UV jagt lygte test: Lygter til undervandsjagt

Læsetid: 6 minutter

Fordele ved UV jagt lygter

Selv om man dyrker UV-jagt på egen hånd og uden hjælpemidler i øvrigt, så kan man alligevel godt få brug for lidt hjælp til at finde frem til egnet bytte, specielt hvis det er lidt dunkelt, eller vandet er lidt grumset. Derfor kan man få UV jagt lygter, der er specielt egnede til jagt under vand.

Lidt firkantet kan man sige, at man ønsker noget, der er robust og holdbart, men som samtidig kan levere effektiv belysning under vanskelige forhold som almindelige lygter ville bukke under for, hvorfor den bedste UV lygte til UV jagt også er lette og brugervenlige.

Og hvis du ikke har mod på at slå dyr ihjel med de bare næver, men er kunstnerisk anlagt, så er der også muligheder med UV jagt lygter for både at tage billeder og lave video under vandet.

 

UV jagt lygter fra Kingfish

uv jagt lygter fra kingfish
Se udvalget her

Kingfish byder på en række forskellige lygter til UV jagt, hvorfor det er muligt at finde den helt rigtige lygte, hvor prisklasse og brugseffektivitet passer overens med ambitionsniveauet.

Kingfish er oprindeligt fra 2001 og startede som en hobby, der så udviklede sig til en virksomhed, der nu tæller over 20 fastansatte.

Drivkraften kommer fra lysten til dykning og en samtidig formidling af oplevelser ved samme.

Den succes, som virksomheden har opnået, bunder i mange års hård indsats for at opbygge faglig viden om området, skabe en forretning, der indeholder 100% af det, man skal bruge for at dykke, hvor fundamentet er egen lyst til at dykke – og visionen er klar: ”Alle skal have en god dykkeroplevelse”.

Se hele udvalget her

Orcatouch

Kingfish tilbyder lygter fra Orcatouch, hvor den første – D800 yder hele 2100 Lumen, så mange lumen og lang funktionstid, et perfekt valg til jagt på havørred og som en primær lygte til dine dyk.

orcatorch dykkerlygte hos kingfish

UV jagt lygten kommer med en total tid på over 3 timer. Ikke nok med det, så er den sådan indrettet, at den ikke bare slukker under et dyk, men fungerer således, at den sænker lysstyrken til kan 25% af max en time, før den løber tør, sådan at man kan nå at komme op, inden mørket sænker sig helt. Du kan se hele udvalget her.

UV jagt lygten er produceret af samme type aluminium, som bruges på for eksempel fly og er dermed både let og slidstærk. Ud over det så er den bygget efter det simple koncept, at der ikke er udvendige knapper ud over en tænd og sluk-funktion, hvilket gør, at der kan leveres stærk lysstyrke, lang funktionstid, og en fornuftig pris sammen på relativt lidt plads.

orcatorch uv jagt lygte fra kingfish

Som alternativ til model D800 kommer Orcatouch også med D810V med lidt mere beskedne 950 lumen, som absolut også kan være rigeligt, hvis man skal nøjes med at fotografere eller filme. Hvis du vil se alle deres uv jagt lygter kan du klikke her

Så er der model D860, hvis man virkelig skal give den gas, den store dreng i klassen med hele 4200 lumen til både UV-jagt, scuba og fridykning.

Ragnarok

Ragnarok uv-jagt lygter
Se udvalget her

En UV jagt lygte af dansk design og ligeledes testet i Danmark, forstået på den måde at den under hele udviklingsprocessen er blevet testet i både Vesterhavet, Øresund og i Østjylland.

Model 2000 yder 2000 lumen, der gør den super til at agere under vand selv under vanskelige forhold, og den er specielt designet til danske farvande.

Ragnarok findes i to modeller, hvor den anden Model 3600 er blevet benævnt som referencepunktet for nye UV jagt lygter med dens hele 3600 lumen.

 

UV jagt lygter fra lommelygtesalg.dk

Lommelygtesalg.dk er ejet og drevet af brødrene Andreas og Oluf Maximilian Pape. De kommer fra Silkeborg og er selv flittige brugere af lommelygter og UV jagt lygter og dyrker udelivet året rundt, også efter mørkets frembrud.

De fremhæver, at hvis du leder efter noget, men ikke kan finde det hos dem, at du så skriver til dem, hvorefter de vil skaffe den hjem. Ud over det så går de op i at passe på naturen og afsender ordrer, der er pakket miljøvenligt.

Se hele udvalget hos Lommelygtesalg.dk lige her

XTAR

xtar undervandsjagt lygte
Se hele udvalget her

Modellen XTAR D26 Whale L2 U3 anbefales som en dykkerlygte for den kræsne. Med dens 1100 lumen og dykkerdybde ned til 100 meter er det en professionel dykkerlygte med LED-teknologi, hvor man kan skifte mellem høj, turbo, medium og lav indstilling på styrken.

Ud over det kommer den med batteriindikator, der fortæller, hvornår det er tid til at lade op.

Modellen XTAR D35 er en lidt anden kaliber og beskrives som en dykkerlygte ud over det sædvanlige, idet den yder hele 2800 lumen. For at give en beskrivelse af styrken, så kan den lyse over 500 meter på land og op til 100 meter under vand.

Andre funktioner inkluderer magnetisk skifter, der gør den let at anvende med handsker på.

Fenix

Fenix uv-jagt lygte
Se hele udvalget her

Modellen SD10 er en lille og let UV jagt lygte, der kun vejer 160 gram! Den kommer med en række smarte funktioner i form af for eksempel bevægelsesteknologi, hvilket gør, at den er let at tænde og slukke den. Det sker med et enkelt ryst, dog er den samtidig beskyttet mod overdrevet ryst, så den kan ikke lække vand.

De to modeller af LED Lenser lygter er bygget til at fylde mindst muligt og samtidig yde en begrænset belysning, men til en absolut beskeden pris – velegnet til de mindre dykopgaver og fotografering, men absolut også til UV-jagt.

 

UV jagt lygter fra dykker-butikken.dk

lygte uv jagt
Se hele udvalget her

Dykker-butikken er ejet af Søren Wiesauer. Han har altid haft en drøm om at gøre passion og hobby til en levevej, og det skete, da han åbnede dørene til butikken i Aarhus i 2007.

uv jagt lygte test
Se hele udvalget her

Det betyder, at Dykker-butikken i dag efter års hårdt arbejde kan betegnes som et dykkercenter med en samlet flok specialister inden for de fleste undervandsaktiviteter og følgende stor succes.

Mottoet er ”hvis du kan trække vejret, kan du dykke”, og holdningen er, at dykning er for alle.

uv jagt nat lygte
Se hele udvalget her

Ved første øjekast må man sige at Dykker-butikken har et temmelig stort udvalg af UV jagt lygter, hvilket rangerer lige fra de helt små og ”penne-formede” lygter, der går under navnet Bigblue AL 250 – og til den massive Bigblue TL4800P.

Et andet kuriosum er, at de tilbyder pandelamper, hvilket i sig selv virker som en god ide i forbindelse med UV-jagt. På den måde har man hænderne fri til at jage, og der er endda mulighed for at købe en lygtepakke, hvor der er noget for enhver smag.

uv jagt lygter
Se hele udvalget her

Men der er ingen, der siger, at lygter kun er skabt for at give lys, for hos Dykker-butikken findes der faktisk et udvalg af video-lygter, der specielt er udviklede med hensyn til lysstyrke, farve og bredde på lyskegle til at passe til billeder og video.

Og for det ikke skal være løgn, så er der lygter, der er så kraftige, at de efter sigende skulle kunne ”gøre nat til dag”, hvilket skulle være muligt med afsindige 33.000 lumen på den mest lysstærke lygte.

lygte til uv jagt
Se hele udvalget her

Ud over selve lygterne har de også et udvalg af bøjelys – en form for markeringslys, der kan bruges, hvis du er ude om natten, og som går, at man bedre kan orientere sig, både med hensyn til position og i forhold til hvor andre opholder sig, eller for at markere hvor den faste jord er, når nu der ikke er noget naturligt lys.

Skal du have en UV jagt nat lygte eller måske flere – så er der nogle ting, der er rigtig gode at have med. Ikke mindst når man allerede står ude i ødemarken, og man har brug for de lidt mere simple ting som batterier, opladere og måske en håndledsrem til at holde det hele på plads. Også her er Dykker-butikken rigtig godt udstyret.

kina lygte uv jagt
Se hele udvalget her

Og hvis du nu gerne vil prøve din UV jagt lygte af i praksis, så arrangerer Dykker-butikken også ture – herunder dykkerture til Aarhusbugten og ved Lillebæltsbroen.

Er du lidt mere eventyrlysten og gerne vil have en oplevelse, men uden at det forpligter alt for meget, så kan du faktisk også booke en efter sigende adrenalinfyldt polterabend-tur, der indeholder både teori og praksis, og hvor du selv kan øve indflydelse på turen.

bedste lygte til uv jagt
Se hele udvalget her

Mere om undervandsjagt

Undervandsjagt, det lyder eksotisk, og det er det faktisk også, for det dækker over det at jagte fisk under vandet, men ikke nok med det, man gør det også med enten en kniv, et håndspyd eller harpun.

Det foregår, som betegnelsen indikerer, under vandet, men uden hjælpemidler som for eksempel iltflasker i øvrigt, på bare én vejrtrækning. Her skal ikke bruges kunstige fordele – men det betyder også, at man agerer på fiskens præmisser og i dens miljø.

Fordelen er så, at man selv bevæger sig som en fisk, helt frit og lydløst i vandet og kan gøre det så længe, man har lyst og kræfter.

Undervandsjagt er en kunst næsten lige så gammel som mennesket selv og med al sandsynlighed årsagen til, at mennesket kastede sig over at dyrke fridykning til at starte med.

I middelhavslandene startede man allerede med at dykke mod havets bund for flere tusind år siden med det formål at jagte fisk, muslinger og blæksprutter med de bare næver, men også svampe og konkylier så på den måde dagens lys.

Der dykkes stadig jævnligt efter perler og muslinger visse steder i verden i dag, hvor det primært er i Asien, at også almindelige mennesker bruger det til at supplere til dagen og vejen med.

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.