Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Harpun til unge og begyndere
Harpun til unge og begyndere

Har du nogensinde tænkt på, at du gerne ville starte med at jagte med harpun. Det har du med stor sandsynlighed. Ellers var du nok ikke landet her. Så kan det selvfølgelig også være, at du allerede har været i gang med at tage ud og fridykke efter fisk du kunne jagte med din harpun. Og grunden til, at du ønskede at læse dette indlæg, var for at opgradere din nuværende harpun.

Jeg håber uagtet du fandt det du søgte (både begynder, øvet og prof uv jæger).

Men for lige at vende tilbage til de af jer, som er landet her, fordi i gerne vil påbegynde dit harpun fiskeri.

Hvis du kan lide at dykke, og generelt bare er fan af havet, så burde du have lyst til det.

Det er vigtigt, at du får klarlagt, hvad det at jagte med harpun egentligt går ud på.

Du tror måske det bare er, at flyde roligt gennem vandet med din harpun og forsøge at skyde fisk der kommer forbi dig. Eller at du simpelthen bare tager dig en svømmetur og fisk kommer og går som du kan vælge at skyde helt uden videre.

Der bliver du nok nød til at tro om igen. Du bliver med sikkerhed nød til at arbejde for det. Du skal både svømme, dykke, holde vejret og sørge for at udligne trykket. Og så skal du være tålmodig som bare søren.

 

Første ting du skal: Fridykning

Måske er du allerede bekendt med udtrykket, at fridykke. Det betyder at du skal holde vejret i længere perioder under vand. Det er vigtigt, at du faktisk øver dig i netop den del. Ellers bliver du hurtigt træt af at fridykke. Det er især vigtigt, hvis du aldrig rigtigt har fridykket eller holdt vejret længere tid under vand, mens du har været i bevægelse.

En af de aspekter, som er vigtige, når du skal fridykke og fange fisk med harpun er at du kan udligne trykket. Det er en teknik, hvor du sørger for at trykket på dit mellemøre er lige stort på begge side. Som du ved er trykket større des længere du kommer ned. Det betyder at dit mellemøre vil trykken mere ind mod hjernen. Forestil dig en trampolin, der bliver hoppet på, som bukker mere ind mod din hjerne. Du skla sørge for, at den ikke bukker for meget ind ad. Det kan være farligt.

Det gør du ved at udligne trykket. Teknikken er relativt simpel. Du holder dig for næsen og forsøger blidt at puste ud. Læg mærke til, at det er vigtigt du gør det blidt, ellers kan du få trampolin effekten den modsatte retning.

Der findes også en række andre metoder, såsom at immitere et gab med lukket mund, hvorved trykket udligner sig uden du behøver bruge hænderne. Teknikken er dog en smule mere kompliceret. Forsøg dig kun med den når du har god tid til det.

Anden ting du skal: Holde vejret

Det siger måske sig selv, at du skal kunne holde vejret for at harpunere fisk med din nye harpun. Men det kommer af en eller anden grund alligevel lidt bag på de fleste, hvor meget det egentligt er.

Som nævnt i indledningen, så kommer fiskene altså ikke bare hen til dig. Deraf også navnet: UV-jagt.

Mange af de fisk du skal/kan fange med harpun vil befinde sig på bunden, så det er vigtigt at du kan holde vejret længe nok til både at dykke derned. Sigte, skyde og nå op igen med fangsten uden at harpunens snor bliver helt viklet ind.

Tredje ting du skal: Følge instrukser

Der er utrolig mange farer ved at jagte med en harpun. Flere end man lige går og tror. Derfor er det også vigtigt, at du både følger alment kendte regler omkring dykning, men også din potentielle guides regler og instrukser.

Det gælder både omkring håndteringen af din harpun, men også den generelle omgang i vand og over land.

Det er som alment kendt regel vigtigt at du ikke peger harpunen mod dig selv. Trods det faktum at de fleste kommer med sikring, og i almindelighed ikke går af, når du ikke ønsker det. Så kan det ske. Og så er det altså bare en ærgerlig situation, hvis den har peget mod dine egne fødder eller din makkers numse.

 

Harpun jagt uv
Harpun jagt uv

En begynderharpun er en formidabel måde hvorpå du kan gå på jagt. Det er super simpelt og hamrende effektivt, og opfylder derfor alle de krav man måtte have for en god jagtdykning. Vi har selv jaget med en begynder harpun i gennem 1 år, og skiftede så til en mere avanceret en af slagsen. Derfor vil vi i dette indlæg italesætte de forskellige begynder harpuner, så vi mener er en god måde hvorpå, du kan komme igang med din jagt på havets bund.

Der findes nemlig mange muligheder, så det at kunne vælge den rigtigt kan være utroligt udfordrende, og derfor skal man som forbruger have tungen lige i munden, når man er på jagt efter sådan en begynderharpun. Vi har fundet de billigste og bedste til dig.

Hvis du har prøvet at jage med harpuner før bedes du tjekke dette indlæg, hvor vi anbefaler forskellige muligheder til dig.

Hvorfor gå på jagt med begynderharpun?

Du skal gå på jagt med en begynderharpun hvis du ønsker at prøve nået andet end du tidligere har gjort. Det er hamrende sjovt, nemt og faktisk nået man kan gøre sammen. Derfor opfylder det rigtig mange krav, man bør have til sin tid på vandet. Desuden koster det ikke en krig, at få fingrene i, så du har med andre ord alle muligheder for at kunne lave nået i din fritid, som du vil kunne hygge dig med.

 

Begynder harpun

 

Måske er det faktisk den absolut billigste måde hvorpå, du kan gå på jagt. Våbnet er næsten det billigste her, hvilket taget andre brancher i betragtning er en sjældenhed. Hvis du er rigtig heldig med sommervejret, behøves du faktisk ikke mere end et bare dykker briller og så ellers bare din begynderharpun, og så kan du fange fisk lige så tosset du vil.

Jeg har selv benyttet mig af begynder harpuner, og jeg må bare sige, at det alle dage slår fiskeri da dette bare er en mere intens og sjov jagt. Dine jagt gener kommer frem i det på en nærmest militær agtigt måde, og uanset hvor uerfaren man er, så er det nået alle kan være med til. Det kræver ikke mere end 2 minutters introduktion, også er du igang med at skyde fisk, krabber og hvad du ellers måtte finder.

Det kræver ikke nogen helt stor vedligeholdelse af være begynderharpun ejer – faktisk tværtimod. De er som sagt bygget til at kunne navigerer i vandet, og derfor ruster de ikke eller på anden måde tager skade af det – derfor har du sikret dig en masse jagt på vandet i mange år med denne fantastiske investering.

Du finder danmarks bedste og billigste udvalg af begynderharpuner her:

 

Hvor finder man den bedste begynder harpun?

Begynderharpun

 

Du finder din begynderharpun via ovenstående link. Det er forhandlere, som virkelig formår at leve op til det de lover, nemlig hurtigt levering og kvalitets produkter af øverste klasse. Der er ingen tvivl om, at du med disse produkter er sikret en kanon oplevelse, og vi har endnu ikke oplevet at nogle har måtte returnerer deres produkter.

Derfor får du altså adgang til et fantastisk udvalg af produkter, hvor man ikke engang skal have tilladelse eller andet får at anvende dem, det er ligeledes en kæmpe fordel ved denne jagttype. Der er ingen adgangsbarriere, som holder dig tilbage – du kan derfor bare give den gas.

Vi oplever faktisk at mange ender med at købe en endnu dyrer model, fordi de simpelthen bliver så glade for det at være begynder harpun ejer, og det samme tror vi helt sikkert vil ske for dig.

Forfatter

Skriv en kommentar