Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Når du skal købe en ny harpun til uv jagt, så er det vigtigt at vælge den rigtige! Her er det vigtigt at læse og forstå fordele og ulemper ved hver enkelt model. 

Det får du muligheden for i dette indlæg, hvor vi har anmeldt de 8 bedste harpuner til undervandsjagt. Vi har fundet nogle frem i mange forskellige prisklasser.

Lige fra en startpris på under 400 kr. til nogle der er op imod 2000 kr. dyre.

Salvimar Carbon Sapiens– holdbar og komfortabel

Salvimar Carbon Sapiens

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Salvimar Carbon Sapiens METAL harpun er en bestseller hos mange platforme og forhandlere.

Salvimar Carbon Sapiens METAL harpun har følgende egenskaber

 • Spritny aftrækkermekanisme
 • God føling med aftrækkeren
 • Åben muzzel
 • Rekyldæmper

Salvimar Carbon Sapiens METAL harpun vs. Markedet

Salvimar Carbon Sapiens Metal harpun har et lille hjul i aftrækkermekanismen, hvilket gør, at delene glider væsentligt mere ubesværet end ved andre lignende produkter.

Dette resulterer også i et mere holdbart produkt, da det reducerer slitage af stålelementer på andre modeller. 

Aftrækkermekanismen giver også en god føling, der lader dig bruge færre kræfter på at affyre spyddet, og så er afstanden mellem greb og trigger gjort 1 cm mindre, hvorfor du får et mere alsidigt og behageligt greb.

Derfor bør du købe denne harpun

 • Bestseller
 • Ny aftrækkermekanisme reducerer slitage
 • Komfortabelt, alsidigt greb

Salvimar Tomahawk– lavt lydniveau

Salvimar Tomahawk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Salvimar Tomahawk Harpunen er en bestseller hos flere platforme.

Salvimar Tomahawk Harpun kommer med følgende egenskaber:

 • Dæmpet lyd og fiktion grundet teflonbelagt pilspor
 • Justerbart aftræk
 • Heavy load mekaniske tåler op til 350 kg

Salvimar Tomahawk Harpun vs. Markedet

Denne harpun er utroligt gennemtænkt og har et præcist skud, som mange lignende produkter ikke kan måle sig med.

Denne harpun er en ny og optimeret model, hvor enhver tanke, der er lagt i den, virker gennemtænkt, når produktet er i brug. Harpunen har et roller system, og så kommer den i en flot og skarp rød farve. Harpunen fås i flere forskellige størrelser.

Harpunen virker gennemtænkt fra spids til håndtag, hvilket også ses i dens ekstremt gode præcision og store kraft, hvorfor den særligt egner til den erfarne undervandsjæger; dog er den også brugbar til nybegynderen med store ambitioner. 

Derfor bør du købe denne harpun

 • Bestseller
 • Præcist skud
 • Optimeret model

Pathos Laser Open Carbon Harpun – power og præcision

Pathos Laser Open Carbon Harpun

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Pathos Laser Open Carbon Harpunen er en bestseller hos platforme, der fremhæver produkter fra Kingfish.dk.

Pathos Laser Open Carbon Harpun kommer med følgende egenskaber

 • Kompakt design
 • Ergonomisk lav-profilhåndtag
 • Power og præcision

Pathos Laser Open Carbon Harpun vs. Markedet

Denne harpun har et spyd med en tykkelse, der lader dig skyde mere præcist end du ville kunne med lignende produkter på markedet. 

Spyddet har en tykkelse på 7 mm, hvilket giver dig et kraftfuldt og præcis skud selv på længere afstande. Denne præcision understøttes af den kontrol, som du har med harpunen grundet det ergonomiske design, der får den til at føles som en forlængelse af din arm. 

Yderligere har harpunen også et kompakt design med en afrundet form, hvorfor det er særligt let at manøvre det i vandet. 

Derfor bør du købe denne harpun

 • Bestseller
 • Ergonomisk håndtag
 • Særlige spyd gør det ekstra præcist

Salvimar Voodoo 75

Salvimar Voodoo Harpun

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Voodoo 75 fra Salvimar kommer med følgende egenskaber:

 • Ergonomisk håndtag
 • Kan betjenes af venstre og højre håndede
 • Inkluderer sikring
 • Kan opgraderes med tykkere elastik
 • Kommer med 16 mm elastik
 • Patenteret skaft
 • Aftageligt sigtedel på skaftet
 • God til let øvede

Dette er en super fin harpun til den let øvede, men egentligt god til generelt alle niveauer.

Dens skaft kommer i et blødt og behageligt gummi materiale. Sikkerhedsmekanismen virker både robust og gør arbejdet.

Mundingen på harpunen er åben. Overordnet set er det en behagelig harpun, til en rigtig fin pris som leverer varen.

Jeg ved dog ikke om den til tider farverige design måske påvirker UV jagten.


Frivannsliv Hunter 95 harpun

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Frivannsliv Hunter 95 harpunen kommer med følgende specifikationer:

 • Esktra kraftig
 • Kommer med 2 elastikker á 16 mm
 • Aftrækkermekanisme der kan justeres
 • Affyringsdele, aftrækkere og lineudløsere er i hærdet rustfrit stål
 • Spyd kommer med 3 forskellige hajfinner
 • Medfølger et stk. reservehåndtag
 • Belagt med stødsikrende gummi
 • Medfølger Snap Clip-elastik, til hurtig brug

Denne harpun er til dig, der gerne vil have en harpun med ekstra meget kraft. En harpun som er perfekt til udlandsture. Monteret med dobbelt elastikker og 95 cm rail er du klar til at skyde de helt store fisk med en let og elegant harpun der er nem at styre og sigte med.

Derudover har harpunen en unik og god feature med en karabine hage fastmonteret i bunden af håndtaget.

Det gør, at du let og nemt kan spænde den fast på din bøjeline. Du får dermed frie hænder til at slås med den store fisk du forhåbentligt lige har skudt på lang afstand.

Harpunerne fra Frivannsliv er alle håndlavede. De bliver derudover også tryktestet så er du er sikret mod lækager.

Harpunen mekanismer kan holde over 500 kg og elastikkerne til over 200 kg. De er samtidig blevet testet til at kunne blive strukket i en længde seks gange så langt som deres normale hviletilstand.


METAL ROLLER – Begynder Harpun

Billig begynderharpun

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her har vi en rigtig fornuftig begynderharpun, som uden tvivl vil være det naturlige valg for dig, som er relativ ny i dette. Den er produceret i letmetal, og derfor vil du hurtigt efter brug kunne trække den tilbage igen og gøre klar til næste skud – det er generelt relativt vigtigt i dit valg af begynderharpun, at den har denne hurtige lade mekanisme. Det vil nemlig gøre dig utroligt dygtig, til at anvende disse produkter hurtigt i det du får relativt mange skud.

Denne billige begynder harpun er fremstillet i fly aluminium hvilket gør den utroligt komfortabel i vandet, samt øger det dens holdbarhed således den ikke går i stykke efter 1 måneds anvendelse.

Med dets flotte unikke design, er der ingen tvivl om, at den hører til de mest solgte på markedet – og vi kan naturligvis sagtens anbefale den, da vi synes den er lille smart og utroligt god for en nybegynder.


PREDATHOR – Begynderharpun

begynder harpun bedste

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her har vi en model, som har været på markedet i fyrre år. Den har naturligvis været i en fantastisk udvikling, og er nu endt ud i dette elegante design. Den er super nem at navigere med under vandet, og desuden så affyrer den ved hjælp af trykluft, som i mange år har været det dominerende i blandt disse begynderharpuner.

Den kan holde til rigtig mange jagter, og leveres faktisk uden line hjul, dette kan dog tilvælges såfremt du ønsker dette. Som udgangspunkt er vores erfaring, at du ikke behøves dette tilbehør da man som regel når at skyde de danske fisk døde, og derfor behøves du ikke en line til at kunne trække i mod eller at fange den.


VODOO 75 – Begynder harpun

begynderharpun billig

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne begynderharpun er ligeledes til personer i kategorien letøvede, som ikke har den store erfaring med harpun fiskeri. Den er 75 cm i længden, og er derfor ualmindelig nem at navigere med under vand. Den kan nemt affyres fra ydre positioner, også er den super nem at lade

Den kommer fra en kollektion hvor man fra VODOO har tænkt mere på brugeroplevelsen, og det er vi i og for sig vilde med. For det er jo reelt set det, som det hele handler om, nemlig at kunne give sine forbrugere den absolut bedst oplevelse. Desuden har den et aftræk, som med sikkerhed vil dræbe dit bytte på stedet, den er nemlig hamrende kraftig. Der er en sikring indbygget således du er sikret, at den ikke går af uden at du er klar på det, og taget i betragtning af, at det er et relativt kraftigt våben at blive spiddet af – er det at foretrække.


Våbentilladelse til harpuner

Justitsministeriets svar på spørgsmål vedrørende våbentilladelse for harpuner kan du læse her.

Husk dog, at hvis du rent faktisk skal have tilladelse, til at fange fisk med harpun. Så kræver det også et gyldigt fisketegn.

Købsguide til harpuner for ‘dummies’

Fladfisk fanget med harpun på uv jagt
Fladfisk fanget med harpun på uv jagt

Kan du lide at dykke? Elsker du følelsen at at jage? Har du lige svaret ja, til begge forudgående spørgsmål, så hvorfor er det ikke du skla ud og undervands jage med harpun?!

Det skal du måske også, men så opstår dit næste problem. Du skal have købt en harpun, og der findes en milliard forskellige (okay måske ikke så mange). Uanset, hvilken du vælger, så kan du dog godt være sikker på den kan fange fisk. I sidste ende, er din succes afgjort af dine egne evner – og det kræver lidt træning at blive god.

Vælg én med sikring. Sikkerhed er så ustyrligt og ualmindeligt væsentligt, når det kommer til harpuner. Derfor skal du vælge en harpun med indbygget sikring i aftrækker mekanismen. Både til sikkerhed for dig og andre.

Størrelse. Modsat af, hvad mange måske tror, så er større harpuner ikke nødvendigvis til større fisk. Det handler i langt højere grad, om den distance du forventer at skulle skyde fangsten på. Des klarere og større synlighed i vandet des længere harpun. Hvertfald som tommelfingerregel. Selvfølgelig er størrelsen ikke intetsigende for, hvor store fisk du kan skyde. Men den generelle misforståelse er, at det er den eneste afgørende faktor.

Lyd. Det er vigtigere end du tror, at din harpun er lydløs. Rasler den løs, så ender du med at skræmme alle fiskene væk, som er meget opmærksomme på lyd.

Udgåede produkter:

x  Epsealon Exium G2 Harpun

Epsealon Exium G2 Harpun 50-130cmHarpunen, Epsealon Exium G2, har følgende egenskaber og specifikatioener:

 • Kraftig og proffesionel harpun
 • Ergonomisk håndtag med blød plast
 • Mindre modstand ved side-til-side bevægelser i vandet
 • Har sikringsmekanisme
 • 2 forskellige aftrækningsindstillinger (hårdt og blødt aftræk)
 • Kan indstilles med både åben og lukket munding
 • Dejlig let “næse”, som gør den ikke føles tung

Harpunen fra Esealon er en rigtig god harpun, til dig der gerne vil tage dit undervandsjagt til det næste niveau. Harpunen leveres med dobbelt elastikker når den kommer over 100 cm. Du kan vælge mellem flere forskellige længder fra 50 til 130 cm.

Den hydrodynamiske form på harpunen gør den let og medgørlig under vand, til trods for dens store styrke og selv lange versioner er lette at sigte og svømme med.

Den fordeler samtidig trykket perfekt fra harpun ende og ud i håndtag som resulterer i, at det er en af de mest præcise harpuner du kan få for penge.

Harpunen er rigtig god til de danske farvande. Samtidig er der dog rig mulighed for at tage den med til udlandet og skyde større fisk, uden at den kommer til kort.


x Salvimar Intruder Drop harpun

Salvimar Intruder Drop harpun 40-75cmSalvimar Intruder Drop harpun kommer med følgende egenskaber og specifikationer:

 • Fås i størrelserne fra 50, 60 eller 75 cm.
 • Harpunen leveres med et spyd med dobbeltmodhage
 • Ergonomisk håndtag
 • Brugbar af både venstre og højre hånd
 • Kommer med sikring
 • Kommer kun med en elastik
 • Velegnet til begyndere

Harpunen fra Salvimar er en super god og meget billig harpun til begynderen der gerne vil forsøge sig med spydfiskeri og undervandsjagt. Det kan være en rigtig god idé at tilkøbe en bungee for 19 kr. til harpunen. Den hjælper dig med at stramme harpunen efter hvert affyret skud.

Den har overraskende lidt rekyl trods den lave pris. Generelt set er det en godt bygget harpun. Den er både behagelig at holde og skyde med. Tuben er belagt med aluminium. Den kommer ligeledes med mulighed for at justere, hvor følsom aftrækken skal være. Det er en god feature, som umiddelbart ikke kunne forventes af en harpun til den pris.

Derudover kan du aftage den bagerste den af håndtaget. Nogle kan godt lide at bruge det til at sigte med, mens andre foretrækker at sigte uden. Det er derfor en god egenskab at denne kan tages af eller lade blive siddende på alt efter behov og ønske.

Sikkerhedsmekanismen på denne harpun sidder lige over tommelfingeren og går gennem harpunen. Skaftet består af ikke hærdet stål, hvorfor den med stor sandsynlighed vil bøje med tiden. Det er dog ikke en særlig dyr del at udskifte på harpunen.


x Cayman 2000 90cm harpun fra Omersub

cayman billig harpunOmersub’s Cayman 2000 harpum har følgende egenskaber og specifikationer:

 • Aluminium cylinder på 28 cm
 • Tahitian spyd i rustfrit stål
 • 2 forskellige ladeindstillinger
 • Kan bruges med standard elastikker og cirkulære
 • Klassisk Cayman håndtag
 • Foretrukne harpun blandt flere danske UV jægere
 • Nem at genlade
 • Lukket munding

Harpunen fra Omersub er en videreudvikling og opgradering af den velkendte Excalibur 2000, som er elsket af utrolig mange. Særligt kendt er den for at Johan Nielsen har udtalt og mener det er hans foretrukne harpun.

Cayman 2000 er perfekt til særligt danske forhold.

Den er samtidig den perfekte harpun til begyndere. Det skyldes også, at det er en af de billigste harpuner i Danmark.

Samlet set er det en virkelig prisbevidst harpun, som til prisen giver den bedste værdi for køberen.

Når en harpun har en lukket munding, som Cayman 2000 har det, så er den lavet til præcision.


Relaterende indlæg du kunne finde interessant, som også kan anvendes til harpun jagt.

FAQ

Hvad kan jeg bruge en harpun til?
En harpun er et våben, som du kan bruge til at jagte og fange forskellige slags fisk med. Originalt blev harpun kastet, men i dag er det muligt at købe harpuner, som bliver affyret fra en tilhørende pistol, hvilket gør det nemmere at sigte på byttet.
Er det lovligt at bruge en harpun?
I EU er det kun tilladt at drive undervandsjagt med harpun, når du bruger snorkeludstyr. Dermed må du ikke bruge en harpun, hvis du er i fuldt dykkerudstyr. Dertil er det ikke lovligt at jage med harpun om natten, hvilket er defineret som tidsrummet mellem solnedgang og solopgang.
Hvor hurtig er en harpun?
Det er forskelligt fra model til model, hvor hurtig en harpun er, når den bliver affyret. Dog bevæger harpunen sig så hurtigt, at den sagtens kan spidde en fisk. Dermed bør du aldrig affyre en harpun, hvis der befinder sig andre personer eller lignende foran våbnet.
Hvad er forskellen på en harpun og en speargun?
Der er i realiteten ikke den helt store forskel på en harpun og en speargun. I mange kredse bliver de to termer brugt som synonymer, hvormed du ofte kan gå ud fra, at det er den samme ting. Dog er der nogle kredse, som skelner imellem de to.

Forfatter

Skriv en kommentar