ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I denne guide henviser vi dig til de absolut bedste og de absolut værste tågehorn og signalhorn til din båd eller dit skib. Ja, eller sågar andre former for fartøj – på vandet dog!

Det lyder måske lidt voldsomt sådan at antaste de “værste” tågehorn og signal horn, men det er faktisk lidt vigtigt du ved, hvilke du hvertfald ikke skal gå hen og købe til båden.tågehorn

 

Det er vigtigt at andre kan høre dig til søs. Specielt hvis det pludseligt bliver meget tåget, så betyder lyd utrolig meget for din båds “synlighed”.

 

Tågehorn med pumpe

tågehorn med pumpe

 

Der findes mange forskellige former for tågehorn.

Både elektrisk drevne signalhorn. Nogle der fungerer med gas, ligesom dem man faktisk kender fra håndboldhaller eller til fodboldkampe. Selvom de måske faktisk er blevet bandlyst?

Hvis du ved om de er de, så skriv lige til mig, nu bliver jeg helt i tvivl!

Ikke desto mindre er det hvertfald nogle højlydte S*taner der kan signalerer om din båd eller dit skibs fremfærd, kurs og placering i tågen.

 

Air Horn tågehorn håndpumpe

Air Horn tågehorn håndpumpe

 

Dette er et super billigt tågehorn, som kan pumpes manuelt. Det gør den samtidig også let at bruge. Det bedste af det hele. Den larmer helt af h**veds til! Du kan dog selv kontrollere, hvor højt og hårdt du pumper den.

 

Tågehorn

tågehorn til bådTågehorn skal som overskriften så fint antyder signalere i tåge. Oftest vil det være fra en båd til en anden båd. Det er nødvendigt da sigtbarheden ofte kan være meget lav under tåge, specielt hvis det er morgendis som de fleste har oplevet det, hvis man har prøvet at sejle tidligt om morgenen.

Derudover benyttes tågehorn også udstyrligt meget, og af god grund, af større skibe og både når de bevæger sig inde i havne. Det gør de for at signalere og informere uopmærksomme sejlere inde i havnen om, at de ankommer eller er på farten.

Ofte vil store både være svære at bremse eller styre forbi mindre fartøjer. Det er derfor vigtigt, at de mindre fartøjer hurtigt og effektivt bliver opmærksomme på det store fartøj, som oftest mere eller mindre lydløst bevæger sig ud eller ind af havnen. Her kommer et tågehorn alle til gode og har i tidernes løb været med til at forhindre mange uheld og sammenstød mellem skibe og både i alle verdenens havne.

Hallelujah, for at man fandt ud af at benytte tågehorn. Har du i forvejen ikke allerede et tågehorn, så anbefaler vi dig at anskaffe et. Størrelsen er selvfølgelig ikke ligegyldig, men et lille tågehorn er bedre end intet tågehorn. Det kan som oftest være langt mere effektivt end at råbe til en person på en anden båd, hvis opmærksomhed er andet steds.

 

Signalhorn

Signalhorn er egentligt det samme som tågehorn, men måske faktisk en bedre kategorisering af et redskab som skal give signal til andre om bevægelse, fare eller lignende. signalhorn

På samme måde som en bils horn, så skal et signalhorn på en båd indikerer en af flere ting.

  • Fare
  • Bevægelse
  • Fokus
  • Irritation (men lad nu være)
  • Hilsen
  • Opmærksomhed
  • Lykønskning med god fangst ell. lignende

Man kan købe sig helt små signalhorn, som man manuelt puster i og som kræver hverken elektricitet tilkoblet eller gas i flasken for at fungere.

trompethornHar man et større horn ombord på båden kan det faktisk også være en god idé at anskaffe sig en nødløsning, såfremt andet sætter ud i en nødsituation.

Signalhorn kaldes også nogle gange trompethorn og bruges blandt andet også som en slags udsmykning på en lang række og bestemt type af både.

Sådan et langt flot enten sølv belagt eller messing (eller forkromet) trompethorn på toppen af en båd eller mindre skib kan være utrolig charmerende.

Disse lange trompethorn og andre typer signalhorn kan findes hos vores betroede forhandler. Vi linker til dem på den grønne knap herunder, som tager dig direkte til kategorien med de forskellige typer signalhorn og trompethorn.

 

Skibshorn

skibshornEt skibshorn, er oftest også en slags skibshøjtaler.

Den kan i nogle tilfælde (hvis den er dyr nok) tilkobles musik og derved fungerer som en festlig lille anekdote på fisketuren.

Du kan med denne også variere i en lang række forskellige horn-lyde med dit skibshorn (skibshøjtaler). Det giver oftest en sjov reaktion i havnen og grund til tale og samvær.

Faktisk minder disse skibshorn og højtalere mig lidt om en gammel krigsfilm, hvor de smidder napalm med helekoptere over vietnameserne og spiller musik fra noget der minder om skibshorn og skibshøjtalere.

Det hele afsluttes af generalen som med en smøg i kæften siger “I love the smell of Napalm in the morning”. Klasse film, og mon ikke et skibshorn eller en skibshøjtaler vil kunne give dig samme sjove eller anderledes minder når du benytter det på din båd.

skibshøjtalerAlt skal selvføglelig ikke være “for sjov” omkring dette egentligt ret seriøse udstyr. For det er enormt vigtigt, at du såfremt din båd har en hvis størrelse anskaffer dig et skibshorn.

Det behøver ikke nødvendigvis være den helt dyre til flere hundrede kroner.

Hvis du ikke føler budgettet er til det kan du blot anskaffe dig et manuelt horn du kan puste i, i det alle mest truende nødsituationer.

Du kan også anskaffe dig et gashorn, som du måske allerede kender dem.

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar