ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I dette indlæg, kommer jeg ind på de 4 bedste næseklemmer til børn og voksne under både svømning, dykning eller triatlon.

Vi starter kort med at liste de 4 forskellige produkter. Herefter kommer en sektion med fordele og ulemper omkring brugen af en næseklemme i vand og specielt under konkurrence svømning.

Bedste næseklemme til svømning (TYR)

TYR næseklemmeDenne utroligt lækre næseklemme fra TYR hr følgende egenskaber:

 • Lav profil, med minimal modstand
 • Anti-allergisk materiale (TPR)
 • Polyurethane ramme, for maksimal holdbarhed
 • Blød latex lag til overflade der møder din næse

Nedenstående er nogle udtalelser, fra folk der har købt og brugt produktet:

“Præcist, hvad man forventer når man køber et produkt fra TYR, ren og skær kvalitet”.

“Jeg har en rimelig normalt størrelse næse og denne klemme passer mig perfekt. Havde et par før, som blev ved med at falde af. Har brugt dette par fra TYR i et par måneder nu og ikke oplevet så meget som at det har rykket sig.”

“Jeg købte den for at øve mine vendinger, da jeg ofte fik vand i næsen under dem. De hjalp utrolig meget. De iriterede dog en smule efter omkring 800m svømning. Men det er heldigvis ikke noget, man ikke kan holde ud.”

Speedo næseklemme til konkurrence svømning

En super næsteklemme fra Speedo, som med en super metalramme, virkelig bare bliver ved med at levere varen.

Speedo konkurrence næseklemme svømningDen passer perfekt til den mere professionelle svømmer. Ikke fordi den ikke også er god til amatører. Men denne næsteklemme er super god til den seriøse svømmer.

Næseklemmen fra Speedo har følgende egenskaber:

 • Justebar metalramme, der giver super fit på alle næse-størrelser
 • Blød plast del som giver et rart og behageligt tryk mod næsen
 • Perfekt pasform til minimal vandmodstand
 • Kommer med beskyttelses beholder

Her er, hvad nogle af dem der har købt denne næsteklemme siger om produktet:

“Den bliver bare ved med at sidde fast, uanset svømmeteknik, vendinger eller lidt vild leg. Jeg bruger den også til vandpolo – og der bliver den sku også på, hvis jeg bare justerer den en smule strammere end normalt.”

“Man kan virkeligt stramme den meget, det kan være lidt ubehageligt, men den er samtidig enormt effektiv til at holde vand ude af næsen.”

“Fænomenal pris for et super super godt produkt. Tak til Speedo for denne lille geni-streg af en næsteklemme. Mvh alle konkurrence svømmere og vand-elskere.”

Nedenunder ser ud en amerikansk anmeldelse af næseklemmen fra Speedo.

Anmeldelse af de to næste udeladt

Vi vil ikke anmelde de to næste næseklemmer. Men hvis man søger enten en lidt mindre “proffesionel” næsteklemme fra Speedo fungerer deres Universal super fint til almen brug.

speedo universal næseklemme

Hvis man omvendt er på udkig efter både næseklemme og ørepropper til svømning i et sæt, så er nedenstående produkt et super match.

næseklemme og ørepropper svømmer sæt

Fordele og ulemper ved at bruge en næseklemme

Næseklemmer kaldes alt fra svømmeklemmer til alt muligt andet sjovt. Samlet set er det alt sammen bare en plastik, metal og eller silikone dimedutter, du benytter til at undgå vand i næsen.

Hvis du er en begynder, er der så mange ting at tænke på, og sørge for du får gjort korrekt når du starter med at svømme. At trække vejret er en teknik, som kan være både ubehagelig og svært at lære rigtig godt. Her kan en næseklemme hjælpe dig.

Men er det en god idé at købe en næseklemme?

Nå. Jeg besluttede at begynde at svømme igen som voksen. Da jeg gjorde det var en næseklemme en af de første ting.

Det var en kæmpe gave for mig. Jeg brugte dem intensivt inden jeg besluttede mig for at stoppe med det efter ca. et år.

Men hvilke fordele er der så ved at bruge en næsteklemme?

 • Når du svømmer crawl, undgår du at der kommer vand i næsen når du drejer hovedet. Med en næseklemme behøver du kun at fokusere på at trække vejret med munden alene.
 • Hvis du mangler balance i din rygcrawl, så kan det være en super idé. Specielt hvis du oplever at din manglende balance resulterer i at dit hovedet kommer under vand og du får vand i næsen.
 • Din butterfly vil ofte resultere i vand i næsen og specielt her kan en næseklemme være fordelagtig indtil du bliver mere tryg ved svømmeteknikken.
 • Hvis du er allergisk overfor kemikalier i svømmehallen så kan en næseklemme virkelig hjælpe dig
 • Der findes en bestemt bakterie: amoeba. Der er virkelig farlig, men samtidig også meget meget sjælden. Den rammer dig dog ved at komme ind gennem næsen og fortsætter til hjernen, hvor den ender med at nedbryde dele af din hjerne. Det kan en næseklemme potentielt forhindre.

Men er der ulemper?

Det helt åbenlyse er, at de professionelle svømmere sjældent til aldrig bruger en næseklemme.

 • Det er ikke 100% optimalt når du ikke kan puste ud gennem næsen.
 • Du har større tendens til at holde vejret med en næseklemme og det er ufordelagtigt for at få mest muligt oxygen i kroppen.
 • Du kan holde unødvendigt meget snot inde i næsen, som bure være kommet ud
 • Du vænner dig ikke til, ikke at bruge en næseklemme og det kan være sværere at gå tilbage til ikke at bruge én.

Forfatter

Skriv en kommentar