ANNONCER

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Rygcrawl.dk er en annoncefinansieret side, som derfor indeholder reklamelinks. Vores artikler er dog redaktionelle og uvildige, hvor fokus er at hjælpe og guide dig som læser.

I dette indlæg kigger vi på gode snorkelveste til såvel børn som voksne. Så er du ude for at skulle købe en snorkelvest, så kig med her.

Nogle af produkterne og snorkelvestene findes i samme model til både børn og voksne, ellers er det tit sådan, at samme snorkelvest ikke nødvendigvis både kan finde til børn i samme model som de kan findes til voksne.

Vi kommer dog til at runde et par muligheder, hvor du kan finde snorkelveste. Hvis du allerede nu har lyst til at tag et kig på udvalget hos de to bedste forhandlere af decideret veste til snorkling, så bør du tage et kig på én af to muligheder herunder (den grønne knap henviser dig direkte til deres kategori med snorkelveste).

Uanset hvad du vælger at købe for en vest, så kræver og skal du have følgende 2 ting med på en god snorkeltur, et snorkelsæt og en snorkelvest!


 

Snorkelvest til børn

I dette afsnit skal vi se nærmere på nogle af de muligheder du har, hvis du skal ud og købe en snorkelvest til et barn eller en yngre person.

Der er et hav af forskellige muligheder og forhandlere, hos Rygcrawl.dk vil vi dog primært anbefale to. Vi har allerede henvist til dem én gang tidligere i dette indlæg, men du kommer til at få muligheden for at se deres udvalg igen senere. Først skal vi dog snakke om nogle af de ting, som er gode at holde øje med når du skal finde en god snorkelvest til dit barn.

snorkelvest til børn og babyer

 

Hvis du har et helt lille barn, som kun lige akkurat har mulighed for at komme med ud og snorkle, så er det vigtigt at snorkelvesten sørger for at skabe en balance i måden barnet ligger i vandet på. En forkert vægtfordelen så vil barnet skulle kæmpe med at holde balancen i vandet. Det kan være både ubehageligt og en dårlig oplevelse for barnet.

Derudover kan det ikke mindst også være farligt. Taber du opmærksomheden på barnet og vender snorkelvesten balancen forkert, og har barnet ikke selv mulighed for at redde sig ud af situationen kan der ske drukneulykker. Selvom det heldigvis er meget sjældent, så er det ikke uhørt.

Det går altså ikke at du “bare lige” køber en voksen snorkelvest i en lidt mindre størrelse. Er dit barn ikke over 8 år, så råder vi kraftigt til, at du undgår at købe snorkelveste som ikke specifikt henvender sig til børn.

Du kan finde nogle rigtig fine snorkelveste til børn på nedenstående to links. Det er vores foretrukne forhandlere og deres udvalg af børne veste bygget og produceret på den rigtige måde for maksimal sikkerhed.

snorkelvest børn

 

For at gøre afsnittet her omkring børnesnorkelveste færdige, så vil denne type snorkelveste (hos især marineudstyr.dk) have en indbygget funktion til de aller mindste, som sørger for at de ikke glider ud i bunden. Mange voksen snorkelveste og redningsveste kommer desværre uden stropper til under benene. Samtidig kan små børn nemt ende med at glide ud gennem disse små stropper. Og altså derved ud af snorkelvesten.

Det afhjælpes hos det udvalg Marineudstyr.dk har med nogle tykkere stropper, som sikrer især mindre børn fra at falde ud af snorkelvesten under snorkel turen.

Synlig snorkelvest

Det er samtidig en rigtig god idé at vælge en meget synlig snorkelvest sådan, at det er nemt at få øje på barnet. Når man er i gang med at snorkle, kan det være virkelig svært at orientere sig. Man mister nemt både tidsfornemmelse og stedfornemmelse fordi fokus er rettet mod bunden og alle de spændende ting. Derfor kan personer og især børn ofte ende langt væk fra det sted på stranden de gik i. Det betyder derfor også, at de kan ende med at komme langt ud.

Man skal faktisk ikke mere end små 100 m ud, før det begynder at blive rigtig svært at få øje på brøkdelen af en person eller et barn der snorkler. Medmindre den person selvfølgelig bærer en orange snorkelvest. De kan selvfølgelig også være andre klare farver, som er nemme at få øje på. Det er også meget normalt med gule snorkelveste.

 

Det samme gør sig gældende, hvis i er ude på en snorkling tur fra en båd. Her ender man også meget nemt rigtig langt fra båden. Selvom en person, der er endt langt fra båden godt kan se båden, så er det altså ikke altid lige nemt for båden at se det snorklende barn. Derudover virker den klare farve i en snorkelvest også som en ekstra sikkerhed. Vi hørte så sent som i sidste sommers, hvordan en vandscooter var med til at dræbe to amerikanske piger. Af selvsamme grund, for at være tydelig i vandet som snorkler, er det en god grund at købe vesten i klare og tydelige farver.

 

Snorkelvest til voksne

Nu har vi snakket en hel del omkring sikkerhed. Problemet med at gøre det i et afsnit omkring børn, er at de voksne tror, de ikke har behov for en sikker snorkelvest. Det er oftest en mærkelig kutyme på såvel sejlbåde som under snorkling, at voksne tror de ikke skal iklædes en sikker snorkelvest.

Argumentet jeg tit hører er blandt andet, at de er jo voksne, så de kan godt svømme. Eller at snorkelveste kun er nødvendige hvis man ikke kan svømme. Eller jeg har alligevel så meget fedt at jeg flyder uden en vest til snorkling.

snorkelveste til voksne

 

Selvom jeg godt kan trække på smilebåndet over den sidste, så er det samtidig så forkert og så stor en misforståele, som noget overhoved kan være.

Stort udvalg

Selvfølgelig skal voksne også iklædes en snorkelvest. Det gælder selvfølgelig også for de voksne som har lært at svømme, jeg ved ærlig talt ikke hvem der har bildt dem (måske dig?) ind at det skulle være afgørende for vigtig for om en den er nødvendig.

snorkelvest

 

Derfor skal du købe en snorkelvest

Nu ved jeg selvfølgelig ikke om du var tilbage og læse omkring, hvorfor jeg mente børn burde have en snorkelvest på. Men jeg kan gøre det helt kort, for argumenterne og de sikkerhedshensyn du tager med en vest gælder også for voksne:

  • Du er nemmere at se for både, jetski og andre fartøjer, som lettere kan undvige og styre uden om dig. Du ser dem ikke, du har hovedet under vand. Og med en sort t-shirt, bar hud eller våddragt på, så er du bare ikke særlig synlig.
  • Du er nemmere at se, for dine med-snorklende personer i båden eller på land. Når du snorkler, så ender du oftest langt væk fra der, hvor du startede. Hvis du har svært ved at komme tilbage (fralandsvind eller tidevandet kan være faktorer som pludseligt arbejder mod dig), så er det en god idé at personerne på land eller i båden kan holde øje med dig, selv på lange afstande.
  • Du kan få en krampe, som gør, at du pludselig ikke er så svømmedygtig, som du ellers tidligere har troet. Kramper kan også komme af eksterne årsager, som du ingen indvirkning har på. Så selvom du er kommunemester i åbent vand svømning og er ejer af alt det seje åbent vand udstyr der findes på den danske grund. Ja endda er flere gange medaljevinder, så er du altså ikke sikker på havet uden en sekundær redningsmulighed som en snorkelvest. Selv langdistance åbent vand svømmere svømmer altid med en havtaste. Kramper opstår pludselig, og så har du brug for noget at holde fast ved!

 

Opsummering

Jeg håber inderligt at disse gode grunde til, hvorfor du skal købe en snorkelvest får dig til i det mindste at overveje én til dig selv og ikke bare dine børn. Samtidig, så er et andet godt argument også, at du med sikkerheden i orden i højere grad kan slappe af.

Det gør både snorkelturen mere behagelig og mulig at nyde. Så behøver du ikke spilde dyrebare kræfter på at holde dig selv flydende, selvom du har nok fedt til at gøre det uden en snorkelvest.

Læs mere om redningsveste her

Forfatter

Skriv en kommentar