række ekstra tilbehør. Noget af det tilbehør gennemgår vi kort i de næste sektioner her. Meget af det er tilbehør til specifikke rendingskranse.

Noget af det vigtigste tilbehør til en redningskrans er dog en kasteline. Den sørger for, at du har mulighed for at hive fejlkast tilbage. Den kan også bruge til at hive den udsatte person ind igen. I stormvejr kan det eksempelvis forværre situationen at endnu en person ender uden for båden.

Det er derudover også en fordel såfremt i kun er to ude at sejle. I bør aldrig alle forlade båden, da det virkelig kan gå hen og blive en farlig situation.

En kasteline kommer oftest enten i en beholder eller pakket ind. Den fastmonteres inden udkast af redningskransen og benyttes nemlig til kastene. Deraf også navnet én kasteline.

Det kan være en rigtig god idé på forhån at fastmontere din kasteline til din redningskrans.

Du kan købe alle mulige forskellige længder til din kasteline. Umiddelbart er omkring 20 meter kasteline nok. Længere kast er både upræcise og ikke mulig for de fleste normale kastere.

Kasteline kan alt efter kvaliteten købes 139 kr. til op til 339 kr.

Få et godt tilbud her på kasteline