Harpun guide: De 5 bedste harpuner til UV Jagt (Opdateret 2019)

Harpun guide: De 5 bedste harpuner til UV Jagt (Opdateret 2019)
4.8 (95.56%) 36 votes

Når du skal købe en ny harpun til uv jagt, så er det vigtigt at vælge den rigtige! Her er det vigtigt at læse og forstå fordele og ulemper ved hver enkelt model. 

Det får du muligheden for i dette indlæg, hvor vi har anmeldt de 5 bedste harpuner til udnervandsjagt. Vi har fundet nogle frem i mange forskellige prisklasser.

Lige fra en startpris på under 400 kr. til nogle der er op imod 2000 kr. dyre.

 

Cayman 2000 90cm harpun fra Omersub

cayman billig harpunOmersub’s Cayman 2000 harpum har følgende egenskaber og specifikationer:

 • Aluminium cylinder på 28 cm
 • Tahitian spyd i rustfrit stål
 • 2 forskellige ladeindstillinger
 • Kan bruges med standard elastikker og cirkulære
 • Klassisk Cayman håndtag
 • Foretrukne harpun blandt flere danske UV jægere
 • Nem at genlade
 • Lukket munding

 

Prisen på Cayman 2000 er 999 kr.

Harpunen fra Omersub er en videreudvikling og opgradering af den velkendte Excalibur 2000, som er elsket af utrolig mange. Særligt kendt er den for at Johan Nielsen har udtalt og mener det er hans foretrukne harpun.

Morten Rosenvold Villadsen, kendt undervands jæger og forfatter af bogen “Hold Vejret – en bog om fridykning” bruger blandt andet Cayman 2000, som han mener er perfekt til danske forhold.

Den er samtidig i følge ham den perfekte harpun til begyndere. Det skyldes også, at det er en af de billigste harpuner i Danmark.

Samlet set er det en virkelig prisbevidst harpun, som til prisen giver den bedste værdi for køberen.

Når en harpun har en lukket munding, som Cayman 2000 har det, så er den lavet til præcision.


 

Epsealon Exium G2 Harpun

Epsealon Exium G2 Harpun 50-130cmHarpunen, Epsealon Exium G2, har følgende egenskaber og specifikatioener:

 • Kraftig og proffesionel harpun
 • Ergonomisk håndtag med blød plast
 • Mindre modstand ved side-til-side bevægelser i vandet
 • Har sikringsmekanisme
 • 2 forskellige aftrækningsindstillinger (hårdt og blødt aftræk)
 • Kan indstilles med både åben og lukket munding
 • Dejlig let “næse”, som gør den ikke føles tung

 

Epsealon Exium G2 koster 1199 kr.

Harpunen fra Esealon er en rigtig god harpun, til dig der gerne vil tage dit undervandsjagt til det næste niveau. Harpunen leveres med dobbelt elastikker når den kommer over 100 cm. Du kan vælge mellem flere forskellige længder fra 50 til 130 cm.

Den hydrodynamiske form på harpunen gør den let og medgørlig under vand, til trods for dens store styrke og selv lange versioner er lette at sigte og svømme med.

Den fordeler samtidig trykket perfekt fra harpun ende og ud i håndtag som resulterer i, at det er en af de mest præcise harpuner du kan få for penge.

Harpunen er rigtig god til de danske farvande. Samtidig er der dog rig mulighed for at tage den med til udlandet og skyde større fisk, uden at den kommer til kort.

 


 

Salvimar Intruder Drop harpun

Salvimar Intruder Drop harpun 40-75cmSalvimar Intruder Drop harpun kommer med følgende egenskaber og specifikationer:

 • Fås i størrelserne fra 50, 60 eller 75 cm.
 • Harpunen leveres med et spyd med dobbeltmodhage
 • Ergonomisk håndtag
 • Brugbar af både venstre og højre hånd
 • Kommer med sikring
 • Kommer kun med en elastik
 • Velegnet til begyndere

 

Prisen på Salvimar Intruder Drop harpunen går fra 499 kr. til 599 kr.

Harpunen fra Salvimar er en super god og meget billig harpun til begynderen der gerne vil forsøge sig med spydfiskeri og undervandsjagt. Det kan være en rigtig god idé at tilkøbe en bungee for 19 kr. til harpunen. Den hjælper dig med at stramme harpunen efter hvert affyret skud.

Den har overraskende lidt rekyl trods den lave pris. Generelt set er det en godt bygget harpun. Den er både behagelig at holde og skyde med. Tuben er belagt med aluminium. Den kommer ligeledes med mulighed for at justere, hvor følsom aftrækken skal være. Det er en god feature, som umiddelbart ikke kunne forventes af en harpun til den pris.

Derudover kan du aftage den bagerste den af håndtaget. Nogle kan godt lide at bruge det til at sigte med, mens andre foretrækker at sigte uden. Det er derfor en god egenskab at denne kan tages af eller lade blive siddende på alt efter behov og ønske.

Sikkerhedsmekanismen på denne harpun sidder lige over tommelfingeren og går gennem harpunen. Skaftet består af ikke hærdet stål, hvorfor den med stor sandsynlighed vil bøje med tiden. Det er dog ikke en særlig dyr del at udskifte på harpunen.

 


 

Salvimar Voodoo 75

Salvimar Voodoo HarpunVoodoo 75 fra Salvimar kommer med følgende egenskaber:

 • Ergonomisk håndtag
 • Kan betjenes af venstre og højre håndede
 • Inkluderer sikring
 • Kan opgraderes med tykkere elastik
 • Kommer med 16 mm elastik
 • Patenteret skaft
 • Aftageligt sigtedel på skaftet
 • God til let øvede

 

Prisen på Voodoo 75 fra Salvimar er 899 kr.

Dette er en super fin harpun til den let øvede, men egentligt god til generelt alle niveauer.

Dens skaft kommer i et blødt og behageligt gummi materiale. Sikkerhedsmekanismen virker både robust og gør arbejdet.

Mundingen på harpunen er åben. Overordnet set er det en behagelig harpun, til en rigtig fin pris som leverer varen.

Jeg ved dog ikke om den til tider farverige design måske påvirker UV jagten.

 


 

Frivannsliv Hunter 95 harpun

Frivannsliv Hunter 95 harpunen kommer med følgende specifikationer:

 • Esktra kraftig
 • Kommer med 2 elastikker á 16 mm
 • Aftrækkermekanisme der kan justeres
 • Affyringsdele, aftrækkere og lineudløsere er i hærdet rustfrit stål
 • Spyd kommer med 3 forskellige hajfinner
 • Medfølger et stk. reservehåndtag
 • Belagt med stødsikrende gummi
 • Medfølger Snap Clip-elastik, til hurtig brug

 

Prisen på Frivannsliv Hunter 95 er 2199 kr.

Denne harpun er til dig, der gerne vil have en harpun med ekstra meget kraft. En harpun som er perfekt til udlandsture. Monteret med dobbelt elastikker og 95 cm rail er du klar til at skyde de helt store fisk med en let og elegant harpun der er nem at styre og sigte med.

Derudover har harpunen en unik og god feature med en karabine hage fastmonteret i bunden af håndtaget.

Det gør, at du let og nemt kan spænde den fast på din bøjeline. Du får dermed frie hænder til at slås med den store fisk du forhåbentligt lige har skudt på lang afstand.

Harpunerne fra Frivannsliv er alle håndlavede. De bliver derudover også tryktestet så er du er sikret mod lækager.

Harpunen mekanismer kan holde over 500 kg og elastikkerne til over 200 kg. De er samtidig blevet testet til at kunne blive strukket i en længde seks gange så langt som deres normale hviletilstand.


METAL ROLLER – Begynder Harpun

Billig begynderharpun

Her har vi en rigtig fornuftig begynderharpun, som uden tvivl vil være det naturlige valg for dig, som er relativ ny i dette. Den er produceret i letmetal, og derfor vil du hurtigt efter brug kunne trække den tilbage igen og gøre klar til næste skud – det er generelt relativt vigtigt i dit valg af begynderharpun, at den har denne hurtige lade mekanisme. Det vil nemlig gøre dig utroligt dygtig, til at anvende disse produkter hurtigt i det du får relativt mange skud.

Denne billige begynder harpun er fremstillet i fly aluminium hvilket gør den utroligt komfortabel i vandet, samt øger det dens holdbarhed således den ikke går i stykke efter 1 måneds anvendelse.

Med dets flotte unikke design, er der ingen tvivl om, at den hører til de mest solgte på markedet – og vi kan naturligvis sagtens anbefale den, da vi synes den er lille smart og utroligt god for en nybegynder.


 

PREDATHOR – Begynderharpun

begynder harpun bedste

Her har vi en model, som har været på markedet i fyrre år. Den har naturligvis været i en fantastisk udvikling, og er nu endt ud i dette elegante design. Den er super nem at navigere med under vandet, og desuden så affyrer den ved hjælp af trykluft, som i mange år har været det dominerende i blandt disse begynderharpuner.

Den kan holde til rigtig mange jagter, og leveres faktisk uden line hjul, dette kan dog tilvælges såfremt du ønsker dette. Som udgangspunkt er vores erfaring, at du ikke behøves dette tilbehør da man som regel når at skyde de danske fisk døde, og derfor behøves du ikke en line til at kunne trække i mod eller at fange den.

Pris: 899 DKK

 


 

VODOO 75 – Begynder harpun

begynderharpun billig

Denne begynderharpun er ligeledes til personer i kategorien letøvede, som ikke har den store erfaring med harpun fiskeri. Den er 75 cm i længden, og er derfor ualmindelig nem at navigere med under vand. Den kan nemt affyres fra ydre positioner, også er den super nem at lade

Den kommer fra en kollektion hvor man fra VODOO har tænkt mere på brugeroplevelsen, og det er vi i og for sig vilde med. For det er jo reelt set det, som det hele handler om, nemlig at kunne give sine forbrugere den absolut bedst oplevelse. Desuden har den et aftræk, som med sikkerhed vil dræbe dit bytte på stedet, den er nemlig hamrende kraftig. Der er en sikring indbygget således du er sikret, at den ikke går af uden at du er klar på det, og taget i betragtning af, at det er et relativt kraftigt våben at blive spiddet af – er det at foretrække.

Pris: 899 DKK


 

Købsguide til harpuner for ‘dummies’

Kan du lide at dykke? Elsker du følelsen at at jage? Har du lige svaret ja, til begge forudgående spørgsmål, så hvorfor er det ikke du skla ud og undervands jage med harpun?!

Det skal du måske også, men så opstår dit næste problem. Du skal have købt en harpun, og der findes en milliard forskellige (okay måske ikke så mange). Uanset, hvilken du vælger, så kan du dog godt være sikker på den kan fange fisk. I sidste ende, er din succes afgjort af dine egne evner – og det kræver lidt træning at blive god.

Vælg én med sikring. Sikkerhed er så ustyrligt og ualmindeligt væsentligt, når det kommer til harpuner. Derfor skal du vælge en harpun med indbygget sikring i aftrækker mekanismen. Både til sikkerhed for dig og andre.

Størrelse. Modsat af, hvad mange måske tror, så er større harpuner ikke nødvendigvis til større fisk. Det handler i langt højere grad, om den distance du forventer at skulle skyde fangsten på. Des klarere og større synlighed i vandet des længere harpun. Hvertfald som tommelfingerregel. Selvfølgelig er størrelsen ikke intetsigende for, hvor store fisk du kan skyde. Men den generelle misforståelse er, at det er den eneste afgørende faktor.

Lyd. Det er vigtigere end du tror, at din harpun er lydløs. Rasler den løs, så ender du med at skræmme alle fiskene væk, som er meget opmærksomme på lyd.

 

 

3 ting du skal vide om det at jagte/fiske med harpun som begynder

Har du nogensinde tænkt på, at du gerne ville starte med at jagte med harpun. Det har du med stor sandsynlighed. Ellers var du nok ikke landet her. Så kan det selvfølgelig også være, at du allerede har været i gang med at tage ud og fridykke efter fisk du kunne jagte med din harpun. Og grunden til, at du ønskede at læse dette indlæg, var for at opgradere din nuværende harpun.

Jeg håber uagtet du fandt det du søgte (både begynder, øvet og prof uv jæger).

Men for lige at vende tilbage til de af jer, som er landet her, fordi i gerne vil påbegynde dit harpun fiskeri.

Hvis du kan lide at dykke, og generelt bare er fan af havet, så burde du have lyst til det.

Det er vigtigt, at du får klarlagt, hvad det at jagte med harpun egentligt går ud på.

Du tror måske det bare er, at flyde roligt gennem vandet med din harpun og forsøge at skyde fisk der kommer forbi dig. Eller at du simpelthen bare tager dig en svømmetur og fisk kommer og går som du kan vælge at skyde helt uden videre.

Der bliver du nok nød til at tro om igen. Du bliver med sikkerhed nød til at arbejde for det. Du skal både svømme, dykke, holde vejret og sørge for at udligne trykket. Og så skal du være tålmodig som bare søren.

 

Første ting du skal: Fridykning

Måske er du allerede bekendt med udtrykket, at fridykke. Det betyder at du skal holde vejret i længere perioder under vand. Det er vigtigt, at du faktisk øver dig i netop den del. Ellers bliver du hurtigt træt af at fridykke. Det er især vigtigt, hvis du aldrig rigtigt har fridykket eller holdt vejret længere tid under vand, mens du har været i bevægelse.

En af de aspekter, som er vigtige, når du skal fridykke og fange fisk med harpun er at du kan udligne trykket. Det er en teknik, hvor du sørger for at trykket på dit mellemøre er lige stort på begge side. Som du ved er trykket større des længere du kommer ned. Det betyder at dit mellemøre vil trykken mere ind mod hjernen. Forestil dig en trampolin, der bliver hoppet på, som bukker mere ind mod din hjerne. Du skla sørge for, at den ikke bukker for meget ind ad. Det kan være farligt.

Det gør du ved at udligne trykket. Teknikken er relativt simpel. Du holder dig for næsen og forsøger blidt at puste ud. Læg mærke til, at det er vigtigt du gør det blidt, ellers kan du få trampolin effekten den modsatte retning.

Der findes også en række andre metoder, såsom at immitere et gab med lukket mund, hvorved trykket udligner sig uden du behøver bruge hænderne. Teknikken er dog en smule mere kompliceret. Forsøg dig kun med den når du har god tid til det.

Anden ting du skal: Holde vejret

Det siger måske sig selv, at du skal kunne holde vejret for at harpunere fisk med din nye harpun. Men det kommer af en eller anden grund alligevel lidt bag på de fleste, hvor meget det egentligt er.

Som nævnt i indledningen, så kommer fiskene altså ikke bare hen til dig. Deraf også navnet: UV-jagt.

Mange af de fisk du skal/kan fange med harpun vil befinde sig på bunden, så det er vigtigt at du kan holde vejret længe nok til både at dykke derned. Sigte, skyde og nå op igen med fangsten uden at harpunens snor bliver helt viklet ind.

Tredje ting du skal: Følge instrukser

Der er utrolig mange farer ved at jagte med en harpun. Flere end man lige går og tror. Derfor er det også vigtigt, at du både følger alment kendte regler omkring dykning, men også din potentielle guides regler og instrukser.

Det gælder både omkring håndteringen af din harpun, men også den generelle omgang i vand og over land.

Det er som alment kendt regel vigtigt at du ikke peger harpunen mod dig selv. Trods det faktum at de fleste kommer med sikring, og i almindelighed ikke går af, når du ikke ønsker det. Så kan det ske. Og så er det altså bare en ærgerlig situation, hvis den har peget mod dine egne fødder eller din makkers numse.

En begynderharpun er en formidabel måde hvorpå du kan gå på jagt. Det er super simpelt og hamrende effektivt, og opfylder derfor alle de krav man måtte have for en god jagtdykning. Vi har selv jaget med en begynder harpun i gennem 1 år, og skiftede så til en mere avanceret en af slagsen. Derfor vil vi i dette indlæg italesætte de forskellige begynder harpuner, så vi mener er en god måde hvorpå, du kan komme igang med din jagt på havets bund.

Der findes nemlig mange muligheder, så det at kunne vælge den rigtigt kan være utroligt udfordrende, og derfor skal man som forbruger have tungen lige i munden, når man er på jagt efter sådan en begynderharpun. Vi har fundet de billigste og bedste til dig.

Hvis du har prøvet at jage med harpuner før bedes du tjekke dette indlæg, hvor vi anbefaler forskellige muligheder til dig.

Hvorfor gå på jagt med begynderharpun?

Du skal gå på jagt med en begynderharpun hvis du ønsker at prøve nået andet end du tidligere har gjort. Det er hamrende sjovt, nemt og faktisk nået man kan gøre sammen. Derfor opfylder det rigtig mange krav, man bør have til sin tid på vandet. Desuden koster det ikke en krig, at få fingrene i, så du har med andre ord alle muligheder for at kunne lave nået i din fritid, som du vil kunne hygge dig med.

Begynder harpun

Måske er det faktisk den absolut billigste måde hvorpå, du kan gå på jagt. Våbnet er næsten det billigste her, hvilket taget andre brancher i betragtning er en sjældenhed. Hvis du er rigtig heldig med sommervejret, behøves du faktisk ikke mere end et bare dykker briller og så ellers bare din begynderharpun, og så kan du fange fisk lige så tosset du vil.

Jeg har selv benyttet mig af begynder harpuner, og jeg må bare sige, at det alle dage slår fiskeri da dette bare er en mere intens og sjov jagt. Dine jagt gener kommer frem i det på en nærmest militær agtigt måde, og uanset hvor uerfaren man er, så er det nået alle kan være med til. Det kræver ikke mere end 2 minutters introduktion, også er du igang med at skyde fisk, krabber og hvad du ellers måtte finder.

Det kræver ikke nogen helt stor vedligeholdelse af være begynderharpun ejer – faktisk tværtimod. De er som sagt bygget til at kunne navigerer i vandet, og derfor ruster de ikke eller på anden måde tager skade af det – derfor har du sikret dig en masse jagt på vandet i mange år med denne fantastiske investering.

Du finder danmarks bedste og billigste udvalg af begynderharpuner her:

 

Hvor finder man den bedste begynder harpun?

BegynderharpunDu finder din begynderharpun via ovenstående link. Det er forhandlere, som virkelig formår at leve op til det de lover, nemlig hurtigt levering og kvalitets produkter af øverste klasse. Der er ingen tvivl om, at du med disse produkter er sikret en kanon oplevelse, og vi har endnu ikke oplevet at nogle har måtte returnerer deres produkter.

Derfor får du altså adgang til et fantastisk udvalg af produkter, hvor man ikke engang skal have tilladelse eller andet får at anvende dem, det er ligeledes en kæmpe fordel ved denne jagttype. Der er ingen adgangsbarriere, som holder dig tilbage – du kan derfor bare give den gas.

Vi oplever faktisk at mange ender med at købe en endnu dyrer model, fordi de simpelthen bliver så glade for det at være begynder harpun ejer, og det samme tror vi helt sikkert vil ske for dig.

 

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.