Vandtanke, spildevandstanke og septiktanke til båden

Vandtanke, spildevandstanke og septiktanke til båden
5 (100%) 5 votes

Når man er den stolte ejer af en båd, så er det enormt vigtigt at have styr på – og sørget for at have købt den bedste vandtank. En vandtank, også kaldet spildevandstank eller septiktank er selvfølgelig ikke kun forbeholdt dem med en båd. De kan bruges i alskinsfacetter til både at opsamle spildevand eller opbevare andre væsker.

Dette indlæg kommer vil til at gennemgå de forskellige tanke. Vi kommer derudover til at henvise til nogle steder, hvor du kan søge yderligere information. Det anbefaler vi, at du søger hos vores eksterne partnere, da de er eksperterne på området og har siddet med dette i mange år. De kan derfor også guide dig professionelt frem til lige akkurat den septiktank du bør købe.

Vi har trods manglende ekspertise, dog rådført os med det bedste indenfor området, og vil forsøge på bedst mulig hvis også at introducere dig. Har du alleredde nu mod på, at læse dybdegående omkring individuelle tanke så kan de gøres på knappen herunder, som fører dig til marineudstyr.dk’s kategori med vandtanke, septiktanke og spildevandstanke samt universaltanke.

tanke-til-bad-marineudstyr

Vandtanke

Hvis du er på udkig efter udelukkende en vandtank til båden, så er dette underafsnittet at læse. Det er uanset om vandtanken kun skal bruges til drikkevand eller andre former for tanke.

De to mest populære tanke, som dog også kan benyttes som universaltanke eller andre smart-tanke til din båd er disse to herunder:

 

Hvis de ikke kan klare dine problemer, eller løse dine udfordringer. Eller måske blot opfylde din behov for vandopsamling eller opbevaring på båden. Ja så er der nok ikke mange tanke som kan. Dette er branchen førende sælgere og dem vi hører bedst anbefalinger om. Der er selvfølgelig ikke den store forskel, når det blot drejer sig om opbevaring, men pris sammenlignet med kvalitet – der er det eksperternes favoritter.

Vi forstår derudover også på dem vi har rådført os med at netop disse skulle kunne klare selv de mest komplekse opsætninger på båden. Derfor er det også dem vi vil anbefale til dig. Det er selvfølgelig uanset om du er ejere af en større eller mindre båd. Om du blot skal bruge en normal benzin eller olie tank eller faktisk leder efter en vand-opbevaringstank til yderligere brug.

Det smarte ved at handle vandtanke online er ligeledes at du oftest får dem til en langt mere favorabel pris, og ikke behøver at køre langt til et udkantsområde for selv at afhente dine tanke. De bliver bare fragtet lige til der, hvor du har båden liggende, og har behov for dem.

Hvis du er på udkig efter en ordinær vandtank til båden, vil vi som tidligere anbefale den førende sælger på markedet, nemlig marineudstyr.dk. Klik på linket herunder for yderligere information og for at gå til netop denne forhandler.

 

Spildevandstanke

spildevandtank med 36L 38L 100L 200LEn spildevandstank kan bruges både til båden og til haven. Det er en uspecificeret tank, som oftest bruges til regnvandsindsamling. Det er vand du senere kan bruge til lige det formål du selv ønsker. En af de gode tanke til netop dette formål vil vi beskrive yderligere senere i dette afsnit.

En af de favoritter, som oftest bruges af bådentusiaster til at opsamle spildevand er denne fænomænale spildevandstank fra Vetus. Her kan du opbevare fra 42 liter spildevand helt op til tanke med en kapacitet på +300L. Det er altså nogle ordentlige tanke, som kan bruges til alle niveauer og formål.

Her får du altså en super tank, som kan bruges til de fleste formål. De har samtidig en lang række forskellige størrelser som du kan vælge i mellem. Faktisk hele 8 forskellige størrelser: 42 Liter, 61 Liter, 88 Liter i de små størrelser. Hvis du i højere grad er ude efter nogle medium størrelser så fås de også i størrelserne: 137 Liter, 170 Liter til 215 Liters spilsevandstanke. Er du i stedet ude efter nogle helt store tanke så kan de slutteligt ogs fås i størrelserne: 335L og 390 Liters tanke til din båd. Eller hvis du har andre planer, måske som spildevandsopsamling til haven eller blot stående på havnen.

Her du fået mod på at shoppe lidt mere rundt på en professionel side, så anbefaler vi at du læser lidt yderligere omkring spildevandstankene på nedenstående link.

komplet opsat spildevandstankHer vil du ydermere kunne købe propper, farvemarkeringer og bundpropper samt forskellige switch produkter som gør håndteringen af væskerne nemmere samt introducerer dem bedre til slanger og andet ekstra udstyr, som du også vil kunne finde på ovenstående side.

Oftest kan en spildevandstank, bruges til opsamling af regnvand som kan bruges til at skylle ud i et havtoilet installeret på jeres båd. Det sparer jer, for en sørens masse forbrug på vand, som alligevel godt må være bakteriefyldt vand opsamlet på og omkring båden, mens i er på tur.

Er du i stedet ude efter et 100% komplet opsat spildevandsanlæg til båden så er nedenstående produkt en oplagt kandidat. Det er Nuoveda Rade  som er en komplet spildevandstank i størrelserne 40L til 100L. Du har flere forskellige valgmuligheder ift. størrelser.

 

Septiktanke

En septiktank, er det du nok oftest vil forbinde med jeres toilet på båden. Det er en beholder som fungerer som en bundfældningsopfanger. Den er oftest tilkoblet jeres spildevandstank og fungerer som en bundfældningsbeholder. Oftest vil i have en antihæver tilkoblet som renser og aflaster de normale tank. Det gør at alt det faste bundfald føres ned til denne tank.

Til en septiktank købes oftest et septikrør og en måler som måler bundfaldet, blandt andet i jeres spildevandstank. Den har den med oftest også at opfange en masse bundfald, som oftest vil være en god idé at filtrere til jeres septiktank.

membranpumpe til septiktanke

Til dette formål vil det også være en god idé at anskaffe jer en membranpumpe. Det vil oftest blive forklaret en del bedre på linket herunder.

Hvis du ikke allerede er blevet en smule bekendt med de forskellig brug af en septiktank til båden, så vil jeg råde dig til at læse yderligere omkring netop dette på marineudstyr.dk. De er de eksperter vi rådfører os med, og den førende forhandler i DK, som vi anbefaler i benytter jer af.

Det vil ikke være en dårlig idé netop at undersøge og vurdere om ikke i bør investere tid og penge i at få installeret et septiktank system på båden. Det kan spare jer for nogle ubehagelig bakteriefyldte oplevelser og gøre det hele nemmere og mere bekvemt på båden.

Septiktank til søtoilet

septiktank til søtoiletDu vil oftest selv kunne både installere et søtoilet og en septiktank ombord på jeres båd. Som i vil kunne tømme manuelt eller få andre til det, til slut på jeres tur. Det vigtigste er dog, at i ikke går på kompromi med kvaliteten af jeres septiktank ombord på båden. Det kan blive en grim oplevelse.. Puha.

Derfor vil vi i den anledning også anbefale at du tager et smut forbi marineudstyr.dk og kigger på deres udvalg af tanke til septisk opbevaring og udrensning af potentielt bundfald i spildevandsbeholderen.

Alle produkterne vil kunne findes på deres side, de er topprofessionelle og altid klar med en hjælpende hånd ift. guiding af dit køb af din nye septiktank så den er af den bedst ekvalitet uden du skal hose op med alt for mange penge. Der skal jo også være til meget andet lækkert ekstra udstyr til båden.

 

Universaltanke

universaltank 88LUniversaltanke kan bruges til vand, diesel eller som septiske tanke (altså tanke til toilettet/søtoilettet på båden). Det er tanke, som navnet indikerer, der kan bruges til mange forskellige formål og derfor er universelle i deres variationer og brugen af dem.

Universelle tanke til båden er intet nyt. Kvaliteten er dog de seneste år blevet så god på disse universaltanke, takket være den teknologiske udvikling, at det rent faktisk nu er både respektabelt og helt legitimt at bruge dem til lige det formål du ønsker.

Universaltanke er altså versitile tanke, som ikke bare er beregnet til enkelte formål. De findes i en lang række forskellige mål med forskellige opbevaringskapaciteter som spænder fra de helt små under 30L tanke til imponerede 1000L, 2000L og 3000L tanke.

100L, 200L og 300L universaltanke

Det er dog mere normalt at de fleste køber tanke på omkring 100L, 200L eller 300L. I enkelte tilfælde vil du selvfølgelig få brug for såvel 400L universaltanke til 5-600L tanke. universelle tanke til båden 61L

Når man har så versatilt (universelt) et produkt, er det selvfølgelig klart, at størrelserne også skal passe til de fleste formål. Uagtet om det er som tank til søtoilettet eller blot som opbevaring af spildevand eller som videførende vandtank til nedkøling af moteren ved hjælp af saltvand eller lignende.

 

Brændstofstanke (benzin/diesel)

septiktank til søtoiletDe fleste både “kommer” med en brændstoftank – men oftest er disse slidt, fyldt af gamle rester og affalndsprodukter fra tidligere brug og har derfor behov for udskiftning. Det er ikke altid, det er nemt eller muligt at få øje på.

Samtidig bliver tankene også med tiden slidte og afgiver nogle gange plast til diesel eller benzinen, hvorfor det kan være en god idé at udskifte en gammel brændstoftank på din båd. Hvis du har købt en båd uden en brændstoftank, så vil det ligeledes være oplagt at købe en… Ellers sejler du nok ikke så langt.

Her vil de fleste universaltanke kunne bruges. Det vi oftest hører er den oplagte kandidat til en benzintank til båden er brændstoftanken fra Vetus. Den kommer i mange forskellige størrelser og mål og kan købes på nedenstående link. Her vil du også finde mange andre egnede tanke til formålet at opbevare benzin og diesel på din båd i tanke.

 

Ferskvandstanke

ferskvandstanke og filtre til bådenDet er vigtigt at opbevare ferskvand korrekt og kvalitetssikret. Til det anbefaler vi KUN de bedste forhandlere, som vi ved har produkterne i orden. I dette tilfælde, og er du på udkig efter en ferskvandsbeholder til båden så anbefaler vi en af Marineudstyr.dk’s ferskvandstanke! Kvaliteten fås ikke bedre, servicen er i orden.

OG! Så kan du bestille direkte fra deres hjemmeside i lige den størrelse du ønsker og få leveret til lige den lokation du ønsker. Det er god service, og så er du sikret det absolut bedste kvalitet ved en af Danmarks førende forhandlere.

Derfor. Hvis du ønsker at handle en god og stabil ferskvandstank så anbefaler vi at du undersøger det nærmere på linket herunder. Derudover vil du også kunne finde saltvandsfiltre og udrensningssystemer på nedenstående link. På den måde kan du nemt få styr på afsaltningsprocessen og komme i gang med at fylde din ferksvandsbeholder ude på havet.

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

En tanke om “Vandtanke, spildevandstanke og septiktanke til båden

  Jensen

  (24. maj 2018 - 22:48)

  Hej rygcrawl.
  Elsker jeres guides til alt det lækre bådudstillingen jeg snart skal have købt mig.
  Det virker dig som om nogle SF disse tanke er mere til almenbrug og ikke sp meget specifikt til båden: men det er måske bare mig der fejlfortolker måden i hr skrevet det på.
  Nu får jeg lige læst det en gang til. Det er da overhoved ikke normale tanke i skriver om men egentligt super præcist omkring marine tankenog beholder til båden. Min fejl, super indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.