Top 3 våddragter til Ironman, triatlon og open water svømning

Top 3 våddragter til Ironman, triatlon og open water svømning
4.5 (90.34%) 29 votes

Få hjælp til at vælge den helt rigtige våddragt. Se vores topliste over de mest anbefalelsesværdige våddragter lige her – og få mere information omkring dem! 

Hvis du er seriøs omkring din open water-svømning, er det afgørende, at du har en god våddragt. Det kan meget vel være den altafgørende forskel for, om du præsterer godt eller dårligt i en konkurrence.

Når du skal ud og have dig en våddragt, er det vigtigt, at du træffer det rigtige valg. Det er både, når det kommer til kvalitet, funktionalitet, størrelse og meget mere. At købe den forkerte våddragt kan ende med at være et drillende element, som kan irretere dig i forbindelse med din open water-svømning eller dit Ironman. Der findes en masse forskellige våddragter, som du kan vælge mellem – og de mange valgmuligheder kan måske også gøre det mere besværligt for dig at træffe et valg. Derfor har vi skrevet denne artikel. Lige her giver vi dig et overblik over de tre bedre våddragter, som du kan vælge – her er både til herre og dame.

Vælg den rigtige våddragt! 

Grundet den teknologiske udvikling kan en våddragt i dag være en ekstra kammerat at have med ud på svømmeturen. Og det kan være noget, der hjælper dig med at overhale dine konkurrenter. De våddragter, som du finder på vores liste her, er blandt andet udstyret med SCS, som er en forkortelse for Super Composite Skin. Noget, der hjælper dig med at mindske modstanden, du modtager i vandet, og derved lader dig bruge mest mulig energi på at skubbe dig fremad i vandet – hen mod målstregen!

 

1. TYR Hurricane C5 – herre og dame

Tyr hurricane herre våddragt til open water svømning i åbent vandNår du skal ud og svømme i åbent vand, finder du næppe en kammerat (læs: våddragt), som du hellere vil have med end en TYR Hurricane C5, som kommer både til damer og herrer.

Dette er en elitevåddragt med en række fantastiske muligheder. Her er du sikret en fremragende komfort, som gør den til en fornøjelse at svømme i. Og ydermere får du en række avancerede teknologier, som hjælper dig med at præstere på toppen. Du har mulighed for at bruge al din energi på at komme fremad, fordi dragten er skræddersyet til at virke optimalt i vand. Dragten er lavet af 100% Yamamoto Nano SCS neopren.

Den hjælper dig med at minimere vandmodstanden, fordi den har paneler af 5 mm. neopren på brystet, ved benene og omkring maven og hofterne. Og den har multi stretch omkring håndleddet og ved anklerne, hvilket sikrer dig, at der ingen vand kommer ind i din våddragt, når du er ude at svømme. Dragten understøtter din core-muskulatur, hvorfor du får et ekstra “boost,” hvor dragten hjælper dig med at forbedre din udholdenhed.

 

Tyr hurricane våddragt til ironman til damer kvinder hendetyr våddragt til open water svømning c5 dametyr c5 ironwoman våddragtDragten hjælper dig også med at holde den hygiejnisk og generelt holde i længere tid.

Den er behandlet med antimikrobiel på indersiden. Og på den måde får du en våddragt, som ikke kommer til at lugte af sved, og som holder i længere tid. Den indeholder også såkaldte Free R.O.M-zoner ved skuldrene, og det giver dig både en mere komfortabel oplevelse, samt hjælper dig med at trække længere frem med armene i vandet.

Denne våddragt koster typisk mellem 6.000-6.500 kroner, hvorfor den også bliver den dyreste, som er med på denne liste.

 

 

2. Aqua Sphere Challenger – herre og dame

 

Aqua Sphere Challenger dame kvinde til open water åbent vand svømning Aqua Sphere Challenger dame kvinde våddragt til iron man  Uanset om du skal gennemføre en Ironman eller ud og svømme i åbent vand, så er dette et glimrende valg af våddragt – en Aqua Sphere Challenger, som du kan finde til begge køn. Den bidrager i særdeleshed til din præstation, og den giver dig en fantastisk komfort, mens du svømmer ved at støtte dig de rigtige steder. Den kommer med en masse avancerede muligheder, som hjælper dig til at opnå de bedste resultater på din svømmetur eller ved dit Ironman. Du er sikret en enorm fleksibilitet, når du er iført dragten i vandet – og det vil du takke for, når du skal ud og svømme langt i åbent vand. Fleksibiliteten er sikret gennem den såkaldte “Bio-Stretch Zone,” som er fleksible områder placeret de rigtige steder, hvilket giver dig en behagelig bevægelsesfrihed.

Dragten er lavet i det fleksible materiale, som hedder Yamamoto 39 super stretch neoprene, som er det, der sikrer dig en fleksibel oplevelse. Og dragten er 100% UV-beskyttet. Derved undgår du at blive solbrændt, hvis du skal ud og svømme i åbent vand i sommeren, hvor solen står højt på himlen og vejret er varmt. Bagpå er dragten nem at tage på og lyne. Og det er rigtig brugbart, når du skal skynde dig at få din dragt af eller på i forbindelse med en konkurrence – fx ved en Ironman. Dragten er også nem og hurtig at tage af nede ved anklerne.

 

Aqua Sphere Challenger herre til mænd til ironmanAqua Sphere Challenger herre til mænd til åbent vand svømningSkal du ud og svømme i koldt vand, kan våddragten også hjælpe dig. Den hjælper dig nemlig med at holde din kropstemperatur varm. Det gør den gennem et 5 mm tykt “core panel,” som du vil være yderst taknemmelig for i kolde tider.

 

Hvis du nogensinde har drømt om at kunne glide som en fisk gennem vandet, kan våddragten hjælpe dig med at opnå dette mål også. Dragten har en beklædning af SCS – Super Composite Skin. Dette er en hydrodynamisk beklædning, som hjælper dig med at svømme hurtigere og glide lettere gennem vandet. Det formindsker nemlig den modstand, som holder dig tilbage, som du får fra vandet. Du får også en fysisk støtte til at holde dig mere oprejst i vandet, når du er iført denne våddragt. Dette gøres gennem den såkaldte “Aqua Drive”-teknologi. Derved bliver din krops position i vandet optimeret, og det giver dig en mere behagelig og mere effektiv svømmetur.

 

Prisen for denne våddragt ligger typisk mellem 2.500-3.000 kroner, så den vinder derfor, når det kommer til pris på denne liste.

 

 

3. Speedo Triathlon Elite – herre

Dragten er udarbejdet med den enorme ekspertise, når det kommer til udvikling af våddragter og den menneskelige krop, fra Speedo Aqualabs R&D. Ved at have en glimrende forståelse for, hvordan materialerne virker og det miljø, de skal befinde sig i, kan de udvikle særdeles fantastiske våddragter. Og denne Speedo Triathlon Elite til herre er én af dem!

speedo trathlon herre mænd åbenvand svømningspeedo triathlon elite herre mænd

Denne våddragt kan både bruges til at træne i, men du kan også gøre brug af den til konkurrence – fx når du skal ud og lave en Ironman. Fokusområdet ved udviklingen af dragten har været en perfekt balance og sammensmeltnig mellem funktionalitet, at den sidder komfortabelt, og at den hjælper dig til at præstere på dit absolutte topniveau. Derfor er dragten optimeret til at sikre dig den hurtigste hastighed, når du svømmer i vandet. Dette gøres ved at bruge innovative materialer og sætte dem sammen på en sådan måde, der bedst muligt hjælper dig på din svømmetur i åbent vand.

Dragten er udstyret med det såkaldte “VORTEXTM” fra Speedo, som gør hvert af dine svømmetag mere effektive – og derved hjælper dig med at svømme hurtigere og uden besvær. Du får simpelthen mulighed for at bruge mere at din energi til at trække dig fremad i vandet og overhale dine konkurrenter.

Dragten er dækket ind i Yamamoto SCS, som de to andre, vi har gennemgået i denne anmeldelse også er. Og det mindsker den modstand, som din krop modtager i takt med, at svømmer fremad. Når du får mindre modstand, siger det sig selv, at du kan bruge energien på at komme fremad i vandet og ende som vinderen af din konkurrence.

Prisen for denne våddragt ligger typisk mellem 5.500-6.000 kroner.

 

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

En tanke om “Top 3 våddragter til Ironman, triatlon og open water svømning

    Anders

    (27. maj 2018 - 23:24)

    Super Nice indlæg. Jeg har selv den fra TYR, genial våddragt til enhver hobby triatlet som måske tager det lidt seriøst og ønsker en god neoprendragt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.