Denne artikel indeholder annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

Sidst opdateret den

fyldt-kuffertSolen får lige så stille mere magt, blomsterne springer ud og i takt med temperaturen stiger humøret. Sommeren er på vej. Men med sommeren kommer også sommerferien, hvilket betyder at du, alene med familien eller vennerne, skal have slappet af og nyde livet, langt væk fra hverdagens stress og jag. Der skal tankes op på D-vitaminerne og energien. Men inden alt er fryd og gammen, så skal der pakkes til den længe ventede og hårdt trængte sommerferie. Hvad du skal have med og huske på, vil du kunne læse i det følgende.

Ingen pakning til ferien uden en kuffert

Før du overhovedet kan begynde at pakke alle dine nødvendigheder ned, må du nødvendigvis have noget at pakke det ned i. Man kommer ikke så langt hvis det hele skal fragtes i netto poser. Derfor har du brug for en god kuffert. Men er en kuffert bare en kuffert?

sommerferie pakkelisteNej selvfølgelig ikke. Der findes mange forskellige slags kufferter, for vi har alle mange forskellige behov alt efter hvilken slags ferie vi skal på. Overordnet kan du vælge mellem en stor kuffert og kabinekufferter på under 55x40x20 cm, som er de mest populære størrelser.

Men hvad skal man være opmærksom på i sit valg af kuffert? I forhold til størrelsen på kufferten, vil det oftest være længden på ens ferie der er afgørende for om man har behov for en stor kuffert. Er man kun væk et par dage eller en uges tid, vil de fleste kunne nøjes med en kabinekuffert.

Dernæst skal man tænke over om man vil have en hard- eller softcasekuffert. Fordelene ved en hardcase kuffert er at ens ting er mere beskyttet, den er mere vandafvisende og normalt set har den fire hjul hvilket gør den yderst behagelig at køre rundt med. På den anden side er nogle af fordelene ved en softcase kuffert at den er mere fleksibel og at det derfor er muligt at presse lidt ekstra tøj ind i den eller at presse den ned i en trang plads.

Overordnet pakkeliste til sommerferien

Selvfølgelig er din pakkeliste til sommerferien også afhængig af hvilken form for ferie du har valgt at tage på. Derfor vil du nu kunne læse en overordnet liste for hvad du skal huske at pakke. Efterfølgende vil der også være en liste med mere specifikke ting til henholdsvis badeferien og byferien.

Der er taget udgangspunkt i at det er godt vejr ved sommerferiedestinationen.

 • Vigtige papirer og rejsedokumenter (Herunder fx pas, sygesikringsbevis og vaccinationskort)
 • Solcreme
 • Solbriller og solhat, evt. løbesolbriller
 • Førstehjælpskit (dette kan specialiseres efter dine og dine rejsefællers behov, fx kan tilføjes transportsygetabeletter eller andet)
 • Opladere til dine elektroniske enheder
 • Tøj og toiletsager
 • Adapter
 • Kamera, evt. vandtæt kamera

Til badeferien

Står den på badeferie i år vil du højst sandsynligt gerne tilføje et par ting til din pakkeliste til sommerferien. Derfor vil du i det følgende kunne se nogle punkter specifikt rettet mod badeferien.

 • Badetøj
 • Håndklæder
 • Microfiberhåndklæder
 • Svømmeudstyr (Skal der børn med på ferien kunne dette inkludere svømmevinger/-ring. Ellers kunne det være svømmefødder og dykkerudstyr.)
 • Bøger eller abonnement til lyd/e bøger
 • Klipklapper

Til storbyferien

En ferie i storbyen om sommeren kalder selvfølgelig på nogle lidt andre ting, selvom vejret forhåbentlig også vil være dejligt. Derfor kan du i det følgende se nogle forslag til hvad du bør tilføje til din pakkeliste til sommerferien der går til storbyen.

 • Komfortable sko
 • Research vedrørende byen (I disse moderne tider kan dette være et Pinterest board, ellers er Turen går til også en mulighed)
 • Fysisk eller downloadet kort

Få alle tingene fra din pakkeliste med i kufferten

pakkelisteMan skulle ikke tro det, men selv når det kommer til hvordan man skal pakke sin kuffert mest effektivt, er der mange metoder at gøre brug af. Først og fremmest kommer du langt ved ikke at smide ting ukritisk i din kuffert, men nøje udvælge det du virkelig har behov for. Det vil være smart hvis du kan overveje en måde at genbruge dit tøj på i forskellige outfits. På den måde har du allerede undgået at medbringe en masse ting og tøj, som du alligevel ikke får brugt og derfor har optaget unødig plads i din kuffert.

Nu er vi kommet til hvordan du reelt set vil pakke de ting du har udvalgt på den mest effektive måde. Her kunne en metode være at rulle dit tøj, da det på denne måde bliver så kompakt som muligt. En ekstra bonus er at det også mindsker risikoen for at ankomme med en kuffert fyldt med krøllet tøj.

En anden metode er at vakuumpakke. Her kan du anskaffe dig specifikke poser til dette, hvor du pakker tøjet ned i dem og efterfølgende suger luften ud af dem med en støvsuger. Eneste ulempe ved dette kan være når du skal pakke til hjemrejsen

Tredje og sidste forslag er at pakke cubes, som er små kasser som du pakker dine ting ned i. Dette er en smart metode, da det kan være nemmere at pakke effektivt og tæt i de mindre cubes, end i en hel kuffert. Efterfølgende kan du så lægge dine cubes tæt ved hinanden i selve kufferten, så alt pladsen bliver brugt op.

Dette indlæg har fået stjerner baseret på anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS. Han forsikrer en høj kvalitetstandard i artiklerne, og ajourfører indholdet, så læserne får maksimal udbytte af artiklernes bærende informationer.

Skriv en kommentar