Dykkerflag test

De 4 bedste dykkerflag (december, 2023)

Det kan være svært at gennemskue, hvilke dykkerflag der er de bedste på markedet. Derfor har vi her lavet dennne guide, og udvalgt de absolut bedste signalflag på markedet lige nu. Se dem i testen herunder. God fornøjelse!

Skrevet d. 13. marts 2019 af

Når man har en båd er det vigtigt at have signalflag ombord, det gælder især hvis man dykker fra den. Der er det nemlig lovpligtigt at hejse et dykkerflag. I sidste ende er det også for din egen sikkerhed, at du bør hejse et dykkerflag når du hopper i vandet.

Det fortæller både omkring dig, at de skal holde afstand, og sikrer dig derfor mod en farlig opstigning efter endt dyk. Det kan være rigtig svært som dykker, at orientere sig mod overfladen. Derfor er det specielt vigtigt, at dem i overfladen har en chance for, at navigere uden om.

Det har de kun, hvis du har hejst et dykkerflag. Dermed giver du nemlig et signalement om, at de skal holde afstand til området af hensyn til dykkere.

Spørgsmålet er så bare, hvor du skal vælge at købe dine dykkerflag og signalflag sæt henne. I dette indlæg har vi fundet et par rigtig gode kandidater. Faktisk syntes vi, at de muligheder vi har fundet frem er dækkende, for alles behov. Samtidig er det valgmuligheder, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

Dykkerflag: Her er det mest solgte

Der er, som allerede beskrevet rigtig god grund til lige at se og få investeret i et dykkerflag. Først og fremmest fordi de er lovpligtigt fordi du risikerer ikke mindst at udsætte dykkerne for fare, men også andre bådførere for risikoen for at påføre andre utilsigtet skade.

Derfor er det en rigtig god idé inden du overhoved overvejer at dykke at få købt et flag du kan signalere din position med. Det er derudover også rigtig fin skik lige ved dyk fra land også at placere et dykkerflag på bredden. Det fortæller andre, at her ligger der en dykker ude. Dermed undgår du farlige situation i ned og opstigninger under dit dyk. En båd er bare sjældent et heldigt møde med en dykker. Særligt ikke hvis den båd har en fri motor, som ikke er dykkerbeskyttet.

Vores klare anbefaling er at du køber nedenstående dykkerflag i 125 cm x 90 cm størrelse.

Se længere nede i indlægget for at finde ud af hvad de forskellige signalflag betyder. 

DYKKERFLAG – Model A

Dykkerflag

Se dykkerflag her

Til venstre ser du et typisk dykkerflag. Det er hvis og blåt. Og signalere følgende besked til andre både:

”Jeg har dykker ude. Hold godt klar med langsom fart”

Det hjælper altså med at undgå farlige situationer under dyk. Flaget er som sagt 125 cm gange 90 cm.

Dette dykkerflag skal nok holde dig og din båd ud, så de håndøre du skal af med, er ingenting sammenlignet med livstids værdien.

Er sådan et dykkerflag ikke lige det du søger men måske i stedet et helt sæt med signalflag, så skal du sørge for at springe videre til næste indlæg.

Er du derimod ude efter at købe et lidt billigere dykkerflag så kan du faktisk købe dem enkeltvis helt ned til 65 kr.

Det er bare vigtigt at du på næste link under produktbeskrivelser og billede (inde på webshoppen) vælger (A). Dette, altså: (A) er det internationale anerkendte symbol for det signalflag som er dykkerflaget. Det er også det du ser afbilledet herover. Vælger du derfor 1 stk. af (A) når du køber produktet, så får du sendt et dykkerflag ud.

Flaget er dog KUN 30 cm x 45 cm. Hvilket ikke er stort nok i vores optik eller af sikkerhedsmæssige årsager.

Vores klare anbefaling er at du bruger de små  235 kr. mere og køber et flag der er næsten 3 gange så stort. Det er ikke ulovligt per ce at hejse det andet alene, men det betyder altså ikke, at det bliver sikkert. Et flag skal være synligt – det er det altså kun hvis det er stort og synligt for andre skibsfarene og fra andre både.

Signalflag

Et signalflag skal ikke nødvendigvis være flot. Det har nemlig til opgave, at markere overfor andre hvor din position er. Derfor skal du som sådan ikke kigge efter hvilket der er flottest. For når det handler om liv og død, så er det hamrende vigtigt, at du har det mest genkendelig dykkerflag eller signalflag.

Vi har fundet et signalflag, som matcher disse kriterier. Vi håber, at nedenstående muligheder kan friste dig.

SIGNALFLAG – 8 meter

Signalflag til vandet

Se dykkerflag her

Her har vi en klassisk variant, som er nem at have med at gøre. Som du kan se opfylder flagene kravene til at man skal kunne genkende dem. De er nemme at sætte op. Derudover er de utroligt holdbare, og derfor skal du ikke være nervøs for vejret til søs.

Producenten har selvfølgelig fremstillet dem således, de kan holde til nærmest alt. Flagene variere og er 8 meter lange, hvilket derfor gør dem perfekt til alle salg både. Du kan bruge disse signalflag på båd / skib / jolle eller andet. Det er egentligt dig, som sætter grænserne. Det vigtigste er nemlig, at de signalere til omverden hvor du er.

Der er cirka 40 signalflag på en ranke og hvert lille flag har dimensionerne 12 cm bred og 22 cm lang. Der skulle derfor være mulighed for andre både, at se dig i horisonten.


SIGNALGFLAG – 40 varianter (30 x 45 cm)

Signalflag betydning

Se dykkerflag her

Når du sejler meget, så kender du måske allerede godt til de fleste signalflag. Hverfald de vigtige af dem. Af den viden, ved du også, hvor vigtige de kan gå hen og være for at kunne kommunikere med andre skibe i såvel danske som internationale farvande. Det er derfor

Når du skal købe signalflag har du på det danske marked 3 forskellige muligheder. Du kan, som vi allerede har linket til vælge at handle dine signalflag enkeltvis.

Dem får du i dimensionerne 30 x 45 cm. Her betaler du som sagt KUN 65 kr. pr. signalflag. Det betyder, at hvis du skal op i de ca. 40 forskellige signalflag så ender du ud i omkostninger på ca. 2600 kr. Det er alligevel en sjat på signalflag.

I stedet kan du dog spare næsten 2000 kr. ved at købe dem i en samlet pakke. Her får du også nylondug med, som kan holde alle dine signalflag.

Den kan nemt hænges op på en væg med to søm eller bare på to udhæng, som du hænger hjørnerne op i.

Så er flagende let tilgængelige, hvis du skal bruge dem i nødsituationer.

Flagene har samme dimensioner som dem du kan købe enkeltvis, altså 30 x 45 cm.

SIGNALFLAG SÆT – 40 varianter (20 x 30 cm.)

signalflagssæt

signalflag til søs

Se dykkerflag her

Hvis du ikke lige syntes at 696 kr. er en pris du kan overkomme så kan du også vælge dette andet sæt. Igen må vi bare gøre opmærksom på, at du her vælger at gå ned i størrelse.

Flagene i den næste pakke er kun 20 x 30 cm. Måske er vi lidt nogle udstyrs-hajer og luksus dyr når vi anbefaler det dyreste “hver gang”.

Omvendt synes vi bare det er så vigtigt med sikkerheden ombord på både, fordi vi gang på gang desværre hører om uheld, som blandt andet skyldes dårlig eller forkert signalement.

Når du køber dette signalsæt betaler du ca. 100 kr. mindre, men du får altså flag der er markant mindre og sværere for andre både at få øje på.

Signalflag sæt opsætning

Et signalflagssæt er selvfølgelig det samme som ovenstående billeder. Den eneste forskel ligger i, at man kaldet det et sæt. Det forekommer selvfølgelig fordi, der er flere flag efter hinanden. Så derfor skal du ikke lade dig skræmme af det ord.

Vi har på rygcrawl fået følgende spørgsmål:

Er det svært at montere et signalflag?

Det er overraskende nemt, at sætte dine flag op. Det kræver nemlig bare, at du binder dem rundt om mast eller andre synlige steder. Herefter binde du en knude i hver ende, og derefter er de sat korrekt op. Der er ikke nogle metoder eller måder hvorpå de lovmæssigt skal placeres. Reglen hedder egentligt bare, at de skal være synlige for omverden. Dette er derfor en vurdering du selvstændigt skal tage.

Vi kan dog afsløre, at det højeste punkt på din båd, bøje mv. ofte er passende til dit signalflag og dykkerflag. Derfor er det heldigvis ikke meget besvær med, at købe eller for den sagsskyld opsætte disse. Det kan du tage helt roligt. Reelt set er det jo bare en lang snor med flag i.

Signalflag til søs

SignalflagsætEr absolut flottest når de får lov til at blæse i vinden. På den måde er de tydeligst, og det er ligeledes her de klarer sig bedst. Der er ingen tvivl om, at sådan nogle vil give din båd et unikt look.

Hvis du bevæger dig meget på havne eller i disse kredse, så vil du opleve at flere og flere vælger sådan en løsning. Af den grund, at sikkerheden i diverse havne i Danmark og udlandet er skærpet. Nogle steder kræver man endda, at man som bådejer skal have disse ved sin hånd.

En klar anbefaling er, at du binder dem på inden du bevæger dig ud på vandet. For som man hurtigt kan forestille sig, så kan blæste til søs og sådan nogle dykkerflag og signalflag blæse utroligt meget. Det giver nogle udfordringer, som man helst vil undgå.

I værste tilfælde kan du være så uheldig, at tabe det eller få det viklet ind i din motor, rundt om halsen eller lignende.

Signalflag betydning

signalflag betydningGrundlæggende er formålet, at man skal kunne kommunikere med omverden. Derfor har hvert enkelt flag en betydning. Hvis du derfor har brug for hjælp, har en dykker i vandet eller noget helt tredje. Kan du hejse de forskellige flag i vejret. På den måde kan du ret effektivt kommunikere med andre i nærheden.

Vi har fundet en ret specifik billede, som kort og godt definere hvad de enkelte flag betyder. Som du vil kunne se, så er der også bogstaver på flagene hos forhandleren. Og de hænger selvfølgelig sammen med nedenstående billede.

Vi er i øvrigt meget interesseret i at høre din historie. Hvis du har været udsat for at bruge nogle af disse signalflag eller redde andre. Du bedes skrive i nedenstående kommentar felt. Herefter vil vi og andre læsere kunne bruge din erfaring i fremtiden.

Signalflag til bøjer og båd

Kan være svære at finde idet udvalget i og for sig ikke er nævneværdigt stort. Alligevel har vi været så heldige at finde en rigtig fin oversigt. Forhandleren har et, som du kan se et rigtig fint sortiment. Dette kan være alternativt til dykkerflag. Det ser vi hvertfald rigtig mange benytter med held, så derfor synes vi selvfølgelig også, at du skal overveje en af disse muligheder.

Signalflag og dykkerflag til båd

dykkerflag til bøje

Vi anbefaler disse indlæg

Hvis ovenstående har været interessant, så vil vi anbefale at du kigger nærmere på disse indlæg: