Vand i øret? Så mangler du vist et par ørepropper!

Vand i øret? Så mangler du vist et par ørepropper!
5 (100%) 2 votes

Du kender det helt sikkert godt med vand i øret. Hver eneste gang efter en omgang motion i vandet, står du efterfølgende nærmest bare og hælder vand ud af øret. Dette kan løses med et par gode ørepropper!

Ørepropper har længe været en kendt og meget benyttet del af konkurrencesvømmeres udstyrsnet (også min, og hvis ikke du har, så skynd dig at anskaffe dig et par). Til gengæld har jeg ikke særligt tit, hvis nogensinde, set en motionssvømmer med et par i ørene, og det er en stor fejltagelse. Det vil ikke bare gøre det mere behageligt at svømme, men også skåne dig for en masse problemer efter turen til svømmehallen.

 

Har fået vand i ørene, men hvordan får jeg det ud?

Du har sikkert allerede prøvet enten headbanging, at sove på den side med vand i øret eller øreskylning, for det er virkelig irriterende at have vand i øret. Man vil næsten gøre alt for at få det ud igen.
Oftest (9 ud af 10 gange)løber vandet ud af øret igen automatisk i løbet af et par dage uden man lægger mærke til det. Også er der ikke mere i det. Er det bare en ubehagelig/indelukket følelse i øret, vil vandet næsten altid bare løbe ud.
Hvis dette ikke sker, og det begynder at gøre lidt ondt, vil det formentligt være  den bedste ide at smutte til lægen. Han kan ofte lave en rigtig øreskylning, også vil vandet for det meste komme ud. Det vil være det klart sikreste, for at gøre noget selv derhjemme an være meget farligt. Fx. er der mange som prøver sig ad med vatpinde, og det er en virkelig dårlig ide, da det kan forårsage meget skade. Stikker man den for langt ind, rammer man pludselig trommehinden, også er skaden allerede sket. Derfor hold dig fra vatpinde. Det er mit bedste råd.
Ved lægen får man ofte noget recept, som man skal dryppe øret med et par gange om ugen. Ellers fjerner han bare ørevoksen, og skyller øret.

 

Undgå vand i øret helt med et par ørepropper

Vil du undgå alt det bøvl med lægen, recepter, headbanging og jeg ved ikke hvad, så skynd dig i stedet at anskaffe dig et par ørepropper. Det vil være en god og billig investering, som formentligt vil spare for dig en masse besvær.

Ørepropper kan bruges i mange sammenhænge.
Ørepropper behøver ikke bare være en fordel, hvis man tit er i vandet. Ørepropper er nemlig også særdeles gode til andre ting. Fx. hvis du sover ved siden af en som snorker som en sindssyg, så er det altså meget dejligt med et par ørepropper, som sætter en stopper for snorken (den har jeg brugt mange gange).
Desuden til koncerter, hvor musikken lige er takken for højt. Så er ørepropper altså en god løsning, specielt til mindre børn.

 

Specielle ørepropper til svømning

Der findes uendeligt mange forskellige slags ørepropper i alle mulige farver og former. Ørepropper til svømning er lidt, hvis ikke meget, forskellige til de almindelige ørepropper.
Ørepropper til svømning, er nemlig oftest sådan en spiral, som man putter ind i begge øre. Øreproppen slutter så til, og forhindrer at vandet kommer ind i øret. Desuden er det specielle ved denne Glandon ørepropper (hvor man desuden får en næseklemme med, som også er særdeles brugbart – AFFLIATE), at den ikke nødvendigvis nedsætter hørelsen, som mange andre ørepropper gør. Dette er en stor fordel, hvis man skal høre efter hvad træneren siger, eller hvad ens svømmekammerater siger.
Denne Glandon øreprop, som er den mest brugte øreprop blandt svømmere, er en særdeles holdbar og god øreprop, som kan bruges i flere år. Jeg har haft meget glæde af min i hvert fald.

Ørepropper koster ingenting.
Til under 100 kroner kan man købe de fleste slags ørepropper. Den her pakke fra Glandon incl. en næseklemme også, fås til 99 kroner, hvilket jeg med glæde smider efter den, for at undgå nogle af ovenstående problemer. Så jeg vil klart anbefale, dig at anskaffe dig et par. Det vil skåne dig for en masse problemer i fremtiden. Specielt hvis du svømmer open water/triathlon, men også i svømmehallen.

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Hej og velkommen til min side: Rygcrawl.dk Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om i som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.