Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Hvis du er på udkig efter en god dykkerbog, at give til familiens dykker entusiast til jul – så bør du lige overveje en af disse fantastiske bøger omkring dykning lige her.

Jeg er selv kæmpe dykker-fanatiker, denne samling af bøger er min opdaterede liste over de bedste dykkerbøger. Listen indeholder både bøger, hvis udgangspunkt er beskrivelser af verdenens bedste dykker spots (steder) men også guides til fridykning, undervandsjagt og fisk samt reve, koraller og meget andet.

Bøgerne er udvalgt af mig, hvorfor listen selvsagt er en smule subjektiv. Jeg har dog samtidig valgt de mest populære bøger og sorteret fra og til med dem for øje.

Dykkerbogen – den mest købte dykkerbog

dykkerbogenDette er nok det  ubetinget bedste danske dykkerbog. Det er altså ikke bare min mening, men også den næsten samhørige udtale i danske dykker kredse. Bogen fungerer fantastisk som opslagsværk, når du skal planlægge din næste dykkerrejse. Tænk: Lonely Planet for dykkere og omkring dykning.

Man behøver ikke, inden købet at være velbevandret eller berejst dykker. Så længe du har ambitionerne og drømmene om det. Så kan denne bog hjælpe dig med at vælge den perfekte destination. Den har sågar hjulpet mig til at finde de bedste dyk rundt omkring i verdenen.

Bogen tager udgangspunkt i 31 steder, som bare er så fantastiske de måtte komme med. Det betyder selvfølgelig også, at bogen ikke tjener som en komplet liste over alverdens dykkersteder. Du får tilgengæld mere information, guldkorn og insider viden omkring de 31 steder end du finder nogle andre steder på nettet eller i andre dykker bøger.


Under overfladen – bog om dykning på Havana

under overfladenKender du allerede Drengene fra Havana? du har måske allerede set den fænomenale serie omkring deres jordomrejse.

Så kan du måske allerede nu gætte dig til, at netop de 3 er de ubetingede danske dykkereksperter. Derfor også de bedste når de kommer til at levere gode tips.

Men de gør meget mere end det i denne bog. I bogen kan du læse om sjove anekdoter, spændende og nervepirrende fortæller og så får du et utal af ekspert råd.

Du får ikke bare råd til normal tank (scuba) dykning, men ligeledes til fridykning, udstyr og havlivet.

En lidt utraditionel dykkerbog, der ikke fokuserer udelukkende på enten udstyr, havlivet eller stederne. Med denne bog får du det fulde overblik over alle dele, leveret på en spændende og informativ facon – der bestemt ikke er kedelig at læse.

I bogen finder du historie om både harpun jagter, at svømme og dykke med pukkelhvaler til smukke koraldyk og hvordan du begår dig i mødet med hajer.


Dykkerens fiskebog – bedste dykker bog om fisk

dykkerens fiskebog

Dette er en mest komplette og dybdegående fiskebog tilegnet dykkere overhoved!

Bogen tager udgangspunkt i arterne primært fundet i asien. Altså det indo-pacifistiske ocean, herunder særligt dykning i Thailand. Når man har købt denne bog, så vil du sjældent se fisk under dine dyk, som du ikke kan kortlægge, slå op og undersøge nærmere.

I bogen finder du dybdegående beskrivelser af over 325 fiskearter. Hele bogen er spækket med proffessionelle billeder taget primært fra Andamaner havet. Den beskriver dog dyr i rødehavet, Det indiske ocean og Stillehavet. I bogen finder du beskrivelser af alt fra søpindsvin og krabber til havslanger og skildpadder. Hele bogen er bygget op, sådan at du både kan finde de danske, engelske OG latinske navne.

Det er første gang, at det findes i en bog om fiskearter til dykkere og giver dig en unik mulighed, ud fra også engelske guides at finde det danske navn og beskrivelse af en fisk du ikke kender.

Bogen blev udgivet i 2011, men er stadig lige relevant i dag som nogensinde. Den består af 408 sider og vejer lidt over et kg.


Rejsebog til dykkere: Hvad for en fisk

rejse dykkerbog om fisk

Er du på udkig efter en lidt mere rejsevenlig bog om fisk i koralrevet eller køledisken? Så er den danske guide bog her: “Hva’ for en fisk?” lige noget for dig.

Den perfekte julegave til ham eller hende, der har planlagt en dykkerrejse og gerne vil have et opslagsværk med på turen.

Bogen er omtrent 100 sider lang og har information omkring mange forskellige fiskearter. Bogen fokuserer primært på fisk og arter i rødehavet samt Filipinerne og Thailand. En rigtig god bog inden et prøvedyk.

Bogen er skrevet af marinebiologen Lars Anker Angantyr. Den er skrevet med udgangspunkt i dyk foretaget i Caribien, Rødehavet, Det Indiske Ocean og flerfold af andre steder i Asien regionen.

Bogen kan både bruges som indledende og spændende læsning med er ligeledes super til dig, der gerne vil lære de danske navne på fisk du hører om, ser eller har muligheden for at opleve på tæt hold på nogle af dine dyk.

Bogen er udgivet i 2016 og er derfor også en af de mest opdaterede fiskebøger der findes på dansk. Hvis du allerede er den heldige ejer af en større bog om fisk, koraller og lignende, så er denne et super suplement!


Flere bøger om dykning her

Dette var en kort liste, med primært, de danske dykker bøger jeg syntes du få købt og læst.

Det er dog ikke sikkert, du lige syntes der var en bog, som mødte dine forventnigner, eller hvis beskrivelse lige var det du ledte efter

Det er helt fair. Måske syntes du også det kunne være spændende med en bog på engelsk.

Jeg har fundet alle bøgerne omkring dykning frem på linket herunder. Knappen herunder tager dig til en stor oversigt på Saxo, hvor du har muligheden for at klikke dig ind på alle bøgerne og vælge dem ud, du syntes ser mest interessante ud.

God fornøjelse.

Forfatter

Skriv en kommentar