Full face snorkel maske: Find den bedste helmaske til snorkling

Læsetid: 6 minutter

Dette indlæg byder på en samlet anmeldelse og test af: Full face snorkelmasker og dykkermaster.

Så kunne du godt tænke dig en helmaske til snorkling, men er usikker på, om de i virkeligheden virker?

↓ Så læs med LIGE HER ↓

Full face snorkel maske test:

Først har vi testet en snorkelmaske som dækker hele ansigtet. Altså en såkaldt Full face snorkelmaske.

Samlet set kan det siges:

Fullface snorkelmasker virker bare super!

Der er selvsagt forskel på kvalitet mellem de forskellige produkter, ligesom ved normale dykkermasker eller snorkelsæt.

Derfor har vi også lavet seperate anmeldelser af de forskellige snorkel masker som er “full face” man kan anskaffe sig på markedet i dag.

En god Fullface snorkel maske koster mellem: 250-999 kr.


Den Prisbevidste

prisbevidst fullface snorkel maske
Tjek prisen her →

Denne prisbevidste snorkelmaske er fra mærket SeacSub og modellen hedder UNICA. Med denne maske får du alt den kvalitet, selv den mere erfarne “snorklist” kunne have behov for. De nyeste fullface-teknologier er allered einkorporeret i denne masker.

Den skærmer dig effektivt fra det kolde vand og giver dig tryghed i at trække vejret under vand, sådan at du igen kan nyde at snorkle med maske.

Den indåndede luft kommer ind genne røret oppe ved panden og en lukke/åbne sluse ved mundingen gør, at der trækkes luft fra det store hulrum ved øjnene ned til det aflukkede hulrum ved munden.

Herefra er der seperate udluftningshuller i bunden foran munden på masken. Det betyder samtidig også, at du ikke skal have noget i munden. Du undgår derved også effektivt at blive træt i køberne under dine snorkelture.

Det er vigtigt at notere sig, at børn under 10 år ikke må bruge denne maske. Derudover er snorkelmasken udstyret med en sikret snorkel top, som effektivt sørger for, at der ikke kommer vand ind i snorklen, hvis den skulle kommer under vand. Et effektivt system som bare virker.

Snorkelsystemet kan fås i to forskellige størrelse. Først én som er ca. Small / Medium og også én som er Large / X-Large.

Fullface snorkelmasken fra SeacSub koster mellem 599-685 kr. alt efter, hvilken forhandler du vælger.

 

 


Den billige

full face snorkelmaske
Tjek prisen her →

Denne billige full face snorkel maske er det perfekte køb til hobby entusiasten der skal på snorkelferie.

Oftest vil mange have svært ved at håndtere det at skulle trække vejret gennem udelukkende en snorkel.

billig fullface snorkelmaske

Det gælder både fordi fornemmelsen af at trække vejret gennem et rør kan føles ubehageligt, men samtidig også usikkert.

Tag bare som eksempel min mor.

Hun havde at have hovedet under vand.

Det gør det virkelig svært for hende at dykke, især når hendes mund er omgivet af vand, så lægger det bare op til panik og en dårlig oplevelse.

Her kan sådan en relativt billig full face dykkermaske sagtens være løsningen.

Med dens store glas er du sikret et utrolig bredt udsyn (op i mod 180 grader).

Det skyldes glassets udformning, som udbreder dit synsfelt. Det er samme teknologi du finder i især triathlon svømmebriller.

Snorkelmasken (full face) kan benyttes af børn helt ned til 5 års alderen. Det er altså en maske for hele familien.

Samtidig kommer masken med en antidug teknologi indbygget og har derudover en ekstra lukning til munden, sådan at et læk et sted ikke breder sig videre i masken.

Det sørger desuden for mindre dug når du udånder.

Prisen på denne billige full face snorkel maske ligger mellem 299-350 kr.

 


Bedst i test

Bedst i test snorkelmaske til hele ansigtet dækker
Tjek prisen her →

Denne snorkelmaske dækker hele ansigtet og er perfekt til dig, der gerne vil have den absolut bedste kvalitet. Denne Full face snorkel maske er fra mærket Ocean Reef og er af højeste kvalitet.

Den lukker helt tæt om ansigtet, selv på dig med lidt skæg vil du sjældent opleve at den lækker vand ind i masken under dine snorkelture.

Snorkelmasken er særligt god til koldere vand, så du holder vandet væk fra ansigtet og området omkring din mund. Hvis du er træt af, at have trætte og kolde kæber og mund efter snorkelturene, så er denne full face maske helt sikker noget for dig.

Selve snorkel røret kan afkobles på denne maske, sådan at den kan pakkes bedre i tasken. Den fås desuden i 3 forskellige størrelser: X-small, Small/Medium og Large/X-Large.

I vores samlede test er dette snorkelmasken der dækker hele ansigtet som klarede sig bedst! Uden tvivl, det bliver så omvendt også afspejlet i prisen på masken. Men kvaliteten taget in mente, så er det et røverkøb!

Prisen på denne snorkel maske til hele ansigtet ligger mellem 999-1200 kr.

 


 

Til børn: Full face dykkermaske/snorkelmaske

Nu har vi vendt en helt masse dyre masker og grej her til sidst i indlægget med de forskellige Scubamasker. Så du sidder nok med spørgsmålet omkring, om du kan købe en full face snorkelmaske til dit barn?

Svaret er JA: Der findes full face snorkel masker og dykkermasker til børn.

Dem jeg ville anbefale dig, kan du finder her (længere oppe i indlægget)

Det vigtige er bare, at dit barn kommer til at holde af at snorkle eller dykke med masken. Så sørg gerne for at være omkring barnet de første par gange. På den måde kan du mitigere en uheldig oplevelse.

Forsøg også at fortæl barnet, at han eller hun ikke skal forsøge at dykke længere ned med masken, men blive i overfladen. I en full face snorkelmaske til børn er der oftest meget luft inde i masken, hvilket kan risikere at rykke masken af barnet pga. af trykket under vandet.

Men som svar på uroligheden eller nervøsiteten omkring, om dit barn eller dine børn nu også kan finde ud af at snorkle med en fullface maske, så er svaret altså ja.

Jeg anbefaler som sagt denne maske til børn, selvom du også kan købe de to andre. Altså enten denne eller denne.

 

Forskellige snorkel masker, som ikke er “full face”:

Ovenstående er alle snorkel masker, som ikke dækker hele ansigtet. Det er dog mere klassiske masker. Sammenlignet med de mere moderne “full face” versioner.

De dækker således kun halvdelen af ansigtet, øjne og næse. Så hvis du mangler et sådan par, så kan du trykke på én af de ovenstående links under billederne. På den måde kommer du til den billigste forhandler og kan købe produktet der.

Så får du den optimale dykker, snorkel eller strandferie.

 


Fullface dykkermaske test (scuba)

Der er ikke amnge dykkermasker som dækker hele ansigtet, altså en såkaldt fullface dykkermaske. Der findes dog særligt 2 produtker på det danske marked – men det skla siges forinden at de er dyre.

At dykke med en fullface dykkermaske kræver et dykkercertifikat (dykkerkursus) i netop den type udstyr. Så hver sikker på, at du har det inden du fortæller din DM at du har tænkt dig at dykke med en fullface dykkermaske.

Når det er sagt, så lad os få kigget på de to produkter:


Ocean Reef G.Divers Full Face Mask

Ocean Reef G.Divers Full Face Mask Denne fullface dykkermaske sælges hos 2 forskellige danske forhandlere.

Det er heldigvis en lidt billigere version (sagt forsigtigt, da den stadig er dyr sammenlignet med en “normal” dykkermaske”).

Masken kommer med mulgihed for at vælge mellem 4 forskellige farver. Der er allered eintegreret regulator slanger i masken. Stropperne er desuden monteret direkte på skærmen, for således at give den bedste mulighed for at spænde til.

Fordelen ved netop denne maske er, at du får et kvalitets produkt til relativt lav pris. Det er det perfekte valg til dig, der ikke nødvendigvis er erhvervsdykker, men gerne vil have fordelene af en full face dykkermaske til dine dyk.

Men hvilke fordele er der så, ved sådan en maske?

Fordelene:

  • Du får et langt større og bedre udsyn
  • Du undgår kulde i omkring ansigtet, hvis du dykker kolde steder
  • Du undgår kontakt med omkringliggende farer i vandet (kemikalier, brandmænd eller lignende)
  • Du undgår at blive træt i køberne af at skulle bide omkring et dit regulatorsæt‘s mundstykke.
  • Det bedste? Du får mulighed for at kommunikere oralt under dyk med din buddy eller overfladen.

Prisen for denne maske varierer mellem 3499 kr. til 3899 kr. hos Kingfish og Diving2000


Ocean Reef Neptune Space Full Face Mask

Denne dykkermaske er oftest købt af de topprofessionelle erhvervsdykkere. Det er én af de dyreste, hvis ikke den dyreste dykkermaske du kan få i Danmark.

Den har så omvendt også alt du skal bruge!

Masken vejer lige under 900 gram og er spækket med teknologi og lækre detaljer, som du bare ikke finder lignende andre steder.

Masken er fra mærket Ocean Reef og modellen hedder Neptune Space. Det er en Fullface dykkermaske, som giver en langt række fordele, hvoraf den vigtigste nok er muligheden for undervands kommunikation.

Ikke nok med at masken er spækket med detaljer, så kommer den også med et hav af justeringsmuligheder. Du kan eksempeltvis sætte selve udblæsningsventilen på masken til at være 4 forskellige steder.

Det er fuldstændig uhørt. Det giver dig dog en langt række virkeligt vigtige fordel under særligt teknisk krævende dyk.

Masken koster typisk op i mod 6000 kr. hos Kingfish.dk


 

 

Helmaske til snorkling

Vi har desværre ikke selv taget videoer af vores test af de forskellige helmasker til snorkling. Men hvis du gerne vil se en video af en test af en snorkelmaske der dækker hele ansigtet så kan du se nedenstående video.

Det er en video taget af Eva og Malthe. Den viser deres oplevelse med en lidt billigere version af en helmaske til snorkling.

Eva og Malthe er to eventyrlystne rejsebloggere som har rejst rundt i europa, du kan se deres video herunder.

Hvis du selv har lyst til at købe en lignende helmaske til snorkling. Så kan de gøres heroppe ←

De kalder den selv en facemask / face mask i videoen, men henviser altså bare til ovenstående.

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.