Dykkerlygter – Her er de 9 Bedste (Test og Anmeldelser)

Læsetid: 9 minutter

Er du også på udkig efter en virkelig god dykkerlygte eller dykkerlampe til UV-jagt, undervandsfilm, nattedyk eller normale dykkerture. Så finder du det i denne komplette guide. Vi har samlet 9 af de absolut bedste dykkerlygter i et væld af forskellige prisklasser.

Derudover har vi delt de 9 dykkerlygter op i 3 forskellige kategorier. Det hjælper dig forhåbentligt på vej til at vælge den helt rigtige dykkerlygte eller dykkerlampe for dig. Tryk på nedenstående for at komme til det afsnit som er relevant for dig.

 

NB. En dykkerlygte, dykkerlampe og undervandslygte er det samme.


Billige dykkerlygter og undervandslygter

I dette afsnit skal vi kigge på nogle billige dykkerlygter, som er gode til dykkeren, der ikke har behov for en projektør af en anordning under sine dyk. Disse dykkerlygter ligger i den laveste ende af prisniveauet, hvis man skal have en funktionel og holdbar dykkerlygte, som ikke går i stykker.

I denne sektion gennemgår vi 3 forskellige billige dykkerlygter fra 3 forskellige mærker. Først én fra OrchaThorch, dernæst en fra ScubaPro og afslutningsvist en dykkerlygte fra Alvimar. Alle anerkendte mærker, som du kan være sikre på leverer kvalitet.

OrcaTorch D560 – 630 lumen dykkerlygte

630 lumen dykkerlygte - OrcaTorch D560
Tjek prisen her →

 

Dykkerlygten er som du måske allerede kan læse fra det anerkendte mærke OrcaTorch. De specialiserer sig i at lave dykkerlygter, i samme ombæring har de lavet denne fantastisk kompakte og billige dykkerlygte.

Med denne undervandslygte får du imponerende 630 lumen (lysstyrke) i et kompakt design på små 9 cm i længde. Mini-dykkerlygten benytter sig af normale dobbelt A batterier.

Du kan slukke og tænde lygten på bunden (ude ved den lysende ende) ved at dreje på hovedet. Det betyder samtidig, at du også undgår, at den tænder ved et uheld, fordi du kommer til at trykke på en knap.

Med de almindelige dobbelt A batterier vil lygten kunne holde på omkring 160 lumens belysning i 1 time og 20 minutter. Skruer du den derimod helt op på det maksimale 630 lumen, så vil lygten kunne holde dig i ca. 20 min.

Det er den perfekte lygte til begynderen, der ikke har behov for synderligt lang lygte tid af gangen, og som gerne vil billigt i gang. Samtidig kan denne lygte fra OrchaTorch også fungerer som den perfekte billige back up dykkerlygte.

Dykkerlygten vejer omkring 50 g. Den er vandtæt ned til 150 m. Den har 5000 Kelvin. Slutteligt leveres den uden batterier eller håndledsrem, men det kan heldigvis tilkøbes for næsten ingen penge.

Du finder prisen på OrchaTorch D560, 630 lumen her


 

Salvimar Lecoled – 340 lumen dykkerlygte xxx

340 lumen dykkerlygte - Salvimar Lecoled
Tjek prisen her →

Denne LED dykkerlygte eller undervandslygte fra mærket Salvimar er en rigtig fin dykkerlygte, til især genstande tæt på. Skal du derfor ned og lede efter mindre fisk, kigger på planter, eller mikroskopiske ting, så er det denne du skal prøve.

LED lygten lyser med imponerede 340 lumen. Det er en lille meget let lygte, som netop er produceret mod at fungere til undervandsjagt. Den er særlig god til at oplyse små huler og lignende. Den kan dog også rigtig fint bruges som en back up lygte. Det gør sig generelt gældende for de lidt billigere dykkerlygter.

Dykkerlygten er lavet af primært Polycarbonat, den har dog en reflektor inde ved selve lampen, som er produceret i aluminium. Den bruger samlet 4x dobbelt A batterier. Det giver den samtidig en utrolig imponerende brændetid på hele 5 timer. Farvetemperaturen, også kaldet Kelvin, som angivet tidligere, er 6000 på denne LED dykkerlygte.

Selve pæren i dykkerlygten fra Salvimar kan lyse i op i mod 10.000 timer, før den skal udskiftes. Des fås ikke meget bedre i en billig dykkerlygte

Prisen for Salvimar Lecoled dykkerlampe er her


 

OrcaTorch dykkerlygter

Nu til et af mine absolut yndlingsmærker når det kommer til dykkerlygter nemlig OrchaTorch. OrchaTorch lygter er altid lavet af fænomenale materialer og er noget af det bedste håndværk der findes på markedet i dag. Med nogle af de længste brændetider, bedste lumens, flotteste designs og meget andet, så kan man næsten ikke gå galt i byen når man vælger en dykkerlygte fra OrchaTorch.


 

OrcaTorch D520 – 1000 lumen

billig dykkerlygte
Tjek prisen her →

Den første dykkerlygte fra OrchaTorch vi skal kigge på er en af deres mindre modeller kaldet D520. Det er på trods af dens lille og kompakte design alligevel en lygte med hele 1000 lumens. Det er næsten uforståeligt, at alt den kraft kan inkorporeres i så lille en lygte.

Dykkerlygten er ikke meget større end en knyttet næve. Alligevel formår den at kunne levere hele 1000 lumen i op til 2 timer. Det er fuldstændig uhørt for samtidig så billig en dykkerlygte som denne model er.

D520 bruger følgende batterier: Li-ion 18650 batteri. Den tændes på en mekanisk kontakt, der drejes i bunden – modsat af lyset. Næsten som du kender et ældre komfur. Den farvetemperatur er 5000, altså 5000 Kelvin. Den er lidt større end nogle af de lygter vi kiggede på før 13-14 cm. Den vejer lige over 100 g, når der ikke er batteri i produktet.

OrchaLight D520 er vandtæt helt ned til 150 m. Det gode ved at købe denne dykkerlygte til en god pris er også at du samtidig får den inklusiv batteri. Du får også gratis et håndledsstrop med. Derudover medfølger der også en ekstra O-ring og oplader til dykkerlygten.

Prisen på OrcaTorch D520 finder du her

 

Video:


 

OrchaTorch D800 – 2100 lumen

Billig dykkerlampe
Tjek prisen her →

Hvis du rigtig gerne vil have en top professionel dykkerlygte med en helt røvfuld lumens, enorm lang brændetid og af højeste kvalitet. MEN. Uden at skulle betale kassen og send en halv månedsløn afsted. Så er D800 med sikkerhed løsningen for dig.

OrchaTorch D800 har hele 2100 lumen og måler kun 22 cm. Det er forhold mellem størrelse og lumens som sjældent er set lignende. Dykkerlygten er ideel til især undervandsjagt med flere geniale software løsninger.

Den første giver dig en idé om, hvornår lygten er ved at løbe tør. Den starter med at lyse de fulde 2100 lumen i de første 2 timer og 20 minutter af dens samlede brændetid på 3 timer og 20 min.. Efter de første 2 timer og 20 min bliver lysstyrken automatisk skruet ned til omkring 500 lumens. Det sikrer dig en ekstra buffer i forhold til at komme op af vandet, inden lygten slukker helt.

Derudover er dens lyskegle perfekt til undervandsjagt, da den både har et 6 grader spotlys med et omkringliggende 65 graders perifær lys. Det sørger for, at du kan finde fisk, uden at skræmme dem med lyset. Samtidig er lygten bygget til, at kunne modstå de stød og bump den måtte få med harpuner og dit eventuelle komplette startersæt til UV-jagt.

Du slukker og tænder lygten i bunden, længst væk fra lyset. Lygten er vandtæt ned til 150 m. Den lyser med omkring 5000K. Derudover vejer den lige under et halvt kg. uden batterier i sat. Dykkerlygten bruger 2stk. Li-ion 5000mah 26650 batterier som er inkluderet når du køber lygten. Du får derudover både hånledsstrop og ekstra o-ringe med til lygten.

Prisen for OrcaTorch D800 er finder du her


 

OrcaTorch D860 – 4200 lumen

4200 lumen - OrcaTorch D860
Tjek prisen her →

Dette er en dykkerlygte til den meget ambitiøse dykker, UV jæger eller fridykker. Dykkerlygten er den bedste i dens prisklasser, men samtidig også noget dyrere end de dykkerlygter vi tidligere i dette indlæg har kigget på. Er du dog ude efter en dykkerlygte, som har et vanvittigt kraftigt lys, og som holder dig i mange år frem, så er dette den for dig.

Dykkerlygten fra OrchaTorch lyser med imponerende 4200 lumen! Jeg skal forsøge at dække nogle af de vigtigste og bedste funktioner (subjektivt set). Resten, og der er meget, bliver jeg dog nød til at henvise dig til sælger på en af de to knapper, her har jeg henvist til produktets beskrivelse.

D860 kommer med mulighed for 4200 lumen, her er brændetiden på den lysstyrke dog kun omkring 1 time. Du kan dog også vælge at bruge den på 1500 lumen eller 500 lumen, hvor brændetiderne tilgengæld er flotte 4 timer og 30 min og vilde 14 timer på 500 lumen.

D860 Dykkerlygten har også spot og omrkingliggende lys (prifærlys i forgående afsnit) på henholdsvis 10 grader og 80 grader. Derudover kan den lyse imponerende 310 meter frem i vandet (klart vand).

Den kommer med en batteriindikator (som indikerer lavt batteri) samt en sikkerhedsfunktion, så den ikke tændes utilsigtet. Den kommer også med et genopladeligt batteri som tager ca. 3,5 time at oplade. Den er vandtæt ned til 150 m. Den vejer på land lige over 700 g.

Prisen for OrchaTorch D860 finder du her


 

Light & Motion dykkerlygter

Light & Motion dykkerlygter er typisk i den lidt dyrere prisklasse. Er du derfor ikke lig epå udkig efter en dyr og god dykkerlygte, så bør du nok kigge i en af de to andre afsnit. Hvis du derimod er på udkig efter en virkelig kvalitetsdykkerlygte som kan holde i mange mange år, så læs endeligt videre. Jeg har til denne sektion fundet de 3 bedste dykkerlygter fra Light & Motion frem. Dem skal vi gennemgå i de tre efterfølgende sektioner her.

Den første vi kommer til at kigge på er Sola Dive 800, som er en relativt billig Light & Motion dykkerlygte der har nogle unikke fordele. Herefter skal vi kigge på denne guides hidtil dyreste dykkerlygte: Sola Laser 600 til en imponerende næsten 6000 kr. pris. Afslutningsvist skal vi kigge på en spændende variant af den klassiske dykkerlygte nemlig Duo Light, som primært henvender sig til personen der gerne vil filme under sine dyk.


 

Sola Laser 600 – Light & Motion

Sola Laser 600 - Light & Motion dykkerlygte
Tjek prisen her →

Sola Laser er en af de nemmeste dykkerlygter at anvende fra Light & Motion. Det er en perfekt dykkerlygte til den professionelle dykker, som kommer til at holde i mange år. Som den dyreste dykkerlygte på min liste havde den også en smule at bevise. Jeg syntes dog alt i alt, at prisen er mere end fair, for dem man får! Bestemt en dykkerlygte jeg ville anbefale at købe, hvis man leder efter noget i den lidt dyrere prisklasse.

Dykkerlygten kommer både med spot-muligheder samt en inkluderet grøn laser, som kan hjælpe dig med at orientere andre om objekter og fisk uden at skræmme dem.

Lygten er genoladelig, med en indbygget guldbelagt lader, som sørger for, at du ikke skal skille lygten ad, for at oplade den. Derved er du sikret mod, at der kommer vand ind i din Light & Motion Sola Laser 600 dykkerlygte.

Laser 600 kan lyse med forskellige lysstyrker, både 600 lumen, 300 lumen og 150 lumen og har følgende brændetider på de 3 niveauer: 2 timer, 4 timer og 8 timer. Den tager omkring halvanden time at oplade.

Dykkerlygten vejer kun lige over 300 g og er derfor super let. Den er små 13 cm lang og 5 cm bred. Den er utrolig ergonomisk og nem at holde ved med dens pistollignende greb, som gør den ideel til dykkeren der tit ønsker at dykke med lygte. Samtidig medfølger der både taske til opbevaring og en D-ring, som du kan bruge til at sætte lygten fast til din BCD når du ikke bruger den.

Prisen for Sola Laser 600 dykkerlampe finder du her


 

Sidekick Duo Light dykkerlygte – Light & Motion: UDGÅET

Sidekick Duo Light dykkerlygte - Light & Motion
Tjek prisen her →

NB: produktet sælges ikke længere, men klik på links og se det store udvalg af dykkerlygter hos Kingfish.dk

Dette er den perfekte dykkerlygte til dig, der rigtig gerne vil skyde sindssygt gode undervandsfilm i mørkt vand, under sten eller i huler med dårlig belysning. Dykkerlygten kan nemt og elegant sættes på et GoPro headmount og giver dig et blødt og godt lys til undervandsfilm.

Det kompakte design på Sidekick Duo Light dykkerlygten gør den lette og mere behagelig end selv dit gopro, samtidig med at den leverer et fantastisk lys. Den kan samtidig også bare benyttes som en god, kompakt og lille dykker pandelampe.

Den kommer med et utal af muligheder for at justere Flood og Spot, så du kan justere belysning og skabe det perfekte til dine optagelser eller bare justere måden hvorpå din hovedlampe til dykning fungerer og lyser.

Dykkerlampen kommer med 600 lumen på flood tilstand og 400 lumen i spot tilstand. Den lyser med kraftigt LED lys via én CREE dioder. Derudover kommer dykkerlampen med en indikator på batteritiden tilbage i pandelampen under dykkerturen. Sidekick Duo Light er i øvrigt vandtæt ned til 60 m dybde.

Prisen for Sidekick Duo Light finder du her

 

Du burde læse dette

Vi håber at du har fundet det her indlæg omkring undervandslygter, undervandslamper, dykkerlygter eller dykkerlamper. Synonymer som vi har brugt gennem hele indlægget. Vi håber ikke det har forstyrret din læsning.

Hvis du generelt er interesseret indenfor emnet dykning, så bør du kigge nærmere på nedenstående indlæg. Dem vil du helt sikkert finde interessant.

 

 

SOLA Dive 800 – Light & Motion UDGÅET

Ligth og motion dykkerlygte
Tjek prisen her →

NB: produktet sælges ikke længere, men klik på links og se det store udvalg af dykkerlygter hos Kingfish.dk

Light & Motion er et nye mærke, og det gælder derfor også deres Sola Dive dykkerlygte. Den tackler nogle af alle de ting dykkere verden over længe har efterspurgt af “normale” dykkerlygte. Den er derfor et oplagt valg til dig, som er på udkig efter en dykkerlygte, som er en smule smartere og bedre i forhold til en gammel tænd-slut lygte.

Sola Dive 800 kan eksempelvis skifte lyskegle mellem et stort perifært fokuseret lys til en klar og langdistance kegle lys. Med det får du muligheden for selv på samme dyk at variere med brede belysninger og spot belysning i én og samme dykkerlygte.

Derudover er Sola Dive 800 sammenlignet med dens pris og lysstyrke en af de letteste dykkerlygter overhoved. Det gør den samtidig utrolig praktisk til dykkerrejser og ture, hvor du ikke har meget plads og vægt til tungt udstyr. Samtidig er lygten genopladelig og sikret mod, at disse opladnings punkter ikke oversvømmer din lygte på næste dyk efter en opladning.

Samtidig er denne Light and Motion Dykkerlygte den perfekte kombinationslygte til dig der gerne vil have en spotlygte til UV jagt og et blødt lys til at filme undervands med.

Prisen for Sola Dive 800 finder du her

 

 

ScubaPro NovaLight – 220 lumen dykkerlygte UDGÅET

220 lumen dykkerlygte - ScubaPro NovaLight 2
Tjek prisen her →

NB: produktet sælges ikke længere, men klik på links og se det store udvalg af dykkerlygter hos Kingfish.dk

M220 lumen dykkerlygte - ScubaPro NovaLight 2ed denne lygte får du en perfekt back up dykkerlygte eller til begynderen der gerne vil billigt i gang. ScubaPro laver utrolig meget dykkerudstyr, også utrolig meget godt dykkerudstyr. Deres Novalight med 220 lumen er bestemt ikke en undtagelse til det.

Med denne dykkerlygte har du hele 3 forskellige indstillingsmuligheder. Du kan bruge den på henholdsvis 100% eller 25%, men du kan også vælge en flash-indstilling. Denne er specielt god, hvis du er ude på et nattedyk og vil signalere til båden, efter du er steget op. Det kan være den hovedlygte er gået ud.

Lygten er også perfekt som tilbehør til din dykkermaske. På grund af dens lille form, kan den let og elegant spændes fast til masken. Så har du det perfekte udsyn både foran dig med NovaLight og er mere frit til at bevæge din hoved-dykkerlygte ud i perifæren.

NovaLight har en batterilevetid i slukket tilstand på over 10 år. Så du kan trygt have den liggende meget længe, før du behøver at tænke på at skifte batterier. Novalight er lige under 10 cm lang. Den bruger et CR123 batteri og har en samlet levetid på 1-4 timer i  tændt tilstand alt efter hvilke indstillinger du benytter dig af.

Prisen for ScubaPro’s Novalight 220 lumen finder du her


 

Indlægs forfatter: Benjamin Jørgensen

Velkommen til min side: Rygcrawl.dk. Her skriver jeg om alt mellem himmel og jord - nærmere bestemt - faktisk kun om det på hav og i vand. Havet og det at opholde sig i, tæt på og omkring vand har altid vagt stor glæde hos mig. Den glæde vil jeg gerne dele med jer, uanset om I som mig kan lide at svømme, dyrke triathlon, dykke eller bruge tid på jeres båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.