Dykkermaske Test – Her er de 5 bedste til dykning

Læsetid: 9 minutter

Nu er det let at vælge en dykkermaske, for med dette indlæg har vi samlet de dykkermasker som efter vores overbevisning er de absolut bedste på markedet.

Du vil finde de dykkermasker, som vi har benyttet os af tidligere og derfor ved fungerer optimalt, og faktisk skal det vise sig, at de kan mere end du regner med – men det vil du blive meget klogere på i gennem indlægget.

Vi vil i løbet af indlægget tage dig i hånden og introducerer fordele og ulemper som er 100% objektive. Vi har ingen interesse i, at du vælger den ene over den anden. Den eneste interesse vi har er, at du vælger den rigtige, således du i fremtiden vil vende tilbage til rygcrawl.dk når du søger information omkring  dykkerudstyr.

Vi håber du får valgt en dykkerbrille du bliver rigtig glad for, og som du kommer til at bruge længe.


BEDSTE DYKKERMASKE – SeaPro Tactical (Testvinder)

Seapro tactical dykkermaske

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
499,00 499,00 Læs mere

Når du skal på dit næste dykkereventyr er valgmulighederne af dykkermaske uendelige.

Den fantastiske rammeløse dykkermaske fra SeaPro kaldet Tactical er en både prisbevidst og højkvalitetsmaske.

Masken er lavet af silikone. Glasset er en-lags og den er bygget direkte ind i silikonen, altså uden en decideret ramme.

Fordi masken ikke har en ekstra ramme betyder det at glasset sidder tættere på øjnene. Dette giver denne maske et fantastisk godt udsyn usammenligneligt med andre lignende masker.

Til masken får du samtidig en box, den sikkert kan opbevares i når den ikke bruges. Masken har en silikone rem som deles i to, hvilket gør at den sidder perfekt på hovedet.

Anmeldelse af SeaPro Tactical dykkermaske

Det har købere sagt om dykkermasken:

Lars Favstrup Sørensen:

Masken passede perfekt da jeg modtog den. Dens bløde silikone kant sidder perfekt til ansigtet og man behøver næsten ikke engang at spænde remene. Den suger sig bare fast. Jeg har stadig ikke oplevet nogen som helst problemer med masken og er fuldt ud tilfreds.

Kristina Mikkelsen:

Jeg har været så glad for denne model. Tidligere har jeg været forbi 2 andre. De holdte i små 2 år hver med omkring 20-25 dyk, så gik de enten i stykker eller begyndte at dugge. Jeg har nu haft denne dykkermaske i mere end 4 år og den ligner stadig én fra ny. Godt nok kostede den små 100 kr. mere end de sidste to, men det har uden tvivl  været det værd. Jeg ville ønske jeg havde købt denne dykkermaske før de to andre.

Søren Petersen:

Min klare anbefaling skal lyde til SeaPro Tactical. Det burde være den dykkermaske alle købte. Uanset om man er nybegynder eller erfaren dykker, så har jeg svært ved at se, hvordan man ikke skulle blive enormt glad for den. Masken suger sig lige på, den lækker ikke engang selvom jeg har fuldskæg. Det tror jeg aldrig jeg har oplevet ved andre dykkermasker.


DYKKERMASKE – SeaPro UV1

dykkermaske bedst i test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
445,00 445,00 Læs mere

Dette er en af de lidt dyrere dykkermasker i denne guide. Vi har så vidt muligt forsøgt at holde prisen nede på et niveau hvor alle kan være med. Men det var altså bare umuligt ikke at hive fat i denne fatastiske maske fra SeaPro kaldet UV1. Dykkermasken kommer med ramme, og selvom vi generelt ikke er så glade for rammer i dykkermaske her hos Rygcrawl.dk, så gør UV1 det bare så godt, at vi ser igennem fingre med det.

Ser man bort fra den lidt højere pris sammenlignet med andre masker og kigger på kvaliteten af dykkermasken så er der ikke en eneste finger at sætte. Alle detaljer er kælet omkring.

Særligt hovedbåndet er vi dybt imponerede over. Er du særligt træt af silikone remme som hiver i håret, er svære at spænde og irriterende samt gør ondt? Løsningen er uden tvivl UV1 dykkermasken fra SeaPro.

Dens hovedstrop er unægteligt den bedste på markedet. Nem at spænde og justere og så sidder den så behageligt at du næsten ikke mærker du har den på. Den kan endda spændes uden problemer med en hånd.

Du kan få dykkermasken i en sort og en klar model.

Herunder ser du en video anmeldelse og gennemgang af dykkermasken fra SeaPro, under den igen kommer anmeldelser fra brugere af masken.

Hvis du ikke allerede er overbevist om, hvorvidt det er SeaPro du skal investere i. Så kan du læse hvad andre har at sige omkring dykkermasken.

Anmeldelse af Seapro UV1 dykkermasken

Det har købere sagt om Seapro UV1 dykkermasken

Finn Nielsen:

Jeg har altid været glad for SeaPro masker i min (hvis jeg selv skal sige det) lange dykkerkarriere. Jeg blev dog en smule skuffet over UV1. Måske havde jeg lige lovlig skruet forventningerne op. Jeg har egentligt aldrig oplevet problemer med silikoneremme da jeg har været pil-skaldet siden jeg var midt i tyverne. Derfor tænkte jeg alligevel det lød meget rart med en blød pude bagerst. Jeg syntes dog den sad og bevægede sig. Jeg har dog ikke endnu oplevet af miste masten af hovedet, så tror bare det er fordi den føles så blød.

Erick Lorenz:

Efter et par åndsvage køb af forskellige billige dykkermasker og megen banden og svovlen besluttede jeg mig for endeligt at investere lidt. Valget faldt efter lidt læsning på nettet ret hurtigt på UV1. Jeg syntes prisniveauet lige lå i min boldbane. Efter modtagelsen er jeg kun blevet mere og mere bekræftet i at det var det rigtige køb. Jeg har kun været på omkring 10 dyk med den, men hver gang jeg skal afsted er det som om jeg glæder mig mere – bare fordi jeg ved jeg har en god dykkermaske med i SeaPro’s UV1.

Jasmin Rosa Franciska:

Jeg arbejde i en dykkershop på filipinerne i næsten et år. Af en eller anden grund havde de valgt at investere i denne maske til alle udlejere og DM’er. Ret vildt, men det tænkte jeg ikke videre over. Senere er jeg dog blevet utrolig opmærksom på, når jeg får fat i et par dårlige dykkerbriller. Hold da op, hvor gør det bare en stor forskel. Det er en helt anden oplevelse når især din maske bare spiller 100%. Det kommer den til med UV1, det kan jeg garantere efter selv et års brug af dem med 2-3 dyk om dagen.


DYKKERMASKE – IST Martinique

IST Martinique dykkermaske

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
369,00 369,00 Læs mere

IST Martinique er nok en af de mest solgte og karakteristiske dykkerbriller overhoved. Hvis du ikke har set dem før – så har du ikke dykket nok. I vores optik så kan man sku nok heller ikke rigtigt nå et tidspunkt, hvor man har dykket for meget.P

Masken er både enormt prisbevidst og af uhyre god kvalitet. Du kan godt være sikker på at disse dykkerbriller ikke går i stykker for dig. Skal man købe et par dykkerbriller, som holder en resten af livet så er IST’s Martinique model et rigtig godt bud.

Modellen kan fås i fuldstændig sort eller gennemsigtig med blå ramme, som på billedet eller gul ramme.

Anmeldelse af IST Martinique dykkermaske

Det har købere sagt om IST Martinique dykkermasken

Åge Erik Svansson:

Helt tilbage da jeg startede med at dykke, var Martinique dykkermasken alle bare skulle købe. Hvis man var en rigtig undervandsrotte så var den det eneste rigtige valg. Sådan er det nok ikke rigtige helt mere, som jeg forstår det. Jeg syntes alligevel denne maske, er det sikre valg. Ikke desto mindre har den hvertfald tjent mig godt. Jeg har virkelig været glad for den gennem alle årene.

Karina Halland:

Mit førstehåndsindtryk af masken var umiddelbart at den virkede noget stiv. Det gjaldt både for hele rammen men også for den silikone belægning der skulle sidde mod mit ansigt. Den virker heller ikke helt så gennemført som nogle af de dykkermasker med integreret glas. Men jeg må bare sige, den virker fandme som den skal. Selvom den både ligner og mærkes som en typisk billig snorkelmaske så er den bare stabilt god uden at virke fancy pancy..

Fie Spellerberg:

Mine oplevelser med IST Martinique har kun været positive. Jeg har ikke prøvet så sindssygt mange forskellige dykkermasker. Primært forskellige udlejningsbriller med varieret succes inden jeg bestemte mig for at købe modellen fra IST. Jeg synes den virker upåklageligt. Har ingen problemer med dug, eller at der kommer vand ind. Derudover bliver den bare altid på hovedet, selv nogle gange, når jeg glemmer at holde for masken når jeg springer i baljen – det er skønt den ikke fejler mig der.


DYKKERMASKE – Oceanic Shadow

Shadow dykkermaske

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
499,00 499,00 Læs mere

Med samme pris som en af vores absolutte favoritter (UV1) har denne dykkermaske virkelig noget at leve op til. Den gør den tilgengæld også i en sådan grad! Så den fortjener også en plads.

Igen får du her en dykkermaske med en blød rem, som er perfekt til dig der ikke er glad for de nivende og hårde silikoneremme på en dykkermaske.

Dykkermasken fra Oceanic er rammeløs og giver et helt igennem fantastisk udsyn. Masken leveres desuden med en dertilhørende opbevaringsboks.

Masken har et enkeltlags anti-dug behandlet glas, som sikrer dig mod irriterende dug på indersiden af glasset. Samtidig har denne maske et såkaldt ‘second-skirt’ lag som betyder at silikonen mod ansigtet er ekstra blødt og lukker 100% tæt selv på lidt underligt formede ansigter.

Denne maske er særligt oplagt valg til den seriøse dykker der gerne vil have en dykkermaske i virkelig god kvalitet uden at skulle grave dybt i lommerne.

Anmeldelse af Oceanic Shadow dykkermaske

Det har købere sagt om Oceanic Shadow dykkermasken

Magnus Gellert:

Denne maske er bare kvalitet fra inderst til yderst. Jeg har sjældent oplevet en dykkermaske sidde så godt til på mit ansigt som Oceanic Shadow gør. Jeg er i øvrigt virkelig vild med dens design, man ser altså bare dét mere prof ud med denne maske. Generelt er jeg bare lidt en sucker for de dykkermaske med sorte silikone “skørter”, det minder mig lidt om når man ser nogle dygtige Tech-divers i aktion. Der er ikke meget andet end at sige, at jeg bare elsker denne maske.

Lise-Lotte Andersen:

Jeg fik dykkermasken fra Oceanic i julegave, mit første indtryk var at jeg nok skulle have den byttet fordi jeg syntes den var lidt for dyr i forhold til mine behov. Jeg dykker ikke så vanvittigt tit. Det bliver maksimalt til omkring 10 dyk om året – hvis jeg er god. Jeg blev dog alligevel overtalt til at prøve den først, mod at min bror, som havde købt den til mig, ville købe den af mig hvis jeg ikke kunne lide den. Det fik han imidlertidigt aldrig muligheden for. Den beholder jeg selv og ville end ikke sælge den for købsprisen den dag i dag.

Sune Donneberg:

Jeg er så vild med min Shadow. Den er så behagelig på ansigtet. Du mærker næsten ikke at du har den på. Neopren remmene er helt perfekte til mig. Selvom jeg er dreng har jeg langt hår og det bliver altid filtret godt og grundigt ind i silikone remmene, hvilket er monster ubehageligt. Jeg har oplevet at den lækkede en smule, hvis jeg eksempeltvis kom til at grine, men jeg tror ikke der er mange masker der kan holde vand ude med mine smilehuller, så det er nok næppe en holdbar kritik.


BILLIG DYKKERMASKE – Seac Sub X-Frame

seac dykkermaske

Igen har vi fat i en rammeløs dykkerbriller. Dykkerbrillen har heller ingen skel i midten, hvilket betyder at udsynet er super godt.

Denne dykkerbrille er produceret af Italienske Seac. Den er produceret i super blød silikone og er egnet til såvel snorkling som scuba dykning.

Den smarte ved denne dykkerbrille er, at silikonen som skal sidde tæt på ansigtet er lavet i forskellige tykkelser. Det sørger for at fordele trykket helt perfekt rundt om ansigtet. På den måde trykker dykkermasken ikke de forkerte steder mens den lukker vand ind andre steder.

Denne dykkermaske er helt perfekt til personer med lidt bredere ansigter, som måske har oplevet at nogle dykkermasker bliver for små og trykkende på ansigtet.

Dykkermasken fås i et tidsløst sort design og er en af de billigste (gode) dykkermaske i denne sammenligning og anmeldelse. Det klare valg til nybegynderen, som ikke ønsker at gå på kompromis med kvalitet.

Anmeldelse af Seac Sub X-Frame dykkerbrillen

Det har købere sagt om Seac Sub X-Frame dykkerbrillen

Erik Lystrup:

Seacs dykkermaske var min første og nok også eneste køb. Jeg havde lidt problemer med at den duggede i starten. Det forsvandt dog hurtigt efter jeg havde brugt den på 2-3 dyk. Jeg tror lige silikone laget på glasset skulle bearbejdes lidt af vandet og midt spyt. Jeg har brugt masken på omkring 50 dyk efterhånden og er så glad for at jeg købte den. Mit hovede er lidt større end visse andre personers og blev anbefalet den af Rygcrawl.dk. tidligere havde jeg problemer med de udlejningsmasker, det er jeg heldigvis ovre.

Nicklas Schmidt:

Selvom man ikke sparer noget ved at købe sin egen maske i forhold til diverse udlejningssteder og dykkerresorts, så er det bare en investering man bør lave først. En god dykkermaske (særligt Seac Sub X-Frame) er bare en vidunderlig fornemmelse. Du kommer til at nyde dine dyk så meget mere når du rent faktisk har en dykkerbrille som ikke klemmer og gør ondt, dugger til eller irritere dit ansigt.

Philip Heinrich:

Jeg vil anbefale alle nybegyndere at købe denne dykkerbrille. Jeg købte den selv, da jeg startede med at dykke for godt og vel 5 år siden. Den jeg købte dengang har holdt ved til den dag i dag. Jeg har kun købt én anden siden og det er en fullface maske til tekniske dyk – så det er en helt anden type maske. Som dykkerbrille til traditionelle dyk er Seac Sub X-Frame min foretrukne og klare anbefaling til andre uanset om de er nybegyndere eller øvede.


Sådan vælger du den rigtige dykkerbrille

Det er et spørgsmål jeg tit får her på siden. Som skribent af lige akkurat dette indlæg, så er det måske også meget naturligt.

For der er selvsagt en god chance for, at du måske ikke lige syntes én af de ovenstående dykkerbriller lige var noget for dig. Det er helt fair.

Det er mine personlige yndlings. Men derfor, så tænker jeg også det kan være relevant for dig at vide, hvordan du selv vurderer, hvorvidt du bør købe den dykkerbrille du har kig på. Eller om du bør kigge videre efter en anden model.

En af de første ting du bør kigge på, er om dykkerbrillen er fra et anerkendt mærke. Er den ikke det, så bør du være mere påpasselig inden du vælger lige akkurat det model. Dermed ikke sagt, at en dykkerbrille fra en mere eller mindre ukendt mærke ikke kan være et helt udemærket valg.

Sandsynligheden for, at du ender med en model, som bare ikke har den rette kvalitet er bare større, hvis du vælger et par dykkerbriller fra et ukendt mærke. Ja sågar, hvis du vælger som slet ikke er fra et bestemt mærke.

billig dykkermaske

Hvordan sørger jeg for den passer til mig?

Der findes en langt række forskellige metoder til at teste, hvorvidt størrelsen på den dykkerbrille du kigger på er rigtig. Den mest effektive og mest pålidelige metode er dog at forsøge sig med sug-uden-strop metoden.

Her er de trin du skal tage, for at kontrollere maskens størrelse med den metode:

 1. Fjern hår og fedt fra ansigtet.
 2. Flyt stroppen frem foran brillen.
 3. tag brillen på som du ville gøre det normalt.
 4. Sug ind med næsen i 3 sekunder.
 5. Pust ikke ud gennem næsen igen.
 6. Masken skal gerne forblive på på efter du har suget ind i 3 sekunder (min. 5 sekunder efter).
 7. Des bedre masken sidder fast des bedre “fit” har du.

Sådan vedligeholder du din dykkermaske

Når du nu endelig har købt en dykkermaske (som måske endda har været en smule dyr), så er det vigtigt, at du vedligeholder den bedst muligt.

Men, hvordan gør man så det? Det siger jo nok sig selv for de fleste, at man ikke skal behandle sin nye dyre investering dårligt. Hvad betyder det så at vedligeholde sin dykkermaske korrekt.

Først og fremmest skal du sørge for, at din dykkermaske ikke ligger fugtigt i tasken eller i dets etui.

Det forhindrer mug og svamp i at danne sig. Når man lader den ligge fugtigt så skaber og danner der sig oftest dårligdomme på glasset. Selvom du senere får det renset væk, så kan det godt gå ind og skade overfladen på glasset så du i højere grad vil opleve dug på indersiden af masken.

Derudover betyder en fugtig dykkermaske også, at materialerne eroderer hurtigere og i værste tilfælde mørner over tid, til en sådan grad, at du skal ud og investere i et nyt par.

Sørg samtidig for, at du har din dykkermaske i et etui eller opbevaret et sted, hvor det ikke får ridser. Det er så forbandet træls at hive sine dyre dykkerbriller op af sin dykkertaske blot for at opdage, at de er spækfyldt med ridser og dårligdomme.

dykkermaske test

Dykkermaske / Dykkerbrille Konklusion

Øverst i dette indlæg finder du vores udvalgte forhandleres oversigter over dykkermasker og dykkerbriller. Så hvis du ønsker at se flere end dem vi har fremhævet, så kan du nemt gøre det der.

Der vil du finde et langt større udvalg end i dette indlæg. Vi har i dette indlæg valgt dem ud fra disse udvalg, som vi mener har været de bedste. Hvordan har vi så fundet ud af det? Det har vi ved, at teste dem.|

Det fungerede godt og kort, sådan at forskellige personer fra redaktionen fik forskellige dykkermasker med på ferie. Herefter skrev de en anmeldelse.

Det entydige svar fra alle testpersoner var at det første anmeldte produkt. Dvs. Sea Pro Tactical. 

Dog skal det siges, at de andre modeller ligeledes nemt kan bruges. Alle modeller er ud af hele udvalget vurderet som de bedste, og derfor er det ikke meget som adskiller dem.

Vi håber vi har kunnet støtte dig i valget af dykkermaske. Hvis du skulle have nogle ubesvaret spørgsmål, så du mere end velkommen til at henvende dig via nedenstående kommentar felt.

Andre lignende indlæg

Vi har her fundet andre indlæg, som relaterer sig til dette udvalg af de bedste dykkermasker. Så hvis du ønsker yderligere inspiration, så tjek nedenstående indlæg:

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

2 tanker om “Dykkermaske Test – Her er de 5 bedste til dykning

  Helle Kirk Christensen

  (15. februar 2019 - 15:18)

  Jeg har en udfordring med en bestilling.

  Jeg vil gerne købe en SeaPro Tactical dykkermaske til kr 349,-
  Når jeg så laver bestillingen ændres prisen til kr 499,- og det forstår jeg ikke.

  Hvordan laver jeg en bestilling til kr 349,-?

  Hilsen Helle

   Benjamin Jørgensen

   (20. februar 2019 - 11:23)

   Hej Helle.

   Vi er en uahfængig side som udelukkende anbefaler forskellige forhandlere af de produkter vi anmelder. Vi har derfor desværre ikke noget at gøre med prisændringer. Vi forsøger at holde indlæg opdaterede, men nogle gange så ændrer de forskellige wesbhops deres priser. Det hænder også, at vi skriver et indlæg/anmeldelse mens et produkt er på tilbud.

   Håber du finder et par der alligevel matcher dit budget.

   Mvh
   Benjamin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.