Dykkerflag / signalflag – find de bedste og billigste her

Dykkerflag / signalflag – find de bedste og billigste her
5 (100%) 3 votes

Når man har en båd er det vigtigt at have signalflag ombord, det gælder især hvis man dykker fra den – her er det lovpligtigt at hejse et dykkerflag. I sidste ende er det også for din egen sikkerhed, at du bør hejse et dykkerflag når du hoppet i baljen.

Det fortæller andre både omkring dig, at de skal holde afstand, og sikrer dig derfor mod en farlig opstigning efter endt dyk. Det kan være rigtig svært som dykker at orientere sig mod overfladen, hvorfor det er vigtigt at dem over overflade har e fair chance for at styre uden om det område du dykker i.

Det har de kun, hvis du har hejst et dykkerflag og derved giver et signalement om, at de skal holde afstand til området af hensyn til dykkere.

Spørgsmålet er så bare, hvor du skal vælge at købe dine dykkerflag og signalflag henne. I dette indlæg har vi fundet et par rigtig gode kandidater. Faktisk syntes vi, at de muligheder vi har fundet frem er dækkende, for alles behov. Samtidig er det valgmuligheder, som ikke koster det hvide ud af øjnene.

 

Indholdsfortegnelse

Dykkerflag

Der er, som allerede beskrevet rigtig god grund til liiige at se og få investeret i et dykkerflag. Først og fremmest fordi de er lovpligtigt fordi du risikerer ikke mindst at udsætte dykkerne for fare, men også andre bådførere for risikoen for at påføre andre utilsigtet skade.

Derfor er det en rigtig god idé inden du overhoved overvejer at dykke at få købt et flag du kan signalere din position med. Det er derudover også rigtig fin skik lige ved dyk fra land også at placere et dykkerflag på bredden. Det fortæller andre, at her ligger der en dykker ude. Dermed undgår du farlige situation i ned og opstigninger under dit dyk. En båd er bare sjældent et heldigt møde med en dykker. Særligt ikke hvis den båd har en fri motor, som ikke er dykkerbeskyttet.

Vores klare anbefaling er at du køber nedenstående flag i 125 cm x 90 cm størrelse.

NB: billedet på webshopppen(marineudstyr.dk) er lidt mærkeligt, fordi det er grafik og ikke et billede af det “rigtige” produkt. Det er er dog et ualmindeligt fint dykkerflag, du får sent ud:

DykkerflagTil venstre ser du et typisk dykkerflag. Det er hvis og blåt. Og signalere følgende besked til andre både:

”Jeg har dykker ude. Hold godt klar med langsom fart”

Det hjælper altså med at undgå farlige situationer under dyk. Flaget er som sagt 125 cm gange 90 cm.

Dette flag skal nok holde dig og din båd ud, så de håndøre du skal af med, er ingenting sammenlignet med livstid værdien:

Flaget koster 300 kr. hos Marineudstyr.dk

 

Er sådan et dykkerflag ikke lige det du søger men måske i stedet et helt sæt med signalflag, så skal du sørge for at springe videre til næste indlæg.

Er du derimod ude efter at købe et lidt billigere dykkerflag så kan du faktisk købe dem enkeltvis helt ned til 65 kr.

Det er bare vigtigt at du på næste link under produktbeskrivelser og billede (inde på webshoppen) vælger (A). Dette, altså: (A) er det internationale anerkendte symbol for det signalflag som er dykkerflaget. Det er også det du ser afbilledet herover. Vælger du derfor 1 stk. af (A) når du køber produktet, så får du sendt et dykkerflag ud.

Det billigere flag kan købes her til 65 kr.

Flaget er dog KUN 30 cm x 45 cm. Hvilket ikke er stort nok i vores optik eller af sikkerhedsmæssige årsager.

Vores klare anbefaling er at du bruger de små  235 kr. mere og køber et flag der er næsten 3 gange så stort. Det er ikke ulovligt per ce at hejse det andet alene, men det betyder altså ikke, at det bliver sikkert. Et flag skal være synligt – det er det altså kun hvis det er stort og synligt for andre skibsfarene og fra andre både.

 

Signalflag

Når du sejler meget, så kender du måske allerede godt til de fleste signalflag. Hverfald de vigtige af dem. Af den viden, ved du også, hvor vigtige de kan gå hen og være for at kunne kommunikere med andre skibe i såvel danske som internationale farvande. Det er derfor

Når du skal købe signalflag har du på det danske marked 3 forskellige muligheder. Du kan, som vi allerede har linket til vælge at handle dine signalflag enkeltvis.

Dem får du i dimensionerne 30 x 45 cm. På linket her. Her betaler du som sagt 65 kr. pr. signalflag. Det betyder, at hvis du skal op i de ca. 40 forskellige signalflag så ender du ud i omkostninger på ca. 2600 kr. Det er alligevel en sjat på signalflag.

signalflag sæt med 40 stkI stedet kan du dog spare næsten 2000 kr. ved at købe dem i en samlet pakke. Her får du også nylondug med, som kan holde alle dine signalflag.

Den kan nemt hænges op på en væg med to søm eller bare på to udhæng, som du hænger hjørnerne op i.

Så er flagende let tilgængelige, hvis du skal bruge dem i nødsituationer.

Flagene har samme dimensioner som dem du kan købe enkeltvis, altså 30 x 45 cm.

40 flag + nylonpose koster samlet 696 kr.

 

signalflagssætHvis du ikke lige syntes at 696 kr. er en pris du kan overkomme så kan du også vælge dette andet sæt. Igen må vi bare gøre opmærksom på, at du her vælger at gå ned i størrelse.

Flagene i den næste pakke er kun 20 x 30 cm. Måske er vi lidt nogle udstyrs-hajer og luksus dyr når vi anbefaler det dyreste “hver gang”.

Omvendt synes vi bare det er så vigtigt med sikkerheden ombord på både, fordi vi gang på gang desværre hører om uheld, som blandt andet skyldes dårlig eller forkert signalement.

Når du køber dette signalsæt betaler du ca. 100 kr. mindre, men du får altså flag der er markant mindre og sværere for andre både at få øje på.

Signalsættet koster 600 kr. her

 

 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.