Skibslampe test

De 5 bedste lamper til skibe i test 2024

Det kan være svært at gennemskue, hvilke lamper til skibe der er de bedste på markedet. Derfor har vi her lavet dennne guide, og udvalgt de absolut bedste lamper til skibe på markedet lige nu. Se dem i testen herunder. God fornøjelse!

Skrevet d. 26. juni 2018 af

En skibslampe har det formål, at belyse din båd, og det gælder både cabin lamper, kabinelamper, kortbordslamper, gamle skibslamper og generelt bare alt der har nået med maritime skibslamper at gøre.

De har en kolossal betydning for hvorvidt du kan finde rundt på båden om natten.

Bemærk: Ingen af de udvalgte lamper til skibe i denne test, er testet af holdet bag Rygcrawl. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugere. I denne Skibslampe test får du derved en komplet guide over markedets bedste lamper til skibe samlet et sted.

Her finder du de bedste af dem:

Gamle skibslamper

Gamle skibslamperSe mere her

En gammel skibslampe vinder manges hjerter eftersom de er unikke i deres design, og virkelig er nået som kan gøre ens oplevelse med båden endnu bedre. Det tilfører virkelig bare nået helt specielt, når sådan en maritim gammel skibslampe får lov til at stå alene.

Umiddelbart har gamle skibslamper følgende dimensioner:

  • E27 fatning (Max 75 volt)
  • Diameter på mellem 170 – 300 millimeter
  • Armlængde mellem 100 – 350 millimeter
  • Vejet i gennemsnit 2 kilogram
  • Fremstillet i Italien, hvor størstedelen af gamle skibslamper produceres af en eller anden årsag

Desuden findes der en del tilkøbsmuligheder når vi snakker gamle skibslamper, man kan købe dem med måde matte og klare glas, og derfor er det relativt svært fra vores side, hvad vi anbefaler. Vi synes at man skal kigge på disse lamper, for hold da op hvor blev vi overrasket over hvor pæne de var. Der er ingen tvivl om hvorfor det er populært at have dem.

Der er lidt gået kult status i det, og det forstå vi. Skibslamper ligger generelt i prislejet 500 – 1500 kroner alt afhængigt af hvilken model du vælger.


Find en billig Trawlerskibslampe her

Trawlerlampe i messing

Se mere her

En trawlerskibslampe er endnu en variant af forskellige typer du kan have. De ofte med petrolium og er derfor relativt unikke på den front. De er dog ligesom de andre utroligt nemme atvedligeholde, og derfor er de også nemme at rengøre.

Desuden kræver det heller ikke det helt store at sætte dem op, det tog os 25 minutter før vi havde dem placeret hvor vi ønskede, og det er vel og mærke alle 6 trawlerskibslamper, så det er egentligt bare et spørgsmål om at være effektiv og vide hvor du vil have dem, så skal det nok gå kanon hurtigt. De plejer at have en gennemsnitligt brændetid på cirka 40 timer, det kan dog svinge lidt op og ned alt afhængigt af hvilken lampe der er tale om, men det står ud penslet på hvert enkelt produkt, således du ikke er i tvivl om dette.

Hvis du kun er til den gamle skibslampe design, og vil have den elektroniske udgave så er det også muligt.


Her er den bedste gitterlampe

Den bedste gitterlampe har vi fundet ved, at indsamle informationer for 100 forskellige bådejere, som alle på et tidspunkt har ejet en gitterlampe.

De siger følgende:

”En gitterlampe er utroligt flot og unik. Jeg valgt at placere dem på min yacht både indendørs og udendørs, af den simple årsag af man ved de kan holde til meget, og at de ligeledes giver et rigtig flot belysning efter min mening. Det er manges favoritter og også min. Faktisk fik jeg købt den via de samme forhandlere, som I henviser til, så dem kan jeg stærkt anbefale, de gør det virkelig godt. Jeg havde min nye billig gitterlampe indenfor 24 timer, så det var uden tvivl en effektiv leveringstid de havde der.” – Kaj Ove, Løgstør. 

”Generelt er jeg super positivt overfor skibslamper, og jeg anvender dem både på min båd, men også hjemme i garagen og indendøre i privathuset. De er simpelthen så flotte og nemme at have med at gøre. Vi valgte at tage en gitterlampe, fordi vi synes den var unik og flot i den guld farve. Jeg kunne forstå på jer, at I ville vise et billede af den, så det håber jeg I har gjort, for den er virkelig fin og bringer en hyggeligt stemning med sig” – Jens, Nykøbing Falster.

Gitterlampe

Se mere her

Hvis du vil læse mere om marine udstyr, så kan du eks. læse om at købe en overlevelsesdragt her


Hvad er en skibslampe?

En skiblampe er naturligvis en maritim lampe, som gør at du kan navigerer i mørke. Der findes rigtig mange forskellige muligheder indenfor dette felt, og lige netop derfor er det vigtigt at du ved hvad man kan få. Hvis du har et ældre skib er det klart, at en gammel skibslampe måske ville være mere passende end de nye LED-lys løsninger. Man skal dog ikke undervurdere lyst fra gamle skibslamper, fordi de kan sagtens lyse en båd fint op uden problemer. Det er vores erfaring, at valget af skibslampe afhænger af hvad du har af båd.

Det vil sige, har du en ældre båd jamen så vil gamle skibslamper naturligvis passer som hånd i handske, og har du en nyere yacht eller an fiskerkutter, så skal du måske søge efter en trawlerlampe, gitterlampe eller stelton skibslampe. Du kan nemlig ændrer din båds design med det indmad du køber til den, så hvis man ønsker at gøre sin båd mere hyggelig, så skal valget af skibslamper ligge derefter.

Der fleste skibslamper er produceret således, at de kan holde til vand og at de derfor i selv de mest voldsomme storme, ikke blæser ned eller går i stykker.

Nogle er endda udstyret med panserglas, således sten og andet skidt kan ramme glasset uden det har nogen effekt. De fleste skibslamper leveres indenfor 24 timer såfremt du laver en bestilling på en 12 volt, hvis du skal have en 24 vold så skal du kontakte vores forhandler – som du finder ved at trykke på nedenstående link og finde kontaktoplysningerne på denne der.

De er i øvrigt relativt kendte i Danmark og har leveret diverse skibslamper som for eksempel clipper lamper, skotlamper, messing lamper, stelton lamper og meget mere i mange år. Og er derfor manges foretrukne forhandler indenfor maritimt udstyr. Det er nogle, som virkelig formår at være eksperter på deres område, og det er naturligvis nået vi ved efter at have været i dialog med dem. De elsker deres fag, og bruger døgnets 24 timer på at optimere jeres passion for at sejle.

De skibslamper vi henviser til i dette indlæg er fåes alle i forskellige design, vi anbefaler dog at man på sin båd har et tema, da andet vil se en smule underligt ud. Man kan desuden hurtigt tænker, om de er svære at skifte lys på såfremt de går i stykker, og det er slet ikke tilfældet. Det er super nemt at sætte nyt i – det er egenligt bare at tage overstykket af og sætte en ny pære i alt afhængigt af hvilken maritim skibslampe du har købt. Der medfølger naturligvis en vejledning til alle produkter, som sælges via vores forhandler – og deri forklares hvordan og hvorledes din nye billige skibslampe fungerer.

Hvis det skulle være tilfældet, at du efter købet stadigvæk har spørgsmål, som ikke er besvaret i denne formular, så er det naturligvis muligt at tage fat i forhandleren, som mere end gerne vil hjælpe dig på vej – det et trods alt det de er sat i verden til. Tjek deres oversigt over diverse skibslamper via nedenstående link.


Stelton skibslampe

Stelton skibslampe

Se mere her

En stelton skibslampe er en anderkendt skibslampe, som har fungeret i mange år og stadigvæk gør det. Den oplyser et stort antal af danske skibe, og man kan tydeligt se, når en båd har monteret en stelton skibslampe – det er nemlig bare så flot. En stelton skibslampe kan sagtens opsættes indenfor såvel som på dækket. Du kan faktisk også købe en, som du anvender derhjemme hvis du synes de er stå flotte, at de skal være der.

Nogen bruger dem til belysning af deres indgang i det private hjem, og andre på deres både – så det er et relativt alsidigt produkt vi har med at gøre her (som I nok kan fornemme).

De fleste maritime skibslamper alt fra cabin lamper og trawlerlamper til kortbordslamper og gamle skibslamper er produceret i messing, som er en råvarer som virkelig gør sig godt på vand. De ruster sjældent og er bare utroligt holdbarer til denne løsning. Det er med andre ord et middel som du kan bruge, og som holder i lang tid. Det fører mig videre til vedligeholdelse, hvor et stelton lampe såvel som en gammel skibslampe er kanon nemme at rengører. Der skal nemlig ikke meget mere til, end en vådklud – som lige skal tage det værste skidt af i overfladen. Men ellers behøves der egentligt ikke at gøres det største.

Vi har i det hele taget oplevet, at disse produkter holder sig i lang tid, så hvis du / I vil sikre dig en lampe der holder de næste mange mange år, så er disse altså et godt bud. Vi har en på vores redaktion, han har haft sin gamle skibslampe i mere end 15 år, og han siger at dets patina kun bliver pænere med tiden – og det kan vi uden tvivl følge ham i.


Opsummering:

Det er vigtigt, at man som skibsejer, har styr på sin belysning, for en mørk nat ude på havet er altså utrolig mørk, så der skal man have lys både indendørs og udendørs, som oplyser båden således du altid kan arbejde såfremt dette ville være nødvendigt.

Indlægger handler derfor om skibslamper og hvilke vi anbefaler man skal købe. Vi har opdelt indlægger efter nedenstående overskrifter således nu hurtigt og nemt kan finde information omkring den skiblampe du havde i tankerne.